Vietnám Nagykörút

Vietnám Nagykörút a hegyi törzsektől a Halong-öblön át a Mekong-deltáig

19 napos körutazás Vietnámban

Körutunkon a sokszínű Vietnam bámulatos tájait és különböző kultúrák hatásait őrző régióit járjuk be kényelmesen és elmélyülten. Kirándulunk a tarka ruhás hegyi törzsekhez, hajózunk a Halong-öböl mészkőkúpjainak lélegzetelállító látványában gyönyörködve. A kereskedő kisváros, Hoi An, vagy a huei császári palota falai között éppúgy sétálunk, mint a Danang környéki őserdőben vagy a fehér homokos tengerpart homokdűnéin.

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

A részvételi díj a közepes létszámú utazásra vonatkozik - 16 fő - ettől eltérő létszám esetén felár fizetendő (23 000 Ft/fő - 98 000 Ft/fő). A pontos árról érdeklődjön irodánkban.

Alapár tartalmazza

Programokat, belépőket, angol és magyar idegenvezetést, szállást 4*-os szállásokon, kétágyas elhelyezéssel, illetve 2 éjszaka légkondicionált 4 ágyas kabinban a vonaton, félpanziós ellátást program szerint, a Halong öbölben a hajón teljes ellátást, transzfereket.
Az árak 1 USD = 310 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetékeket, borravalókat (80 USD), vietnami vízumot, félpanziós italfogyasztást, személyes kiadásokat, opcionális hajókirándulás költségét, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
19 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 16 fő
Program: » Részletes program

1. nap Budapest–Dubai–Hanoi

2. nap Hanoi

3. nap Hanoi - Lao Cai

4. nap Lao Cai–Sapa 

5. nap Sapa–Lao Cai–Hanoi

6. nap Hanoi – Hoa Lu – Halong

7. nap Halong- öböl

8. nap Halong – Hanoi – Hué

9. nap Hué

10. nap Hué – Hai Van – Danang – Thuy Son – Hoi An

11. nap Hoi An – My Son

12. nap Hoi-An – Danang – Nha Trang

13. nap Nha Trang

14. nap Nha Trang – Dalat

15. nap Dalat – Mui Né

16. nap Mui Né

17. nap Mui Né – Mekong-delta - Saigon

18. nap Saigon

19. nap Saigon– Dubai – Budapest

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. január. 22
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. október. 15
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2017. szeptember. 17
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2017. augusztus. 25
» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2017. június. 07
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2017. június. 06
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2017. május. 05
Részletes program

1. nap Budapest–Dubai–Hanoi
Elutazás Budapestről Dubain keresztül Hanoiba az Emirates járatával. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

2. nap Hanoi
Érkezés Vietnam fővárosába, Hanoiba (13.05). Az óvárosban lévő szállásunk elfoglalása után Hanoi ódon városrészében csavargunk útba ejtve a felkelő nap hídját, mely a Hoan Kiem tóra épült Ngoc Son templomba vezet minket. Vacsora a Ngon Villa étteremben. Szállás: Hanoi, Boss Legend 4*

3. nap Hanoi - Lao Cai
Reggeli után egész napos városnézés az egyedülálló hangulatú délkelet-ázsiai metropoliszban: Először a régi városrészből az adminisztratív és követségi negyedbe gurulunk. Itt elsétálunk az új országgyűlési épület és a Ho Chi Minh Mauzóleum előtt, majd Vietnam nemzeti hősének, atyjának egykori otthonát és kertjét járjuk be: itt találjuk az elnöki rezidenciát és az emblematikus Egy Pilléres Pagodát is. Később felfedezzük az 1000 éves múltat őrző egykori hivatalnok-oktatási központot, az Irodalom Templomát. Délután látogatást teszünk a Néprajzi Múzeumban, hogy képet alkothassunk a több mint 50 féle Vietnamban élő nemzetiség, törzs kultúrájáról. A 20 éves múzeum kertje, skanzenszerűen mutatja be néhány törzs lakóépületeit. A nap végén megtekintünk egy vízibáb előadást is. Vacsora a Sen Tay Ho étteremben. Este hálófülkés éjszakai vonattal indulunk a vietnami-kínai határvidékre, a hagyományaikat és egyedülálló népviseletüket féltve őrző északi hegyi törzsek hazájába. Éjszaka a vonat hálókabinjában.

4. nap Lao Cai–Sapa 
Korai érkezés Lao Caiba, utazás a gyönyörű hegyek között Sapába. Reggeli után Sapa és színes piacának felfedezésére indulunk. Később a legszínesebb ruháikról híres Hmongok által lakott Cat Cat faluba látogatunk. Délután kirándulás a Sárkány csúcsra, majd tai, vörös dzao és virágos hmong hegyi települések várnak ránk. Vacsora a Vörös Dzao étteremben, Szállás. Sapa, U Sapa Hotel

5. nap Sapa–Lao Cai–Hanoi
Korai reggeli után Bac Ha híres vasárnapi piacára utazunk (2 óra), ahová a hétvégén százával érkeznek a környező hegyek népcsoportjainak tagjai. A színes tömegben felfedezhetjük a virágos hmongok, a dzaiok, a fulák, a kínaiak, de a nhangok, nungok és thaiok népviseletét is. Délután, a piac végeztével, erőnlétünktől függően gyalog vagy busszal, valamelyik településre visszakísérjük annak lakóit. Késő délután transzfer Lao Cai pályaudvarára, esti indulás Hanoiba. Éjszaka a vonat hálókabinjaiban.

6. nap Hanoi – Hoa Lu – Halong
Korai érkezés a fővárosba. Reggeli Hanoiban, majd utazás a Halong-öbölhöz, a vietek első fővárosán, Hoa Lun keresztül (2 óra). A „száraz” Halong sejtelmes mészkőkúpjai között ezeréves templomokat és egy palotaromot tártak fel. Az izgalmas tájban és a rekonstrukciókban tett séta után átgurulunk a Három-barlang vidékére. Itt csónakba szállunk és kis folyócskán ringatózva (1,5 óra) élvezzük a festői helyszínt. A rizsföldekből kiemelkedő hegyek között kanyargó folyón érjük el a Tam Coc barlangokat. A mészkőkúpok egyikére felkapaszkodva bejárjuk az Indokína filmből jól ismert rejtélyes Bich Dong pagodát is. Délután hosszú út vár ránk (4 óra), hogy elérjük Haipong kikötőjén túl Halong városát. Szállás és vacsora Halongban: Royal Lotus 4*.

7. nap Halong- öböl
11 órakor autós transzfer a Tuan Chan kikötőbe. A Grayline Cruise hajón a kabinunk elfoglalása. Különleges ebédünket már a bámulatos mészkőhegyek között hajózva fogyasztjuk el, majd partra szállunk az egyik szigeten, s leereszkedünk a Me Cung mészkőbarlang színes fényekkel megvilágított gyomrába is. Jó idő esetén a Titov szigeten fürdőzésre is lehetőség lesz, illetve a kajakozás is kipróbálható a szigetek között. Kedvünk szerint részt vehetünk a vacsora elkészítésében is, ahol szakácsunk bevezet a vietnami konyhaművészet rejtelmeibe. Vacsora a hajón, ahol estig nyitva tartó bár is rendelkezésre áll. Szállás: Grayline cruise, 2 ágyas delux kabin. 

8. nap Halong – Hanoi – Hué
Korán reggel Tai Chi bemutató és óra a fedélzeten. Könnyű reggeli a hajón, majd egy úszó halászfalu és újabb csodálatos hegyek-barlangok meglátogatása csónakokkal. Később visszatérés a hajóra, ahol könnyű ebéd vár ránk miközben a mészkőszigetek között visszahajózunk a kikötőbe. Transzfer Hanoiba majd repülés a néhai császárság fővárosába, Huéba. Fényűző huei vacsora a Cung Cung Dinh Royal park étteremben. Szállás Hué: Eldora Hotel, delux city view szoba

9. nap Hué
Reggeli után Vietnam császárinak emlékei között kalandozunk. Első megállónk Khai Dinh császár síremléke. A szokatlan tervezésű, lépcsős teraszokról szép látvány tárul elénk, az extravagáns mauzóleumbelső pedig a „kiscsászár” ízlését tükrözi. Később továbbutazunk a legpazarabb császári sírkertbe. A Minh Mang sírkertjében tett séta közben megismerjük a koncepciót, a pavilonok szerepét és élvezzük a nyugodt kertet. Innen hajózás (1 óra) a Huét átszelő Illatos-folyón. Hajónkról láthatjuk a környező hegyeket, a vidéki életet, de a császárkori Irodalom Temploma kapuzatát is felfedezhetjük. Kikötés után séta az aktív buddhista kolostorba: Thien Mu-pagoda. Délután a Nguyen-dinasztia Tiltott-városának felfedezése vár ránk. Szerencsére a háborús pusztítás ellenére, mára egyre több épületet sikerül rekonstruálni. Később riksázás a császárváros körüli régi kertvárosban. Vacsoránkat egy volt mandarin házában fogyasztjuk el. Szállás Huéban.

10. nap Hué – Hai Van – Danang – Thuy Son – Hoi An
Reggeli után indulás dél felé, hogy a Felhőóceán-hágóra. Szép időben lábunk előtt hever Észak és Dél-Vietnam. A hágó neve utal arra, hogy nemcsak fizikai-földrajzi határra érkeztünk, hanem éghajlati választóvonal is megállónk. Lábnyújtós séta a látványért a császári és az amerikai háborús bunkerek között. Továbbutazunk Közép-Vietnam logisztika központjába, Danangba. Megállunk, hogy utoljára adózzunk a mára eltűnt csam kulturális és civilizációs teljesítménynek. A páratlan műtárgyakat őrző Csam Múzeum a világ legnagyobb csam gyűjteményét őrzi. Útban Hoi An felé megállunk a Márvány-hegyeknél. Sőt a legérdekesebbeken körbe is sétálunk. Másfél órás kirándulás jutalma: ezeréves, misztikus csam barlangbelsők, kis teraszokról szép kilátás a Dél-kínai-tengerre, változatos pagodák. Koraste érkezünk a Világörökségi védettség alatt álló 200 éves kereskedővárosban, Hoi Anba. Vacsora a Full Moon Townban. Vacsora után érdemes esti sétára indulni az óváros lampionokkal kivilágított utcáiban. Szállás Hoi Anban: Hoi An Historic 4* 

11. nap Hoi An – My Son
Reggeli után utazás (1 óra) a hegyek felé, a középkori Csam állam szakrális központjába. Csampa ezer éven át uralta a mai Vietnam középső és déli területeit, s bár az adminisztratív központ többször költözött, a Macskafog-hegyek gyűrűjében rejtőző templomkörzet folyamatosan működött. Sajnos az Amerikai-háború során a páratlan hindu kulturális örökség, a téglatornyok és homokkődíszítések zöme helyrehozhatatlan károkat szenvedett el. A terület romjaiban is különleges atmoszférát kínál. Látogatásunk alatt egy csam folklórműsort is láthatunk majd. Visszatérünk Hoi Anba, ahol sétánkat keleten, a legautentikusabb kínai közösségi házban kezdjük, majd templomokat érintve elérjük a központi piacot, ahol zöldségek, gyümölcsök és a folyóparton a halászat eredménye látható. Majd betérünk egy kézműves házba, ahol a színes lampionok készítését láthatjuk, kis szerencsével egy zené-táncos folklórműsort is láthatunk majd. Tan Ky kereskedőházában beszélünk a tulajdonosokkal, majd a Japán-fedett hídon is átsétálunk. Visszatértünkben a porcelánkereskedelmet bemutató műemléképületébe is betérünk. Vacsora a Dao Tien étteremben. Szállás Hoi An.

12. nap Hoi-An – Danang – Nha Trang
Délelőtt transzfer a Danang-i repülőtérre. Repülés a tengerpartra, Nha Trangba. Délután már a Dél-Kínai tenger partján pihenünk. Vacsora és szállás Nha Trang, Liberty Central Nha Trang / Deluxe szoba 

13. nap Nha Trang
Egész nap pihenés a homokos tengerparton. Opcionális hajókirándulás* a környező szigetek között: a hajó először a Mieu szigeten köt ki, ahol akváriumokban a tenger élővilága megcsodálható, majd a Mun sziget közelében a vállalkozó kedvűek alá is merülhetnek, hogy mindezt élőben láthassák. A hajózás során tengeri barlangok látványában is gyönyörködhetünk, aztán kikötünk Mot szigetének strandjánál, ahol ízletes ebéd vár ránk. Délután pihenés a strandon, és útban visszafelé még egy halászfalu életébe is betekintünk, mielőtt a partra visszatérnénk. Vacsora és szállás Nha Trangban

14. nap Nha Trang – Dalat
Reggeli után indulás Dalat felé a hegyekbe. Még Nha Trangban a cham kultúra ezeréves emlékét, a Po Nagar szentélyt meglátogatjuk. Útközben megállunk a banár nemzetiség csónakformájú hagyományos közösségi házánál is. Az 1500m tengerszint feletti magasságban lévő Dalatba érve felvonóval emelkedünk még magasabbra, hogy Dalat őserdejét madártávlatból is megcsodáljuk. Uticélunk (ahová a felvonótól óvakodók busszal is feljöhetnek) a Truc Lam Zen kolostor gyönyörű parkja, amelyből páratlan kilátás nyílik a Tuyen Lam tóra is. Vacsora és szállás Dalat, Du Park Hotel / Superior szoba 

15. nap Dalat – Mui Né
A sűrű trópusi fenyőerdővel körülvett Dalat a táj romantikája, a kristálytiszta hegyi levegő, a tavak és vízesések látványának köszönhetően a francia előkelő réteg kedvelt üdülőhelye volt. Megmaradt nevezetességeit, a franciák által épített vasútállomást, az utolsó vietnami császár, Bao Dai nyári rezidenciáját érintjük, majd fokozatosan leereszkedünk Lang Biang hegység sűrű erdejében. Útközben a a Kho hegyi törzsek lakta faluban sétálunk, és a lenyűgöző, 30m magas Elefánt vízesésben gyönyörködünk. Utazás a tengerpartra lábnyújtogatós megállásokkal. Phan Thietben a tengerpart közelében állnak a középkori cham kutúra emlékét őrző Pho Hai tornyok. Mui Né pedig nem csak gyönyörű homokos tengerpartjáról, hanem különleges földrajzi képződményeiről, a homokdűnékről illetve a Tündér völgy vöröslő szikláiról is híres. A dűnéken és a völgyben tett séta után becsekkolás a szállodába. Vacsora és szállás Mui Né, Pandanus Mui Ne Resort / Superior szoba

16. nap Mui Né
Pihenés a csodás homokos tengerparton. Vacsora Mui Néban

17. nap Mui Né – Mekong-delta - Saigon
Korai indulás My Thoba. Vietnam egyik legsűrűbben lakott területét, a Mekong-delta élettől lüktető vízi világát ismerhetjük meg a kanyargó csatornákon tett csónaktúra során. A legendás folyó kókusz- és banánpálmákkal tarkított vegetációban dús deltájában felkeressük a helyi termékekre szakosodott családi manufaktúrákat, ahol kóstolót kapunk kókuszcukorból és mézteából. A csónakokból bárkára szállva meglátogatjuk a Főnix-szigetet is, útban hazafelé pedig a kínai, khmer és francia jegyeket ötvöző Vinh Trang pagodát is útba ejtjük. Estefelé érkezünk Ho Chi Minh városba a Mekong-delta legnagyobb településére. Vacsora a Hoa Tucban. Vacsora után esti séta a kivilágított belvárosban (Operaházi, koloniál szállodák, Saigon folyó, Városháza). Szállás Saigonban: Paragon Saigon Hotel 4* / Premium szoba 

18. nap Saigon
Reggeli után a nyolc milliós metropolis belvárosát, az egykori Saigont vesszük szemügyre. Az első kerület gyarmati jellege manapság egyre nyilvánvalóbb: Megnézzük a Notre Dame katedrálist és besétálunk az Eiffel tervezte Régi Postaépületbe. Érintjük a Ben Than piacot, és fotóstoppokra megállunk még az újraegyesítés épületénél. Délután a kicsi Történeti Múzeumba is betérünk, mert 2-3 felújított terem páratlan műkincsein keresztül elmélyíthetjük délkelet-ázsiai civilizációs ismereteinket. Vacsoránkat a múzeum épületében lévő hangulatos Batalis étteremben fogyasztjuk el. Innen már a repülőtérre megyünk.

19. nap Saigon– Dubai – Budapest
Repülés haza dubai átszállással (00:35-04:55, 08:50-12:45). Éjszaka a repülőn. Érkezés 12:45-kor Budapestre.

Fakultatív programok

Hajókirándulás Nha Trangban:
részvételi díj (2 fő esetén saját hajóban) 27.500Ft/fő
részvételi díj (10 fő saját hajóban) 14.500Ft/fő
részvételi díj (turista hajóban) 7.500Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Programokat, belépőket, angol és magyar idegenvezetést, szállást 4*-os szállásokon, kétágyas elhelyezéssel, illetve 2 éjszaka légkondicionált 4 ágyas kabinban a vonaton, félpanziós ellátást program szerint, a Halong öbölben a hajón teljes ellátást, transzfereket.
Az árak 1 USD = 310 HUF árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetékeket, borravalókat (80 USD), vietnami vízumot, félpanziós italfogyasztást, személyes kiadásokat, opcionális hajókirándulás költségét, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek Budapest–Dubai–Hanoi, Hanoi–Hué, Danang–Nha Trang, Saigon–Dubai–Budapest útvonalon, átszállással. A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!)
Vízumdíjak
Borravaló 80 USD/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Borravaló (80 USD/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
80 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Hanoi-ba.

Szállás: 

Hanoiban: Boss Legend 4*
Sapában: U Sapa
Halongban: Royal Lotus 4*
Grayline cruise, 2 ágyas delux kabin
Hué: Eldora Hotel, delux city view szoba
Hoi Anban: Hoi An Historic 4*
Dalatban: Du Park Hotel 3*
Mui Nén: Pandanus Mui Ne Resort 4*
Saigonban: Paragon Saigon Hotel 4*
Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós, a Halong öbölben a hajón teljes ellátást tartalmaz.
A területről: 
Vietnám: Az ország körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát 40-40%-ban dombok és hegyek alkotják. Sűrű erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.
Időjárás: 
Trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. A délnyugati monszun csapadékban gazdag levegőt hoz India és a Thai-öböl felől május és október között. A legcsapadékosabb hónapok a szeptember és az október. A száraz évszak novembertől márciusig tart, ekkor az északkeleti monszun alig hoz csapadékot. A legszárazabb hónapok a január és a február.
Csomagolás: 
Vízum: 
Magyar állampolgárok általában egyszeri beutazást lehetővé tévő, 30 nap tartózkodást biztosító turista vagy üzleti vízummal léphetnek be az országba. Az úti okmány érvényessége legalább 6 hónappal haladja meg a tervezett elutazás időpontját.
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a thaiföldi és a kambodzsai hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, mely irodánkban megköthető!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk. Kötelezően beadandó védőoltás nincs. Ajánlott a Hepatitis A+B kombinált védőoltás. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!