Vietnam és Kambodzsa felfedezése thaiföldi trópusi pihenéssel

16 napos csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Dél-Vietnam kellemes klímával és izgalmas látnivalókkal várja Önöket februárban: hajózás a Mekong-deltán, Saigon felfedezése, séta Hoi An bájos városkájában és Hue császári emlékei között! Az Angkorban tett látogatás mindig feledhetetlen élmény csak úgy, mint a pihenés Koh Chang meseszép partjain!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyek, szállás 13 éjszakára a megjelölt étkezésekkel, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás, idegenvezető. 

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, vietnami vízum, kambodzsai vízum (helyszínen fizetendő), borravalókat, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Szállás

3 és 4 csillagos szállodákban.

Program: 

1. nap: elutazás Budapestről
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, érkezés Dohába éjfél körül. Szállás Dohában (1 éj).

2. nap: utazás Hoi An-ba
Kora reggel továbbutazás Dohából (a hajnali indulás miatt reggeli nem áll rendelkezésre), utazás közvetlen járattal Danang repülőterére. Érkezés után transzfer a közeli Hoi An-ba. Szállás Hoi An-ban (2 éj).

3. nap: Hoi An
Hoi An festői városával, a délkelet-ázsiai régió egykori legfontosabb kereskedelmi központjával kezdjük Vietnam felfedezését. Délelőtt gyalogos városnézés, séta az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban, láthatjuk a régi kereskedőházakat, ellátogatunk a 400 éves japán fedett hídhoz, a Phuoc Kien pagodához és egy lámpáskészítő műhelybe. Délután szabad program Hoi An-ban.

4. nap: My Son
Délelőtt látogatás a közelben fekvő My Son romjainál. Az egykori Champa Királyság vallási központjának maradványai festői látványt nyújtanak a gyönyörű zöld környezetben. Ezt követően látogatás a Cham múzeumban és a Márvány hegyeknél, majd továbbutazás Hue városába (2 éj).

5. nap: Hue
Városnézés Hue ősi császári városában, látogatás az UNESCO Világörökség részeként számon tartott császári Citadellánál - a hatalmas komplexumot a pekingi Tiltott város mintájára építették. A fő látnivalók az impozáns Ngo Mon kapu, a Dien Tho palota és a Thai Hoa palota. Délután hajókirándulás a Parfüm-folyón a Hét Történet Pagodájához, majd látogatás Minh Mang uralkodó síremlékénél. Transzfer a repülőtérre, elutazás Ho Chi Minh városba, azaz Saigonba (3 éj).

6. nap: Cu Chi alagutak, Saigon
Délelőtt kirándulás a Cu Chi alagútrendszerhez. A falu és Saigon közötti 200 kilométernyi alagút erődként és búvóhelyként szolgált a vietnami háború alatt. Délután ismerkedés az egykori Saigon látnivalóival, megtekintjük a főposta épületét, az Újraegyesítés palotáját, a Notre Dame katedrálist (felújítás alatt), a Jáde pagodát és a Ben Thanh piacra is ellátogatunk.

7. nap: Mekong-delta
Egész napos kirándulás a Mekong-deltába, a festői Ben Tre tartományba, ahol hajóra szállunk és a Chet Say folyón (a Mekong-folyó egyik ága) hajózva ismerkedünk a helyiek mindennapi életével, látogatás egy kókuszdió feldolgozó üzemnél, ahol megkóstolhatjuk a friss kókuszt is. Kerékpárra pattanva vagy sétálva megismerünk helyi falut, majd utazás rizsföldek és farmok között egy étterembe, ahol az ebéd során helyi specialitásokkal ismerkedünk. Délután hajókázás a csatornákon, majd visszautazás Saigonba.

8. nap: Tonle Sap-tó
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Kambodzsába, Siem Reap városába, majd rögtön Kompong Khleang-ba indulunk, és hajókiránduláson veszünk részt a Tonle Sap-tavon, ahol az itt élők mindennapi életével ismerkedünk meg. A házak cölöpökre épültek, úszó épületek és elárasztott erdők szegélyezik utunkat. Este szabad program. Szállás Siem Reap-ben (2 éj).

9. nap: Angkor
Ma egész napos felfedezőútra indulunk Angkor fenséges romvárosába, ami egész Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb látnivalója. Délelőtt a legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt Angkor Wat templomhoz látogatunk, a Kambodzsa jelképévé vált épület a khmer építészet csúcspontja. Rövid pihenőt követően délután látogatás Angkor Thom ősi városában, a Bayon templomban és az Elefánt terasz kőelefántjainál, majd a vadregényes Ta Prohm templomban.

10. nap: Koh Chang
Reggel busszal indulunk a thai határra, majd transzfer és kompozás után pihenhetjük ki a hosszú út fáradalmait Koh Chang szigetén. Thaiföld egyik legszebb szigete kevésbé kiépített, mint a közismert Phuket és Samui, éppen ez adja a báját. Érintetlen természet, festői hegycsúcsok, vízesések és fehérhomokos tengerpartok sora várja itt az elsősorban nyugodt pihenést kedvelő utazókat. Szállás a tengerparti szállodában (5 éj).

11-14. nap: Koh Chang
Kikapcsolódás Koh Chang csodás tengerpartján, fakultatív programlehetőségek a helyszínen.

15-16. nap: Asiatique, utazás Budapestre
Délelőtt búcsút veszünk Koh Chang szigetétől és elutazunk Bangkokba (kb. 6 órás buszút). Este látogatás a thai főváros szabadtéri bevásárlóközpontjában, a folyóparti nyüzsgő Asiatique-ben, ahol lehetőség van beszerezni az utolsó szuveníreket, megvacsorázni a 40 étterem egyikében, vagy kikapcsolódásként felülni az óriáskerékre. Éjjel transzfer a repülőtérre, elutazás dohai átszállással Budapestre, érkezés másnap a déli órákban.

A programok sorrendje változhat.

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2021. június. 13
» Thaiföld ízei - Kovács Attila, 2021. május. 24
» Három hét nyaralás Thaiföldön - Kovács Attila, 2021. május. 05
» Thaiföld, Phi Phi szigetek - Kovács Attila, 2021. január. 08
» Thaiföld - Kovács Attila, 2020. november. 06
» Thaiföld képekben - Kovács Attila, 2019. szeptember. 30
» Képeslap Thaiföldről... - Kovács Attila, 2019. szeptember. 08
» Thaiföldi emlékek - Kovács Attila, 2019. szeptember. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Ázsia:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyek, szállás 13 éjszakára a megjelölt étkezésekkel, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás, idegenvezető. 

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, vietnami vízum, kambodzsai vízum (helyszínen fizetendő), borravalókat, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték 
Vietnami vízum
Kambodzsai vízum (helyszínen fizetendő, kb. 30 USD/fő)

Helyszíni költségek leírása: 

Kambodzsai vízum (helyszínen fizetendő, kb. 30 USD/fő).
Borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 40 USD/fő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal.

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást és 1 ebédet tartalmaz.
A területről: 
Az ország körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát 40-40%-ban dombok és hegyek alkotják. Sűrű erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.
Időjárás: 
Kambodzsa egy Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország a Thai-öböl partján. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett. A volt francia gyarmat 1953-ban nyerte el függetlenségét. A trópusi monszun övezetben fekszik, a hőmérséklet 10 és 38 °C között ingadozik. Vietnám: Az ország körülbelül 331 688 km²-en terül el, vagyis alig kisebb, mint Németország. Domborzatát 40-40%-ban dombok és hegyek alkotják. Sűrű erdői az ország 75%-át borítják. Az északi országrészt döntően fennsíkok és a Vörös-folyó deltája, a középsőt hegységek, míg a délit part menti alföldek, a Dai Truong Son (központi hegyek) magasan fekvő sík vidékei, és a Mekong-delta jellemzik.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!