Varázslatos Kuba körutazás - üdüléssel Holguin tengerpartjain

12 nap Kuba körút

Rumos koktélok, szivarfüst, vérpezsdítő zene és hófehér homokos tengerpartok retró hangulatban. Kell-e Kubában ennél több? Ha igen, akkor fokozzuk az élményt a gyarmati stílusú Trinidadban, a Viñales-völgy buja trópusi dzsungelében, a cukornádültetvényeken és a karibi partokon – a megkopott pompájában is elragadó szigetország minden pontja varázslatos élmény.

Alapár tartalmazza

A nemzetközi repülőjegyet, belső repülőjáratot Holguin és Havanna között, szállást a megadott ellátással , transzfereket, magyar nyelvű idegenvezetés a helyszínen, a repülőtéri illetéket.

Alapár nem tartalmazza

A baleset, betegség, poggyász biztosítást, a fakultatív programokat, turistakártyát, az útlemondási biztosítást.

Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Szállás

Havannában 4*-os vagy 5*-os szállodában, a körutazás során 3-4*-os szállodában,Holguin tengerpartjain 4 vagy 5*-os szállodában.

Program: 

1. nap: Budapest – Havanna
Indulás Budapestről a reggeli órákban, megérkezés Havanna repülőterére az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Havannai szállásunk elfoglalása, vacsora, szabadprogram.

2. nap: Vinales völgy
Reggeli a hotelben. Körutazásunk első napja a sziget nyugati részére, Pinar del Rio tartományba vezet, ahol a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellnek. Egy helyi dohánytermelő család farmján megismerkedünk a dohánytermesztéssel, bekukkantunk egy dohányleveleket szárító csűrbe is. Szemünk előtt készül el a híres kubai szivar egy darabja, miközben megtudjuk, hogy miről ismerhető fel a minőségi szivar. Gyönyörű tájakon utazunk tovább Kuba legzöldebb tartományába, a Világörökség részévé nyilvánított Viñales-völgybe. Egyedülálló karsztképződmények különleges formává alakult sziklái és a buja trópusi növényekkel benőtt táj váltogatják egymást. Ebéd egy autentikus, vidéki étteremben. A programot egy kellemes csónakázással zárjuk az Indián barlangban, majd megtekintjük a híres, földtörténeti ókort ábrázoló, gigantikus méretű falfestményt a Mura de la Prehistorica-t. . Késő délután visszatérés Havannába. Panoráma városnézés Havanna modern városrészében, átszeljük Havanna híres tengerparti sétányát a Malecon-t, mely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, megcsodáljuk a Paseo-n lévő villákat, majd megállunk a Forradalom téren, ahol a José Marti emlékmű található. Este fakultatív programlehetőségként ajánljuk a látogatást a híres Tropicana Cabaret-be (45.000 Ft/fő), ahol három színpadon mintegy 150 táncos és nagyzenekar élő produkcióját tekintjük meg. Az ár italcsomagot is tartalmaz (1 üveg rum / 4 fő, 1 pohár pezsgő, melyet a Show kezdetekor szolgálnak fel). Transzfer régi amerikai autókkal. Várható visszaérkezés a hotelbe éjfél körül.

3. nap: Havanna – Zapata félsziget – Cienfuegos – Ancon-félsziget (Trinidad tengerpart)
Reggeli után indulás Kuba egyik legjelentősebb természetvédelmi területére, a Zapata-félszigeten lévő Montemar Nemzeti Parkba, melynek fő látványossága Guama. Motorcsónak túra a Laguna de Tresoro természetes lagúnán, melynek során megfigyelhető a helyi állat- és növényvilág. Majd kikötünk a Taino indiánok szigetén, ahol megtekintjük az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut. Ezután látogatást teszünk a helyi krokodilfarmon, mely több száz krokodilnak ad otthont. Megtekinthetjük a legkülönbözőbb korú és méretű krokodilokat, az újszülöttektől, a kifejlett közel két méter hosszú példányokig. Guamában megebédelünk egy helyi étteremben. Folytatjuk utunkat a francia telepesek által alapított Cienfuegos vagyis „száz tűz” városához. Az egykori arisztokraták városa elegáns épületeivel, széles Pradojával egy igazi gyöngyszeme Kubának. Panoráma városnézés a Cienfuegos-i Malecon-on, ahol megcsodálhatóak az ’50-es évek stílusában épült egykori villa épületek, a Yacht Club elegáns főépülete, illetve a „Palacio de Valle”, amit egy szerelmes főúr építtetett szíve hölgyének. Ezt követően gyalogos séta során érintik a város főutcáját a Prado-t, a José Marti teret, a Kormányzói Palotát, a Székesegyházat, a kitűnő akusztikájáról híres Thomas Terry színházat. Érkezés a nap végcéljához, az Ancon-félszigetre, Trinidad tengerpartjára az esti órákban, all inclusive vacsora a hotelben.

4. nap: Trinidad óváros – Trinidad tengerpart
Reggeli után városnézés Trinidadban, a több mint 500 éve alapított kisvárosban, mely egykori cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát.. A város szűk utcácskáiban újra időutazáson veszünk részt, hiszen a gyarmati stílus szinte változatlanul maradt fent, óvárosa a világörökség része lett. Palotái, épületei kicsit megkopott fénnyel bár, de napjainkban is lenyűgözőek. A város főbb látnivalói a Santissima Trinidad tér, Plaza Mayor, Contra Bandido torony stb. Betekintünk az egykor leggazdagabb cukornád-kereskedő családjának palotájába, amely ma múzeumként funkcionál. Balusztrádos udvarban, márványpadlókon, neoklasszicista freskók között sétálunk. Séta közben betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből készült Canchanchara koktél. Majd visszatérés a hotelbe, all inclusive ebéd. Délután szabadprogram a körutazás eddigi fáradalmainak kipihenése. Fürdés, napozás a Karib-tenger partján,
az all inclusive hotel nyújtotta kényelem és főleg koktélok kipróbálása. Este érdemes egyénileg visszamenni az óvárosba, ahol megtapasztalhatják az igazi kubai éjszakai életet, koktéllal, salsaval.

5. nap: Trinidad tengerpart – Cukormalmok völgye - Sancti Spiritus – Camagüey
All inclusive reggeli a hotelben, majd útra kelünk és első állomásunk a híres Cukormalmok Völgye mely az UNESCO Világörökség része. Itt megtekinthetjük az egykori cukornád ültetvényeket, látogatást teszünk a Manaca Iznaga egykori gyarmati ültetvényen és megnézzük a Torre-t, melyre a bátrabbak fel is mászhatnak, megéri a fáradtságot mert gyönyörű panoráma tárul elénk. Majd pedig folytatjuk utunkat Kuba középső részének gyönyörű koloniális kisvárosa, az 1514-ben alapított Sancti Spiritus felé. Útunk az ország legfőbb mezőgazdasági területein visz keresztül, ahol egymást érik az ananász, citrus és cukornád ültetvények. Az ország ezen részét, Ciego de Avila tartományt ezért az ország éléskamrájának is nevezik. Útközben ebéd egy helyi étteremben. Sancti Spiritus szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Itt található Kuba legrégibb kőhídja is, a Yayabo híd. A város ezen nevezetességeit panoráma városnézés formájában tekintjük meg, bepillantást nyerve közben a nyüzsgő kisváros hétköznapjaiba is. Majd pedig folytatjuk utunkat az ország harmadik legnagyobb városa, Camagüey felé. Panoráma városnézés, majd bejelentkezés a hotelbe. Vacsora, majd szabadprogram.

6. nap: Camagüey – Bayamo – El Cobre – Santiago de Cuba
Reggeli a hotelben, majd városnézés Camagüey-ben, az ország harmadik legnagyobb, gyarmati időket idéző városában. Igazi különlegessége azok a girbe-gurba utcácskák, amelyeket a kalózok elleni védelemre építettek teljesen átláthatatlanná. Végigtekergünk ezeken az útvesztőkön és megtekintjük a katedrálist. Betekintünk Ignacio de Agramonte (a Függetlenségi háború hadvezére) és Nicolas Guillen (Kuba nemzeti költője) szülőházába, majd elsétálunk a San Juan de Dios térig, amely a mai napig hűen őrzi a koloniális kort, épületei szinte eredeti állapotban maradtak fenn, számos világhírű filmet forgattak itt. . Következő megállónk Bayamo, a kubai forradalom és a kubai nemzet bölcsője. A város kubai nemzettudatáról híres, itt született Carlos Manuel de Céspedes, a kubai függetlenségi háború elindítója, valamint Kuba nemzeti himnusza is itt íródott. Ebéd után ellátogatunk El Cobre-ba, ahol a híres Mária kegyhely található. El Cobre különleges, természetfeletti erőkkel megáldott szent hely. Élete során minden kubai legalább egy alkalommal elzarándokol ehhez a Mária-szoborhoz, amely Kuba védőszentje. Számos legenda, csodatétel története kötődik hozzá, Kubába kerülése is csodával határos történet. Továbbutazás Santiago de Cuba-ba, Kuba második legnagyobb városába. Ez a város egy legenda Kubában, hiszen ez volt az ország első fővárosa, a helyiek közül sokan a mai napig Kuba fővárosának tekintik. Itt találhatóak az ország legrégibb palotái, leggazdagabb múzeumai.

7. nap: Santiago de Cuba – Holguin város – Holguin tengerpart
Reggeli után először a Parque Cespedes parkba megyünk, amely Santiago de Cuba főtere, illetve Kuba legrégibb tere. Itt megtekintjük az impozáns katedrálist. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított El Castillo de Morro erőd fontos szerepet játszott a függetlenségi háborúban, falai tövében dőlt el Kuba függetlenségének sorsa az amerikai–spanyol hajóhad összecsapásakor. Az erődben található Hadtörténeti Múzeumban őrzik a kalózok elleni harc és a függetlenségi háború relikviáit. Ebéd a Morro erődben csodálatos kilátással a Karib-tengerre, ezután látogatás a Santa Ifigenia temetőben, ahol megtekintjük Kuba leghíresebb költőjének és nemzeti hősének, José Martínak és a legendás vezetőnek, Fidel Castrónak a síremlékét, valamint a híres őrségváltást. Továbbindulás Holguin tartományba, ahol 1492-ben Kolumbusz partot ért. Naplójában pedig így emlékezett: „Ez a legszebb föld, amit emberi szem valaha látott”. Útbaejtjük Holguin városát ahol teszünk egy panoráma városnézést, majd pedig Holguin tartomány híres, fehérhomokos tengepartjai felé vesszük az útirányt. Itt találhatóak az ország legszebb tengerpartjai, ahol szállásunk is lesz. Megérkezés, szállás elfoglalása. All inclusive vacsora a hotelben, este szabadprogram.

8-9. nap: Holguin tengerpart
Szabad program Holguin tengerpartján, pihenés, az all inclusive hotel nyújtotta szolgáltatások kihasználása. A szálloda sporteszközei is ingyenesen a rendelkezésünkre állnak: mini-katamarán, kajak, vízi bicikli, szörf. Napközben animációs programok, és esti showműsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Lehetőség további fakultatív programokra melyekre jelentkezés és befizetés a hotelben.
10. nap: Holguin – Havanna
Reggeli Holguin tengerpartján, szabad program, majd menetrend függvényében visszautazás Havannába repülővel. Este fakultatív programlehetőség Buena Vista Social Club koncert, old timer transzferrel ( 28.000 Ft/fő).

11. nap: Havanna – Havanna Repülőtér – Elutazás
Reggeli, kijelentkezés a szállodából, majd gyalogos városnézés a Latin-Amerika Párizsának is nevezett Havanna óvárosában. Ebben az egyedülálló hangulatú, karibi nagyvárosban egyszerre van jelen a koloniális kor gyönyörű épületeivel, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága és a jelen, a retro, a szocializmus. Látogatást teszünk a Rum Múzeumban, ahol megismerkedünk a rumkészítéssel, végig követve a folyamatot egészen a palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Ezt követően az 1988 óta az UNESCO világörökség részét képező óváros gyalogos felfedezése következik. Megtekintjük a Plaza de Armas-t a „Fegyverek terét”, a Kormányzói palotát, közben régiségekre vadászunk a helyi, autentikus antik piacon, átsétálunk a Plaza San Francisco-ra (Tőzsde palota, Assisi Szent Ferenc templom) majd a Katedrális tér és a Plaza Vieja, az „Öreg tér” megtekintése következik. Ebéd egy tipikus, helyi étteremben. Az ebédet követően pedig Hemingway nyomába szegődünk, ellátogatunk a híres Ambos Mundos hotelbe, ahol az „Akiért a harang szól” című művét írta, megtekintjük a hotelszobáját és annak tematikus kiállítását. Betérünk Hemingway kedvenc törzshelyeire a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokba, ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Végül megtekintjük a Forradalmi Múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk melyen Fidel és a többi forradalmár partra szállt. Délután transzfer a havannai repülőtérre. Hazautazás az esti órákban

12.nap: Érkezés Budapestre

Kuba turista kártya - 10.000 Ft/fő

A díj a programokhoz szükséges belépőjegyeket tartalmazza.

Kapcsolódó cikkek

» Havanna hangulata - Kovács Attila, 2019. január. 30
» A vidéki Kuba - Kovács Attila, 2011. szeptember. 07
» Forró ritmusok és veterán autók - a valódi Kuba - Kovács Attila, 2019. szeptember. 21
» Forró ritmusok és veterán autók - Kuba hangulata - Kovács Attila, 2019. június. 16
» Hat perc Kuba: a karibi sziget valódi hangulata - Kovács Attila, 2019. április. 10
» Havanna ritmusa - Kovács Attila, 2018. december. 19
» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 30
» Havanna utcáin - Kovács Attila, 2017. július. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:

Fakultatív programok

Fakultatív Tropicana Show 45 000 Ft/fő
Fakultatív Buena Vista program 28 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A nemzetközi repülőjegyet, belső repülőjáratot Holguin és Havanna között, szállást a megadott ellátással , transzfereket, magyar nyelvű idegenvezetés a helyszínen, a repülőtéri illetéket.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset, betegség, poggyász biztosítást, a fakultatív programokat, turistakártyát, az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az Air France / KLM menetrend szerinti járataival egy európai átszállással, Holguin és Havanna közt belső repülőjárattal. A menetrendváltozás jogát a légitársaságok fenntartják.

Budapest (BUD) - Párizs(CDG) 12:10 14:30
Párizs(CDG) - Havana(HAV) 16:40 20:35
Havana (HAV) - Amsterdam (AMS) 16:35 07:00 +1
Amsterdam (AMS) - Budapest (BUD) 10:05 12:05

Szállás: 

Havannában 4*-os vagy 5*-os szállodában, a körutazás során 3-4*-os szállodában,Holguin tengerpartjain 4 vagy 5*-os szállodában.

Étkezés: 
Teljes panzió Havannában és a körutazás során ( reggeli vacsora a hotelekben, ebéd a program során ), all inclusive ellátás Trinidadban és Holguin tengerpartjain.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!