Wales, kastélyok és várak

6 napos körutazás Wales-ben

Wales területe a történelmi idők előtt is lakott volt, római hadseregek állomásoztak itt és a középkori nemesség építette fel várait. Wales egyike az Egyesült Királyság alkotta négy országnak, kis városok, a hatalmas zöld mezők, a tengerpart és sziklaormokon álló masszív várak mind arra várnak, hogy elkápráztassák szemet gyönyörködtető látványukkal.

Alapár tartalmazza

utazást a leírt útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, transzfereket lékondícionált autóbusszal, 5éj szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést, utas-, poggyász- és balesetbiztosítást, valamint útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetékek, felárak és fakultatív programok* (belépők díját nem tartalmazzák).

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám 15 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban.

Program: 

1. nap
Elutazás átszállással Cardiff-ba, Wales fővárosába, ahol az ókori rómaiak után Hódító Vilmos korabeli vár mellett a Millenium Stadion magasodik. Transzfer a szállodába, Swanseába (70 km).

2. nap
Reggeli, majd egész napos kirándulás Swansea - Pembroke - St. David útvonalon (260 km). Az impozáns Carew Kastély megtekintése, majd utazás a Pembrokshire part mentén a Bíborosi Palotához - Szt. Dávid Katedrális -, melynek eredeti épülete a 6. században lett alapítva. A katedrális megtekintése és továbbutazás a Whitesand Bay-hez, amely Wales egyik legszebb tengerparti strandja. Lehetőség szerint kis szabadidő, pihenés (időjárás függvénye). Szállás Swanseában.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos program Swansea - Penderyn - Tretower - Blaenavon - Cardiff útvonalon (140 km). Látogatás a Penderyn whisky desztillálóban, mely Brecon Beacons látványos hegyvidék és Nemzeti park mellett található Dél-Wales-ben. Itt a 19-ik századtól kezdve készítik kereskedelmi forgalomba az italt, és a whiskyn kívül likőröket is gyártanak. Következő helyszín a Blaenavon ipari terület, mely az UNESCO Világörökség része. Továbbutazás a Tretower Court α Castle és annak meglátogatása - a 900 éves műemlék terület befolyásos walesi családok kezében volt, a kastélyban a nemesi élet kifinomult hétköznapjai tekinthetők meg a történelmi Breconshire megyében. Szállás Cardiff-ban.

4. nap
Cardiff Wales székhelye, különleges látnivalókkal, elsőrendű szórakozási lehetőségekkel és csodás üzletekkel. Mindez gyalogos távolságban elérhető a 2000 éves történelemmel bíró városban. Reggeli a szállodában, délelőtt  panorámás városnézés Cardiffban, majd a St. Fagan Múzeum megtekintése történelmi épületekkel, skanzen jelleggel, Cardiff Kastély gótikus lakosztályaival (kb. 3 órás program). A kastély jelen állapotában több stílust is képvisel: római erődítmény, impresszív normann kastély és egy különleges viktoriánus fantázia eredménye, köszönhetően igen befolyásos és gazdag tulajdonosának. Belsejében a  mesebeli lakosztályok gazdagsága lenyűgöző. Szállás Cardiffban.

5. nap
Reggeli után egész napos kirándulás Cardiff - Caerleon - Chepstow - Tintern - Cardiff útvonalon (140 km). Carleon megtekintése - a római korban Isca néven ismert városban az erőd és a fürdők meglátogatása. A helység a római légiók állandó bázisa volt és egyben Carleonból ered  Artúr király legendája is. Chepstow-ban a 11 századi, nagyon jó állapotban megmaradt kastély következik, mely dél-kelet Walesben egy folyóparti magaslaton áll és a 11. században kezdték el építeni.A kastély lenyűgöző látványú, ahol szinte tapinthatók a történelmi évszázadok. Végezetül Tinternben a csodás környezetben lévő apátság maradványainak látványa nyűgözi le a látogatót a Wye völgyben. Visszautazás Cardiffba, ahol szállás.

6. nap
Reggeli, majd szabad program a transzfer idejéig. A csomagok elhelyezése a szálloda csomagszobájában. Transzfer a repülőtérre, megérkezés Budapestre a menetrend szerint, átszállással. A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.

Kapcsolódó cikkek

» Pembrokeshire: fényjáték, fűtenger, őserdő - Szalai Krisztina, 2013. március. 05
» London olimpiai lázban - Kovács Attila, 2019. január. 22
» Skóciában... - Kovács Attila, 2018. július. 21
» Egy tündéri kis település Angliában: Bibury - Kovács Attila, 2018. január. 14
» Wales: mindig esik, de a helyiek szeretik! Tények és érdekességek Walesről - vilagszephu, 2016. november. 03
» London ünnepi fényben - Kovács Attila, 2016. április. 01
» York, Anglia legrégibb városa - Határhegyi Mónika, 2014. szeptember. 29
» Látnivalók Londonban: A British Múzeum - Etédi Alexa, 2014. február. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

utazást a leírt útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, transzfereket lékondícionált autóbusszal, 5éj szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést, utas-, poggyász- és balesetbiztosítást, valamint útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetékek, felárak és fakultatív programok* (belépők díját nem tartalmazzák).

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülős utazás, helyben autóbusz.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban.

Étkezés: 
Reggelis ellátás
A területről: 
Wales egyike az Egyesült Királyságot alkotó négy tagországnak. Fővárosa 1955 óta Cardiff, de a walesi herceget hagyományosan Caernarfonban iktatják be. Területileg a Brit-sziget délnyugati részén helyezkedik el, keletről Anglia, délről a Bristoli-csatorna, délnyugatról a Szent György-csatorna, nyugatról és északról az Ír-tenger határolja. Legnagyobb szigete: Anglesey. Az országon végighúzódik a Cambriai-hegység. Legmagasabb pontja a Snowdon (1085 méter), mely az azonos nevű hegységben északnyugaton található.
Időjárás: 
Az országban a tipikus brit időjárás az uralkodó. A Golf-áramlat hatására a nyarak nem forróak, a telek nem hordoznak magukban rettentő mínuszos hőmérsékleteket. Wales időjárására is megfelel a mondás: akármelyik pillanatban elkezdhet esni az eső, hogy aztán 20 perc múlva abból már semmi sem látszódik. És ez akár napokig, vagy hetekig is így folytatódhat.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. A csapvíz iható, kötelező védőoltás nincs. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!