Vietnami mozaik - pihenéssel Mui Ne tengerpartján vagy látogatással az ősi Angkor romjaihoz

10 napos napos körutazás Vietnámban

Délkelet-Ázsia olyan világ, ahol lelassul az idő, előtörnek a tradíciók és a buddhista hagyomány mindent átható mosolya fogadja az utazót. Több száz éves kultúrák bölcsője, melyek a szemünk láttára elevenednek meg tradicionális építészetük révén.

Alapár tartalmazza

Az utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 7 éjszaka szállást Vietnámban és 1 tranzit éjszaka szállást Dohában kétágyas szobában a megadott ellátással, a programban szereplő kirándulásokat a szükséges belépőkkel, magyar idegenvezetést, betegség-, baleset-, poggyász és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket és díjakat, a vízum díját és az ajánlott borravalót (kb. 6 USD/nap).

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. nap 
Elutazás Budapestről, átszállással Hanoiba.

2. nap 
Érkezés késő délután. Szabadidő és szállás Hanoiban.

3. nap
 Délelőtt városnézés Hanoiban, amely érinti Ho Chi Minh – a modern Vietnám megalapítójának mauzóleumát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, az „Egylábú” Pagodát, majd az Irodalom Templomaként ismert 1070-ben alapított első vietnámi egyetemet, ahol megismerkedhetnek a vietnámi kézírás művészetével is. Ezután látogatás a Szépművészeti Múzeumba, mely Vietnám legszebb kerámia-, szobor- és festménygyűjteményeit őrzi, majd riksába ülve a „36 utca” néven emlegetett Hanoi óvárosának felfedezése. Este az egyedülálló és különleges vízi bábszínház előadásának megtekintése. Szállás Hanoiban.

4. nap 
Elutazás a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Kihajózás a „Leszálló sárkány” öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkő sziklaképződmények, barlangok tarkítanak. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

5. nap 
Délelőtt visszahajózás, majd transzfer Hai Phong repülőterére. Belföldi járattal elutazás Danangba, érkezés után transzfer a szállodába Hoi Anba, ahol szállás.

6. nap 
Délelőtt látogatás Cam Thanh vidékére, ahol megismerkedhetnek a rizstermesztés rejtelmeivel. Rizsbor kóstoló után bemutatják a rizs feldolgozásának lépéseit, majd a használt szerszámokat és eszközöket ki is lehet próbálni. Tradicionális vietnámi ebéd helyi specialitásokkal, majd visszautazás Hoi Anba. A várost több mint 2 000 éve alapították, virágzó délkelet ázsiai tengeri kikötő volt. Séta az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban: a Chua Ong Pagoda, a 200 éves Tam Ky ház, a 400 éves Fedett Japán Híd megtekintése. Ezután transzfer a danangi repülőtérre, elutazás Ho Chi Minh Citybe, az egykori Saigonba. Szállás Saigonban.

7. nap 
Délelőtt látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnámi háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat, fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is. Délután városnézés Saigonban, látogatás az Újraegyesítési Palotához, majd a Notre Dame Katedrálishoz és a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek megtekintése: Dong Khoi utca, Continental Hotel, Operaház, Városháza, Régi Postahivatal. Vásárlási lehetőség a híres Ben Thanh piacon. Szállás Saigonban.

8. nap 
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Először látogatás egy téglaégető műhelybe, ahol a téglákat a mai napig kézzel készítik. Ezután motorcsónakos kirándulás a Chet Say folyón, ismerkedés az itt élő emberek mindennapjaival: látogatás egy kókuszdió farmra, ahol bemutatják a különböző felhasználási módokat, majd séta egy kis faluban, ahol egy helyi szövőműhelyben utasaink is kipróbálhatják kézügyességüket a kézi szövőszékkel. Az utat kerékpáron vagy kis motoros riksákon folytatják a festői rizsföldek között, ebéd egy családnál helyi specialitásokkal. Ebéd után pihentető csónakázás a csatornákon, , majd visszautazás Saigonba, szállás.

9. nap 
Reggeli, majd szabad program ( a szállodai szobák 12.00 óráig állnak rendelkezésre, utána csomagszoba). Transzfer a repülőtérre a délutáni órákban, elutazás Dohába. Megérkezés, majd tranzitszállás Dohában.

10. nap 
Visszautazás Budapestre a menetrend szerint, reggeli a repülőgépen.

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Választható fakultatív lehetőségek:
+ 3 éjszaka hosszabbítás Angkor.
+ 3 éjszaka hosszabbítás Mui Ne tengerpartján.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és autóbusszal, 7 éjszaka szállást Vietnámban és 1 tranzit éjszaka szállást Dohában kétágyas szobában a megadott ellátással, a programban szereplő kirándulásokat a szükséges belépőkkel, magyar idegenvezetést, betegség-, baleset-, poggyász és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket és díjakat, a vízum díját és az ajánlott borravalót (kb. 6 USD/nap).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Vízumdíj

 

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.
Ajánlott borravaló: kb. 6 USD/nap/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Hanoi – Ho Chi Minh City (Saigon) – Budapest útvonalon, átszállással. A körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, Hanoi – Danang – Saigon, útvonalon belső repülőjárattal.

Szállás: 

7 éjszaka Vietnámban és 1 tranzit éjszaka Dohában középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Vietnamba és Kambodzsába való belépéshez magyar állampolgároknak a hazautazástól számított minimum 6 hónapig érvényes útlevél és vízum szükséges. A vízumhoz szükséges dokumentumokról kérjük érdeklődjön irodáinkban.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu. Utazás előtt javasoljuk, konzultáljon háziorvosával, védőoltások ügyében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal, illetve az Országos Epidemiológiai Központtal.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!