Varázslatos Szicília

8 napos körutazás Szicílián, repülővel

8 napos körutazás Olaszország talán egyik legizgalmasabb részén, Szicílián.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Egyes utaknál lehetséges, hogy nincs fakultatív program. 
Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket,  repülőtéri illetéket, szállást 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással, autóbuszos közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt. . A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást, belépőket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő

Szállás

3*-os szállodában Taormina térségében.

Program: 

1. nap:
Érkezés Cataniába menetrend szerinti járattal az esti órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés és vacsora.

2. nap:
Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

3. nap:
Egésznapos hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre
Utazás autóbusszal MiIazzoba, onnan egy elegáns hajóval jutnak el Liparira, majd tovább utazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába.

4.nap:
Egésznapos Siracusa - Catania kirándulás
Reggeli után városnézés Siracusában, a barokk fővárosban helyi idegenvezetővel. Katedrálisát a korábbi Athéné templom átalakításával az i. sz. 7. században építették. A siracusai régészeti park igen gazdag az ókori emlékekben (római amphiteátrum, görög színház, II. Hieron oltára, latomiák, Dionüszosz füle), míg az 500 m széles 1 km hosszú Ortigia-szigeten a barokk nevezetességeket Egész tekinthetik meg. Ezután Catania főbb nevezetességeivel ismerkedünk meg (Dóm, Fő tér, Via Etnea).

5. nap:
Egésznapos fakultatív kirándulás Piazza Armerina/Agrigentoba
Az egésznapos kirándulás során elsőként Piazza Armerinában, a késő császárkorban épült hatalmas palotában, a viláhírű, lenyűgöző méretű, kb. 3000 m2-es padlómozaikokat tekintjük meg. A 18 millio Euroért restaurált mozaikpadló -melynek egyes jelenetei bejárták a világsajtót, 2013. januárjától látható teljes egészében és pompájában. Programunk folytatásaként Agrigentoba, a Templomok Völgyébe érkezünk, ahol a szintén világhírű, görögök által épített templomok maradványait keressük fel. Itt található többek között a Concordia templom is, amely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke. ( 30.900 Ft/fő + Helyszínen fizetendő belépő: 10-10 EUR/fő)

6. nap:
Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

7. nap:
Egésznapos kirándulás az Etnához és Alcantara szurdokhoz
Utazás az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2000 m magasságig (Rifugio Sapienza). A Silvestri kráterek megtekintése. Fakultatív lehetőség libegővel és jeeppel 3000 m magasságig felmenni, a csùcskràterek közvetlen közelébe, (64 EUR/fő, a helyszinen fizetendő). Kϋlönböző helyi termék kóstolására, ill. vásárlásra is van lehetőség. Délután az Alcantara
folyó szurdokához làtogatunk. A kb 40 km hosszύ Alcantara folyó több mint kétezer éve vájja magát egyre mélyebbre a lávafolyamba, létrehozva így a vidék egyik leglátványosabb természeti alkotását. A kb 50 m mély szurdok, a hullámzó bazaltsípok nagyszerű làtvànyt nyύjtanak. (Az Alcantara-szurdokhoz illetve a park területère a rèszvèteli dij tartalmazza belèpőjegy àràt valamint a lifthasznàlatot!)

8. nap:
Pihenés vagy fakultatív kirándulás a „Keresztapa” nyomában
A híres amerikai rendező Coppola, Forza d’Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot. Forza d’Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket, így a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét.
A Keresztapa nyomában fakultatív kirándulás (min. 15 fő) ára: 15 900 Ft/fő.

Kapcsolódó cikkek

» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2020. november. 23
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Emlék Szicíliából... - Kovács Attila, 2016. március. 26
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2021. május. 03
» Olaszország leghíresebb városai - különleges képsorokon - Kovács Attila, 2021. május. 02
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2021. április. 18
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2021. február. 28
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2021. február. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Libegő: 64 EUR/fő, a helyszinen fizetendő
A Keresztapa nyomában fakultatív kirándulás (min. 15 fő) ára: 15 900 Ft/fő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket,  repülőtéri illetéket, szállást 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással, autóbuszos közlekedést a helyszínen, magyar nyelvű idegenvezetőt. . A poggyászárak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást, belépőket.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 40 EUR.
Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 0,50 EUR/fő/éj
Libegő: 64 EUR/fő, a helyszinen fizetendő

Várható költőpénz szükséglet: 
Idegenforgalmi adó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

a Wizz Air menetrend szerinti járatával.

Szállás: 

3*-os szállodában Taormina térségében.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
A Földközi-tenger gyöngyszemének is szokták nevezni, hiszen ez a legnagyobb szigete. Európa leghatalmasabb tűzhányója mely aktív is, az Etna nem csak a geológus ismeretekben jártak turistákat bűvöl el, hanem bárkit aki a szigetre érkezik. Az "Öreg Hölgy" ahogy hívják a helyiek minden irányból és magasságból látható. térségben az Etnán kívül vulkáni eredetűek a Lipari-szigetek, Ustica, valamint Pantelleria szigete is. Az itt található vulkánok közül több még ma is működik: ilyen a Stromboli és a Vulcano. Emiatt ne ítélkezzünk elhamarkodottan, a sziget igenis zöld növényzetű és termékeny. Leghíresebb városai melyek légiforgalmat is bonyolítanak Catania és Palermo, de kikötő forgalma is jelentős Messina felől. Ismerjék meg gazdag művészetét és építészetét. Az UNESCO Világörökség részei: a Val di Noto barokk városai Agrigento régészeti emlékei Piazza Armerina:La Villa del casale (római villa) Lipari-szigetek Siracusa Sortino, sziklatemető.
Csomagolás: 
Transzfer a repülőtérre, este hazautazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával. A feladható poggyászt az alapár nem tartalmazza, ára a mindenkori Wizz Air szabályzata szerint fizetendő.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!