Világörökségek nyomán Spanyolországban

9 napos körutazás Spanyolországban

Santiago de Compostela a legendás középkori zarándokút, a Camino de Santiago (Szent Jakab útja) végső célállomása, amelyet az UNESCO világörökségi helynek tekint. A város Szent Jakab apostolról lett ("Santiago") lett elnevezve, aki itt van eltemetve. Santiago minden bizonnyal Spanyolország egyik legmonumentálisabb városa, amelynek saját építészeti stílusa van. Ugyanakkor a város tele van élettel amihez hozzájárul az is, hogy itt található az egyik leghíresebb egyetem, így a diákok fiatalos környezetet biztosítanak a történelmi falak között.

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel, szállást félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3* szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1.nap. Budapest-Madrid
Elutazás menetrend szerinti járattal az esti órákban.Érkezés Madridba, ahol a kinti idegenvezető várja majd a csoportot. Ezt követően transzfer a szállásra.

2.nap. Madrid
Energiával és kulturális látnivalókkal tele, Madrid egy modern metropolisz, amely ízelítőt nyújt az igazi Spanyolországból. A széles forgalmas utakat  gyönyörű parkok szakítják meg. Madrid nem rendelkezik Andalúzia tradicionális bájával vagy Barcelona szépségével, de rendkívül izgalmas légkört kínál. A folyamatosan pezsgő város elkényezteti a turistákat a rengeteg látnivalóval és programmal.  A világszínvonalú Prado Múzeum végtelen számú remekműveket mutat be a spanyolországi Arany Korszakból, és a 18. századi Királyi Palota verseng a csodálatos Versailles-i Château-val. Az egész napos városnézés során felfedezzük Madrid legfontosabb nevezetességeit.
 
3.nap. Toledo-El Escorial
Reggeli után indulás délre fekvő Toledoba, mely sokak szerint Spanyolország legcsodásabb városa. A város központja a várhegy, melyet a Tajo folyó ölel körbe három oldalról. Toledót egyrészt úgy ismerik, mint a három kultúra városát, mivel évszázadokon át keresztények, zsidók és arabok népesítették be, másrészt, mint a királyok városát, mert ez volt a királyi udvar székhelye I. Károly spanyol király uralkodásának idején. Séta a teljes egészében műemlék óvárosban , a zsidó negyedben. Ezt követően látogatás az Escorial kolostorpalotában ,mely a XVI. század óta a spanyol királyi család temetkezési helyéül szolgál, míg a XVIII. századig uralkodói rezidencia is volt. Visszautazás a szállásra az esti órákban.
 
4.nap. Segovia-Avila 
Első  állomásunk a sziklára épült Segovia, a csodálatos fekvésű kasztíliai város, mely számtalan műemlékkel rendelkezik. Ezek közül sétát teszünk a római vízvezeték körül, megtekintjük a több királyi családnak rezidenciául szolgáló romantikus, mór emlékeket is őrző várkastélyt, az Alcazart, a Katedrálist a “ gótika utolsó lélegzetének “nevezett gyöngyszemet, melynek gyönyörű kerengőjéből nyíló múzeum is gazdag anyaggal rendelkezik. Látogatás a Ávilai Szent Teréz szülővárosában és egykori lakóhelyén. Szent Teréz egy eksztázisban átélt látomása után megalapította a karmelita rend ún. sarutlan apácakolostorát. A város egyházi jellegű épületei közül igen sok az ő nevéhez kapcsolódik. Avila városában található a legtöbb egy főre jutó gótikus és román stílusú templom egész Spanyolországban.
Szállás elfoglalása Salamanca környékén
 
5.nap: Salamanca 
Városnézés az arany városban, mely sokak szerint Európa egyik legszebb reneszánsz városa. Salamanca egyben  Spanyolország legfontosabb egyetemi városa is,itt volt az ország első felsőoktatási intézménye ahol Kolumbusz Kristóf is tanított. Séta az egyedi hangulatatot árasztó homokkőszínű épületek között, melynek egyikét, a XV.századi Casa del las Conchas homlokzatát 350 homokkőkagyló díszíti, majd megtekintjük a régi katedrális faragott szobrait, melyek között egy űrhajóst is felfedezhetünk. A városnézés után továbbutazás és a szálláshely elfoglalása Santiago de Compostela környékén.
 
6.nap: Santiago de Compostela-Astorga 
Santiago de Compostela a legendás középkori zarándokút, a Camino de Santiago (Szent Jakab útja) végső célállomása, amelyet az UNESCO világörökségi helynek tekint. A város  Szent Jakab apostolról lett ("Santiago") lett elnevezve, aki itt van eltemetve. Santiago minden bizonnyal Spanyolország egyik legmonumentálisabb városa, amelynek saját építészeti stílusa van. Ugyanakkor a város tele van élettel amihez hozzájárul az is, hogy itt található az  egyik leghíresebb egyetem, így a diákok fiatalos környezetet biztosítanak a történelmi falak között. Megtekintjük a székesegyházat, a Plaza Obradoirot és a titokzatos, keskeny utcákat. Ezt követően útban Leon felé rövid megálló Astorgában. A város egy részét még mindig lenyűgöző római kori fal veszi körül és az ország egyik legszebb kisvárosa. Megtekintjük a híres katalán építész, Gaudi által megálmodott Palacio Episcopalt, majd a szállás elfoglalása Leon környékén
 
7.nap: Leon-Burgos-Laguardia
León királyságának egykori fővárosa a Szent Jakab-út mentén található, a spanyol Meseta szívében. Rövid városnézésünk során sétálunk a történelmi központban, melyet a katedrális tornyai és a Szent Isidro templom ural. Tovább utazás Burgosba, mely a Rio Arlanzón folyó két partján terül el. Fő látnivalója a hatalmas gótikus katedrális, mely a Világörökség része. Laguardiában a középkori faluban megtekintjük a sziklába vájt üregeket, melyekben a bort tárolták, majd a szállás elfoglalása Zaragoza környékén.
 
8.nap: Zaragoza-Barcelona
Rövid városnézés Zaragozaban,az aragóniai királyság egykori fő- és koronázó városában  , majd folytatjuk utunkat Barcelonába. A délután folyamán a középkori városmaggal folytatjuk a napot. Vár a Gótikus Negyed a Katedrálissal és Királyi Palotával, a Katalán tér, majd séta a híres Ramblas-on. Rövid szabadidő, majd következik a La Boqueria piac a maga színes kavalkádjával, a Plaza Real, klasszicista jellegű árkádos tere, közepén a Három Grácia szökőkútjával és a 60 méter magas Kolumbusz szobor.
 
9.nap: Barcelona-Budapest
Reggeli után folytatjuk ismerkedésünket Katalónia színes fővárosával, amit Gaudi munkássága tett még érdekesebbé. Művei mind az Unesco világörökség részei. A délelőtt folyamán megtekintjük a Güell park külső részét; a Sagrada Familiát, Gaudi életművét helyi idegenvezetővel (Ár: 9.500 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!), ami még nem készült el, de ha elkészül, a világ legnagyobb római katolikus bazilikája lesz, valamint a Passeig Gracia gazdag polgári - köztük 2 Gaudi tervezésű – házait, majd megálló Montjuic-hegyi kilátónál. Délután szabadidő, majd a kora esti órában transzfer a reptérre. Hazautazás menetrend szerint.

Kapcsolódó cikkek

» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2019. október. 31
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2016. december. 23
» A legszebb park a világon – Park Güell - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» Barcelona újra alkot: Tündérmese és Kísértetház keveredik - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» A Camino katedrálisai - Burgos - Ürögi Beáta, 2013. március. 18
» La Sagrada Familia - Ürögi Beáta, 2013. január. 28
» Esti séta Barcelonában - Kovács Attila, 2012. szeptember. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel, szállást félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást, repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, belépőjegyeket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, repülőtéri illeték, Sagrada Familia helyi idegenvezetővel (Ár: 9.500 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Madrid, Barcelona - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon

Szállás: 

3* szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!