Vietnam - Kambodzsa nagykörút

12 napos körutazás Vietnámban és Kambodzsában

Ázsia két gyöngyszemét felölelő körutazásunk során a leghíresebb gyöngyszemeket fedezzük fel: Hanoi, Ha-Long-öböl, Ho Chi Minh City, a csodás Mekong delta, Phnom Penh, Angkor és Siem Reap... A történelmi látnivalók mellett kulturális programokon is részt veszünk, extraként pedig thaiföldi tengerparti pihenéssel zárhatjuk a körutazást.

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket (nemzetközi és belső szakaszokat egyaránt a program alapján), a szállást (Hanoiban 3éj, Ho Chi Minh Cityben 2 éj, Phnom Penhben 2 éj, Siem Reapben 2 éj) reggelis ellátással, a megadott étkezéseket a körutazás során, reptéri transzfereket (Hanoi, Ho Chi Minh City, Siem Reap), magyar idegenvezetést a körutazás során, a Ho Chi Minh City – Phnom Penh – Siem Reap útvonalon VIP busz közlekedést, vízibáb előadást Hanoiban, apsara táncestet Siem Reapben valamint a felsorolt programokat és az összes belépőjegyet.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket a nemzetközi járatokra (165 000 Ft/fő - változhat), vietnami vízumot és meghívólevelet (helyszínen fel lehet venni, nem szükséges Magyarországon intézni): vízum 25 USD/fő repülőtéren fizetendő + 20 USD/fő meghívólevél, kambodzsai vízumot (e-visa 45 USD/fő – helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek), reptéri illetéket a belső szakaszra 25 USD/fő – helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek, egyéb étkezéseket, személyes kiadásokat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,4%).

Hossz: 
12 nap / 9 éjszaka
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 2 fő
Program: 

1.nap Budapest - Doha/Dubai - Hanoi
Elutazás Budapestről Hanoiba egy átszállással (Doha vagy Dubai) és egy technikai stoppal a Qatar Airways vagy Emirates légitársaság menetrend szerinti járataival.

2.nap Hanoi (ellátás: vacsora)
A repülőjárat menetrendjétől függően érkezés a Vörös-folyó partjánál fekvő vietnami fővárosba, Hanoiba. Útlevél ellenőrzés és csomagfelvétel után, képviselőnk - magyar nyelvű idegenvezetőnk - névre szóló táblával várja Utasainkat az érkezési szint "Meeting Point" részénél. Transzfer a szállodába, szállás elfoglalása (3 éj), szabadprogram. Este tájékoztatóval egybekötött vacsora az óvárosban (italfogyasztás külön fizetendő).

3.nap Hanoi (ellátás: reggeli)
Reggeli után egész napos gyalogos és buszos városnézés Hanoi belvárosában, ahol a legtöbb épület a francia gyarmati korszakból maradt fenn. Felkeressük a Ho Chi Minh Mauzóleumot (kívülről), Ho Chi Minh komplexumot, Nemzetgyűlés Épületét, Egypilléres Pagodát, és az ezeréves Irodalom Templomát, amely Vietnam első egyetemeként is ismert. Ezt követően 30 perces riksás utazáson részünk részt a régi városrészben. Délután közös séta az óvárosban. Ez a város régi negyede, amely híres kézműveseiről, kereskedőiről és számos selyem üzletéről. Körbejárjuk a Hoan Kiem-tavat (a visszatért kard tava), amely állítólag egy több mint száz éves, közel 200 kg-os teknőst is rejt. Este a híres vietnami vízi bábszínházi előadását nézzük meg Hanoiban.

4.nap Hanoi – Ha Long-öböl (ellátás: reggeli és ebéd)
Reggeli után, a lenyűgöző Ha Long Bay-hez, azaz a „Leszálló sárkány” öbléhez utazunk. Érkezés a Bai Chay kikötőbe, majd indulás a Ha Long-öbölhöz.A tengerből közel 2.000 mészkő sziklaszirt emelkedik ki, amelyek többsége lakatlan sziget, nagy részük több száz méter magas. Egész napos hajókirándulást teszünk eme érintetlen tájon, mely 1994-ben az UNESCO természeti világörökségi helyszíneinek listájára került. Tradicionális vietnami ebédünket a fedélzeten fogyasztjuk el. A program során érintett látványosságok kikötéssel: Trong, Mai, Am, Chen és Cong Troi - A mennyország kapuja szigetei. A megálló folyamán a következő cseppkőbarlangok/ Hang Dau Go, Pelikánbarlang, Mennyország palotája-barlang/ egyikének felfedezése is lehetőség nyílik. Az időjárás függvényében 1 óra kajakozási vagy fürdési lehetőség a smaragd zöld tengervízben. A Ha Long öböl túra alkalmával más csoporthoz való csatlakozással is megvalósulhat a program és angol nyelvű idegenvezetéssel!

5.nap Hanoi - Ho Chi Minh City (ellátás: reggeli)
Reggelit követően transzfer a Hanoi repülőtérre, majd menetrend szerinti repülőjárattal utazás Dél-Vietnamba, Ho Chi Minh City-be. Érkezésünket követően ellátogatunk a város közelében található Chu Chi labirintusrendszerhez, amelyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emelet mélységben. A több száz kilométer hosszú alagúthálózat egy része ma a turisták által is végigkúszható. A felszínen lehet korabeli csapdák (pl. csapóajtóval fedett, bambusztüskéket rejtő gödrök) működését tanulmányozni, propagandafilmet nézni, vagy éppen AK47-es gépfegyverrel lőni az erre a célra elkerített lőtéren. Délután gyalogosan megnézzük Francia Indokina volt fővárosának nevezetességeit: Újraegyesítés Palotája - Elnöki Palota (kívülről), Régi Főposta épülete, Notre Dame és Ban Than market. Szállás Ho Chi Minh Cityben (2 éj).

6.nap Ho Chi Minh City - Mekong delta (ellátás: reggeli és ebéd) 
Reggelit követően egész napos kirándulást teszünk a lenyűgöző Mekong-deltához. A zöldellő rizsföldek, a gazdag élővilág és holtágak teszik különlegessé ezt a tájat. Hajókiránduláson veszünk részt, amely során elhajózunk a Teknős szigetre. Ezt követően egy gyümölcsöskertbe látogatunk el, majd a vietnami helyi konyha ízvilágát fedezzük fel egy tradicionális vietnami ebéd keretében. Vízi pálmák között is hajózunk, valamint öszvér húzta szekéren is utazunk. Mézes vietnámi teát kortyolunk. Végül egy cukorkakészítő műhelybe is elvisz utunk.

7.nap Ho Chi Minh City – Phnom Penh (ellátás: reggeli és vacsora)
Reggeli a szállodában, majd utazás 8 órakor menetrendszerinti busszal Kambodzsa fővárosába, Phnom Penhbe, a menetidő kb. 6 óra. Délután érkezés, szállás elfoglalása (2 éj). Délutáni programunk a Wat Ounalom temploma és a Wat Phnom városi szentély. Este sétálunk a főváros folyóparti korzóján és vásárolhatunk a helyi piacon is. Vacsoránk a híres Tonle Sap folyóparti étteremben lesz. 

8.nap Phnom Penh (ellátás: reggeli és vacsora)
Reggeli után Phnom Penh látnivalóit fedezzük fel. Elsőként a khmer stílusú Királyi Palotát, a csodás Ezüst pagodát nézzük meg. Folytatjuk utunkat a vörös khmerek rémtetteit bemutató Tuol Sleng Múzeumba. Délután az arc deco stílusú Kelet-Gyöngye piacon vásárolhatunk. Visszaérkezés a szállodába, pihenés, wellness részlegen felfrissülés. Vacsora a szálloda panoráma éttermében. 

9.nap Phnom Penh – Siem Reap (ellátás: reggeli és vacsora)
Reggel VIP busszal továbbutazunk Siem Reapbe. Bejelentkezés a szállodába (2 éj). Délután a híres Angkor Wat templomból nézzük meg a naplementét. Este svédasztalos vacsorával egybekötött tradicionális apsara tánc esten veszünk részt. 

10.nap Siem Reap (ellátás: reggeli)
Reggeli után a kambodzsai tuk-tuk-kal egész napos kirándulást teszünk Angkor Thomba. A Déli Kapun át belépve megtekintjük a Bayon templomot, melyet VII. Jayavarman építtetett a XII. században, ezt követően meglátogatjuk az Elefánt-teraszt. Túránk a khmer építészet gyöngyszemében, Angkor Watban folytatódik. Délben ebédelési lehetőség az angkori romoknál. A délután folyamán felfedezzük Angkor egyéb műemlékeit, mint a híres Ta Phrom dzsungel által benőtt templomait. Ezt követően utazás Banteay Sreibe, a klasszikus khmer építészet gyöngyszemébe, melynek rózsaszín homokkő faragásai méltán vetekednek az angkori nagy templomok látnivalóival. Késő délután visszatérünk a szállodánkba.

11.nap Siem Reap – (ellátás: reggeli) - Bangkok - Dubai/Doha - Budapest
Reggeli után Siem Reap városával ismerkedünk meg. Első látnivalónk a városvédő istenség temploma lesz. A főtéren gyönyörű virágkompozíciót láthatunk. Megnézzük a régi khmer uralkodóház rezidenciáját (kívülről). Történelmi Buddha életét bemutató templomba megyünk, ahol meditálhatunk, valamint bepillantást nyerhetünk a szerzetesek életébe. Bemutatják a királyi szántási ünnep szertartását. Menetrendtől függően transzfer a siem reapi repülőtérre, hazautazás Bangkokon és Dohán/Dubai-on keresztül menetrend szerinti járatokkal. A programcsomag igény esetén hosszabbítható thaiföldi tengerparti pihenéssel (Phuket, Pattaya, Koh Samui)!

12.nap Budapest
Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. június. 17
» Srí Lanka ízei - Kovács Attila, 2018. június. 14
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2018. június. 11
» Ázsiában, terepjáróval - Kovács Attila, 2018. június. 05
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket (nemzetközi és belső szakaszokat egyaránt a program alapján), a szállást (Hanoiban 3éj, Ho Chi Minh Cityben 2 éj, Phnom Penhben 2 éj, Siem Reapben 2 éj) reggelis ellátással, a megadott étkezéseket a körutazás során, reptéri transzfereket (Hanoi, Ho Chi Minh City, Siem Reap), magyar idegenvezetést a körutazás során, a Ho Chi Minh City – Phnom Penh – Siem Reap útvonalon VIP busz közlekedést, vízibáb előadást Hanoiban, apsara táncestet Siem Reapben valamint a felsorolt programokat és az összes belépőjegyet.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket a nemzetközi járatokra (165 000 Ft/fő - változhat), vietnami vízumot és meghívólevelet (helyszínen fel lehet venni, nem szükséges Magyarországon intézni): vízum 25 USD/fő repülőtéren fizetendő + 20 USD/fő meghívólevél, kambodzsai vízumot (e-visa 45 USD/fő – helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek), reptéri illetéket a belső szakaszra 25 USD/fő – helyszínen fizetendő az idegenvezetőnek, egyéb étkezéseket, személyes kiadásokat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,4%).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték: 165 000 Ft/fő - változhat + helyszínen: 25 USD/fő
Vízumok, meghívólevél: 90 USD/fő
Borravaló kb. 4USD/nap

Helyszíni költségek leírása: 

Repülőtéri illeték belső járatra: 25 USD/fő
Vízumok, meghívólevél: 90 USD/fő
Borravaló kb. 4USD/nap

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
160 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Helyszínen légkondicionált autóbusszal és hajóval, repülővel.

Szállás: 

Várható szállodák a program során:

Hanoi: Le Suite Hotel Hanoi 3*superior - 3 éj – superior szoba
http://www.hanoilasuitehotel.com/
Hanoi történelmi negyedében található szálloda. Pár perc sétára helyezkedik el a híres Hoan Kiem tótól. Modern szobái, fürdőszobával, wc-vel, hajszárítóval, LCD tv-vel és hűtővel felszereltek. A szállodában ingyenes WiFi biztosított. A kényelmet masszázs kád, spa és vietnami masszázs biztosítja.

Ho Chi Minh City: Central Palace Hotel 4* - 2éj – kétágyas szoba
http://www.centralpalacesaigon.com/
Az Elnöki Palota közelében található, tavaly épült, modern belvárosi szálloda. A vendégek kényelmét úszómedence és tetőtéri bár szolgálja. Ingyenes wi-fi biztosított. Légkondicionált szobái elegáns berendezésűek, telefonnal, tévével, fürdőszobával felszereltek.

Phnom Penh: High Sky Hotel 4* – 2 éj – Mekong folyóra néző szoba
http://www.highskyhotel.com/
A szálloda közvetlenül a Mekong folyóra néző szobákkal rendelkezik. Jól felszerelt szobákkal, valamint egy wellness-spa részleggel és egy nemzetközi étteremmel rendelkezik. Ingyenes Wi - Fi elérést biztosít. A tágas szobák fürdőszobásak, légkondicionáltak, saját erkéllyel rendelkeznek, kábel TV-vel és minibárral felszereltek. A szállodában gőzfürdő és szauna, medence is rendelkezésre áll, valamint a jól felszerelt edzőterem is a vendégek kényelmét szolgálja. Éttermében kínai és nyugati ételeket, valamint khmer specialitásokat szolgálnak fel.

Siam Reap: Malika d'Angkor Villa Hotel 4* - 2 éj – superior szoba
http://www.malikadangkor.com
Siem Reap központjában elhelyezkedő francia gyarmati stílusú boutique hotel. Spa részleggel, nemzetközi étteremmel és szabadtéri trópusi medencével rendelkezik. Ingyenes wi-fi elérést biztosít. Tágas szobái fürdőszobásak, légkondicionáltak, kábel tévével és minibárral felszereltek.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást a 4., 6. napon ebédet és a 2.,7., 8., 9. napon vacsorát tartalmaz.
A területről: 
Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Thai-öböl partján. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. Vietnám: Az ország körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát 40-40%-ban dombok és hegyek alkotják. Sűrű erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.
Időjárás: 
Vietnam: Az áprilistól/májustól októberig tartó időszakban a délnyugati monszun uralkodik az országon, melyet esőkkel tarkított, párás, meleg hónapok jellemeznek, főként délen. Északabbra is csak a hegyvidékek védelmében lévő vidékek mentesül valamelyest a sok csapadéktól. Az év másik szakaszában jóval kellemesebb az időjárás, januárban mindazonáltal még egy széldzsekire is szükségünk lehet a kora reggeli órákban. Kambodzsa: Kambodzsa a trópusi éghajlati övben fekszik, s az időjárást itt is három évszak jellemzi: a júniustól októberig tartó esős, a novembertől februárig húzódó száraz, illetve a márciustól májusig dúló forró évszak. Az október végétől márciusig tartó hűvös évszak Kambodzsában is a főszezont jelenti, a március-május közötti forró időszakot ellenben meglehetősen magas, 40 Celsius-fok fölé szökő hőmérsékleti maximumok jellemzik.
Vízum: 
Vietnám és Kambodzsa is vízumköteles magyar állampolgárok számára. Vietnami esetén a vízum és meghívólevél (helyszínen fel lehet venni, nem szükséges Magyarországon intézni) a repülőtéren fizetendő. Kambodzsai vízum e-visa szintén érkezéskor fizetendő. A vízumok intézéshez irodánknak az útlevél fényképes oldalának másolatára, valamint szabványméretű színes igazolványkép másolatára van szükséges. A vízumok átvételénél a helyszínen 2 db. színes szabványméretű igazolványképre van szükség, kérjük Utasainkat, hogy ezekről már utazás előtt gondoskodjanak és vigyék magukkal! Az utazáshoz a hazaúttól számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Vietnam-Kambodzsa: kötelező védőoltás nincs. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Pénz
Vietnam hivatalos pénzneme a dong (VND). 1 USD = kb. 21.107 VND. A külföldi fizetőeszközök közül az amerikai dollár a legelfogadottabb és a legelterjedtebb. A bankkártya használat is terjed, de Hanoi és Saigon városon kívül csak elvétve találhatók ATM készülékek.
Kambodzsa hivatalos pénzneme a riel (KHR). 1 USD = 4,11 KHR

Nyelv
Vietnam: vietnámi, de még használatos a francia, kínai, khmer
Kambodzsa: khmer, francia, kínai

Időzónák
Vietnam: GMT + 7 óra
Kambodzsa: GMT+7 óra

Elektromos hálózat
Vietnam: 220 V /50 Hz (amerikai szabvány)
Kambodzsa: 230 V/50Hz

Telekommunikáció

A mobiltelefonok mindkét országban működnek, az internet szolgáltatás a nagyobb városokban kielégítő, de általában fizetni kell 2-3 USD-t óránként a használatáért.

Vélemények, értékelések
4.2
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.0
Utazás értékelése
4.0
Balatonalmádi
4.2
Az egész utazás során a szervezés nagyon jó volt, minden időre " flottul" működött, az idegenvezetők kedvesek voltak.Az étkezőhelyeket jól választották meg. A szállások teljesen rendben voltak, különösen a Phnom Penhben lévő nagyon jó helyen van, de a többivel sem volt problémánk.Összességében jól sikerült a Vietnam, Kambodzsa kirándulás, még talán "időben" láttuk ezeket a helyeket mert pár év múlva elárasztja a sok turista és a túlzott "civilizáció".
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!