A Dolomitok legszebb részei

5 napos gyalogtúra

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Haladó gyalogtúránk a Dolomitok három csoportjába (Rosengarten, Sella, Latemar) kalauzol el benneteket. Mind a három túranapunkon 2500 méter fölé túrázunk, hatalmas hegyek és gyönyörű tavak érintésével. Lenyűgöző sziklavilág fogad bennünket a csúcsok felé haladva, amit kis virágpamacsok díszítenek, a völgyeket pedig a zöld több száz színárnyalata jellemzi… Bakancsra fel és tarts velünk a Dolomitok legszebb részein!
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Nehézség:

Haladó nehézségű gyalogtúrák jellemzik ezt az utunkat. Átlagosan 7-8 órát túrázunk minden nap, illetve komolyabb szintemelkedéseket teszünk meg. Sportos erőnléttel és kitartással azonban mindenki által teljesíthetőek a túrák.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a szállást kempingben, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést, a felvonódíjakat, valamint az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
20-35 fő

Szállás

Kempinges szállásunk a városhoz közel  helyezkedik el. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, mert még júliusban is igen hűvösek lehetnek az éjszakák.

Program: » Részletes program

 

 

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok gyalogtúra kalandvágyóknak - 5 nap
» Dolomitok gyalogtúrák - 5 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap

Élménybeszámolók

» Dolomitok: a hegyi kalandorok Eldorádója - Kovács Attila, 2012. április. 13

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Adolf Munkel Weg, Pozza di Fassa

Reggel 4.40-kor találkozunk a Hősök-terén a Műcsarnok mögötti parkolóban, indulás 5.00-kor.
A késő délutáni órákban érkezünk a tiroli Brixen melletti parkolóba. A Val di Funes legszebb túraútján, az Adolf Munkel ösvényen indulunk el, hogy mesebeli turistaházakat érintve, csodás panorámában gyönyörködve bejárjuk a Dolomitok egyik legszebb túraútját. Az Adolf Munkel ösvény a fenyvesek között indul, majd a havasi régióban, a Geisleralm turistaház teraszáig tart. Itt megpihenünk és az égnek törő dolomitsziklák látványával kísérve folytatjuk utunkat. A völgybe visszatérve a szállásunkat jelentő Viggo di Fassa településére buszozunk

2. nap: Pozza di Fassa, Ciampedie (1992m), Rif. Preuss (2246m), Santnerpasshütte (2734m)

Reggeli után buszra pattanunk, és rövid utazással jutunk Vigo di Fassa településére ahonnan 600 méter szintet megspórolva felvonóval fellibbenünk a Ciampedie menedékházhoz. Innen döbbenetes panoráma nyílik a Rosengarten csoportra a Dolomitok egyik legszebb részére. Miután rálépünk a gyalogtúra ösvényünkre szép fokozatosan elkezdünk emelkedni, így a bemelegítés közben nyugodtan élvezhetjük a lélegzetelállító panorámát. A nap további részében a terep nehezedik, kis láncos és drótos szakaszok tarkítják az utunk ahol a napi szint nagy részét magunk mögött hagyjuk és megérkezünk a Vajolet tornyok alatt elterülő menedékházhoz. Majd a tornyok bűvöletében egy holdbéli tájhoz hasonló területen folytatjuk a túránk, hogy a végén megérdemelten fogyasszuk el a szendvicseink a Santnerpasshütte 2734 méteres magasságában. A délután további részén a már megismert útvonalon térünk vissza a felvonóhoz, hogy aztán az autóbuszunkkal az esti órákban megérkezzünk a kempingünkbe. Táv: 14km, Szint: 900 méter fel/le.

3. nap: 3. nap: Pozza di Fassa, Pékek ösvénye, Viel de Pan menedékház, P.so Padon menedékház

Mai túránkon a  Dolomitok két leghíresebb túraútvonalát , Sass de Adam ösvényt és a híres Pék-ösvényt  (Viel de Pan) járjuk végig. Pozza di Fassa településről felvonóval érjük el a látványos gerincúrát, amelyet másfél óra alatt könnyedén végigjárunk. Innen leereszkedünk a Fassa-völgybe, ahonnan újabb felvonó repít minket a magasba. A Viel del Pan is megkapó panorámát kínál a Marmolada és a Langkofel-csoport meredek sziklaszirtjei felé. A régi történetek szerint ezen az útvonalon hordták pékek  a kenyeret a települések között. Az ösvényről  végig  fantasztikus panoráma  nyílik a völgyben elterülő Fedaiai-tóra, és a szemben magasodó hófödte hegycsoportra (az Olasz Dolomitok  legmagasabb csúcsára) a 3342 m magas Marmoládára. A könnyű túra a Fedaiai-tó partján ér véget - innen utazunk vissza a Pozza di Fassa falucskájába. 
Menetidő: 3,5 óra, távolság: 9 km, szint: fel 150 m, le 150 m.

4. nap: Pozza di Fassa, Obereggen, Latemar-csoport, Torre di Pisa, Carersee, Pozza di Fassa
A mai napunk kihívásokban bővelkedik, hisz túránk legmagasabb pontját ezen a napon teljesítjük. Reggel Obereggenbe utazunk, ahonnan felvonóval közelítjük meg a csodálatos Latemar-csoportot. A gyönyőrű, gyephavasi táj fölé vezet sziklás ösvényünk, míg el nem érjük a sziklatornyok világát. Itt a fantáziánkat megindító mesevilágban kanyarog az ösvény - vártornyok, óriások és történelem előtti szörnyek kővé vált szobrai között haladunk el. A hágó után széles látóhatár nyílik ki előttünk - a Torre di Pisa sziklaformáinak elérését követően pedig leereszkedünk a felvonóhoz. Innen a gyönyörű Lago de Carezza avagy a Karersee partjára utazunk. A türkiz színű tó megkettőzi a Latemar-csoport gyönyörű látványát. Miután körbesétáltunk a fenyvesben fekvő, csodálatos ékszerként ragyogó tó partján, visszautazunk Pozza di Fassa településére.  
Táv: 14 km, szint: 900 méter fel/le.
5. nap: Pozza di Fassa, Brixen-Bressanone, Dürrensee-Lago di Braies, Budapest

Ezen a napon a csodás Brixen-Bressanone tiroli hangulatú városkájában fogyasztjuk el reggeli kávénkat. A csodás, színes házakkal ékes település felfedezése után tovább folytatjuk utunkat, majd a Dolomitok egyik legszebb tava, a Dürrensee-Lago di Braies partján állunk meg, hogy megcsodáljuk ezt a csodálatos hegyi környezetben fekvő tavat. A víztükör körbesétálása után megkezdjük utazásunkat Budapest felé, ahová az esti órákban érkezünk meg.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a szállást kempingben, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést, a felvonódíjakat, valamint az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

A Ciampedie felvonó ára: 13 Euro/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
50-100 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad. További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

A túra önellátó, de minden nap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Kempingünkben kisbolt és pizzéria található. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a túrák során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, gázfőző, palack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nejlonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.

A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
Változékony, esetenként szélsőséges magashegységi időjárásra kell számítanunk. Bármikor előfordulhat eső, heves zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság és éppen aktuális időjárási frontok függvényében változik.
Csomagolás: 
A túrák során a kis, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
5.0
Köszönöm a profi túravezetők Szilvi és Zsolt által összeállított programot, felejthetetlen élményt szerztek a változatos túrákkal. Nagyon jó szervezés, jó hangulat, minden nap más és más hegyi csoda birodalmába kalauzoltak el bennünket. Köszönettel: Tóthfalusi Alida
5.0
Életem egyik legjobb döntése volt,hogy jelentkeztem erre a túrára. Volt alkalmam több túrán is részt venni, de ez most minden képzeletem felülmúlta, és ebben nagyon nagy szerepe volt a két túravezetőnknek Szilvinek és Zsoltnak, akik nagyon nagy türelemmel vezették a kis létszámú,de annál lelkesebb csapatot. A gyönyörű helyszínek, a fantasztikus élmények és emlékek után már el is kezdtem tervezni a következő túrát Veletek. Még egyszer köszönöm Nektek!
5.0
Az ülések közötti távolság megkönnyítette a helyezkedést.
Egy szegedi újságban ajánlották a Horvátországban lévő Velebi hegységet.1933-ban egy 56 km- es ösvényt építettek ki.Három nap alatt járható végig,többet nem írtak róla.Eddig nem láttam túrákat erre a területre.
4.8
Ilyen kedves,figyelmes túravezetőkkel még nem találkoztam. Mindent köszönök. Nagyon jól éreztem magam.
4.6
A hosszú utat és a sátor hidegét leszámítva (a befolyásolhatatlan tényezők), remek nyaralás volt, kitűnő szervezéssel, gyönyörű helyen, köszönet érte!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!