Vietnám és Kambodzsa

14 napos körutazás Vietnám és Kambodzsa

Vegyen részt egy felejthetetlen élményeket nyújtó 14 Napos Körutazáson Vietnám és Kambodzsa mesébe illő szépségű tájain.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 320 HUF, 1 USD = 285 HUF árfolyamig érvényesek.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, belföldi repülőjárattal, hajóval, elhelyezést középkategóriájú szállodákban (kb. 3-4*-os), 2 ágyas fürdőszobás szobákban reggelivel, illetve 1 éj hajón 2 ágyas fürdőszobás kabinokban, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, belépők díját, vízum díjakat, helyszíni vízumok díját, valamint a kilépési illetékeket. 

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 18 fő - 13-17 fő közötti felár: 25.000 Ft

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb. 3-4*-os), 2 ágyas fürdőszobás szobákban reggelivel, illetve 1 éj hajón 2 ágyas fürdőszobás kabinokban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Ho Chi Minh-városba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Ho Chi Minh-város (Saigon - Vietnám)
Megérkezés Ho Chi Minh-városba, ismertebb nevén Saigonba. Transzferrel egybekötött városnézés: megtekintjük többek között a Főpostát, a Notre Dame katedrálist, a Binh Tay piacot, a Thien Hau szentélyt. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Ho Chi Minh-városban.

3. nap: Mekong-delta
Reggeli, majd utazás a Mekong deltájához. Csónakokba szállunk és a Mekong folyó felső részén csónakázunk. Sampanon hajózunk a trópusi fák övezte csatornákon. Visszautazás Ho Chi Minh-városba, vásárlás a "Phuong Nam" lakkműhelyben. Vacsora. Szállás Ho Chi Minh-városban.

4. nap: Cu Chi alagutak - Phnom Penh (Kambodzsa)
Reggeli után megtekintjük a város mellett található Cu Chi labirintusrendszert, amelyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emelet mélységben, innen intézve meglepetésszerű támadásaikat. Továbbutazás a kambodzsai határhoz. Határátlépést követően utazás Phnom Penhbe, Kambodzsa fővárosába, transzfer a szállodába. Este csónakokba szállunk és a naplementét a Chaktomouk (Négy arc) folyóról csodálhatjuk meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Phnom Penhben.

5. nap: Phnom Penh - Siem Reap
Reggeli, majd városnézés Phnom Penhben. Többek között a Királyi Palota, az Ezüst Pagoda, a Nemzeti Múzeum, valamint az ősi szentély, Wat Phnom megtekintése. Meglátogatjuk a központi piacot. Utazás Siem Reap-be (kb. 7 óra). Érkezés után transzfer a hotelbe. Vacsora. Szállás Siem Reapben.

6. nap: Siem Reap - Angkor Thom
Reggeli, majd Angkor Thomot látogatjuk meg, ahova a Déli Kapun keresztül lépünk be, ahol olyan lenyűgöző szentélyek és paloták találhatók, mint: Bayon, Baphoun, a Királyi Palota romjai, az Elefántos Terasz, a Leprás Király Terasza és a dzsungel által benőtt Ta Prohm templom. Ezt követően Angkor Wat templomának felfedezése következik. Vacsora. Szállás Siem Reapben.

7. nap: Siem Reap - Angkor
Reggeli után az ősi királyi város, Angkor felfedezése következik. Megtekintjük Shiva Isten XI. századi templomát Banteay Srei-t, majd Banteay Samre-t. A naplementét a Bakheng-hegy tetejéről csodálhatjuk meg. Vacsora. Szállás Siem Reapben.

8. nap: Siem Reap - Da Nang (Vietnám) - Hoi An
Reggeli után csónakba szállunk és a Tonle Sap tavon hajókázunk. Ezt követően transzfer a repülőtérre és elrepülés Da Nangba. Transzfer Hoi Anba, melynek óvárosa 1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségei közé lett sorolva. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hoi Anban.

9. nap: Hoi An - My Son - Hue
Reggeli, majd városnézésünk keretében megtekintjük a több mint 200 éves kínai házakat, a templomot, a Japán hidat, valamint a Phung Hung Kereskedőházat. Ezt követően továbbutazunk My Son városkába, melynek szentély együttese méltán került be az UNESCO Világörökségek közé. Itt találhatóak Közép-Vietnám lefontosabb Cham történelmi emlékei. Este utazás Hue-ba. Vacsora, szállás Hue-ban.

10. nap: Hue - Hanoi
Reggeli a szállodában, majd látogatás a Citadellánál, a Császárváros műemlékegyüttesénél, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi. Ezt követően felkeressük a Hon Chen szentélyt és Minh Mang síremlékét. Délután transzfer a repülőtérre, elrepülés Hanoiba. Vacsora. Szállás Hanoiban.

11. nap: Hanoi - Halong-öböl - hajókirándulás
Reggeli után utazás (kb. 3 óra) az UNESCO Világörökségek részét képező, fenségesen szép Halong-öbölbe. Vitorláshajókra szállunk, és elfoglaljuk kabinjainkat. Ezután kezdetét veszi az életre szóló élményt nyújtó kirándulásunk, mely során megtekintjük a lélegzetelállító kis szigeteket és a lenyűgöző sziklaformációkat. Ebéd és vacsora a hajó fedélzetén. Szállás a hajón.

12. nap: Halong-öböl - Hanoi
Reggeli a hajón, majd folytatjuk utunkat a Halong-öböl kis szigetei között. Korai ebéd, majd visszaérkezünk a kikötőbe, és visszautazás Hanoiba. Visszaérkezést követően résztveszünk egy biciklis riksatúrán a francia negyedben. Vacsora. Szállás Hanoiban.

13. nap: Hanoi ...
Reggeli után megkezdjük városnézésünket: Ho Chi Minh Mauzóleum (karbantartástól függően), Ho Chi Minh egykori lakóháza, az Egy Oszlopú Pagoda, az Irodalom Temploma, majd a Tran Quoc Pagoda megtekintése. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre áltszállással. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

14. nap: ... Budapest
Hazaérkezés Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Angkor romjai

-            Hoi An ősi városa

-            My Son szentély együttese

-            Hue műemlékegyüttese

-            Halong-öböl

A változtatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2019. március. 11
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Thaiföld - Kovács Attila, 2019. október. 07
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2019. október. 03
» Egy indonéz utazás képei - Kovács Attila, 2019. augusztus. 31
» A csodák szigete: Reunion - Kovács Attila, 2019. július. 29
» Bonsai Burma - Kovács Attila, 2019. július. 04

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, belföldi repülőjárattal, hajóval, elhelyezést középkategóriájú szállodákban (kb. 3-4*-os), 2 ágyas fürdőszobás szobákban reggelivel, illetve 1 éj hajón 2 ágyas fürdőszobás kabinokban, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, belépők díját, vízum díjakat, helyszíni vízumok díját, valamint a kilépési illetékeket. 

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Vízumdíjak.
Kilépési illetékek.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és a program szerinti étkezések: 165 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap

Helyszíni vízum kb.: 50 USD (Vietnám kétszeri belépés)
Helyszíni vízum kb.: 30 USD (Kambodzsa)
Kambodzsai kilépési illeték, kb.: 25 USD (esetenkénti)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal Budapestről átszállással Hanoiba, Vietnámba.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb. 3-4*-os), 2 ágyas fürdőszobás szobákban reggelivel, illetve 1 éj hajón 2 ágyas fürdőszobás kabinokban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A kivételes szépségek országa hihetetlen gyorsasággal fogadja be a látogatót. Vietnámnak a hirtelen fejlődés ellenére sikerült megóvnia ősi kultúráját és társadalmának magas fokú civilizáltságát. Ázsia szívében, a csodálatos és érintetlen természeti szépségek, az évezredes kultúra emlékei, valamint népe teszi vonzó úticéllá. A lakosság túlnyomó része 25 év alatti fiatal. Az országot különös civilizáció, bőséges kultúra jellemzi. Az ország természeti elrendezésének páratlan szépsége mély benyomást tesz az utazóra: a Vörös folyó északon, a Mekong deltatorkolat délen, és szinte az egész partszakasz ragyogó zöld rizsültetvényei. Vietnám ritka lehetőséget nyújt arra, hogy tradicionális bájú és szépségű országgal találkozzunk, amely mostanában teszi meg első lépéseit a modern világ felé.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.
Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, III. kerület
4.8
Összességében az út jól szervezett és érdekes volt. Értékéhez sokat hozzátett Varga Bálint professzionális és szórakoztató idegenvezetése.
A kisebb negatívumok között a következők érdemelnek említést:
- kissé túl sok volt a buszozás. Pl. két óra buszút oda, majd két óra buszút visszafelé túl sok egy összesen 3 órányi programhoz.
- túlzottnak éreztük a "bazározásra" beiktatott időt ill. alkalmat. Kevesebb bazározás és némileg több program jobb arány lett volna.
- Célszerű lett volna - pl. a bazározási idő terhére - legalább egy szabadnapot, tengerparti fürdőzést beiktatni a túra végén.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!