Vietnám - Laosz - Kambodzsa körutazás

Indokína lenyűgöző látnivalói - 15 napos körutazás

Indokína világörökségi látnivalói, műemlékei és természeti kincsei teszik majd feledhetetlenné az utazást, a különleges vidék legszebb látnivalóit felsorakoztató utazáson, tapasztalt magyar idegenvezetőnk kíséretében.

Alapár tartalmazza

 • a repülőjegyet az Emirates légitársaság járatain Budapestről átszállással Hanoiba, és átszállássalSaigonból Budapestre,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést az egész utazás során,
 • a szállást 11 éjszakára kétágyas elhelyezéssel 3*+ szállodákban, és 1 éjszakára hajókabinban,
 • a félpanziós ellátást (italfogyasztás nélkül),
 • a transzfereket a program során légkondicionált busszal a csoport részére,
 • a repülőjegyeket Hanoi- Luang Prabang, Luang Prabang-Siem Reap, Siem Reap-Danang szakaszokra.

Alapár nem tartalmazza

 • az egyéb étkezéseket és az italfogyasztást az utazás során,
 • a reptéri illetéket (139 900 Ft/fő),
 • a program szerinti belépőjegyeket (29 900 Ft/fő),
 • a vízumokat (Vietnám kb. 75 USD, Laosz kb. 30 USD és Kambodzsa kb. 30 USD),
 • a borravalót és a személyes kiadásokat, a programleírásban nem szereplő tételeket,
 • az útlemondási és az utazási biztosítást.
Program: 

1. nap: Budapest – Hanoi
Átszállásokkal utazás Vietnám fővárosába, Hanoiba. Éjszaka a repülőn.

2.nap: Hanoi
A késő délutáni érkezést követően transzfer a szállodába, majd szabadidő.

3.nap: Hanoi – Ha Long-öböl
Reggeli után indulás a világ 7 természeti csodájának egyikéhez, a Ha Long-öbölhöz. Nevének jelentése „az alámerülő sárkány öble” jól tükrözi a táj sajátosságát, ahol a hivatalos adatok szerint közel 2000 mészkőszikla emelkedik ki a vízből, amelyek többsége lakatlan sziget vagy szirt, nagy részük több száz méter magas. Érkezés a kikötőbe a déli órákban, beszállás az autentikus, fából készült hajóra, amely feltárja előttünk az öböl legszebb részeit. Friss tengergyümölcsei ebéd és vacsora, illetve szállás a hajó fedélzetén.

4. nap: Ha Long – Hanoi
Reggeli után kiszállás a hajóról, majd rizs földek és a Vörös-folyó deltája mellett elhaladva visszatérünk Hanoiba. Délután megnézzük az ország első egyetemeként ismeretes Irodalom templomának százéves épületét, ezt követően szabadidő a városban. Este egy hagyományőrző vízi bábelőadást láthatunk.

5. nap: Luang Prabang – Khuang Sy vízesés
Repülővel továbbutazunk Luang Prabangba, a Mekong folyó partján elterülő, UNESCO világörökség részét képező ősi királyi fővárosba. Az érkezést követően trópusi erdők, teak fa ültetvények mentén, kis falvakon keresztül utazunk a Khuang Sy vízeséshez, fürdési lehetőség (időjárás függvényében), ahol megnézünk egy medve rezervátumot is. Később ellátogatunk egy hagyományőrző faluba, ahol megnézhetjük a helyiek kézműves kiállítását.

6. nap: Luang Prabang – Pak Ou barlangok
Városnézés során megtekintjük a város legszebb templomát, a Vat Xieng Thong-ot és a legrégebbi templomát, a faablakokkal ékesített Vat Visoun-t, majd a 18. században épült Vat May templomot. Ezt követően egy tradicionális csónakra szállva hajózunk a több száz Buddha szobornak otthont adó Pak Ou barlangokhoz. Később ellátogatunk egy whiskey faluba, ahol hagyományos skorpió, kígyó, százlábú whiskey-t állítanak elő. Visszatérés a szállodába.

7. nap: Elefánt farm látogatás
Délelőtt ellátogatunk egy elefántfarmra, ahol  tájékoztatást adnak az elefántok életéről, majd elefántháton teszünk egy rövid túrát a vadregényes vidéken. Transzfer a reptérre, továbbutazás Siem Reap-be, az Angkor melletti városba, transzfer a szállodába.

8. nap: Angkor Wat – Ta Prohm- Angkor Thom
Az UNESCO világörökség részét képező, ősi khmer templomváros felfedezését elsőként Ázsia legnagyobb vallási épületkomplexumával, a khmer kultúra és művészet minden kincsében bővelkedő Angkor Wat-al kezdjük. Az egykor Vishnu - hindu isten tiszteletére épült komplexum, ma is működő vallási központ és fontos szerepet tölt be mind a hinduk, mind a buddhisták körében. Ezt követően az esőerdő mélyén rejtőző Ta Prohm buddhista templom-kolostort csodálhatjuk meg. Délután az utolsó Khmer Főváros, az Angkor Thom felfedezése következik a Bayon templommal, az Elefánt és a „Leprás” király teraszával. Este Apsara folklór táncbemutató vacsorával.

9.nap: Siem Reap – Choung Kneas úszófalu
Reggel indulunk az árterületre épült Choung Kneas úszófaluba, ahol megcsodálhatjuk a helyiek cölöpökre épített házait és a lótusz ültetvényeket, betekintést nyerünk a helyiek mindennapi életébe. Délután transzfer a repülőtérre, utazás vissza Vietnámba, Danangba. Szállás Hoi Anban.

10.nap: Hoi An – My Son
Ezen a napon két olyan UNESCO világörökségi látványosságot tekintünk meg, mely Vietnám megtekintésekor kihagyhatatlan. Először My Son-t, a Cham birodalom ősi szakrális központjának maradványait keressük fel a dzsungel közepén. Délután Hoi An több száz éves érintetlenül megmaradt japán-kínai-vietnámi kereskedő város hangulatos utcáin és a Tu Bon folyó partján sétálunk. Látványosságok: japán-híd, pagodák, régi kereskedőházak.

11. nap: Hoi An – Hue
Reggeli után lenyűgöző tájakon, hegyeken áthaladva a híres Hai Van pass-on át folytatjuk utunkat Hueba. Hueba érve az ebédet követően megtekintjük a Parfüm-folyó mentén magasodó Királyi Citadellát, amely Nguyen-dinasztia idejében épült. Szállás Hueban.

12. nap: Hue királyi sírok - Saigon
A Parfüm folyón csónakkal megyünk Thien Mu Pagodához, ahol többek közt megtekintjük a 7 emeletes Stupát. Továbbhaladunk  Tu Duc király sírjához, majd transzfer a repülőtérre, utazás Saigonba, transzfer a szállodába.

13. nap: Saigon – Mekong-delta
Utazás a Mekong-delta artján elterülő Ben Tre tartományba, ahol csónakra szállunk és több helyen kikötve felfedezzük a vidék látnivalóit (téglaégető üzem, a kókusz feldolgozó), és megtudhatjuk hogyan készítenek fekvőmatracot, a Cai Son ill. Nhon Thanh csatornáknál élő lakosok. Rizsföldek és zöldségültetvények mentén haladunk tovább biciklivel vagy motoros kisautón, majd egy ebéd során megismerjük a helyi konyha remekeit.  Evezős csónakban kis csatornákon keresztül eljutunk egy rizsfeldolgozó üzembe, megismerjük mi mindent készítenek a helyiek ebből a létfontosságú növényből. Visszautazás Saigonba, szabadidő.

14.nap: Saigon
Délelőtt városnézés a régi fővárosban, amely az ország egyesülés elveszítette fővárosi rangját, de továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. Fotó szünet a francia időkből fennmaradt főposta épületénél, a Notre Dame templomnál és az egykori elnöki palotánál, mely a háború idején katonai főhadiszállás volt, majd megtekintjük a háborús emlékmúzeumot.  Ezt követően sétálhatunk a Ben Thanh piacon. Transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre átszállásokkal.

15.nap: Budapest
Budapestre érkezés várhatóan a reggeli órákban.

Minimum létszám 16 fő. A program változtatásának jogát fenntartjuk.

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • a repülőjegyet az Emirates légitársaság járatain Budapestről átszállással Hanoiba, és átszállássalSaigonból Budapestre,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést az egész utazás során,
 • a szállást 11 éjszakára kétágyas elhelyezéssel 3*+ szállodákban, és 1 éjszakára hajókabinban,
 • a félpanziós ellátást (italfogyasztás nélkül),
 • a transzfereket a program során légkondicionált busszal a csoport részére,
 • a repülőjegyeket Hanoi- Luang Prabang, Luang Prabang-Siem Reap, Siem Reap-Danang szakaszokra.
Alapár nem tartalmazza: 
 • az egyéb étkezéseket és az italfogyasztást az utazás során,
 • a reptéri illetéket (139 900 Ft/fő),
 • a program szerinti belépőjegyeket (29 900 Ft/fő),
 • a vízumokat (Vietnám kb. 75 USD, Laosz kb. 30 USD és Kambodzsa kb. 30 USD),
 • a borravalót és a személyes kiadásokat, a programleírásban nem szereplő tételeket,
 • az útlemondási és az utazási biztosítást.
Kiutazási forma: 
repülő
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!