Bringatúra az Isztrián

4 napos kerékpártúra az Isztrián

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Könnyed kerékpározásra invitálunk Horvátország egyik csodás vidékére. A kék ég és a tenger illatának varázsát csak a gyönyörű falvacskák fokozhatják. Tekerünk az Isztria belső területein ahol a középkori városok hangulata és az olívaligetek látványa ragad magával bennünket, de a tengerparti részeket sem hanyagoljuk. Tarts velünk és fedezd fel két keréken az Isztriai-félszigetet!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 25-60 km között váltakoznak, de előfordulnak meredek szakaszok is. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál. Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. Isztria pazar természeti környezetben fekszik, sok aktív és kulturális programra van lehetőség a helyszínen.

TÉLI AKCIÓ!

Az első 6 fő jelentkező 14% kedvezményben részesül!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- kényelmes szállodában töltjük az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást kisbusszal, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

a szállásokat hotel 2-3 ágyas szobáiban, a reggeliket, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
10 - 18 fő

Szállás

Az utazás éjszakáit Pula közelében fekvő hotelben töltjük. Elhelyezés 2-3 ágyas szobákban reggelivel. Ár: 28.900 Ft/fő/3 éj
Egyágyas elhelyezés felár megfizetése esetén lehetséges. Egyágyas felár: + 16.000 Ft/3 éj

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap

Élménybeszámolók

» Rovinj színei - Kovács Attila, 2012. augusztus. 31
» Hum, a "világ legkisebb városa" az Isztriai-félszigeten - Kovács Attila, 2012. augusztus. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1 nap: Rocko Polje, Hum, Kotli, Buzet, Katun Lindarski

Kora reggel indulunk Budapestről, Szlovénián keresztül egyenesen a festői Isztriai-félszigetre. Az Isztria szívében pakoljuk le a kerékpárokat, és innen már a bringák nyergében folytatjuk utunk a dombok között. Első állomásunk Hum kisvárosa, ami nem csak a félsziget, hanem a világ egyik legkisebb települése. Itt megnézzük a városkát, olívaolajat kóstolhatunk, majd továbbkerekezünk. Az erdőkön átvezető aszfaltút egy vízesésnél keresztezi a patakot, amelynek partjára egy kis malom épült: itt megpihenünk, és felfedezzük az eldugott hegyi települést. Innen különleges agyagpala-formációk között kerekezünk fel egy dombra, ahonnan már csak gurulnunk kell Buzet hegyre épült városáig. Itt egy kilátást kínáló teraszon fogyasztunk el egy frissítő kávét, majd a félsziget legszebb kisvárosa, Groznjan irányába indulunk.  A városka szűk utcái, vadszőlővel befuttatott falai elvarázsolják az ide érkezőt, nagyon hangulatos sétát tehetünk itt. Innen egy rövid utazás vár ránk Pula mellett található szállásunkig. Az elkövetkező három éjszakát itt töltjük.

Táv kerékpárral: 21 km, nehézség: többnyire lefelé vezető szakaszok, néhány rövid, de meredek emelkedővel.

2 nap: Katun Lindarski, Medulin, Premantura, Kamenjak-félsziget, Medulin

Reggeli után a szállásunkról a félsziget déli csücskének felfedezésére indulunk. Medulinból indulva halászfalvak között tekerünk át a fenyőerdőkkel borított dombokon át, és száraz lábbal kelünk át egy tengeröblön. Innen Premantura településén át, számos apró öblöt meglátogatva érjük el a Kamenjak-félsziget sziklás, hullámoktól ostromolt csúcsát, ahonnan egy kilátópontól egy világítótornyot is megnézhetünk. Zöldellő rétek és borókások között tekerünk vissza, egy szabadtéri kiállítóhelyre, ahol a kréta korba repülhetünk vissza az időben. Innen egy gyönyörű panoráma úton jutunk vissza kerékpártúránk kiindulópontjára, majd  Pula városába utazunk. Itt meglátogatjuk a város római emlékeit, megnézzünk a hatalmas és kiváló állapotban megmaradt amfiteátrumot és a főtéren álló templomot, felfedezzük a tengerparti település belvárosát, utcáit, tereit, teraszait. Vacsoránkat a hangulatos belváros egyik éttermében fogyaszthatjuk el, majd szállásunkra utazunk.

Táv kerékpárral: 42 km, nehézség: sík szakaszok néhány rövid, enyhe emelkedővel.

3 nap: Katun Lindarski, Limski kanal, Dvigrad, Rovinj

Ezen a napon a különleges tájképi élményt nyújtó Limski kanal felett található kilátóponton ér minket a délelőtt. Lefotózzuk a fjordra emlékeztető szűk tengeröblöt, majd leereszkedünk annak partjára, ahonnan a mai kerékpártúránk indul. A festői szépségű völgyben a romjaiban is fenséges Dvigrad váráig tekerünk, majd feltekerünk a völgy peremére, és tölgyeseken, olívaligeteken át, tanyák és apró falvak között az Isztriai-félsziget jazz központjának számító Bale falujába tekerünk. Itt egy nagyon hangulatos kávézóban pihenjük ki a túra fáradalmait, és bejárjuk a középkori hangulatú utcákat és templomokat, amelyek híven őrzik a velencei uralom építészeti emlékeit. Innen Rovinjba utazunk, és a délutánt ebben a csodálatos tengerparti városban töltjük, megmásszuk a hófehér katedrálissal koronázott dombtetőt, amire csigavonalban kúsznak fel az Itáliát idéző utcák, a teraszokon újabb és újabb csodálatos panorámát élvezhetünk. A jól megérdemelt vacsoránkat, Rovinj egyik tengerre néző éttermében fogyasztjuk el. 

Táv kerékpárral: 40 km, nehézség: többnyire sík és lefelé vezető szakaszok néhány rövid emelkedővel.

4 nap: Katun Lindarski, Pazin (zipline), Motovun, Budapest

Ezen a napon összepakolunk, és szállásunkról bringával indulunk el. Bringatúránk mai cálja a Verne Gyula regényében is szereplő, híres Pazin: itt egy különleges kalandban vehetünk részt. A várral szemben lévő hegyoldalból egy zipline drótkötelén csúszhatunk át a vár tövébe, életre szóló élményt szerezve a mély szakadék felett száguldás közben. Megnézzük a várat és az alatta elterülő hatalmas szurdokvölgyet, majd busszal utazunk tovább Motovun irányába. A toszkán városokra emlékeztető, hegytetőre épült erődített település meglátogatása is emlékezetes lesz, nem csak a tájképi szépségek, hanem a környék büszkeségének számító szarvasgombával ízesített ételek megkóstolása miatt is.  Itt  búcsút intünk az Isztriának hazautazunk. Az esti órákban érkezünk meg Budapestre. Táv kerékpárral: 25 km, nehézség: többnyire sík és lefelé vezető szakaszok néhány rövid emelkedővel.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a szállásokat hotel 2-3 ágyas szobáiban, a reggeliket, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

15 euró/fő (takarítás, üdülési adó) - Megérkezést követően helyszínen fizetendő!

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
15 euró/fő (üdülési adó, takarítás)
Várható költőpénz szükséglet: 
100-200 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs (két kulacsot hozz!), lámpa (első, hátsó!), pumpa, kis hátizsák (a napi túrákhoz). Fontos, hogy legyen nálad néhány kerékpáron is kényelmes, de meleg ruhadarab! Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van!
Kerékpáros felszerelések: kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs, lámpa, pumpa, kis hátizsák.
Kerékpár: Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Megbízható, szervizelt kerékpárral gyere az útra! Országúti vagy Mountain Bike típusú kerékpárral is részt vehetsz. Ha hegyi kerékpárod van, aszfalt-, vagy vegyes használatú gumiköpenyt javasolunk, mert a tekerések során, bitumenes utakon haladunk. Kérünk, hogy hozz néhány "alapalkatrészt", amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt.
Ha nem szeretnél kerékpározni, de szívesen eljönnél: Előfordulhat, hogy valaki nem szeret kerékpározni, de szeretné elkísérni bringás családtagjait, vagy kedvesét az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern kilencfős kisbuszokkal utazunk Magyarországról. Buszunk a kerékpározások alatt is velünk marad, biztonságos háttérként szolgál, valamint szállítja a kerékpárokat és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

Étkezés: 

A reggelin kívül önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra.

Időjárás: 
Márciusban az Isztrián az itthoninál melegebb időjárásra kell számítani. 14-20 C fok várható. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles időjárás is.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára útlemondási biztosítást tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!