A Camino katedrálisai - Leon

A város neve a latin „legio” szóból ered, melyet Krisztus előtt 68-ban VII.római légió alapította védelmi pontként -területvédelmi és a tartományban kitermelt arany biztonságos szállításáért - mely 3.századra politikai és katonai központtá nőtte ki magát. Idővel a város vezető szerepe egyértelműbbé vált.

León királyai eredetileg Asztúria uralkodói voltak, de I. Ordono asztúriai király uralkodása során a királyság székhelyét León városba tette át, és megváltoztatta a királyság nevét is. 910-ben az asztúriai király felosztotta királyságát három fia között, így jött létre az önálló Leóni Királyság,mely1833-ig önállóságát megőrizte. Almansur vezette mór hadsereg 996-ban szétverte a várost, mely V. Alfonz uralkodásának idején épült újjá.

Kasztilia-Leon Királyság megalakulásával jelentősége csökkent,de a XX.századig a régió vasérc- és szénbányászati központja maradt. Központi szerepe miatt kultúrája, építészete is a történelem nyomait magán hordozza.

A város központjából kitiltották az autókat , így a városközpontban békésebben lehet nézelődni, sétálni. Legjelentőseb vallási épülete13-14.század között épült Catedral de Leon az egyik legkiemelkedőbb kora gótikus építészeti remekmű. Pénzhiány és bizonyos részeinek leomlása miatt a teljes befejezése 19. századig húzódott. A katedrálist a fény házának is hívják, melyet a közel 1800nm-nyi,lenyűgözően, káprázatos, színes ólomüvege tökéletesen igazol. Napsugár boldogan ölt színes ruhát és vidáman táncol a szépséges üvegkölteményeken.125 egyenként 12 méter magas ablakokon árad be a fény. Színek, fények az eredeti 13-15.századi színes üvegek igen nagy ritkaságnak számítanak és hihetetlen nagy precizitású és nagyon magas üvegtechnikai eljárást feltételeznek. Figyelemre méltó- flamand mesterek munkája-a katedrális középpontjában elhelyezkedő diófából faragott stallum.

Város több építészeti remekművel büszkélkedik a Real Basilica de San Isidoro, Casa Botines,Palacio de los Guzmanes csak néhány a sok szépség közül.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!