Vietnám - Kambodzsa

14 napos körutazás indokínában

Különleges élményre csalogatnak az ősi Indokína országai: Vietnám – ahol a mai dinamikus fejlődés mellett előtérbe helyezték a gazdag kultúrörökség megőrzését. A hosszú idő után végre magára talált Kambodzsa méltán lehet büszke gazdag Khmer örökségére (Angkor). Fedezze fel ezeket az ősi civilizációkat!

Alapár tartalmazza

8 éjszaka szállást emelt középkategóriás hotelben
2 éjszaka szállást 4*-os szállodákban
1 éjszaka szállást vonaton, hálókocsiban
Repülőjegyeket
Magyar nyelvű és helyi idegenvezetést
hajótúrát
Programokat, transzfereket légkondicionált busszal

Alapár nem tartalmazza

Reptéri és üzemanyag illetéket
Jegykiállítási díjat
Kiscsoportos felárat
Belépőket
Vízumokat: Vietnám, Kambodzsa
Borravalókat
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Útlemondási biztosítást

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő

Szállás

8 éj emelt középkategóriás hotelben, 2 éj 4*-os szállodákban,  1 éj vonaton, hálókocsiban

Program: 

1. nap: Elutazás
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Hanoiba, Dubai átszállással. Éjszaka a repülőn, a napszaknak megfelelő ellátással.

2. nap: Hanoi
Érkezés  Hanoi-ba a délutáni órákban, transzfer a szállásra, kellemes séta Hanoi központjában. Vacsora és éjszakázás a szálláson.

3. nap: Hanoi -  A HaLong öböl varázsa (Reggeli (árban) Ebéd (feláras, Vacsora (feláras))
Reggeli után Hanoiból busszal utazunk le Ázsia leglátványosabb természeti jelenségéhez: hajókirándulás (kb. 5-6 óra) a különleges formájú mészkő szirtek között a festői öbölben, 1 barlang és egy tipikus falu megtekintése. Vacsora egy közeli helyi étteremben, ezt követően busszal utazunk Hanoi-ba a szálláshelyre.

4. nap:  Hanoi-Hué (Reggeli (árban), Ebéd (feláras))
Reggeli a szállodában. Egész napos városnézés keretében felfedezzük Hanoi főbb  látványosságait, a HoChi Minh Mauzóleumot, a Quan Thanh templomot, a Tran 0uoc pagodát és az Irodalom templomát. Ebéd egy helyi étteremben. A délutáni órában elutazunk a Hoan Kiem tóhoz és a történelmi óvárosba. Majd transzferbusszal a Hanoi-i vasútállomásra megyünk és az esti órákban tovább utazunk Huéba. Éjszaka a vonaton.

5. nap: Hué (Reggeli (árban), Ebéd (feláras))
Érkezés után transzfer vár minket, reggeli és felfrissülési lehetőség. Majd hajókirándulásra indulunk a Parfüm folyóra, a Thien Mu  (Mennyei hölgy) folyóparti pagodához. Itt megismerkedünk az UNESCO Világörökséget képező ősi Birodalmi Várossal, ahol Vietnám császárai több mint 200 évig uralkodtak. Elénk tárul Vietnám egyik legfontosabb zarándokhelye, pazar templom együttessel, díszkertekkel, hatalmas csarnokokkal. Ebéd a folyó melletti egyik étteremben. Délután felkeresünk 2 császári síremléket (Tu Dinh és Khai Dinh), melyek lenyűgöző hegyek között bújnak meg. Ezt követően vásárolhatunk és nézelődhetünk a méltán híres Dong Ba központi piacán. Szállás Hué-ban.

6. nap: Közép-Vietnám csodái (Reggeli (árban), Ebéd (feláras))
A reggelinket elfogyasztva tovább utazunk Da Nang-ba. Megnézzük a Cham szobrász múzeumot, majd felkeressük a Márvány-hegyeket. Az 5 darabból álló hegység lenyűgöző látványt nyújt a tenger fölé emelkedő buja ormaival. Egy gyalogos túra keretében közelről csodálhatjuk meg a vietnámi buddhizmus egyik legjelentősebb szent ösvényét. Utunk során érintünk egy pagodát és két különleges barlangtemplomot. Majd vásárlási időt biztosítunk a márvány faragó műhelyben. Ebéd egy helyi étteremben. Délután transzfer a szállásra Hoi An-ba, az éjszakát ott töltjük.

7. nap: HOI-AN, Vietnám egyik leghíresebb műemlékvárosa (Reggeli (árban), Ebéd (feláras))
A reggelit követően vezetett városnéző sétán bejárjuk a nagy múltú gazdag kereskedőváros francia- kínai-japán stílusú műemléki központját, utunk során érintjük a Tan Ky házat, díszes palotákat, és különleges japán hidat is. 
Szabadidő, vásárlási lehetőség (kézműves tárgyak, vietnámi hímzések).
Ebéd egy helyi étteremben. A délutáni órákban tengerparti pihenés a város melletti Cua Dai beach finomhomokos fövenyén (kb. 30-40 perc). Éjszakázás Hoi-Anban.

8. nap: Hoi-An-Danang-Siem Reap (Reggeli (árban), Ebéd/Vacsora (árban))
Reggeli után felkeressük Vietnám legszebb középkori romvárosát a Champa Királyság ősi központját, félnapos program a  MySon X. századi templom együttesénél. Étkezés után Siem Reapba repülünk. (A repülőgép indulásától függ, hogy kései ebéd vagy vacsora lesz aznap).

9. nap: ANGKOR/Siem Reap (Reggeli (árban), Vacsora (árban))
Reggelit követően megtekintjük a csodálatos Khmer templomokat és tereket, az ősi városközpont Angkor Thom díszes kapuját, majd belül a Bayon Templomot, a hatalmas kőarcokkal és a lenyűgöző domborművekkel, majd az Elefánt és Lepra Király teraszokat. Ebéd után Ta Prohmt látogatjuk meg, amely talán a legtöbbet fotózott Khmer templom, az óriási fák szentélyekre ránőtt gyökereivel. Utunk egyik fénypontja Angkor WAT, a lenyűgöző méretű XII. sz-i több udvarból és toronyból álló híres templom együttes. Vacsora, éjszakázás Siem Reapban.

10. nap: ANGKOR/Siem Reap (Reggeli (árban), Vacsora (árban))
Reggeli, majd elutazás a Tonle Sap tóhoz, ahol hajóval meglátogatjuk az úszó falut, ahol a falu vízi életébe kapunk betekintést. Ebéd egyénileg, majd leutazunk Phnom Penhbe. Séta Phnom Penh promenádján a folyóparton, útközben éjszakai piac és vacsora.

11. nap: Phnom-Penh II – Saigon (Reggeli (árban), Vacsor (feláras))
Kambodzsa fővárosának felfedezése: Királyi Palota, Ezüst Pagoda, Cnetrál Market épülete, Nemzeti Múzeum (kivűlről). A város nevét adó Wat Phnom templom és Függetlenségi emlékmű megtekitése. Toul Sleng múzeum látogatása, korábban a Kmer Rouge börtön volt. Délután tovább utazunk busszal Saigonba. EBÉD EGYÉNILEG. Vacsora, szabadidő majd éjszakázás Saigonban.

12. nap: Saigon-Mekong-Delta-CaiBe-My Tho-Saigon (Reggeli (árban), Vacsora (feláras))
Kora reggeli indulás Ázsia legnagyobb folyami deltájának felfedezésére, itt a Cai Be úszópiacot csodálhatjuk meg. Megtekintjük a Dél-vietnámi templom- és kertépítészet remekét, a Vinh Trang Pagodát. Ezt követően My Tho város kikötőjéből a Teknős-szigetre hajózunk. Itt részt veszünk trópusi gyümölcskóstoláson, megnézünk egy kókusz farmot és lovas riksával is utazunk. Ebéd, majd visszautazunk a Mekong egyik főágán. A program után transzfer vissza Saigonba. Vacsora egy helyi étteremben.

13. nap: Saigon (Reggeli, korai Vacsora (feláras))
A reggelit követően Saigon-i városnézés, felkeressük a Notre Dam Katedrálist, a Központi Posta épületét, az Opera Házat, a Városházát. Ebéd egyénileg.  Vacsora, majd transzfer a Tan Son Nhat nemzetközi repülőtérre. Menetrend szerint utazás Budapestre

14. nap: Menetrend szerint érkezés Budapestre
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok időpontjai esetlegesen felcserélődhetnek. A vietnámi programok során az ebéd és/vagy vacsora feláras, amely külön fizetendő főétkezés felárként!

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2019. március. 11
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

8 éjszaka szállást emelt középkategóriás hotelben
2 éjszaka szállást 4*-os szállodákban
1 éjszaka szállást vonaton, hálókocsiban
Repülőjegyeket
Magyar nyelvű és helyi idegenvezetést
hajótúrát
Programokat, transzfereket légkondicionált busszal

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri és üzemanyag illetéket
Jegykiállítási díjat
Kiscsoportos felárat
Belépőket
Vízumokat: Vietnám, Kambodzsa
Borravalókat
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Útlemondási biztosítást

Kötelező költségek: 

Reptéri és üzemanyag illeték
Jegykiállítási díj
Kiscsoportos felár
Belépők
Vízumok: Vietnám, Kambodzsa
Borravalók
​Útlemondási biztosítást

Helyszíni költségek leírása: 

belépők, vízumok, borravalók, további étkezések, valamint a személyes kiadások

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
210 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti nemzetközi járattal, átszállással, országokon belül helyi repülőjáratokkal. 

Biztonsági szabályok:
A nemzetközi szabályokhoz hasonlóan tilos a repülőgépre felvinni szúró, vágó eszközöket. Kézipoggyászként
csak az előírt méret és súlyhatárig vigyen fel olyan táskát, bőröndöt, melyet segítség nélkül el tud helyezni a felső csomagpolcon.
Malajziában nagyon súlyos börtön-, illetve bizonyos esetekben (mennyiségtől függően) halálbüntetéssel sújtják a kábítószerek birtoklását
és csempészését.

Tervezett menetrend:

Tervezett menetrend:
OKT 17 BUDAPEST - DUBAI            16:00    23:20
OKT 18  DUBAI    -   HANOI            03:30    13:15

OKT 29  SAIGON   -  DUBAI            23:55   04:25
OKT 30  DUBAI   -    BUDAPEST       08:40  11:45

Szállás: 

8 éj emelt középkategóriás hotelben, 2 éj 4*-os szállodákban,  1 éj vonaton, hálókocsiban

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelezően beadandó védőoltás nincs. Ajánlott a Hepatitis A+B kombinált védőoltás. További információk: www.oltokozpont.hu

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!