Vízitúra a Bodrog-ártéren

Vízitúra a Bodrog-ártéren

3 napos kenutúra

Megárad a Bodrog, mintha el akarná nyelni a világot. Csupa szépség mindenütt: földön és vízen. Csapatunk Tokaj kisvárosból indulva keresi fel az ártéri világot. Este tábortűz, jóízű bográcsos, borozás, beszélgetés, nevetés. Jó kis kaland ez - akár az egész családnak is. Evezz velünk!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Czinke István - bringa
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter - Bringa
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.

Nehézség:

Minden évben hagyományosan megrendezésre kerül a Hivatalos Bodrog Ártértúra, melyre május első hétvégéjén kerül sor. Ebben az időszakban 2-3 hétig megfelelő a vízszint ahhoz, hogy kenuinkkal elérhető közelségbe kerüljön az ártér világa. Ilyenkor sokan vágnak neki, hogy a Bodrogzugi Tájvédelmi Körzet ártéri világát közelebbről is megismerjék. Mi a főszezon után egy héttel, kellemes, családias hangulatban indulunk ebbe a csodálatos természeti világba. 3-4 személyes kenuinkban az első, mintegy 4 kilométeres szakaszt a Bodrogon folyásiránnyal szemben tesszük meg, ezt követően csendes kis csatornákon, kisebb-nagyobb mocsaras tavakon vezet a természetes vízi út. Vasárnap 10-15 kilométeres szakaszt a Bodrogon lefelé haladva tesszük meg, míg végül megérkezünk túránk kiindulópontjába, Tokajba. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy túránkat befolyásolhatja az aktuális vízállás.
 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást busszal, a félpanziós ellátást, a tájvédelmi körzet belépési engedélyét, a kenuk bérleti és szállítási költségét, a túravezetést és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

a szállásköltséget (opcionálisan választható), az ebédeket, borkóstolást, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
15-45 fő

Szállás

Két lehetőség között tudsz választani, amit jelentkezéskor jelezned kell.

 

1.opcio: Tokaj kemping bungaló. Szobák 3-4 ágyasak, vizesblokkok egy külön épületben találhatóak.
Ár: 5.600 Ft/fő/2éj

 

 

 

2. opció:Tokaj vendégház. A szobák 2-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.

Ár: 9.900 Ft/fő/2éj

Program: » Részletes program

1. nap: Budapest, Tokaj
2. nap: Tokaj, Bodrog-ártér, Tokaj
3. nap: Tokaj, Bodrogszegi, Tokaj, Budapest

 

További információ

Hasonló utazások, nyaralások:

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Tokaj

Délután indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozó 16.45-kor a Hősök terén a homokóra közelében, indulás 17 órakor Tokajba. Estefelé érkezünk meg a Tisza-folyó partjára. Elfoglaljuk szállásunkat, majd elfogyasztjuk vacsoránkat. Bográcsos fínomságokkal várjuk vendégeinket.
Szállás választható: bungaló/ vendégház, Ellátás: vacsora

2. nap: Tokaj, Bodrog-ártér, Tokaj

Reggeli után összecsomagoljuk egynapi felszerelésünket, majd bepakolunk a kenukba, és a Bodrog-folyón evezve elindulunk felfelé a Zsaró-csatorna torkolatáig. Elhagyjuk a Bodrog medrét, és a Zsaró-csatorna vizén evezünk tovább, amely összefüggő vízlepellé szélesedik. A tavaszi esőzések egy óriási árterületté varázsolják a vidéket. Galériaerdők mellett evezünk, utunk során rengeteg vízimadarat láthatunk. A déli órákban érkezünk meg a Bodrogzug területén lévő piciny faluba, Zalkodra. A parton megpihenünk, elfogyaszthatunk egy kis frissítőt a helyi vendéglátóipari egységben, majd visszaevezünk Tokajba. Mivel áprilisban és májusban összefüggő vízfelület borítja a vidéket, szinte mindig új csatornákon haladunk. Késő délután ékezünk vissza szállásunkra. Vacsora után egy borkóstolás alkalmával, megismerkedhetünk a méltán híres Tokaji borokkal.
Szállás választható: bungaló/vendégház, Ellátás: reggeli/vacsora

 
3. nap: Tokaj, Bodrogszegi, Tokaj, Budapest

Reggel buszra szállunk, s Bodrogszegibe utazunk. Itt ismét beszállunk kenuinkba, és a Bodrog- folyón lefelé 4-5 órás kényelmes evezéssel - a folyó sodrására hagyatkozva - csorgunk le túránk kiindulópontjába, Tokajba. Egy kis séta a városban, ropogós keszeg- eszegetés, majd némi pihenő után hazautazunk.
Ellátás: reggeli

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást busszal, a félpanziós ellátást, a tájvédelmi körzet belépési engedélyét, a kenuk bérleti és szállítási költségét, a túravezetést és az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a szállásköltséget (opcionálisan választható), az ebédeket, borkóstolást, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Szállásköltség: opcionálisan választható bungalló vagy panzió.

Helyszíni költségek leírása: 

Borkóstolás: 2.000 Ft /5 féle tokaji bor kóstolása (helyszínen fizetendő.)

Várható költőpénz szükséglet: 
3000-10000 Ft
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő + repülőjegyek.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Vízhatlan víztúrás zsák vagy kisméretű műanyag hordó (ha egyik sincs megteszi egy jó minőségű műanyag nylonzsák; erre azért van szükség, hogy a víztúrák alatt a hajókban lévő személyes holmink ne legyen vizes), fürdőruha, törölköző, szandál vagy papucs, esőkabát, meleg ruha, polárdzseki, elemlámpa, kendő, kalap vagy sapka napszúrás ellen és túracipő. A vízi világban rengeteg állat és madár él, így jó szolgálatot tehet egy távcső. Mivel májusban az időjárás még változékony, ezért mindenképp legyen nálatok meleg ruha és megfelelő esőkabát! 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern autóbusszal.

Étkezés: 

Péntek este a megérkezést követően egy bográcsban főtt vacsorával várjuk vendégeinket. Szombaton reggelit és vacsorát, vasárnap reggelit kapunk. Ha valaki vegetáriánus, kérjük előre jelezze irodánk felé.
Szombaton vacsora után egy borkóstolás során, lehetőség lesz megízlelni a méltán híres Tokaji borokat.

Időjárás: 
Változékony, tavaszi időjárásra kell számítani. Részletes időjárást, indulás előtt egy héttel tudunk küldeni!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!