Valencia, az ínyencek paradicsoma

5 napos körutazás Valencia és környékén

Megcsodáljuk az UNESCO világörökség részét képező Selyembörze épületét (Lonja de la Seda), mely gazdagon díszített, gótikus középkori várkastélyt ábrázol.

A 2021-es időpont és ár tájékoztató jellegű!

Alapár tartalmazza

4 éjszaka Valenciában 4* szállodában reggelivel, 3 alkalommal ebédet (1, 2., 3. napon) program szerinti kóstolókat, helyszíni busz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet a Budapest-Valencia-Budapest  útvonalon,illetékkel, Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), belépők (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás, egyéb költségek, BBP biztosítás, egyágyas felár, elsőbbségi beszállás.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Szállás

4* szállodában kétágyas elhelyezéssel

Program: 

1. nap: Budapest - Valencia
Találkozás kora reggel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd utazás Valenciába  07:20-kor a Ryanair menetrend szerinti, közvetlen járatával. Érkezés 10:15-kor Spanyolország 3. legfontosabb városába, mely különleges atmoszférával bír, ugyanis gazdag történelmi kincsei kiválóan megférnek az ultramodern, avant-garde stílusú épületeivel egyetemben. A lüktető, mediterrán Valencia a spanyol gasztronómia egyik legváltozatosabb helyszíne. A „narancs és paella földjét” átszelő folyók árterében rengeteg zöldséget, gyümölcsöt termesztenek, melyek messze földön híresek.

A csomagok felvétele után először a tengerparti negyedbe vezet utunk, a kikötő közelébe, ahol friss halból készült, gyors ebédünket fogyasztjuk el közösen, hogy ne éhesen kezdjük a város felfedezését. Ebéd után irány a központi tér, a Plaza de Ayuntamiento, ahol a városháza található több figyelemre méltó 19. századi épülettel együtt. Innen indulunk városnéző túránkra: megcsodáljuk az UNESCO világörökség részét képező Selyembörze épületét (Lonja de la Seda), mely gazdagon díszített, gótikus középkori várkastélyt ábrázol. A 15. századi építményben egykoron a híres valenciai selyemmel kereskedtek. Megnézzük a Mercado Centralt is, Európa egyik legnagyobb piacának otthont adó különleges építményét is. Tovább haladunk Plaza de la Virgen térhez és a város katedrálisához is, melyről úgy tartják, hogy 500 éven át őrizte a Szent Grált. A székesegyház egyik mellékkápolnájában egyébként ma is megtekinthető a Szent Kehely másolata. Ha van kedvünk, fellépcsőzhetünk az épület tekintélyes harangtornyába, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk a városra. Ezt követően megtekintjük Európa legnagyobb gótikus városkapujaként emlegetett Torres De Serranos-t, mely egykoron börtöncellaként is funkcionált. A program végeztével elfoglaljuk szállásunkat. Este szabad program, fakultatív vacsora, vagy séta a belváros éjszaka is nyüzsgő részén, Barrio del Carmenben, ahol rengeteg bár, kávézó, étterem és szórakozóhely található. Végül érintjük a érintjük a Cidudad de las Artes y les Ciencias városrészt, vagyis az érdekes „Művészetek és Tudományok Városa negyedet”, mely több területből álló, mesterséges vízmedencére épített  futurisztikus komplexum. Itt megtalálható többek között az Operaház, Tudományos múzeum és Európa legnagyobb Óceanáriuma is. Szállás Valenciában (4 éj) 

2. nap: Albufera (rizsföldek) – Requena - Bunol
Reggeli után Európa egyik leghíresebb rizstermő vidékére indulunk, az Albufera-tóhoz. Innen ered a spanyolok népszerű, nemzeti étele, a paella, melynek első készítési ideje a 15. századra nyúlik vissza. Ez egy kétfülű, lapos serpenyőben (paellában) készült egytálétel, mely a serpenyőről kapta a nevét. A klasszikus paella valenciana egyébként eredetileg csirke vagy nyúlhúsból készül, míg van ennek egy tenger gyümölcsei-s verziója is. Mi a klasszikus valenciai paellát fogjuk megkóstolni egy autentikus helyi étteremben, közös ebéd keretében. Az ebéd előtt egyébként, ha az időjárás engedi,  csónakázhatunk „a kis tengeren”, ahogy annak idején a mórok is hívták , vagy akár sétálhatunk egy kicsit a strandok királynőjének nevezett El Saler 6 km-es, kékzászlós, aranyhomokos tengerparton, ahol azúrkék a víz.  A program után Észak-nyugatra, a Requena-Utiel borvidékre tartunk, ahol már kb. 2500 éve foglalkoznak a szőlőtermesztéssel. Megnézzük Requena középkori városát: az itt magasodó mór várat, a gótikus homlokzatú, 14. századi templomokat: az Igalesia de Santa Maríát és az Iglesia des Salvadort, valamint sétálunk a város keskeny utcácskáin, megcsodálva a házak díszes csempéit. Betérünk az óváros szívében egy helyi különleges borászatba is, ahol egy pincelátogatás keretén belül 5 féle bort kóstolunk meg sajt és kolbászfalatkákkal kísérve. Helyi specialitás a Bobal szőlőből készült vörösbor. A program után visszatérünk Valenciába. Útközben megállunk a világszerte híres, őrületes La Tomatina paradicsomfesztivál helyszínén, Bunolban, ahol minden év augusztusának végén kb. 140 tonna paradicsomot dobálnak szét, és az érdekes „küzdelemre” közel 50 ezer ember kíváncsi. Itt gyors városnézés következik, majd visszaérkezünk este szállásunkra.

3. nap: Castellón de la Plana - Peníscola
Reggeli után ismét egy egész napos kiránduláson veszünk részt. Először A Valenciától északra fekvő Castellón de la Plana városát célozzuk meg a főtérrel, (Plaza Mayor), szétnézünk a központi piacon, megnézzük a Castel Vell várfalat, majd a Con Catedral de Santa Maríát,  és sétálunk az El Grao de Castillonnál. A városnézést egy közös tapas ebéddel zárjuk egy tradícionális étteremben, ahol megismerkedünk a különleges helyi specialitásokkal. Ezt követően utunk tovább folytatódik, hogy felfedezzük a „narancsligetpart” egyik legnépszerűbb tengerparti üdülővárosát, a csodaszép Peníscolát, mely megelevenedik a híres Trónok harca c. filmben is, mint forgatási helyszín. Sétálunk az óvárost körül ölelő fal  mentén, és megnézzük az arab erőd alapjaira épült várat is, a Castel del Papa Lunát, melyet egykoron a templomos lovagok is használtak. A nap végén vissztérünk Valenciába.

4. nap: Mercado Central (kóstolók) és szabad program
Ezen a napon egy kicsit megpihenünk, és „átadjuk magunkat az élvezeteknek”. Délelőtt ellátogatunk a Mercado Central-ba, avagy a központi piacra (utazás tömegközlekedéssel), mely Európa legnagyobb ételpiaca is egyben. Itt felfedezzük a kínálatot. A 20. század elején épült csarnokot gazdagon díszítik a különleges azulejos csempék. A több mint 1300 standon zöldségek, gyümölcsök, fűszerek sorakoznak minden mennyiségben, és elképesztő változatosságban kínálják magukat az ízlésesen elrendezett pultokon. Itt közösen kóstolunk a helyi, friss termékekből: friss gyümölcsök, tipikus helyi édesség, a turrón, és a kihagyhatatlan horchata, vagyis mandulatej. A délelőtti program után szabad program következik. Sétálhatunk a tavaszi napsütésben a központi nagy strandon, ahová a helyiek is járnak, a Playa de Malvarossán, vagy akár eltölthetjük az időt a Tudományok és Művészetek városnegyedben, például a lenyűgöző Óceanáriumban, ahol kb 500 tengeri faj képviselteti magát, és egy kb 70 méter hosszú csatornában tudunk végigsétálni úgy, hogy közelebbről megfigyelhessük a felettünk elúszó cápákat, delfineket vagy bálnákat. Lazíthatunk Spanyolország legnagyobb gondozott parkjában, a Turia-kertben, ahol többek között az épp akkortájt virágba boruló narancsfák között andaloghatunk.

5. nap:  Valencia – Budapest
Reggeli után kicsekkolás és transfer a repülőtérre, utazás 10:45-kor Budapestre a Ryanair menetrend szerinti, közvetlen járatával. Landolás Budapesten 13:40-kor.

UNESCO Világörökségi helyszínek:
Selyembörze épülete, Valencia

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2020. november. 30
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2020. szeptember. 22
» Ibiza tengerpartján - Kovács Attila, 2019. szeptember. 23
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» A csodálatos Alhambra - Kovács Attila, 2017. május. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

4 éjszaka Valenciában 4* szállodában reggelivel, 3 alkalommal ebédet (1, 2., 3. napon) program szerinti kóstolókat, helyszíni busz közlekedést, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet a Budapest-Valencia-Budapest  útvonalon,illetékkel, Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), belépők (helyszínen fizetendő), útlemondási biztosítás, egyéb költségek, BBP biztosítás, egyágyas felár, elsőbbségi beszállás.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): kb. 8 Eur/fő
Belépők (helyszínen fizetendő): kb 35 Eur/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Várható menetrend 2020-ban:
Oda:    Budapest - Valencia:  07:20 - 10.15 
Vissza: Valencia - Budapest: 10:45 - 13:40 óra

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki.
A légitársaság fenntartja a menetrend változtatás jogát!

Szállás: 

4* szállodában kétágyas elhelyezéssel

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit, 3 alkalommal ebédet (1, 2., 3. napon) valamint a program szerinti kóstolókat tartalmazza.
Időjárás: 
Az ország éghajlata éppoly sokoldalú, mint földrajzi jellemzői. Mediterrán éghajlatú, a keleti és a déli partszakaszokon magas a napos órák száma és minimális a csapadékmennyiség, a tél pedig enyhe. A szigeteken és a part mentén, a tengeri fuvallatoknak köszönhetően, a nagy melegek is jobban elviselhetőek.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!