Wales, Liverpool és a Stonehenge 2020. 07.21-28.

8 Napos Városlátogatás Walesben

Wales, ahol van folyó, földje jó, legelőin fű kövér. Hadd lássuk, úgymond, mennyit ér a velszi tartomány! Sajátos kultúra, ősi nyelv és történelmi emlékek, hangulatos kocsmák és kiadós ételek, lenyűgöző hagyomány és lélegzetelállító táj – ez Wales, az Egyesült Királyság egyik legkülönlegesebb területe. A sárkányok földjén a walesi mítoszok és legendák öröksége, hegytetőn álló várak és kastélyok, vadregényes strandok garantálják a varázslatos alaphangulatot.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Liverpool és London-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
Utazás különbusszal a program szerint
Hét éjszaka szállás középkategóriás, városi és vidéki szállodákban, kétágyas szobában
Reggeli
Magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig
A programban szereplő transzferek és belépőjegyek

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Feladott poggyász
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizzair légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított  35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel. 

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő.

Szállás

Szállás jó minőségű, középkategóriás, városi és vidéki szállodákban.
Háromágyas elhelyezés nem foglalható. 

Program: 

1. nap:
Elutazás Budapestről a Wizzair légitársaság közvetlen járatával (6:05 – 8:00). Érkezés után buszos és gyalogos városnézés a Beatles, a foci és a tengerentúli kereskedelem városában. Megtekintjük Nagy-Britannia legnagyobb anglikán katedrálisát, sétálunk a világörökség részét képező Albert Dock kikötő negyedben, a négy gombafejű emlékei után eredünk a Cavern negyedben és felkeressük a világ leghíresebb klubját, a Cavern Club-ot is.  Szállás az ibis Stlye Dale Street szállodában.
Délután szabadidő, melynek során színvonalas múzeumok közül válogathatunk (The Beatles Story, Tengerészeti Múzeum, Tate Modern Művészeti Múzeum),  vagy:
Fakultatív Liverpool FC Anfield stadiontúra magyar idegenvezetéssel és transzferekkel: 30 GBP/fő (helyszínen fizetendő).
Az interaktív múzeumban betekintést nyerünk a klub történelmébe és legfontosabb pillanataiba, a relikviákat és trófeákat is megnézhetjük. A stadiontúra során bejárhatjuk az üres stadion lelátóit és öltözőit, a sajtószobát, még a kispadra is leülhetünk egy fotó erejéig, zárásképpen pedig az ajándékboltban gondolhatunk a szeretteinkre vagy saját magunkra.

2. nap:
Reggel Walesbe indulunk, rövid megállót teszünk  Betws-y-Coed falu bájos vasútállomásánál, ezután Snowdonia rejtett kincse vár, a Llyn Idwal tó festői látványa, háttérben hegyvidéki tájjal. Délután Észak-Wales legszebb kisvárosát, Conwyt fedezzük fel. Központjában magasodik Edward angol király által építtetett középkori kastély. Sétálunk a tökéletesen fennmaradt várfalon, és Nagy Britannia legkisebb házát is meglátogatjuk. Folytatjuk utunkat Llandudno tengerparti üdülővárosba, ahol a tenger felett magasodó Great Orme tetejére villamossal kapaszkodunk fel, ahonnan élvezhetjük a viktoriánus házakra és a tengerre nyíló kilátás. Szállás Llandudnoban: Clarence Travelodge.

3. nap:
Mai nap folytatjuk kalandozásunkat a walesi tündérmeséket ihlető Snowdonia Nemzeti Parkban. A világ egyik legszebbnek tartott hegyi vasútján érjük el a nemzeti park legmagasabb pontját, a Snowdon csúcsot, ahonnan élvezhetjük a panorámát. Ezután együtt olvassuk ki a világ leghosszabb nevű vasútállomásának, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch-nak a nevét, majd a mindenkori walesi herceg koronázóhelyét, a Caernarfon kastélyt keressük fel. Délután egy különleges városban sétálunk; Portmeririon egy mediterrán színfolt a sokszor zord szigetországban. Színes házakkal, harangtoronnyal, homokos tengerparttal és pálmafákkal teli kertekkel garantálja az olasz hangulatot. Szállás Bartmouth-ban: Min y Mor Hotelben.

4. nap:
Reggeli utan Nyugat-Wales partjai mentén haladunk, rövid megállót teszünk Aberystwyth-ben, tengerparti sétánya színes házaival nagyszerű fotótéma. Ezután New Quay halászfaluba érkezünk, ahol jó idő esetén hajóra szállunk és delfinlesre indulunk a Cardigan-öbölbe. A Cardigan-öböl  250 palackorrú delfinpopulációval büszkélkedhet, és a legideálisabb hely a vízi vadvilág megfigyelésére.
Fakultatív egy órás delfinnéző hajókirándulás: 25 GBP/fő (helyszínen fizetendő)
Délután a természeti látnivalóké a főszerep, a Foel y Mwnt domb tetejéről nézünk le a Cardigan-öbölre, majd lesétálunk a Mwn Beach homokos öblébe, jó időben strandolhatunk is. Ezután a Kék Lagúna masszív szikláiban gyönyörködünk. Szállás Haverfordwestben: County Hotel, vagy 8 000 Ft/fő  felár ellenében: East Hook Farmhouse.

5. nap:
A napunkat St Davids-ben kezdjük, Nagy-Britannia legkisebb városában. Megtekintjük az impozáns 14. századi katedrálist, amely egy völgyben helyezkedik el, festői környezetben. A nap folyamán megismerjük a walesi "szerelemkanalak" legendáját, és folytatjuk utunkat a Pembrokeshire-parton. A csipkés partvonalat sokan Wales legszebb részének tartják, amelyet drámai szirtek, halászfalvak és homokos partszakaszok tagolnak. A partvonal a walesi katonaság gyakorlóbázisa, azonban ha járható, megnézzük a mészkő sziklafalba épült St. Govan kőkápolnát, és a Zöld Híd nevezetű természetes mészkő ívet, amelynek tetején gyakran megfigyelhetők az itt fészkelő madarak. Szállás Lamphey-ben: Best Western Lamphey Court Hotel & Spa.

6. nap:
A mai napot folytatjuk képeslapba illő tájakkal: Tenby városa és a pasztell színű házaival és csónakjaival, apály esetén St. Catherin szigetére is átsétálunk. Ezután a tiszafa-alagútról híres Aberglasney botanikus kertbe látogatunk el. Utazásunk Nagy Britannia két legszebb tengerpartjával folytatódik: a Rhossili Bay homokos partjával, amelyet zöld dombok és sziklák ölelnek körül, még a 2012-es londoni olimpia megnyitóján is büszkélkedtek. Ezután megnézzük a Three Cliff Bay homokdűnékkel és mészkősziklákkal tűzdelt vadabb partját is. Délután Swansea-ba vesszük az irányt, megállunk a Mumbles mólónál és sétálunk a Cylne parkban. Szállás elfoglalása és szabadidő Wales második legnagyobb városában, Swansea-ban: Grand Hotel Swansea.

7. nap:
Utazásunkat folytatjuk Cardiff felé, útközben teszünk egy rövid kitérőt Monknash-ban, ahol az Egyesült Királyság legöregebb, 500 éves kocsmája található, a The Plough and Harrow, amit az ország legjobb helyének is választottak. A nap hátralévő részét Wales fővárosának, Cardiffnak szenteljük. Építészetét a viktoriánus és Edward korabeli épületek határozzák meg, karöltve a városképbe remekül illő modern épületegyüttesekkel és a rengeteg zöldfelülettel. A kastély megtekintése után gyalogos belvárosi városnézés: Bute Park, Nemzeti Múzeum, Egyetem, Keresztelő Szent János templom, majd busszal megyünk tovább Cardiff Bay modern kikötőbe. Szállás Cardiffban: The Angel Hotel - part of The Cairn Collection. Délután szabadidő, este pedig egy különleges walesi estre invitáljuk:
Fakultatív walesi bankett-vacsora a Cardiff-kastélyban: 65 GBP/fő (helyszínen fizetendő).
Utazásunkat hogy lehetne elegánsabban lezárni, mint egy hangulatos vacsorával a Cardiff kastélyban? Vacsorázzon úgy, mint Edward király a kastély egyik legrégebbi termében, a 15. századbeli kőboltozat alatt! A program ára tartalmazza mézbor-kóstolást érkezéskor, háromfogásos menüvacsorát, fél üveg bort (vagy üdítőitalt), hagyományos és kortárs walesi zenés előadással.

8. nap:
Elbúcsúzunk Walestől, és a vibráló és művészi hangulatú Bristolba indulunk. A néhai brit iparváros hatalmas változásokon ment át, régi dokkjaiban független boltokat, designer bárokat, éttermeket, múzeumokat találunk. Délután megállunk Stonehenge-nél, amely kétség kívül a világ legfontosabb monolitikus építménye és az 5000 éves titokzatos szikláinál időzünk. Hazautazás  az esti órákban  Londonból a Wizzair légitársaság közvetlen járatával Budapestre (20:25-23:55). 

Az út kiemelt értékei:
Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal
Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
Szállás jó minőségű, középkategóriás, városi és vidéki szállodákban
UNESCO Világörökségi helyszínek: Liverpool Albert Dock, Conwy vár, Caernarfoni vár, Stonehenge
Kirándulás vasúton Wales legmagasabb hegyére
Gazdag programkínálat kulturális és természeti látnivalók széleskörű bemutatására

Kapcsolódó cikkek

» Wales: mindig esik, de a helyiek szeretik! Tények és érdekességek Walesről - vilagszephu, 2016. november. 03
» Stonhenge, a megalitikus rejtély - Etédi Alexa, 2014. január. 14
» Pembrokeshire: fényjáték, fűtenger, őserdő - Szalai Krisztina, 2013. március. 05

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fakultatív programok

-Liverpool FC Anfield stadiontúra magyar idegenvezetéssel és transzferekkel: 30 GBP/fő (helyszínen fizetendő).
-Egyórás delfinnéző hajókirándulás: 25 GBP/fő (helyszínen fizetendő).
-Walesi bankett-vacsora a Cardiff-kastélyban: 65 GBP/fő (helyszínen fizetendő).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Liverpool és London-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
Utazás különbusszal a program szerint
Hét éjszaka szállás középkategóriás, városi és vidéki szállodákban, kétágyas szobában
Reggeli
Magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig
A programban szereplő transzferek és belépőjegyek

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Feladott poggyász
Fakultatív programok
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizzair légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított  35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel. 

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal.

Szállás: 

Szállás jó minőségű, középkategóriás, városi és vidéki szállodákban.
Háromágyas elhelyezés nem foglalható. 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Wales egyike az Egyesült Királyságot alkotó négy tagországnak. Fővárosa 1955 óta Cardiff, de a walesi herceget hagyományosan Caernarfonban iktatják be. Területileg a Brit-sziget délnyugati részén helyezkedik el, keletről Anglia, délről a Bristoli-csatorna, délnyugatról a Szent György-csatorna, nyugatról és északról az Ír-tenger határolja. Legnagyobb szigete: Anglesey. Az országon végighúzódik a Cambriai-hegység. Legmagasabb pontja a Snowdon (1085 méter), mely az azonos nevű hegységben északnyugaton található.
Időjárás: 
Az országban a tipikus brit időjárás az uralkodó. A Golf-áramlat hatására a nyarak nem forróak, a telek nem hordoznak magukban rettentő mínuszos hőmérsékleteket. Wales időjárására is megfelel a mondás: akármelyik pillanatban elkezdhet esni az eső, hogy aztán 20 perc múlva abból már semmi sem látszódik. És ez akár napokig, vagy hetekig is így folytatódhat.
Vízum: 
Az országban a tipikus brit időjárás az uralkodó. A Golf-áramlat hatására a nyarak nem forróak, a telek nem hordoznak magukban rettentő mínuszos hőmérsékleteket. Wales időjárására is megfelel a mondás: akármelyik pillanatban elkezdhet esni az eső, hogy aztán 20 perc múlva abból már semmi sem látszódik. És ez akár napokig, vagy hetekig is így folytatódhat.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a vendégek számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!