Virágos Toszkána & homokos tengerpart

7 Napos Buszos Körutazás Olaszországban

Vár Itália egyik legfestőibb régiója! Toszkánát említve először szinte biztosan a ciprusokkal tarkított toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt. Programunk során bejárjuk a tartomány legszebb városait és pihenhetünk is toszkán tengerparton.

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3*-os szálloda.

Program: 

1. nap: Budapest-Tirrenia
Kora reggeli találkozó Budapesten, a Déli Pályaudvarnál. Elutazás a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Vár Itália egyik legfestőibb régiója! Toszkánát említve először szinte biztosan a ciprusokkal tarkított toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt. Programunk során bejárjuk a tartomány legszebb városait és pihenhetünk is toszkán tengerparton. Tirrenia tengerparti üdülővárosába, az esti órákban érkezünk. (A medencés szálloda a homokos tengerparttól 300 méterre helyezkedik el.)

2. nap: Livorno
Reggeli után félnapos kirándulás a Tirreniától délre fekvő Livorno városába.Gyalogos sétánkat a Via Grandéról végig sétálva kezdjük, ahol a Repubblica teret, a  Piazza Grandét és a Szent Ferenc Katedrálist érintve,  érkezünk a színes házakkal szegélyezett, festői kikötőbe. Innen nyílik a partvonalon a régi erőd és a Medici család idejében épített megfigyelő bástya. Lehetőségünk lesz a „Kis Velence”  városrész bejárására a lagúnákon keresztül a helyi gondolákkal, majd rövid szabadidő és visszautazás a szállodába. Délután szabad program, pihenés a tengerparton.

3. nap: Pisa-Torre del Lago
Reggeli után az Arno partján fekvő Pisa városát keressük fel. Az egyik legrégebbi olasz város a Tirrén-tengertől 7,5 kilométer távolságban várja a látogatókat. Érkezésünk után dotto vonattal járjuk be Pisa városát. Útvonalunkon láthatjuk az Arno folyó két partjára épült kereskedő palotákat, a Pisa első templomát a San Pietro templomot, a Mediciek palotáját és a Ponte Mezzot is. Kisvonatos kirándulásunk után a Csodák mezejére érkezünk, ahol Itália első nagyszabású egyházépület együttesével ismerkedünk, a Dómmal, Keresztelő Kápolnával és a Ferde Toronnyal. A Piazza dei Miracoli vagy Dóm tér az UNESCO Világörökség része, rendkívüli műemlékei elkápráztatnak szépségükkel. A tér látogatása után gyalogos sétát teszünk az egyetemi botanikus kertbe, melyet 1544-ben a Medici család uralkodója alapított, és lett ezáltal Európa legelső füvészkertje. Városnézésünk során érintjük a különleges Santa Maria della Spina , kis gótikus templomát is a folyó melletti sétányon. A templom nevét onnan kapta , hogy relikviaként őriz egy tüskét (spina), amely a Krisztus fejére tett koronából származik, és amit az 1330-as években egy kereskedő hozott Pisába. Pisa megtekintése után látogatás a Puccini Villában, Torre del Lagoban, majd csónakázási lehetőség a Massaciuccoli tó vizén, ahol az éves Puccini fesztiválokat szokták megrendezni. Visszaérkezés a szállásra a késő délutáni órákban, majd fürdőzési lehetőség a szálláshoz közeli partszakaszon.

4. nap: Firenze és az Appeninek Kolosszusa
Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség Firenzébe. (Ár: 30EUR/fő) Utazás Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze, közel 383 ezer lakosával, Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. A város tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Firenze látnivalói között számtalan művészeti és történelmi emlék található, a város központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, ahol programunkat a Szent Kereszt templom megtekintésével kezdjük. A város pantheonjának is nevezett ’Santa Croce’ templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Sétánk során érintjük a híres Uffizi képtár épületét, majd a város politikai központja a 'Piazza Signoria' következik. Megnézzük a Városháza épületét, a 'Loggia dei Lanzit' híres szobraival, majd elsétálunk a város jelképéhez, a híres 'Ponte Vecchio' hídhoz. Gyalogos sétánk a Dóm térre vezet. A Keresztelőkápolna, a Giotto féle harangtorony és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületének megtekintése után, Medici Palota következik, mely a város szívében a Dóm tértől néhány percre található, és I. Cosimo palotája volt. Firenzei városnézésünk után felkeressük az Appeninek Kolosszusát, a Villa Demidoff parkját. Sokak szerint ez ma a legnagyobb és legszebb park Toszkánában. A Kolosszus Giambologna alkotása, akiről a reneszánsz kor úgy emlékezik, hogy Michelangelo után a második legjelentősebb szobrász.  Séta a vízesésekkel, szobrokkal, tavakkal díszített parkban majd visszautazás a szálláshelyre.

5. nap: Lucca-Collodi-Carrara
Reggeli elfogyasztása majd fakultatív kirándulás a falakkal körülölelt festői Lucca városába. (Ár: 30EUR/fő)  Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Amfiteátrum, Puccini szülőház, Napóleon tér és a San Martino Dóm megtekintése. Programunk Collodi városkájában folytatódik, ahol a Toszkán kertépítés remeke, a barokk és reneszánsz szobrokkal díszített Garzoni kertet keressük fel. A városban született Pinokkió meséjének története is. A meseregény szerzője, Carlo Lorenzini azaz Carlo Collodi, itt töltötte gyermekkorát, innen az írói álnév is. Séta a Giardino Garzoni impozáns parkjában, ahol szökőkutak, kanyargós lépcsősorok, Pillangó ház vár ránk. A kertet 1652-ben kezdték építeni a Garzoni család megbízásából reneszánsz és barokk stílusban. A park látogatása után élménytúrára indulunk, a híres márványbányák irányába. Carrara bányáit jeep túrával járjuk be, ahol betekintést nyerhetünk a márvány feldolgozásba, megnézzük hol bányászták a tömböt Mátyás király díszkútjához, vagy hol nyugodott az elátkozott tömb, amiből a Dávid szobor készült.

6. nap: Elba szigete
A mai napon látogatást teszünk a Toszkán szigetvilág legnagyobbikán, Elba szigetén. Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk Napóleon száműzetésének színhelyére. Elba festői szigete, a toszkán partoktól 15 tengeri mérföldre fekszik és garantáltan mindenkit elkápráztat majd szépségével. Piombino kikötővárosába utazunk, ahonnan egy kellemes hajóút után érkezünk meg Elba „fővárosába”. Portoferraio-i érkezésünk után megtekintjük a híres Napóleon Villát. A Malmok palotája a sziget egyetlen igazi nevezetessége, mely Napóleon rezidenciája volt, ma pedig emlékmúzeum. Fantasztikus panoráma útvonalon folytatjuk utunkat a „Zöld szigeten”, ahol homokos strandok, mesés kis öblök és vad sziklapartok váltják egymást. Olajfa és fügefaerdők, szelíd gesztenyések borítják a domboldalakat, meseszép öblei pedig hívogatóan csábítanak fürdőzésre. Porto Azzurro városában látogatási lehetőség egy bánya múzeumban, ahol a sziget ásványvilágával ismerkedünk, illetve megkóstoljuk a jellegzetes helyi italokat és édességet. Szabadidő Marciana Marina tengerparti üdülővárosában vagy lehetőség kabinos felvonóval feljutni a sziget legmagasabb pontjára,  Monte Capanne csúcsára, 1019 méter magasságba. Délután búcsú a Tirrén-tenger gyöngyszemétől és visszautazás a szálláshelyre. (Ár: 45EUR/fő).

7. nap: Tirrenia-Budapest
Reggeli a szállodában, majd búcsú a toszkán tengerparttól. Megkezdjük utazásunkat Magyarország irányába. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2021. július. 30
» Siena, Il Campo - Kovács Attila, 2013. július. 30
» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Toszkána vetítés - április 30. 19:00 óra Mozsár kávézó - Kovács Attila, 2013. április. 23
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: A Pitti-palota és a Boboli-kert - Etédi Alexa, 2013. február. 08

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres, írjon nekünk itt!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív kirándulási lehetőség Firenzébe. (Ár: 30EUR/fő)

Fakultatív kirándulás a falakkal körülölelt festői Lucca városába. (Ár: 30EUR/fő)

Egész napos kirándulás Napóleon száműzetésének színhelyéren Elba festői szigetére. (Ár: 45EUR/fő)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről: 
audio-guide 2.100,- Ft/fő
Idegenforgalmi adó: 2 EUR/fő/éj
Livorno-gondola 10 EUR/fő
Pisa dotto 10 EUR/fő
Pisa Santa Maria della Spina 2 EUR/fő
Pisa-Botanikus kert csoportos belépő helyi vezetéssel 5 EUR/fő
Torre del Lago Puccini Villa 7 EUR/fő
Csónakázás 7 EUR/fő
Carrara márvány múzeum 5 EUR/fő
Firenze helyi idegenvezető 5 EUR/fő
Villa Demidoff 3 EUR/fő
Santa Croce 8 EUR/fő
Medici Palota 10 EUR/fő
Collodi 13 EUR/fő
Elba felvonó 18 EUR/fő

*A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  07:00
Balatonlelle-Marche  07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:20

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

3*-os szálloda.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Az Adriai-tenger északi partvidéke, Friuli-Venezia Giulia és Veneto régiókban számos ismert nyaralóhely (Velence, Bibione, Lignano, Lido di Jesolo, Grado, Aprilia Marittima, Caorle, Porto Santa Margherita, Duna Verde, Cavallino) Hosszú homokos tengerpartok, kellemes időjárás, művészeti és kulturális kincsek. Ezenfelül sok tematikus és szórakoztató Park. A konyha művészetről nem is beszéltünk..
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!