Vietnám és Kambodzsa - A Khmer birodalom nyomában

11 napos napos körutazás Vietnámban

A természet Vietnám földjét bőséggel áldotta meg a hegyei között megbúvó rizsföldekkel, különleges tengerpartjaival, szalmakalapos asszonyokkal, akik aratni indulnak és gyerekekkel, akik szűk ösvényeken hajtják a bivalyokat. Angkor – a khmer építészet és szobrászat különleges templomvárosa – ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága.

Alapár tartalmazza

utazást a megadott útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, 8 éjszaka szállás a megadott ellátással, transzferek és utazás a program közben légkondicionált autóbusszal, belső repülőjárattal, utas-, poggyász- és balesetbiztosítás, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetékek és díjak, vízumdíjak (kambodzsai vízum érkezéskor kb. 40 USD/fő), belépőjegyek, fakultatív programok.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő
Program: 

1. NAP
Elutazás Budapestről Hanioba átszállással.

2. NAP
Megérkezés Hanoiba, transzfer a szállodába. Szabad program, kis vezetett séta a városban.

3. NAP
Reggeli után egész napos városnézés Hanoiban, amely érinti Ho Chi Minh – a modern Vietnam megalapítójának mauzóleumát (kívülről), a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, az „Egylábú” Pagodát, majd az Irodalom Templomaként ismert 1070-ben alapított első vietnami egyetemet, ahol megismerkedhetnek a vietnami kézírás művészetével is. Ezután látogatás a Néprajzi Múzeumban, ahol az ország etnikai csoportjaival ismerkedhet meg. Este az egyedülálló és különleges vízi bábszínház előadásának megtekintése. Szállás Hanoiban.

4. NAP
Reggeli, majd elutazás a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnam egyik legszebb természeti látványosságához. Kihajózás a „Leszálló sárkány” öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkő sziklaképződmények, barlangok tarkítanak. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

5. NAP
Reggeli a hajón, visszahajózás, majd transzfer Hanoi repülőterére, útközben egzotikus rizsföldek és a Vörös-folyó deltája látható. Elutazás belföldi repülőjárattal Ho Chi Minh City-be, az egykori Saigonba. Szállás Saigonban.

6. NAP
Reggeli után félnapos városnézés Saigonban, látogatás az Újraegyesítési Palotához, majd a Notre Dame Katedrálishoz és a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek megtekintése: Dong Khoi utca, Continental Hotel, Operaház, Városháza, Régi Postahivatal. Vásárlási lehetőség a híres Ben Thanh piacon. Délután fakultatív program: látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnami háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat, fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is. Szállás Saigonban.

7. NAP
Reggeli, majd kirándulás a Mekong-deltához, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Látogatás egy kókuszdiófarmra, ahol bemutatják a különböző felhasználási módokat, majd séta egy kis faluban, ahol egy helyi szövőműhelyben utasaink is kipróbálhatják kézügyességüket a kézi szövőszékkel. Az utat kerékpáron vagy kis motoros riksákon folytatják a festői rizsföldek között, ebéd egy családnál helyi specialitásokkal. Ebéd után pihentető csónakázás a csatornákon, majd visszautazás Saigonba.

8. NAP
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Siem Reapbe. Transzfer a szállodába. Angkor – a khmer építészet és szobrászat különleges templomvárosa – ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Fakultatív program: délután látogatás Banteay Srei templomába, mely Angkor egyik legkisebb, ugyanakkor legdíszesebb hindu temploma, a khmer művészet „ékszerdoboza”. Ezután a 12-13. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostor megtekintésére kerül sor, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve. A program a csodálatos naplementével ér véget. Szállás Siem Reapben.

9. NAP
Reggeli, majd az UNESCO világörökség részévé nyilvánított varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik. Ezután Angkor Tom meglátogatása, mely a Nagy Város néven vált ismertté. Építménye a 12-13. századi buddhista vallásnak szentelt hatalmas tornyokból áll és itt látható az Elefánt Terasz is, amit népünnepélyek alkalmával használtak.Szállás Siem Reapben.

10. NAP
Transzfer a repülőtérre,visszautazás Budapestre, átszállással.

11. NAP
Megérkezés a menetrend szerint.

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. április. 13
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

6. nap - fakultatív program: látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz.
8. nap - fakultatív program: délután látogatás Angkorba,  Banteay Srei hindu templomába

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

utazást a megadott útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, 8 éjszaka szállás a megadott ellátással, transzferek és utazás a program közben légkondicionált autóbusszal, belső repülőjárattal, utas-, poggyász- és balesetbiztosítás, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetékek és díjak, vízumdíjak (kambodzsai vízum érkezéskor kb. 40 USD/fő), belépőjegyek, fakultatív programok.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Vízumdíj

 

Helyszíni költségek leírása: 

Vízum díj Kambodzsában (kb. 40 USD/fő)
További étkezések, személyes kiadások.
Ajánlott borravaló: kb. 6 USD/nap/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti nemzetközi és belső repülőjárattal Budapest – Hanoi - Ho Chi Minh City (Saigon) – Siem Reap -Budapest útvonalon, átszállással. A körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

Szállás: 

 Elhelyezés középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobában. 11 nap, 8 éjszaka (2 éj Hanoi, 1 éj hajón, 3 éj Saigon, 2 éj Siem Reap).

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Vietnamba és Kambodzsába való belépéshez magyar állampolgároknak a hazautazástól számított minimum 6 hónapig érvényes útlevél és vízum szükséges. A vízumhoz szükséges dokumentumokról kérjük érdeklődjön irodáinkban.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu. Utazás előtt javasoljuk, konzultáljon háziorvosával, védőoltások ügyében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal, illetve az Országos Epidemiológiai Központtal.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!