Vietnám-Laosz-Kambodzsa nagykörút

Vietnám-Laosz-Kambodzsa nagykörút

13 napos körutazás Indokínában - angol idegenvezetéssel

Az Indokínai-félsziget keleti felének három országa, Vietnám, Laosz és Kambodzsa, természeti szépségeikkel és egyedülálló építészeti kincsekkel bűvöli el az ide látogatót. Lélegzetelállító tájak, UNESCO világörökségi helyszínek, történelmi, vallási emlékhelyek és kulturális programok várják a turistákat. Az utazók a programok során felfedezhetik a nyüzsgő nagyvárosokat, mind Ha Noi és Saigon, a régi korok emlékét őrző romokat Angkorban, majd betekintést nyerhetnek a kisebb falvak vagy akár a buddhista szerzetesek mindennapjaiba is, illetve, kipróbálhatják a helyi konyha jellegzetes, esetenként meghökkentő ételeit és italait.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, a körutazás programját helyi, angol nyelvű idegenvezetővel és magyar nyelvű csoportkísérővel, a körút során utazást légkondicionált járművel, szállást kétágyas szobákban reggelis ellátással, ebédet a 3., 4. és 6. napon, vacsorát a 3. napon, hajózást a Ha Long-öbölben és a Mekong deltán, belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, vízumdíjat a helyszínen: Vietnámba többszöri belépéshez 50 USD/fő, Kambodzsába és Laoszba 30-30 USD/fő (mindegyik vízumhoz 2db igazolványkép szükséges), borravalókat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,5%).

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
min. 15 fő
Program: 

1. nap: Elutazás Budapestről Vietnámba, átszállással.

2. nap: Érkezés a fővárosba, Ha Noi-ba. Transzfer a szállodába.

3. nap: A Vörös-folyó deltáján keresztül vezet az út a Ha Long-öbölhöz, ahol hajóra szállnak. A hajó kiköt a Titop-szigetnél, lehetőség nyílik strandolásra, illetve a hely tetejére kapaszkodva gyönyörködhetnek a kilátásban. (éjszaka a hajón)

4. nap: Napfelkeltekor részt vehetnek egy Tai Chi órán, miközben a hajó továbbhalad a Meglepetések barlangja felé. Pihenés a hajón, majd visszaérkezés a kikötőbe, ahonnét a transzfer visszaviszi az utasokat Ha Noi-ba. (szállás Ha Noi-ban)

5. nap: Egész napos túra keretében ismerkednek meg a főváros legfőbb látnivalóival, úgy, mint a Ho Chi Minh komplexum (Ho Chi Minh mauzóleuma, lakóháza, Elnöki Palota és az “egy oszlopú” pagoda), a Tran Quoc pagoda, az Irodalom Temploma, a Ngoc Son templom és a város egyik múzeuma (Történeti múzeum vagy Néprajzi Múzeum). Ha marad idő, ellátogatnak a 36 régi utcáról híres óvárosba. Transzfer a repülőtérre, késő délután utazás Laoszba, Luang Praban-ba. (szállás Luang Prabang-ban)

6. nap: Luang Prabang a Mekong és a Nam Khan folyók mellett fekszik, Laosz szellemi és kulturális központja. Az UNESCO Világörökség része, számos templom, francia koloniális építészeti emlékek, barátságos helyiek teszik mindenki számára felejthetetlenné. Hajóval indulnak a Pak Ou barlangokhoz, ahol több ezer arany Buddha szobor látható. Visszaérve Luang Prabang-ba felfedezik a város nevezetességeit, mint pl. a Királyi Palota és a fenséges templomok. (szállás Luang Prabang-ban)

7. nap: Reggeli után rövid látogatást tesznek a város legrégebbi templomához (Wat Sene) majd a Wat Xieng Thong-hoz, ahol az “élet fáját” ábrázoló színes üvegmozaik látható. A következő állomás Ban Xang Khong falu, ahol a helyiek selyem, pamut és papírárukat készítenek. Ezután transzfer a repülőtérre, utazás Kambodzsába. (szállás Siem Reap-ben)

8. nap: A nap programja Angkor felfedezése. Az egész napos kirándulás keretében a Déli-kapu felől indulva ismerhetik meg az ősi romokat, a hatalmas, kőből faragott emberi arcokat, melyek ma az UNESCO Világörökség részét képezik. A leghíresebb látnivalók a Bayon Templom, a Királyi Palota, a Phimeanakas templom, az Elefántok terasza, a Leprás Király terasza és Angkor Wat. Ez az építészeti remekmű a 12. században épült és mintegy 210 hektáron terül el. Számos galéria, könyvtár, pavilon, kisebb udvarok és források találhatók a területen, ellensúlyozva a magas tornyokat. Persze, nem maradhat ki a Ta Prohm templom sem, amit mára benőttek a dzsungel hatalmas fügefái és kúszónövényei. Ha az idő engedi, a Phnom Bakheng-hegy tetejéről nézhetik meg a naplementét. (szállás Siem Reap-ben)

9. nap: Reggeli a szállodában, majd Siem Reap-től délre indulnak a Tonle Sap tóhoz, ahol hajóra szállnak, hogy megismerhessék egy úszó falu életét. Ezt követően egy, a helyi fiatalokat támogató szervezetet látogatnak meg, aminek célja, hogy életben tartsák az ősi Khmer hagyományokat. Délután a nyüzsgő “Régi piac”-on folytatódik a program, ezt követően pedig egy, a 18. században épült, különleges falfestményekkel díszített pagodát néznek meg. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Vietnámba, Saigon-ba. Érkezés után a szálláshely elfoglalása.

10. nap: Reggeli után látogatás Cu Chi “földalatti városába”. A 200 km hosszú alagútrendszer a Viet Cong-ok lakó- és búvóhelye volt az amerikaiakkal vívott háború idején. Ezt követően félnapos városnézés következik Saigon-ban: Notre Dame katedrális, Postahivatal, Újraegyesítés Palotája, kínai negyed. (szállás Saigon-ban)

11. nap: Délelőtt Cai Be felé utaznak, ahol motoros hajóra szállnak. Meglátogatnak egy rizspapír készítő családot, majd az úszó piacot. Délután kb. másfél órás gyalogos kirándulás keretében ismerkedhetnek meg a békés vidéki élettel. (szállás Saigon-ban)

12. nap: A nap első felében szabad program, majd a kora délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás

13. nap: érkezés Budapestre a reggeli órákban.

A helyi, angol nyelvű idegenvezető Hanoi-ban, a repülőtéren várja az utasokat!

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, a körutazás programját helyi, angol nyelvű idegenvezetővel és magyar nyelvű csoportkísérővel, a körút során utazást légkondicionált járművel, szállást kétágyas szobákban reggelis ellátással, ebédet a 3., 4. és 6. napon, vacsorát a 3. napon, hajózást a Ha Long-öbölben és a Mekong deltán, belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, vízumdíjat a helyszínen: Vietnámba többszöri belépéshez 50 USD/fő, Kambodzsába és Laoszba 30-30 USD/fő (mindegyik vízumhoz 2db igazolványkép szükséges), borravalókat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,5%).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték 148 000 Ft/fő
Vízumok: 110 USD/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumok: 110 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
110 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Helyszínen légkondicionált autóbusszal, repülővel.

Szállás: 

4*-os szállodában (helyi besorolás), igény szerint van lehetőség 3*-os vagy 5*-os szállodák foglalására is (kérjük érdeklődjön kollégáinknál).

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást a 3., 4. és 6. napon ebéd, a 3. napon vacsora is.
A területről: 
Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Thai-öböl partján. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. Vietnám: Az ország körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát 40-40%-ban dombok és hegyek alkotják. Sűrű erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.
Időjárás: 
Vietnam: Az áprilistól/májustól októberig tartó időszakban a délnyugati monszun uralkodik az országon, melyet esőkkel tarkított, párás, meleg hónapok jellemeznek, főként délen. Északabbra is csak a hegyvidékek védelmében lévő vidékek mentesül valamelyest a sok csapadéktól. Az év másik szakaszában jóval kellemesebb az időjárás, januárban mindazonáltal még egy széldzsekire is szükségünk lehet a kora reggeli órákban. Kambodzsa: Kambodzsa a trópusi éghajlati övben fekszik, s az időjárást itt is három évszak jellemzi: a júniustól októberig tartó esős, a novembertől februárig húzódó száraz, illetve a márciustól májusig dúló forró évszak. Az október végétől márciusig tartó hűvös évszak Kambodzsában is a főszezont jelenti, a március-május közötti forró időszakot ellenben meglehetősen magas, 40 Celsius-fok fölé szökő hőmérsékleti maximumok jellemzik.
Vízum: 
Vietnami vízum és meghívólevél (helyszínen fel lehet venni, nem szükséges Magyarországon intézni; vízum és a meghívólevél a repülőtéren fizetendő. Kambodzsai vízum e-visa Az utazáshoz a hazaúttól számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Vietnam-Kambodzsa: kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Pénz
Vietnam hivatalos pénzneme a dong (VND). 1 USD = kb. 21.107 VND. A külföldi fizetőeszközök közül az amerikai dollár a legelfogadottabb és a legelterjedtebb. A bankkártya használat is terjed, de Hanoi és Saigon városon kívül csak elvétve találhatók ATM készülékek.
Kambodzsa hivatalos pénzneme a riel (KHR). 1 USD = 4,11 KHR

Nyelv
Vietnam: vietnámi, de még használatos a francia, kínai, khmer
Kambodzsa: khmer, francia, kínai

Időzónák
Vietnam: GMT + 7 óra
Kambodzsa: GMT+7 óra

Elektromos hálózat
Vietnam: 220 V /50 Hz (amerikai szabvány)
Kambodzsa: 230 V/50Hz

Telekommunikáció

A mobiltelefonok mindkét országban működnek, az internet szolgáltatás a nagyobb városokban kielégítő, de általában fizetni kell 2-3 USD-t óránként a használatáért.

Ünnepek: a legfontosabb a 4 napos „Tet” vagyis a holdújév, amit január végén, február elején ünnepelnek. Ilyenkor az üzletek zárva tartanak, illetve előtte és utána 1-1 hétig „lelassul” az élet. Ilyenkor megtelnek a szállodák, különösen a kisebb városokban, és kevesebb üzlet van nyitva. Vietnámban ez bensőséges ünnep, amit a családok együtt töltenek, ez a rokonok, barátok meglátogatásnak ideje, amikor jókívánságokat és ajándékokat adnak át egymásnak.

Egyéb ünnepek:
- Január 1.: Újév
- Április 30.: Felszabadulás napja
- Május 1.: munka ünnepe
- Szeptember 2.: Vietnám nemzeti ünnepe

Étkezés: Vietnam változatos klímájának köszönhetően rengeteg féle zöldség és gyümölcs megterem, s így a tradicionális konyha is hozzávalók széles skálájából válogat. A vietnámi konyha legfőbb összetevője a rizs, amely párolva csaknem az összes ételben előfordul. Számos más formában is használják, mint pl. a rizsbor, rizsecet, rizstészta, vagy a rizspapír, amibe a tavaszi tekercset göngyölik. Az egyik leggyakrabban használt ízesítő a part menti üzemekben készülő sós halszósz, a „nuoc mam”. A világos színű, elsőként kinyert szósz a legértékesebb, ezt első sorban asztali ízesítőként alkalmazzák és ez a legdrágább is, míg a főzéshez olcsóbb verziót használnak. Az észak-vietnami gasztronómia fő fogásai egytálételek, rizskásák és édes, savanyú levesek. A dél-vietnami konyha csípős és erősen fűszeres, amit egy leheletnyi cukorral és kókusztejjel tompítanak. A buddhizmus hatására a vegetáriánus étkezés is hagyományos itt, s a francia gyarmatosítók hozományaként elterjedt a búzalisztből készült kenyér, pékáru, bagett fogyasztása.

Néhány alapkifejezés:
pho (fol) = leves
bo (ball) = marhahús
ga (gaw) = csirke
gao (gow) = nyers rizs
com (gum) = főtt rizs
nuoc mam (nook mum) = halszósz
bun (poom) = tészta
cuon (coom) = saláta

Utcai árusoktól vásárolt tisztított, nyers zöldséget, gyümölcsöt lehetőleg ne fogyasszunk, illetve kerüljük a félig, vagy teljesen nyers hal- és húsételeket.

A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket súlyosan büntetik.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!