Vietnám - Laosz - Kambodzsa körutazás

16 napos körutazás Indokínában

Indokína körutunk olyan kombináció, amely a térség legváltozatosabb látnivalóit kínálja. Gondosan tervezett helyszínbejárások, válogatott szállások és hangulatos vacsorák várják.
Irodánk büszke arra, hogy idegenvezetőink a térséget jól ismerő szakemberek, akik csoportvezetésben szerzett évtizedes tapasztalataikkal teszik kényelmessé és tartalmassá útjainkat.
Indokína körutunkat Délkelet-Ázsia kutató történész kollégánk, Száva Borbála kíséri!

A 583 000 Ft/fős alapár minimum 16 fő jelentkezése esetén érvényes.

Felár 11-12 fő esetén:            56.000 Ft/fő
Felár 13-14 fő esetén:            24.900 Ft/fő

Kérjük foglalás előtt egyeztessen kollégáinkkal!

Alapár tartalmazza

Programokat, belépőket, magyar és helyi idegenvezetéssel, szállást, kétágyas elhelyezéssel, félpanziós ellátást válogatott éttermekben, transzfereket

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és illetékeket, vízumdíjakat (8000 Ft + 61 USD, Változhat!), 3 db igazolványképet, borravalókat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 16 fő

Szállás

2 ágyas szobákban a leírás szerint.

Program: 

1. nap Budapest - Doha - Saigon
Elutazás Budapestről  Dohába (16:20-23:35). Átszállás 2 óra 20 perc. Éjszaka a repülőgép fedélzetén Saigon felé (01:55-13:30).

2. nap Saigon
Érkezés Vietnamba (13:30), a Mekong-delta legnagyobb településére, Ho Chi Minh városba. Érkezés után a nyolc milliós metropolis arcait vesszük szemügyre. Útban szállásunkra megállunk a kínai (Cholon) negyedben, ahol sétálunk a piac, a mecset és egy klasszikus pagoda (Thien Hau) háromszögében. Útban a gyarmati negyedbe, fotóstoppos megálló az Újraegyesítés Palotájánál, majd rövid megállót teszünk a Notre Dame katedrálisnál és besétálunk az Eiffel tervezte Régi Postaépületbe. Bejelentkezés a szállodába, vacsora, majd a kivilágított belvárosban teszünk egy rövid sétát (Operaház, koloniál szállodák, Városháza).  Vacsora a Hoa Tucban.
Szállás Saigonban:  Bay Hotel 4*

3. nap Saigon - Danang - Hoi An
Reggeli után repülés Danangba, indulás dél felé, de útközben megállunk a Márvány-hegyeknél. Másfél órás kirándulásunk jutalma: ezeréves, misztikus csam barlangbelsők, a kis teraszokról szép kilátás a Dél-kínai-tengerre, változatos pagodák. Transzfer Hoi Anba.  Délután már Hoi An 200 éves Világörökségi védettség alatt álló kereskedővárosában barangolunk. Régi kereskedőlakok, múzeumok, közösségi terek és piacok várnak. Sétánk keleten, a legautentikusabb kínai közösségi házban kezdjük, majd templomokat érintve elérjük a központi piacot, ahol zöldségek, gyümölcsök és a folyóparton a halászat eredménye látható.  Tan Ky kereskedőházában beszélünk a tulajdonosokkal, majd a Japán-fedett hídon is átsétálunk. Visszatértünkben a porcelánkereskedelmet bemutató műemléképületébe is betérünk. Vacsora a Little Faifoban.
Szállás Hoi Anban: La Residencia Hotel 4* 

4. nap Hoi An - My Son
Korai reggeli után utazás a hegyek felé (1 óra), a középkori csam állam szakrális központjába. Csampa ezer éven át uralta a mai Vietnam középső és déli területeit, s bár az adminisztratív központ többször költözött, a Macskafog-hegyek gyűrűjében rejtőző templomkörzet folyamatosan működött. Sajnos az amerikai-háború során a páratlan hindu kulturális örökség, a téglatornyok és homokkődíszítések zöme helyrehozhatatlan károkat szenvedett el. A terület romjaiban is különleges atmoszférát kínál. Látogatásunk alatt egy csam folklórműsort is láthatunk majd. My Son 360 fokban. Visszatérünk Hoi Anba, ahol a városka pubjai és szuvenírárusai melletti legismertebb attrakcióját is megnézhetjük: egy szabászatba kukkantunk be, ahol akár másnapi indulásunkig komplett öltönyöket vagy ruhákat készítenek nekünk. Délután szabad program. Vacsora a Dao Tien River Restaurantban.
Szállás Hoi Anban

5. nap Hoi An - Danang - Hai Van - Hué
Reggeli után utazás Huéba, a hajdani császárvárosba.  Út közben Danangban megállunk, hogy utoljára adózzunk a mára eltűnt csam kulturális és civilizációs teljesítménynek. A páratlan műtárgyakat őrző Csam Múzeum a világ legnagyobb csam gyűjteményét rejti. Danang öblét elhagyva, felkapaszkodunk a Felhőóceán-hágóra. Szép időben lábunk előtt hever Észak- és Dél-Vietnam. A hágó neve utal arra, hogy nemcsak fizikai-földrajzi határra érkeztünk, hanem éghajlati választóvonal is megállónk. Lábnyújtós séta a látványért a császári és az amerikai háborús bunkerek között. Huéba érve Vietnam császárainak emlékei között kalandozunk. Első megállónk Khai Dinh császár síremléke. A szokatlan tervezésű, lépcsős teraszokról szép látvány tárul elénk, az extravagáns mauzóleumbelső pedig a „kis császár” ízlését tükrözi. Később továbbutazunk a legpazarabb császári sírkertbe. A Minh Mang sírkertjében tett séta közben megismerjük a koncepciót, a pavilonok szerepét és élvezzük a nyugodt kertet. Becsekkolás és hagyományos huéi vacsora a Royal Park étteremben.
Szállás Huéban: Eldora Hotel

6. nap Hué - Hanoi
Reggeli után  látogatás a gyögnyörű és aktív buddhista kolostorban: Thien Mu-pagoda. Később riksázás a császárváros körüli régi kertvárosban, majd a Nguyen-dinasztia Tiltott városának felfedezése vár ránk. Szerencsére, a háborús pusztítás ellenére, mára egyre több épületet sikerül rekonstruálni. A Tiltott város 360 fokban. Később transzfer a repülőtérre és repülés Vietnam fővárosába. Transzfer a szállodába, idő függvényében a híres  hagyományos vízibáb előadás megtekintése, majd vacsora Hanoi nyüzsgő óvárosában a Viet Deli étteremben.
Vacsora és szállás Hanoiban: Lan Vien Hotel 4*

7. nap Hanoi
Reggeli után egész napos városnézés az egyedülálló hangulatú délkelet-ázsiai metropoliszban: A régi városrészből az adminisztratív és követségi negyedbe gurulunk. Itt elsétálunk az új országgyűlési épület és a Ho Chi Minh Mauzóleum előtt, majd  az emblematikus Egypilléres Pagodát tekintjük meg. Ezután a Néprajzi Múzeumban barangolunk, hogy képet alkothassunk a több mint 50 féle Vietnamban élő nemzetiség, törzs kultúrájáról. A 20 éves múzeum kertje skanzenszerűen mutatja be néhány törzs lakóépületeit. Később felfedezzük az egykori hivatalnok-oktatási központot, az Irodalom Templomát.Délután ellátogatunk a felkelő nap hídjához, mely a Hoan Kiem tóra épült Ngoc Son templomba vezet minket. A nap végén utazás a Halong-öbölbe (kb. 2,5 órás buszút).
Vacsora, majd szállás Halongban: Royal Lotus Hotel 4*  

8. nap Halong-öböl - Hanoi - Luang Prabang
Reggeli után ötórás hajókirándulás a lenyűgöző szépségű Halong-öbölben, a páratlan mészkőkúpok között. Kikötünk egy szigeten is, a hegy mélyében cseppkőbarlangban barangolunk. A Halong-öböl 360 fokban. Ebéd a napi fogásból, kellemes tengeri finomságok a hajón, majd (14.00) délután utazás a Hanoi repülőtérre. Este repülés (18.50) Luang Prabangba. Érkezés (19.50) után vízumügyintézés (31 usd +1 fénykép), majd  transzfer a a városka szívében lévő Tamnak Lao étterembe, vacsora.
Szállás Luang Prabang egyik legszebb szállodájában: Santi Resort and Spa 4*

9. nap Luang Prabang - Pak Ou
Reggeli után felkeressük Luang Prabang világörökségi városkájának jelentősebb templomait (Aham, Takmo, Visoun). Luang Prabang „kolostorvárosa” a Mekong partjára, gyönyörű hegyek között épült, ahol a laoszi királyság és buddhista szellemi központ hétszáz éve született. Mai kolostori, laoszi és gyarmati műemléképületei különleges hangulatot teremtettek, amely a hegyi törzsi kultúra jelenlétével színesedik esténként. Még délelőtt motorcsónak-kirándulásra indulunk a Mekong-folyó vízéről elérhető Pak Ou buddhista zarándokbarlangokhoz (1,5 óra). Útban megálló egy helyi falunál a Lao Lao pálinka megízlelésért. Visszatérés hajóval Luang Prabangba (1 óra), majd a városka szívét uraló Phu Si-hegyre kapaszkodunk fel, kisebb szentélyek, bivakok, sztúpák és buddhaszobrok teraszain szuszogunk. Már naplementében ereszkedünk le a városba, így a Wat Mai aranyozott domborműrészleteit a legszebb délutáni fényekben élvezhetjük. A napot már buddhista szerzetesek kántálásával búcsúztatjuk.  Vacsora a kedves lao táncocskákat is mutató Son Phao étteremben.
Szállás Luang Prabangban.

10. nap Luang Prabang - Kuang Si
Reggeli után paradicsomi városkánkból kimozdulva, a Nam Khan-folyót követve északnyugatra utazunk egy elefánttáborhoz. Egy órás dülöngélés az ormányosokon. Később utazás (1,5 óra) a gyönyörű Kuang Si vízesésekhez, út közben megálló „Angkor nyugati felfedezője”, Henri Mouhot sírjánál. Ebéd a Kuang Si park területén. Kirándulás a természetes medencék mentén, fel a nagy zuhatagig (0,5 óra). Elszántaknak fürdési lehetőség (1 óra). Visszatértünkben, egy pici „vadasparkban” örvös medve-családot is láthatunk. Visszatérés Luang Prabangba. Vacsora  a folyóparti Dyen Sabai a étteremben.  Este javasolt fakultatív séta a helyi piacon.
Szállás Luang Prabangban.

11. nap Luang Prabang - Siem Reap
Reggeli előtt (06.00) napfelkeltés séta a kolostorok városában: több száz buddhista szerzetes reggeli adománygyűjtését nézzük meg, ki-ki kedve szerint növelheti érdemeit és bővítheti a szerzetesek napi menüjét. Később a város legszentebb templomával ismerkedünk meg: Wat Xien Tong. Visszatérés a szállásra. Reggeli, majd kicsekkolás után látogatás a Nemzeti Múzeumban (volt királyi rezidencia), ahol Laosz legszentebb tárgyát, a Prabang Buddhát is láthatjuk. Délben transzfer a repülőtérre, repülés Siem Reapba (14.20-16.20). Vízumügyintézés (30 usd +1 db fénykép). Transzfer, majd műsoros vacsora Siem Reap kis színházában, ahol kulturált körülmények között, valódi khmer ízekből álló könnyű menü vár ránk.
Szállás Siem Reap szívében: Lotus Blanc Resort 4*

12. nap Siem Reap/Angkor - Beng Mealea - Banteay Srei - Roluos
Reggeli után utazás észak felé, hogy látogatást tegyünk Banteay Srei kőcsipkékkel díszített szentélyénél. Később utazás (1 óra) egy hatalmas, ritkán látogatott egyedi templomhoz (Beng Mealea), ahol átélhetjük mindazt, amit az első felfedezők érezhettek, amikor Angkor műemlékeire találtak. Pallóutakon kalandozhatunk a templomgalériák tetejére vagy bújhatunk be az elhagyott templombelsőkbe. Beng Mealea 360 fokban. Angkor első központjához, a Roluos-csoporthoz (Preah Ko, Bakong) a visszafelé úton látogatunk, hiszen a naplemente órájában Bakong piramisa az egyik legbékésebb pontja Angkornak.   Vacsora a a Virothban.
Szállás Siem Reap központjában

13. nap Siem Reap - Angkor
Reggeli előtt kirándulás az angkori területre: megálló a hajdani királyi medencénél, Srah Srangnál, majd a vadromantika legismertebb templomát, a Ta Prohmot fedezzük fel, ahol a falakat, kapukat és tornyokat ma is a kapokfák combvastagságú gyökerei és liánjai tartják fogságban.  Visszatérés a hotelbe. Kis pihenő a szállodában, majd délután a hindu korszak legnagyobb templomkolosszusát, Angkor Wat galériáit, folyosóit és tornyait járjuk be. Rácsodálkozunk, tanulunk és szemlélődünk. Naplementéig maradunk, hogy a világ legnagyobb temploma felvegye narancsos színét.  Visszatérés Siem Reapbe, vacsora a nyüzsgő éjszakai piac közepén, a Champey étteremben.
Szállás Siem Reap központjában. 

14. nap Siem Reap - Phuok - Angkor
Reggeli után az Artisans d’Angkor alapítvány kézműves- oktatási alapítványát, selyemfarmját keressük fel. A központ a hagyományos selyemszövés apró részleteit is megmutatja: a hernyótenyésztéstől a természetes színezőanyagok és selyemszövés egyedi technikáiig. Különösen figyelemre méltó a kiváló minőségű, egyedi khmer szövési technika. Az 1992 óta működő alapítvány nemcsak a ösztöndíjas oktatással segíti a vidéki megélhetéshez tanulóit, hanem Kambodzsa-szerte a legjobb minőségű és legszebb termékeket is itt találjuk.  Igény esetén, a belvárosi bemutatóközpontjukba is ellátogatunk, ahol a kő- és fafaragók, kosárfonók technikáit is megismerhetjük. Visszatérés a hotelbe. Pihenés. Délután Angkor utolsó fővárosba utazunk: a XII. században épült Angkor Thom: mindenekelőtt a Bayon Buddha-arcai és reliefjei, a Baphuon templomhegye, Phimeanakas piramisa, az Elefántos és a Leprás király terasza vár ránk. Bayon 360 fokban. Angkori kalandjainkat, naplementekor egy mai kolostorban tett látogatással zárjuk. Az ősi város területén található Tap Pranam romjainál egy buddhista kolostori szertartás megismerésével búcsúzunk Kambodzsától. Vacsora a The Square 24 étteremben.
Szállás Siem Reap központjában

15. nap Siem Reap/Angkor – Bangkok – Dubai
Reggeli után a nap szabad. Mindenki utolsó vásárfiát, masszázsprogramjait szervezheti. A hosszú hazaút előtt pihenés a délutáni transzferig (14:00). *opcionális tengerparti kiegészítés Délelőtt, igény szerint, opcionális látogatás az Angkor Nemzeti Múzeumban, ahol a pazar szoborgyűjteményt tematikus bemutatótermekbe rejtették (15 USD). Transzfer a repülőtérre. Repülés késő délután Bangkokba. Hazarepülés dubai átszállással. (01:05-05:00) Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

16. nap Dubai – Budapest
Repülés Dubaiból (08:40-11:45) Érkezés 11:45-kor Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2019. március. 11
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2019. október. 29
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2019. október. 22
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2019. október. 19
» Thaiföld - Kovács Attila, 2019. október. 07
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2019. augusztus. 31

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Programokat, belépőket, magyar és helyi idegenvezetéssel, szállást, kétágyas elhelyezéssel, félpanziós ellátást válogatott éttermekben, transzfereket

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és illetékeket, vízumdíjakat (8000 Ft + 61 USD, Változhat!), 3 db igazolványképet, borravalókat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek (A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!)
Vízumdíjak
Borravaló
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíjak (61 USD/fő)
Borravaló (kb. 70 USD/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 131 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről  Dubaiba (15:20-23:35). Átszállás 2 óra 20 perc. Éjszaka a repülőgép fedélzetén Saigon felé (04:55-13:35). Érkezés Vietnamba feb 6-án (13:55).

A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

Szállás: 

2 ágyas szobákban a leírás szerint.

A területről: 
Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Thai-öböl partján. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik.Laosz tengerektől elzárt, szocialista köztársaság Délkelet-Ázsiában. Északnyugatról Mianmar és Kína, keletről Vietnam, délről Kambodzsa, nyugatról pedig Thaiföld határolja.Az ország hosszú függetlenséggel és megszállásokkal egyaránt tarkított történelme után 1949-ben vált teljesen függetlenné. Húszévnyi polgárháború után a kommunisták vették át a hatalmat. Vietnám: Az ország körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát 40-40%-ban dombok és hegyek alkotják. Sűrű erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.
Időjárás: 
Trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. A délnyugati monszun csapadékban gazdag levegőt hoz India és a Thai-öböl felől május és október között. A legcsapadékosabb hónapok a szeptember és az október. A száraz évszak novembertől márciusig tart, ekkor az északkeleti monszun alig hoz csapadékot. A legszárazabb hónapok a január és a február.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a thaiföldi és a kambodzsai hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, mely irodánkban megköthető!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk.
Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló betegségekről, az esetlegesen szükséges védőoltásokról, kérjük, forduljon orvosához, vagy az oltóközponthoz.
https://oltokozpont.hu/hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!