Vietnam-Szingapúr - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2023.02.15-28.

14 napos körutazás Ázsiában

zgalmas és felejthetetlen utazásra invitáljuk Délkelet-Ázsia szívébe. Vietnam természeti szépségei utánozhatatlanok, elég csak a Halong-öböl különös mészkőalakzataira gondolni. A városok közül az egzotikus Hanoi, a bűbájos Hoi An és a vibráló Saigon (Ho Si Minh-város) mutatkozik be, majd a Mekong-delta vidékén folytatódik a kalandozás. Utolsó megállónk Szingapúr, az ultramodern metropolisz, ahol a jövőben érezhetjük magunkat.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Hanoi és Szingapúr-Budapest útvonalon, egy átszállással a Turkish Airways járataival, turista osztályon
Repülőjegy Hanoi-Danang, Danang-Ho Chi Minh-város és Ho Chi Minh-város-Szingapúr útvonalra, turista osztályon
Szállás két éjszakára Hanoiban, kétágyas szobában, a négycsillagos Silk Path Hotelben
Szállás egy éjszakára a Halong-öbölben a hajón, kétágyas kabinban
Szállás négy éjszakára Hoi Anban, kétágyas szobában, a négycsillagos KOI Resort & Spa Hotelben
Szállás két éjszakára Saigonban, kétágyas szobában, a négycsillagos Orchids Saigon Hotelben
Szállás két éjszakára Szingapúrban, kétágyas szobában, a négycsillagos Rendezvous Hotelben
Reggeli
Két alkalommal ebéd
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza

​Vízumdíj (Vietnam):  16 000 Ft/fő
Javasolt szervizdíj: 60 USD/fő (helyszínen fizetendő)
BBP Biztosítás
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám:20 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Vietnámi vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Vietnamban és Szingapúrban is változatosan és jó áron tudnak étkezni ízlés szerint, amiben idegenvezetőnk segítségükre lesz az út során.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Scoot Air és a Vietnam Airlines  lemondási szabályzata szerinti 140 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
14 nap
Program: 

február 15. szerda
Elutazás Budapestről a Turkish Airlines járataival, átszállással Hanoiba (Budapest-Isztambul 20:20-00:25, Isztambul-Hanoi 02:05-15:25).

február 16. csütörtök
Érkezés Hanoiba délután, transzfer a szállodába. Szállás Hanoiban: Silk Path Hotel 4*.

február 17. péntek
Egész napos városnézés Hanoiban, Vietnam fővárosában. Meglátogatjuk a  Ho Chi Minh mauzóleumot (kívülről), a modern Vietnam megalapítójának cölöpökre, fából épített szerény lakóházát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, a miniatűr "Egylábú" Pagodát, ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, melyben a vietnámi történelemről alkothatunk képet. Délután az 1070-ben épült Irodalom Templomát nézzük meg, ami Vietnam első egyeteme volt.  A nyüzsgő "36 utca" néven emlegetett óvárost riksákkal fedezzük fel,  majd a smaragdzöld városi oázist, a Hoan Kiem-tavat látogatjuk meg, melyet északról a francia negyed, délről az óváros határol. Szállás Hanoiban: Silk Path Hotel 4*.

február 18. szombat
Elutazunk a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Délután kihajózunk a "Leszálló sárkány" öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkősziklák, barlangok tarkítanak. Délután egy barlangot fedezünk fel, majd vegyünk részt a hajó programjain vagy egyszerűen csodáljuk az öböl szépségeit. Ebéd, vacsora és szállás a hajón: Starlight Cruise.

február 19. vasárnap
Reggeli a hajón, majd egy halászfaluban a helyiek mindennapjaival ismerkedünk meg. Kikötés, majd transzfer Hanoi repülőterére. Utunk a Vörös-folyó deltájánál található, szemet gyönyörködtető rizsföldek mellett halad el. Útközben megnézzük Hong Phongban a híres vízi bábelőadást: a történetek a  delta mindennapi életéről szólnak. Elutazás Danangba (Hanoi-Danang 18:40-20:10), majd transzfer Hoi An városába. Szállás négy éjszakára Hoi Anban, tengerpart közeli szállodában: KOI Resort & Spa 4*.

február 20. hétfő
Délelőtt szabadidő vagy fakultatív program:

"Kókuszfalu" fél napos fakultatív kirándulás  ebéddel: 55 USD/fő (helyben fizetendő).
Biciklizünk az elárasztott rizsföldek közötti úton a "kókuszfaluba", Cam Thanhba (kb. egy óra), majd átszállunk egy hajóra ami Cua Dai tengeri kikötőbe visz. Itt kipróbálhatjuk a halászatot, majd egy bambuszkosár csónakban lebegünk át a mangrove erdőn.  Egy  helyi családnál ebédelünk, helyben termelt és frissen halászott finomságokat.

Délután a különleges hangulatú Hoi Anban barangolunk: a várost több mint 2000 éve alapították, virágzó délkelet-ázsiai tengeri kikötő volt. Séta az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban: a Chua Ong Pagoda, a 200 éves Tam Ky ház, a 400 éves Fedett Japán Híd megtekintése. A naplementét a Thu Bon folyón hajózva csodáljuk meg. Szállás Hoi Anban: KOI Resort & Spa 4*.

február 21. kedd
Szabadidő a tengerparton.

Bevezetés a vietnami gasztronómiába: 65 USD/fő (helyben fizetendő).
Séfünk reggel a helyi piacra invitál minket – kiválasztjuk az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, majd a Tra Que faluban található organikus fűszerkertből válogatjuk a friss hozzávalókat. A séf bemutatja a hagyományos technológiákat, majd elkészítjük és elfogyasztjuk az ízletes fogásokat.

Szállás Hoi Anban: KOI Resort & Spa 4*.

február 22. szerda
Szabadidő a tengerparton.

Hajós kirándulás a Cham-szigetre: 90 USD/fő (helyben fizetendő). Gyorshajóval kelünk át a közeli Cham-szigetre. Sznorkelezési lehetőség a korallzátonyoknál, majd a Bai Chong strandon barbecue ebédet készítenek nekünk, majd kiélvezhetjük a trópusi tengerpart szépségét és a tenger simogatóan finom vizét. Délután visszatérünk a szárazföldre.

Szállás Hoi Anban: KOI Resort & Spa 4*.

február 23. csütörtök
Transzfer Danang repülőterére, ahonnan elutazunk repülővel Ho Chi Minh városba, az egykori Saigonba (Danang-Ho Chi Minh-város 09:40-11:20). Megérkezés után transzfer a szállodába. Délután városnézés Saigonban: Notre-Dame-katedrális, a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek: Operaház, Városháza, Régi postahivatal. Meglátogatjuk az Újraegyesítési Palotát, ahol a vietnami háború emlékeivel ismerkedhetünk meg. Felfedezzük a Dong Khoi utcát, ahol a gyönyörű történelmi épületek exkluzív üzleteknek adnak otthont.
Este szabadidő: élvezzük ki a város gazdag éjszakai életét: próbálja ki a tetőteraszos bárokat, a jobbnál jobb éttermeket és szórakozóhelyeket, vagy az éjszakai piacok egyikét. Szállás Saigonban: Orchids Saigon Hotel 4*.

február 24. péntek
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet Vietnam éléskamrájaként is emlegetnek. A szigeteken és a mellékfolyókon élénk mezőgazdasági munka folyik az idilli környezetben. Hajóra szállunk Ben Tre városában, megállunk egy kókusz feldolgozó üzemben - élelmiszereket és használati tárgyakat is készítenek a kókuszból. Egy csendes faluban gyékényszövők munkájával ismerkedünk, majd biciklivel vagy motoros riksával közelítjük meg az idilli környezetben található éttermet, ahol helyi alapanyagokból készült ízletes ebédet szolgálnak fel. Szampanon folytatjuk az utat a szűk csatornákban, majd kikötünk a városban és visszautazunk Saigonba. Szállás Saigonban: Orchids Saigon Hotel 4* 

február 25. szombat
Délelőtt más perspektívából ismerkedünk a várossal – vizibusszal folytatjuk útunkat a Saigon-folyón, majd a Thanh Da szigeten kiszállunk. A sziget egy zöld oázis a nyüzsgő metropolisz közepén. Transzfer a repülőtérre, elutazunk Szingapúrba (Ho Chi Minh-város-Szingapúr 18:15-20:00). Megérkezés után transzfer a szállodába: Orchard Rendezvous Hotel 4*.

február 26. vasárnap
Egész napos városnézés a lélegzetelállító metropoliszban. Szinte elképzelhetetlen, hogy alig 100 évvel ezelőtt még cölöpházakkal teletűzdelt kis kikötő volt, ma pedig a leghatalmasabb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a központban, a modern sugárutak és üzletek mellett. A világon az egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-vel büszkélkedő kis államban szigorú törvények védik a környezetet és a rendet. Felkeressük Little Indiát, a nyüzsgő indiai negyedet; Merliont, a Szingapúr folyó torkolatát és a város magját; Chinatownt, a kereskedőházairól ismert kínai negyedet, majd a felhőkarcolókat felsorakoztató üzleti negyedet. Túránk következő állomása az Orchidea Kert, ahol varázslatos környezetben sétálva gyönyörködhetünk a több mint ezer különböző orchideafajban. A délutánt a Gardens by the Bay-ben töltjük: a Virágkupolában olyan ritka növényeket nevelnek, mint a baobab, a madagaszkári szellemfa és ezer éves olajfa; a Felhőkupolában a világ legmagasabb belső vízesését buja trópusi növényvilág veszi körbe.  A kert olyan környezetvédelmi technológiákkal van felszerelve, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák. Itt maradunk az esti hang- és fényjátékra, amikor a szuperfák életre kelnek. Szállás Szingapúrban: Orchard Rendezvous Hotel 4*.

február 27. hétfő
Szabadidő a város további felfedezésére.

„River Wonders” - 90 USD/fő (helyben fizetendő). A „Folyó csodái” nevű állatkert 12 hektáron terül el és hajóról csodálhatjuk meg gazdag állatvilágát. Találkozhatunk itt pandával, jaguárral, mókusmajmokkal, manátuszokkal, anakondákkal, flamingókkal – 300 faj 5000 példánya él itt.

Transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre egy átszállással (Szingapúr-Isztambul 23:55-06:30).

február 28. kedd
Továbbutazás Budapestre (Isztambul-Budapest 08:30-08:30), megérkezés a reggeli órákban.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Hajózás a csodálatos Halong-öbölben
  • Világörökségi helyszínek: Halong-öböl, Hoi An, a botanikus kert Szingapúrban
  • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
  • Kedvező menetrend a Turkish Airlines járataival
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2022. október. 13
» Szokatlan szmogfehőben Szingapúr - Etédi Alexa, 2013. június. 21
» Szingapúr sodró lendülete - Kovács Attila, 2023. február. 03
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2023. február. 01
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2023. január. 22
» A legszebb kilátás - Reunion szigete - Kovács Attila, 2023. január. 14
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2022. november. 11
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2022. szeptember. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

"Kókuszfalu" fél napos fakultatív kirándulás  ebéddel: 55 USD/fő (helyben fizetendő).
Bevezetés a vietnami gasztronómiába: 65 USD/fő (helyben fizetendő).
Hajós kirándulás a Cham-szigetre: 90 USD/fő (helyben fizetendő). 
„River Wonders” - 90 USD/fő (helyben fizetendő). 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Hanoi és Szingapúr-Budapest útvonalon, egy átszállással a Turkish Airways járataival, turista osztályon
Repülőjegy Hanoi-Danang, Danang-Ho Chi Minh-város és Ho Chi Minh-város-Szingapúr útvonalra, turista osztályon
Szállás két éjszakára Hanoiban, kétágyas szobában, a négycsillagos Silk Path Hotelben
Szállás egy éjszakára a Halong-öbölben a hajón, kétágyas kabinban
Szállás négy éjszakára Hoi Anban, kétágyas szobában, a négycsillagos KOI Resort & Spa Hotelben
Szállás két éjszakára Saigonban, kétágyas szobában, a négycsillagos Orchids Saigon Hotelben
Szállás két éjszakára Szingapúrban, kétágyas szobában, a négycsillagos Rendezvous Hotelben
Reggeli
Két alkalommal ebéd
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza: 

​Vízumdíj (Vietnam):  16 000 Ft/fő
Javasolt szervizdíj: 60 USD/fő (helyszínen fizetendő)
BBP Biztosítás
Egyéb személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám:20 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Vietnámi vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Vietnamban és Szingapúrban is változatosan és jó áron tudnak étkezni ízlés szerint, amiben idegenvezetőnk segítségükre lesz az út során.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Scoot Air és a Vietnam Airlines  lemondási szabályzata szerinti 140 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Vízumdíj. Vietnámi és kambodzsai vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt szervizdíj: 45 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Hanoi és Phnom Penh-Budapest útvonalon, egy átszállással a Qatar Airways járataival, turista osztályon.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Vietnam Airlines lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

 

Étkezés: 

Reggeli, két alkalommal ebéd.

Időjárás: 
Szingapúrban és Malajzia általunk meglátogatott vidékein (a Cameron-hegység kivételével) a nappali csúcshőmérsékletek egész évben 30-35 °C körül mozognak. A Cameron-hegységben ennél általában 8-10 °C-kal hűvösebb van. Csapadékra egész évben kell számítani. Szingapúrban a havi csapadékátlag 200 mm körül van az év minden hónapjában, a Maláj-félsziget nyugati partjai mentén (ahol a csoportjaink tartózkodnak) szintén 200 mm körüli havi átlagok jellemzőek, kivéve a júniust és a júliust, akkor valamivel kevesebb csapadék a jellemző. Igazán sok eső (havi 500 mm) a Maláj-félsziget keleti partjai mentén jellemző novemberben és decemberben, de ez az országrész a csoportjaink programjában nem szerepel. Összehasonlításképpen Magyarországon a havi csapadékátlag 50 mm körül van. Összegzésképpen tehát az itthoninál mindenképpen több esőre számítsanak, de ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!