Varázslatos jégvilág - Bajkál-tó

9 napos utazás a Bajkál-tó körül

Mongólia Földünk egyik utolsó helye, ahol a romlatlan természet és a vele összhangban élő pásztorok világát, a végtelen sztyeppét járva fellélegezhetünk: Él még Földanya. A határtalan kék égbolt alatt vágtató ménesek, hullámzó nyájak, a hegyoldalakon kapaszkodó jakcsordák – mind egy évszázadokkal ezelőtti világ életképeit idézik. Jurtáinkba belépve egy kicsit népvándorlás-kori őseink világába is érkezünk… Szibéria déli határvidékén a végeláthatatlan tajga, égig érő hegyek és Földünk legnagyobb „édes-vizű óceánja” a Bajkál földje vár ránk.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyet Aeroflot járattal, feladott poggyássza
la szállást 3-4*-os szállodákban
a szükséges transzfereket
az étkezést program szerint
a vonatjegyeket
a megadott programokat
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a vízumdíjat 21.000 Ft
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
az előzetesen egyénileg elvégzendő PCR teszt költségét
EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár lekérésre
BBP utasbiztosítás

Hossz: 
9 nap

Szállás

3-4*-os szállodák kétágyas szobában.

Program: 

1 nap: Budapest - Irkutszk
Elutazás Budapestről Moszkvába Aeroflot menetrend szerinti járataival moszkvai átszállással, érkezés Irkutszkba másnap. Éjszaka a repülőn.

2 nap: Irkutszk - Lisztvjanka
Reggel érkezés Irkutszkba, „Szibéria fővárosába”. Az Angara partján fekvő 600.000 lakosú nagyvárost 1651-ben alapították. A cári birodalom idején itt volt Szibéria adminisztrációs központja, sőt Alaszkát (Orosz-Amerikát, ahogy anno nevezték) is innen kormányozták. A város számos orosz és burját kulturális emlékkel bír. Érkezés után reggeli egy kávézóban, majd rövid városnézés, igaz mesékkel a város kalandos múltjából, elhaladunk a Szibériai Földrajzi Társaság épületénél, a III. Sándor cár emlékműnél, majd a Fehér Háznál (Szibéria Kormányzói Palota), majd a Bogojavlevszkij katedrálisnál. Fotózási lehetőség a Kolcsak admirális emlékműnél és a Znamenszkij kolostornál. A cári időkből megmaradt gyönyörű, régi orosz faházak fényképezése. Utána elindulunk az Angara folyam torkolatánál épült Lisztvjankába. Ismerkedés a híres szibériai folyam vízrajzával. Ebéd egy helyi étteremben, ismerkedés bajkáli konyhával.  Elfoglaljuk a szállodai szobáinkat, ezt követően séta a tóparton, a 2.500 fős üdülőváros látnivalóinak megtekintése. Szállás és vacsora Lisztvjankában, szállodában.

3 nap: Lisztvjanka
Reggeli követően ellátogatunk a Bajkál Múzeumba, ahol megismerkedünk a tó keletkezésének történetével, illetve a bajkáli nerpával (fóka). A helyi szuvenír- és hal piacon akár szibériai féldrágaköveket is vásárolhatunk. Meglátogatjuk a Talci skanzent. A gyönyörű orosz faépületeket egy ligetes erdő rejti. A tipikus orosz paraszt házak mellett látható még vízimalom, kápolna, fatemplom, sőt még egy XVII. századi fa őrtorony is. Ebéd helyi étteremben, ismerkedés bajkáli konyhával. Gyalogos városnézés Lisztvjanka faluban. A faluból futnak ki a kiránduló- és túrahajók. A Bajkál-tavat az oroszok még ma is tengerként emlegetik, a burjátok és a mongolok pedig sokszor Dalaj-Nor, vagyis szent tenger néven. A világ legmélyebb tava, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tavat és környező területet egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a világörökségek közé. A tavat végig hegyek veszik körül. A tóban 27 sziget található, közülük a legnagyobb: Olhon-sziget. A tó vizének jellegzetessége, hogy nagyjából 40 méterig átlátszó. A vize rendkívül jó minőségű, magas az oxigéntartalma, alacsony az ásványianyag-tartalma. Vacsora egyénileg, szállás Lisztvjankában.

4 nap: Lisztvjanka - Novosnezhnaya
Utazás a Bajkál jegén légpárnás hajóval Novosznyezsnaja felé, megállással a Körös-Bajkál vasútnál. Séta a Bajkál alagútjai és a jég mentén.  Megérkezés Novosnezhnaya városába, bejelentkezés a szállodába, majd bajkáli konyha ebéd a szálloda éttermében. Pihenés. Vacsora előtt hagyományos szibériai szauna (banya). Vacsora a szálloda éttermében.

5 nap: Novosnezhnaya
Reggeli követően indulás husky parkba, kutyaszán kirándulás. Ezután átmelegszünk meleg, finom teával palacsinta kostolóval egy igazi jurtában. Visszautazunk Novosznezsnijbe. Vacsora a szállodában.

6 nap: Novosnezhnaya - Ulán Ude
Transzfer pályaudvarra, utazás Ulán-Ude-be. Itt utazhatunk a transzszibériai vasút vonalon, egy rövid szakaszon. Gyönyörködhetünk meseszép téli tájakban. érkezés követően transzfer a szállodába. Pihenés, szabadidő. Szállás Ulán-Ude-ben Burjátföld fővárosában.  Vacsora a szállodában.

7 nap: Ulán Ude
Reggeli követően utazás Ivolginszkij Dacan kolostor épületegyüttesébe, az orosz buddhizmus központjába. A buddhista egyetemeken a dacan „kar”-t jelent, ahol filozófiát és orvostudományt tanítanak. Oroszországban ez a név a buddhista kolostort jelenti. Ivolginszkij Dacant a második világháború után egy házból alakították ki, melyet egy gazdag burját család adományozott a szerzetesek részére. Az átalakítást az önkéntesek és buddhista lámák végezték. Sok év elmúltával a kis házból egy nagy komplexum lett, 8 épülettel, templomok, könyvtár és Oroszország egyetlen buddhista egyeteme, ahol filozófiát és hagyományos tibeti orvostudományt tanítanak. Ezután ebéd, ismerkedés a burját konyhával. A városnézés folytatása Ulán-Ude-ben. Szállás Ulán-Ude-ben, vacsora a szállodában.

8 nap: Ulán Ude - Irkutszk
Reggeli követően kijelentkezünk a szállodából. Transzfer pályaudvarra. Vonattal visszautazás Irkutszkba.  Az utazás során a vonat ablakából a gyönyörű orosz táj suhan el a szemünk előtt, sűrű havas erdőségek, és a végtelen tajga. Menetrend szerinti vonattal megyünk, ennek köszönhetően közvetlen kapcsolatban kerülhetünk az orosz emberekkel és kultúrával, megismerkedhetünk a helyi szokásokkal vagy pihenhetünk. Idegenvezetőnk bővebben mesél az orosz hagyományokról és orosz nyelvleckéket tart. Érkezés Irkutszkba, bejelentkezés a szállodába. Esti séta a városban. Vacsora egyénileg. Szállás Irkutszkban.

9 nap: Irkutszk - Budapest
Kijelentkezés a szállodából. Transzfer repülőtérre. Visszautazás Budapestre.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Kapcsolódó cikkek

» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Séta a Vörös-téren - Kovács Attila, 2011. december. 30
» Elbrusz, Kaukázus, Európa legmagasabb hegye - Kovács Attila, 2011. január. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőjegyet Aeroflot járattal, feladott poggyássza
la szállást 3-4*-os szállodákban
a szükséges transzfereket
az étkezést program szerint
a vonatjegyeket
a megadott programokat
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a vízumdíjat 21.000 Ft
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
az előzetesen egyénileg elvégzendő PCR teszt költségét
EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár lekérésre
BBP utasbiztosítás

Kötelező költségek: 

Vízumdíj
 

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Várható menetrend
Légitársaság: Aeroflot

Oda út:

Budapest 09:55  Moszkva 14:40
Moszkva 17:30 Irkutszk 11:10

Haza út: 

Irkutszk 09:50 Moszkva 11.10
Moszkva 14.05 Budapest 14:55

A megadott indulási és érkezési időpont helyi idő szerint értendő. A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Étkezés: 

Program szerint

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Ruházat
Az utazás során saját réteges öltözet javasolt.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!