GARANTÁLT INDULÁS!

Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter)

1 napos őszi túra az Alacsony-Tátrába

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Gyere velünk az Alacsony-Tátra keleti részének legmagasabb, egyik legszebb kilátással rendelkező csúcsára, melyről szemet gyönyörködtető kilátás nyílik minden égtáj felé, elsősorban a Magas-Tátra és a Gömör-Szepesi Érchegység vonulataira.
Tóth Dániel
A Magas-Tátra jó ismerője! Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!

Nehézség:

Közepes nehézségű túra, amely sportos erőnléttel és némi kitartással teljesíthető. A túra távja és szintemelkedése alapján a kezdőktől haladókig mindenkit várunk erre a programunkra, ezt a túránkat mindenkinek ajánljuk, akik egy kellemes napot szeretnének eltölteni az Alacsony-Tátra füves gyephavas jellegű hegyvidékén.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást és a túravezetést 

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést ás az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 napos túra
Létszám: 
30-45 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap

Élménybeszámolók

» Túra a Király-hegyre - Czinke István, 2011. október. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1.nap: Budapest, Telgárt, Király-hegy, Sumiac, Budapest

Reggel 5.00-kor találkozunk  Budapesten a Hősök terén, a homokóra mellett lévő parkolóban, indulás 5.15-kor. Néhány órás buszozást követően érkezünk meg az Alacsony-Tátra keleti lábánál fekvő Telgárt faluba. Leparkolunk, majd elindulunk a piros jelzésen a Király-hegy irányába. Szép fenyves erdőben egyenletesen emelkedünk, kis patak kíséri utunkat. A fenyves átvált törpefenyvesbe, majd gyepes területen haladunk a csúcs felé. A hegytetőn káprázatos panoráma fogad minket. Tiszta idő esetén, északon előttünk tornyosul a Magas-Tátra csipkézett gerince, délen a Szlovák Érchegység vonulata, keleten a Szlovák Paradicsom, nyugaton az Alacsony –Tátra kopár gerince látható. A csúcson elmajszoljuk csomagolt ebédünket, elkészítjük a csúcsfotókat, majd a kék jelzésen indulunk a lefelé a völgy irányába. Jó két óra gyaloglást követően érkezünk meg Sumiac faluba, ahol buszunk vár ránk. Élményekben gazdagon indulunk hazafelé, a késő esti órákban érkezünk Budapestre (21-22 órára).
Túratáv: 17 km, szintkülönbség fel-le: 1065 méter

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést 

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést ás az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Előleg: 

Az utazás ára egy összegben fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli túracipő vagy bakancs. Egy 20 - 25 literes hátizsák a napi felszerelésnek, kényelmes túraöltözet, esőkabát, a túrabolt is jó szolgálatot tehet.  Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

Önellátó. Kérünk benneteket, hogy otthonról hozzatok magatokkal enni és innivalót, mert a gyalogtúra során nem kínálkozik lehetőség élelmiszer vásárlásra. A gyalogtúra kiindulópontján, Telgárban és a túra végén, Sumiac falu boltjában lehet vásárolni élelmiszert. Érdemes még otthon készíteni szendvicseket, és bepakolni a hátizsákba néhány energia dús étket (csokoládé, szárított gyümölcsök, magvak...stb).

Időjárás: 
A Király-hegy időjárása hegyvidéki terület lévén igen változékony. A csúcson és a gerinc közelében szinte mindig fúj a szél, amire megfelelő felszereléssel fel kell készülni. Részletes időjárás előrejelzést, utazás előtt egy héttel tudunk küldeni a jelentkezők részére.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
34 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Budapest
5.0
Gyönyörű út volt, nagyon szép az őszi táj, és az idővel is nagy szerencsénk volt. Ez volt a 3. túránk az irodával, és most is csak a legjobbakat mondhatom a túravezetőkről: hozzáértők és kedvesek. Külön köszönet ezen az úton Gellértnek a megértésért és bátorításért.
Budapest, XIII. kerület
4.8
Gyönyörű látvány, kellemes erőfeszítés, igazi kikapcsolódás a napi stresszből :)
Budapest, XIV. kerület
5.0
Nagyon jól éreztem magam, fantasztikus időnk volt. A túratáv kellemes, nem túl hosszú. Az emelkedőkön is kényelmes tempóban haladtunk. A túravezetők - mint mindig - kiváló munkát végeztek. Gyönyörű panoráma fogadott a csúcson.
Budapest, XIV. kerület
4.3
Gyönyörű időben teljesítettük a túrát, ami azért nekem kicsit nehezebb volt, mint amire számítottam, de bőven megérte, jó volt kicsit kilépni a komfortzónámból. Tetszett, hogy három túravezető volt, s mindenkire odafigyeltek. Nagy élmény volt az egész! :)
Budapest, XIV. kerület
5.0
Nagyszerű vasárnap
Budakeszi
5.0
Minden remek volt! A vezetés, a túra, a zord időjárás ,az orkán erejű szél na és a látvány az valami felülmúlhatatlan volt! Köszönöm!
Budapest, XIX. kerület
5.0
Csodálatos téli túra volt így ősszel! Ezt is meg kellett tapasztalni. Hóban, 50-60 km/órás szélben... Mindenki próbálta elkapni azt a felhő nélküli pillanatot, amikor a Magas Tátra előbukkant és próbálta a szél és hideg ellenére lefényképezni. Volt, akinek a telefonját vitte majdnem el a szél a kezéből, én örültem, hogy egyenesen tudtam menni és csak a kesztyűmet kellett egyszer kergetni. A végén nagyon büszkék voltunk magunkra, és biztos vagyok benne, hogy ez az egyik túra, amire mindig emlékezni fogok. Jó tempóban haladtunk, ezért viszonylag korán hazaértünk.
Kecskemét
5.0
Most is nagyon szép napot töltöttem az Utazom.com jóvoltából a Tátrában.
A túravezetők profik, minden helyzetben a legjobb döntést hozták és látszik hogy összeszokott kollégák. Dani nagyon ügyesen tájékoztatást adott induláskor mindenről, szépen, összeszedetten beszélt a programról. Jól terelgeti a csapatot a sor végén és nagyon kedves, figyelmes, ügyes túravezető, látszik szereti a munkáját, "ott van" az utasokkal. Árpád munkáját nem lehet, vagy legalábbis nagyon nehéz újabb szavakba önteni mert szerintem már mindenféleképp le lett írva, hogy: koránál, tudásánál, és minden emberi tulajdonságánál fogva a legjobb túravezető. Azt kívánom hogy minden ott dolgozó túravezető lépjen a nyomdokaiba, figyelje őt, sajátítsa el a tudást, ha igazán szereti ezt a műfajt és jól akarja tenni a dolgát.
A Tátra pedig adja magát: nekem akkor is bejön, ha tombol a szél, nincs vagy kevés a panoráma, mert ott "van valami a levegőben".....
Budapest, XVIII. kerület
4.0
Messze nem ideális túraidő volt, amiről persze nem tehet az iroda. Így viszont még egyszer meg kell majd próbálni felmenni a csúcsra, szép időben. Talán ezért lesznek még ide visszatérő utasok.
Budapest, VIII. kerület
5.0
Mint mindig: hibátlan lebonyolítás. Köszönjük!
Budapest, IV. kerület
4.8
Sokadik alkalommal utaztam az irodával, kiváló szervezés és a legkiválóbb túravezetők!
Budapest, XIV. kerület
5.0
Köszönöm szépen a remek túrát! Profi és kedves, segítőkész túravezetőkkel volt szerencsém együtt utazni, és remek túratársak társaságában teljesíthettem első "komolyabb" túrámat. A szervezésről, az utazásról, a lebonyolításról csak a legjobbakat írhatom. Gratulálok a szervezőknek!!!
Budapest, XIV. kerület
5.0
Először utaztam veletek, de az élmények alapján nem utoljára! Mivel nem vagyok szokva a nagyobb szintkülönbségekhez, ezért én kicsit jobban megizzadtam és elfáradtam a kaptatókon, de a túra általános kondícióval abszolút teljesíthető, és minden fáradtságot megért! Nagyon szép élmény volt! A szervezés, túravezetés és a társaság is kitűnő volt. Köszönjük!
Budapest, XVII. kerület
4.5
SZERETEM A TÁTRAI TÚRÁKAT MINDIG JÓ HA OTT LEHETEK NAGYON TETSZETT,NAGY ÁRPÁD TÚRAVEZETŐ KIVÁLÓ !
Budapest, XX. kerület
5.0
Szuper volt! A túravezetők mindenkire oda figyeltek a tempó is kényelmes volt!
Budapest, X. kerület
5.0
Nem véletlenül jelentkeztem az útra, tetszenek Árpi útjai, az útvonal és az információi. Örülök, hogy a másik túravezetőt, Danit is megismertem.
A gépkocsivezetők egyikével utaztam már korábban hosszú , több napos úton. Most is minden rendben volt
És persze fontosak az utastársak is egy úton, még akkor is ,ha az csak egynapos. Szerencsére kellemes társaság jött most is össze.
Néhány téli utat befizettem korábban, de most úgy fel vagyok dobódva, újabbakat is találtam és a tavasziak között keresgélek már !
Üdvözlettel
k.
Budapest, XVI. kerület
4.8
Nagyon tetszett a túra, köszönjük a szervezést.
Budapest
5.0
köszönöm jól éreztem magam!
Gödöllő
5.0
Utazással az volt a problémám, hogy jeleztem az irodánál, hogy szerintem Gödöllőn keresztül fog menni, hagyj szállhassak fel, visszajelezték , hogy Dunakeszinek megy a busz....természetesen nekem lett igazam, hogy reggel fel kellett mennem Budapestre....hazafelé meg rendesek voltak, mert a Szada/Mogyoród közötti benzinkútnál kitettek.
Dunakeszi
5.0
Kiváló túra volt, optimális túrázási körülményekkel és időjárással. A túravezetést külön kiemelném, hisz jó tempóban, helyes idő és erőbeosztással vezették a túrát, s a tudnivalókról nagy tudással széleskörű, színes tájékoztatást kaptunk. Az út során mindvégig kedves, segítő figyelemmel igen jó hangulatú túrát vezettek.

Nagyon köszönöm e szép élményt, bizonyosan további utakra is elmegyek.

Márti
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!