Városnézés Isztambulban - Hotel *** Repülővel

4 napos egyéni városnézés Isztambulban 3*

Isztambul a világ egyik legmagávalragadóbb és legizgalmasabb városa. A régi és az új, a kelet és a nyugat érdekes keveredése és Európát Ázsiával összekötő különös földrajzi helyzete felejthetetlenné teszi a látogatást. Mint három birodalom korábbi fővárosának, Isztambulnak a múltat idéző jelei mindenütt fellelhetők a hajók kürtjétől a müezzinek imára hívó hangjáig, a mecsetek aranyos kupoláiról visszaverődő napsugaraktól a bizánci mozaikfigurák hipnotikus tekintetéig.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet a Budapest - Isztambul (Atattürk repülőtér) - Budapest útvonalon közlekedő Türkish Airlines légitársaság menetrendszerinti járatán, szállást a megadott turnusra reggelis ellátással illetve személyenként 1 db feladott poggyászt (max. 20 kg) és 1 db kézipoggyászt (55x40x23cm, max. 8 kg). A repülőgépek telítettségének függvényében a részvételi díj emelkedhet! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, a leírásban nem szereplő étkezéseket, helyi idegenforgalmi adót, a kötelező útlemondási biztosítást (részvételi díj 1,4 %-a) valamint a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást. Igény esetén privát transzfer (repülőtér-szálloda-repülőtér) foglalható 10 900 Ft/fő áron.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 2 fő
Program: 

1. nap - Budapest, Isztambul
Elutazás menetrend szerinti járattal Isztambulba (Sabiha Gökcen repülőtér), a városba, mely minden elképzelésünket felülmúlja számtalan látnivalójával, ahol egy régi kultúra és egy modern, óriási méretű nagyváros fogad bennünket, több száz, néhol több ezer éves látnivalókkal és a felhôkarcolók, üvegpaloták világának keverékével. Bejelentkezés a szállodába, majd szabadprogram a világ egyik legszebb metropoliszában. A rendelkezésünkre álló idő függvényében érdemes felkeresni egy helyi piacot.

2. nap - Isztambul
Reggeli után kezdjül el felfedezni a várost, amely egyszerre két kontinensen fekszik, ahol keveredik kelet és nyugat, és amely a mecsetek és múzeumok városa is.Keressük fel a világhírû Hagia Sophia épületét, mely a Világörökség része, különlegessége többszörös kupolamegoldása, majd tekintsük meg a Kék mecsetet Ahmed szultán mecsetjét. Népszerű nevét azokról a kék csempékről kapta, melyekkel a belsô falait borították. Városnézésünket a Topkapi palotával folytassuk, mely az oszmán szultánok és háremhölgyeik rezidenciája volt 400 éven át.

3. nap - Isztambul
Reggeli után szabadidőnkben folytassuk a város felfedezését, tegyünk egy hajótúrát a Boszporuszon, majd keressük fel Isztambul ázsiai részét is. 

4. nap - Isztambul, Budapest
Reggeli után a szabadidőnk függvényében keressük fel a bazárt, majd utazás egyénileg a reptérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2015. június. 20
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Kék mecset - Etédi Alexa, 2012. december. 01
Fakultatív programok


Hop on Hop off buszjegy:

Fedezze fel Isztambul városát a Hop on Hop off városnéző busz segítségével. A busz érinti Isztambul legjelentősebb látnivalóit (többek között: Tokapi Palota, Hagai Sofia). A buszok a Sultan Ahamet térről indulnak, két útvonalon közlekednek, a kék útvonal kb. 1 óra 15 percig, míg a piros útvonal kb. 2 óráig tart. A piros útvonalon a buszok 10-17 óra között fél óránként, míg a kék útvonalon 10.15-16.15 között óránként indulnak.
A 24 óráig érvényes buszjegy ára:
Felnőtt 11 900 Ft/fő
Gyerek (5-15 év) 6 900 Ft/főHajóút a Boszporuszon
Ismerje meg Isztambult egy hangulatos hajóút során. A hozzávetőlegesen 5 órás program reggel 8 óra körül indul, a transzferbusz veszi fel az utasokat a szállodában, majd első állomás az egyiptomi fűszerpiac felkeresése (a bazár vasárnaponként zárva tart, ezért akkor ez kimarad a progamból) majd hajóra szállnak és egy hangulatos hajóút során ismerik meg a várost, végül a program a Rumeli erőd felkeresésével zárul. A kirándulás a Taksim városrészben ér véget, visszajutás a szállodába egyénileg. A kirándulás angol, német, spanyol, francia és olasz idegenvezetéssel rendelhető.
Részvételi díj
Felnőtt 8 900 Ft/fő
Gyerek (5-15 év) 7 000 Ft/főFélnapos Isztambul városnézés
A kb. 5 órás program reggel 8 óra körül indul, a transzferbusz veszi fel az utasokat a szállodában; majd a program első állomása a Hippodrome tér, majd ezt követően felkeresik a Kék Mecsetet majd a Hagia Sophia-t is, végül pedig a Nagybazárt. Visszatérés a szállodába egyénileg, a program a bazárban zárul. A bazár vasárnaponként zárva. Hétfői napokon a Hagia Sophia zárva, így ekkor egy másik bazilikát keresnek fel. A program angol, német, francia és spanyol idegenvezetéssel rendelhető
Részvételi díj
Felnőtt 10 900 Ft/fő
Gyerek (3-6 év) 8 500 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet a Budapest - Isztambul (Atattürk repülőtér) - Budapest útvonalon közlekedő Türkish Airlines légitársaság menetrendszerinti járatán, szállást a megadott turnusra reggelis ellátással illetve személyenként 1 db feladott poggyászt (max. 20 kg) és 1 db kézipoggyászt (55x40x23cm, max. 8 kg). A repülőgépek telítettségének függvényében a részvételi díj emelkedhet! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, a leírásban nem szereplő étkezéseket, helyi idegenforgalmi adót, a kötelező útlemondási biztosítást (részvételi díj 1,4 %-a) valamint a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást. Igény esetén privát transzfer (repülőtér-szálloda-repülőtér) foglalható 10 900 Ft/fő áron.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Üdülőhelyi illeték: kb. 2EUR/fő/nap (összesen mintegy 8-10 EUR/fő-vel kell számolni)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 20 EUR/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti Turkish Airlines járattal Budapest - Isztambul (Atatürk repülőtér) - Budapest útvonalon. A repülőjegy foglalása speciális feltételekhez kötött, ezért bizonyos dátumok esetén a részvételi díj emelkedhet. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le.
Privát transzfer (Taxi) foglalható a repülőtér-szálloda-repülőtér útvonalra.

Szállás: 

VÁRHATÓ SZÁLLODA: Szállást 3 éjszakára az Óvárosban található Maral Hotel *** Istanbul kétágyas szobáiban.
http://maralhotelistanbul.com/

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz!
A területről: 
Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának központja volt. 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat. A leghíresebb épület a Topkapi palota, amely a XV. és a XIX. század között a szultánok lakóhelyéül szolgált. A számos épület közül kiemelkedik az egykori hárem és a birodalmi kincstár, amely tömve van arany, ezüst és gyémánt ékszerekkel. A Hagia Sophia székesegyház 548-ban épült. Egy része sajnos már elpusztult, de számos része jó állapotban fenn az utókor számára. Leghíresebb épülete a Kék Mecset. Nem szabad kihagyni a Bazár megtekintését sem. Azon kívül, hogy a török kultúra fontos részét képezi, nagyon kedvező áron tudunk itt vásárolni.
Vízum: 
A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, ezért palackos ásványvíz fogyasztását javasoljuk. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
3.7
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
3.0
Budapest
3.7
Isztambul nagyon izgalmas város, nagyon jól éreztük magunkat. Az utazási iroda dolgozói nagyon kedvesek és segítőkészek. A szálloda elég egyszerű volt, de közlekedés szempontjából nagyon jó helyen van, csak aludni jártunk oda.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!