Vadvizi evezés Szlovéniában Soca rafting hétvége

2 nap rafting a Soca folyón

A Soca rafting alapprogramja két napos, de ha úgy érzed kevés, csak szólj: mi segítünk még teljesebbé tenni az élményt! A hétvégén kétszer 5 órát töltünk a folyó felfedezésével. Extra programként kipróbálhatjuk a canyoningot, hydrospeedet is, de akár a tubing élményét is megtapasztalhatjuk.

Alapár tartalmazza

2 rafting vagy 1 rafting + 1 canyoning programot, teljes felszerelést, túravezetést, transzfert a bázisunktól a folyópartig és vissza.

Alapár nem tartalmazza

Utazást a helyszínre, szállást, étkezést, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
2 - 24 fő

Nehézség:

A túra átlagos fizikai erőnléttel teljesíthető.

Program: 

A normál kétnapos rafting hétvége során két alkalommal van lehetőségetek közelebbi kapcsolatba kerülni a kristálykék Socával - első nap a folyó egy szelídebb, következő nap egy nehezebb szakaszával ismerkedhettek meg. Ehhez 2-3 üléses vadvízi kenut vagy 8 személyes rafting hajót és teljes felszerelést biztosítunk - nektek csak fürdőruhát kell hoznotok, a neoprén kezeslábast, kabátot, cipőt, a mentőmellényt és sisakot mi adjuk, és persze fejenként egy evezőt, a teljes siker érdekében! Egy-egy evezés időtartama kb. 4-5 óra, beleértve a kiegészítő tevékenységeket is, úgymint öltözködés, hajó-fújás, oktatás, vízre szállás, majd kétórányi evezés után a vizes ruhákból való kihámozódás, szárítkozás és pihegés. Este egy jó hangulatú vacsorával látunk vendégül Benneteket.

A túra menete:
találkozó a bázisunkon
regisztráció
a felszerelés kiosztása (neoprén ruha, cipő, mentőmellény, sisak)
út a folyóhoz (5-6 perc)
balesetvédelmi-, és evezéstechnikai oktatás
rafting, canyoning vagy fakultatív programok (kb. 2 – 3 óra)
átöltözés, a felszerelés leadása
szombat este vacsora a folyóparton
Az egyes programok kezdési időpontjai:

minden nap 8:30 és 14:00 órakor
Jelentkezés sorrendjében töltjük délelőtti, ill. délutáni programjainkat.

Kapcsolódó cikkek

» Bovec télen - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Világszenzáció a postojnai cseppkőbarlangban - tojást rakott a Proteus! - Kovács Attila, 2013. október. 28
» Szlovénia kerékpártúra - Kovács Attila, 2013. május. 21
» Hótalpas túra Szlovéniában - Kovács Attila, 2013. március. 04
» A Vintgar-szurdok ősszel - Kovács Attila, 2012. október. 08
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
Fakultatív programok

Canyoing: Ez a sportág még nem igazán terjedt el hazánkban, azonban külföldön már igen népszerű. Európában is új keletűnek számít ez a sporttevékenység, hiszen kontinensünkön csak az ezredforduló óta hódít. Ebből kifolyólag, a canyoning helyszínek nagy része még nincs feltárva. A canyoning lényege, hogy a természet akadályait leküzdve és szépségét csodálva, kalandos feladatokon keresztül ismerjük meg teljesítő képességünket. Különböző nehézségi fokozatok és profi, nagy tapasztalattal rendelkező vezetők biztosítják, hogy a rutinos canyoningosok és extrém sportolók, valamint az előképzettség nélküli kihívást keresők is élvezetes túrában részesüljenek. Az outdoor sportok ezen ága igen széleskörű kikapcsolódást nyújt, hiszen nincs két ugyanolyan pálya. A canyoning által képes lehetsz leküzdeni korlátaidat, önbizalmat nyerni és legyőzni a természet akadályait. Minden kanyon túránkhoz létszám függvényében profi képzett alpintechnikában jártas túravezetőt biztosítunk.

Tubing: Jó néhány éve foglalkozunk vízisí és wakeboard oktatással, de minden egyes alkalommal a nap fénypontja az volt, mikor előkerültek azok a bizonyos tubok, azaz magyar nevén a „fánkok” a hajó aljából. Ilyenkor nem kímélve egymást vezettük a motorcsónakot egyre gyorsabban és egyre trükkösebben, hogy az éppen aktuális „áldozat” minél nagyobbat repüljön. Egy téli napon, mikor nézegettük a nyári videókat, amelyeket a Dunán rögzítettünk merült fel bennünk az ötlet, hogy miért ne lehetne összekötni ezt a sportot a vadvízzel, ha már úgyis ezzel foglakozunk. Az USA-ban sikerült megismerkedni közelebbről ezzel a sporttal, ami a tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvend. 2010-es évtől ezt a sportot egyedülállóként itt Közép-Európában mi kínáljuk Nektek. Hogy miről is van végül szó? Egy a vadvízi hajókhoz hasonló gumiból készült felfújható, fánk alakú, lebegő korongon azaz a tubon szelídítjük meg a Soca folyót. Képzeljük úgy el, mintha belefeküdnénk vagy ráhasalnánk egy hatalmas traktorkerék belsőjére, aminek van egy vékony alja, hogy a fenekünk ne lógjon túl mélyre a jéghideg Socába. A vadvíz hajókkal ellentétben, mivel a tub teljesen kerek nem tapad fel a sziklákra ha nekisodor a víz, hanem legörget róla. Irányváltoztatásban egy úszóhártyás neoprén kesztyű van segítségünkre. Hasonlóan a vadvízi sportokhoz, itt is minden felszerelést biztosítunk: neoprén ruha és cipő, mentőmellény, sisak, a már említett neoprén kesztyű és nem utolsó sorban a teljes siker érdekében 1 felfújható tub. A túrát minden alkalommal szakképzett túravetető kíséri. A Tubingot bizalommal ajánljuk 12 éves kortól, családoknak, baráti társaságoknak.

A program ára önálló sportként (egyéb vadvízi sporttal nem variálva) 12.000 Ft/fő vagy 40 EUR
Csoportok: 5-10 fő/ túra.
A programon való részvételhez előképzettség nem szükséges.

Hydrospeed: Ha már megtapasztaltad a vadvízi evezést, és további kalandokra vágysz, a hydrospeed éppen neked való. A folyó meghódításában mindössze egy műanyagból készült (levegővel teli) úszótest, mentő mellény, sisak, egy pár uszony és persze egy neoprén ruha van a vállalkozó szelleműek segítségére. Az úszó- ( hydrospeed ) deszkán hasalva lehet szembeszállni a hullámokkal, az irányítást békatalp segítségével lehet megoldani. Vigyázat végig úszni kell, különben tehetetlenül sodródunk az árral. A hydrospeed az egyik legjobb kondíciót követelő sportág. A túrát kajakos túravezetők kísérik, akik szükség esetén a résztvevők segítségére sietnek.
Részvételi díj: 17.000 Ft/fő vagy 55 EUR

SUP: A hagyományos szörf deszkákhoz hasonlót használunk mi is csak nagyobbat. Ezekből van merev vagy felfújható változat. A felfújható deszkák hasonló anyagból vannak,, mint a rafting hajóink de ezeket háromszor keményebbre kell felfújni. A stabilitást és haladást a rafting lapátokhoz hasonló csak nagyobb általában állítható magasságú lapát biztosítja. Ez helyszíntől függően kb 12-25 cm-el hosszabb, mint a saját magasságunk. Tavi folyami környezetben érdemes a deszka alján szkeget ’uszonyt’ használni mely segít az egyenes haladásban. Vadvízen ezeket általában nem használjuk.

SUP oktatást Budapesten, a velncei-tavon, a Bledi tavon és a Soca folyón tartunk.

A vadvízi verziónál raftinghoz hasonlóan szükséges a neoprén ruha, mentőmellény és sisak.

Az egy alkalmas program ára 20.000 Ft/fő vagy 65 EUR
SUP bérlés teljes felszereléssel: 10.000 Ft vagy 35 EUR/ alakalom mely tartalmazza a lapátot és biztonsági felszerelést is (neoprén ruha, cipő, mentőmellény sisak)

Zipline: Egy beülőben ülve rácsatlakozol az átlagosan 600 m hosszú drótkötélre. Görgők segítségével csúszol végig a két hegygerinc között. 5 csúszás van, melyen átlagosan 30 m szintkülönbséget ereszkedsz. A helyszínre terepjárókkal és egy katonai szállító járművel jutunk fel.
A programra zárt cipő szükséges. Minden egyéb felszerelést biztosítunk. A nagy népszerűségnek köszönhetően előfoglalás szükséges! A program bármely rafting programunkkal variálható.

2012-es év legnagyobb szenzációja volt a Bovec felett átadott Közép-Európa legnagyobb Zipline létesítménye. A pálya a festői Kanin hegy oldalában helyezkedik el 1200 m magasban. Garantáltan innen a legszebb a kilátás a Soca folyóra.

Részvételi díj: 16.500 Ft/fő vagy 55 EUR/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

2 rafting vagy 1 rafting + 1 canyoning programot, teljes felszerelést, túravezetést, transzfert a bázisunktól a folyópartig és vissza.

Alapár nem tartalmazza: 

Utazást a helyszínre, szállást, étkezést, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

egyénileg

Szállás: 

A szállás árát a részvételi díj nem tartalmazza. Irodánk apartmanos, valamit szállodai elhelyezést tud ajánlani. Tájékoztató ár apartmanházak esetén 20 Euro-tól/fő/éjszaka, magánapartmanokban 18 – 20 Euro/fő/éjszaka. Igény esetén foglalható háromcsillagos szálloda is. Szállásajánlatát kérje irodánktól.

Lehetséges szállások:

Bovec szállások:

Hotel Kanin***+
A kellemes, nyugodt, alpesi környezetben fekvő szálloda a városközponttól mindössze néhány percre található. Szolgáltatásai: saját parkoló, 0-24 órás recepció, kávézó, étterem, felvonó, fedett medence, napozóterasz, asztalitenisz, szauna, fitness terem, teniszpályák, társalgók (minden szinten), bankett terem.
A szobák 2-3 ágyasak, fürdőszobával, telefonnal, Tv-vel, hajszárítóval felszereltek, részben erkélyesek. Családoknak korlátozott számban 2+2 ágyas összenyitható szobák igényelhetők.
Az étkezések büfé jellegűek (az ebéd csak min. 30 fő feletti létszám esetén svédasztalos, azalatt menü)

Hotel Alp***
A városközponti modern szállodában étterem, felvonó, kávézó, konferenciaterem valamint részben zárt parkoló található. 2-3 ágyas szobái fürdőszobával, Tv-vel, telefonnal felszereltek. Az étkezések büfé jellegűek.

Kaninska Vas apartmanok
Bovec központjától néhány száz méterre, a domboldalon fekvő komplexum többszintes épületei saját parkolóval rendelkeznek. A 2-6 fős apartmanok praktikusan, ízlésesen berendezettek, fürdőszobával, konyhasarokkal rendelkeznek, többségében stúdió jellegűek (a konyha a szobával egy légtérben van). Az árak az ágyneműt huzatokkal együtt tartalmazzák, de törülközőt és egyéb tisztasági felszerelést vinni kell.
Apartman típusok: A, B, C, D, E, F
- Egy légterű stúdió 2-3 fő részére
- Hálószobás stúdió 4 fő részére
- Kétszobás apartman 4-5-6 fő részére
Recepció nyitvatartása:
H-Cs: 08.00-14.00 és 16.00-18.00 óra között
Pé-Szo: 09.00-14.00 és 16.00-19.00 óra között
Vasárnap: 09.00-12.00 és 16.00-18.00 óra között
Érkezés: 16.00-tól Elutazás: reggel 10.00-ig
A recepción (a nyitvatartási időben) mindenkinek kötelező regisztrálás céljából bemutatni az útlevelét!

Magán Apartmanok (Bovec vagy Čezsoča)
Bovec központjában lévő apartmanok 2-5 ágyasak, praktikusan, ízlésesen berendezettek, fürdőszobával, jól felszerelt konyhával rendelkeznek, többségében stúdió jellegűek (a konyha a szobával egy légtérben van). Vagy Bovectől 3 km-re Cezsoča faluban található 4-5 fős apartmanok, saját fürdőszobával és konyhasarokkal. Az árak az ágyneműt huzatokkal együtt tartalmazzák, de törölközőt és egyéb tisztasági felszerelést vinni kell. (Érkezés: 16:00-tól 21:00-ig, Elutazás: reggel 10.00-ig)

Kemping
Bovec központjától 3 percre találjátok Európa egyik legszebb, leghangulatosabb kempingjét, amely rendkívüli adottságokkal rendelkezik. A Soca és a Koritnica folyók találkozásánál terül el ez a hatalmas, füvesített, ősfás terület. A terebélyes fák árnyéka nyáron is megfelelő klímát biztosít pihenni vágyó vendégeinknek. Aki már sátorozott itt, az tudja, hogy felejthetetlen élmény a morajló folyó partján eltölteni egy kellemes, holdfényes éjszakát. Szolgáltatások a szálláshelyen: információs pult, kultúrált, tiszta zuhanyzók melegvízzel, fedett társalgó, helyiségek, tűzrakó hely, elektromos csatlakozás, parkoló.

Étkezés: 
Egyénileg. Minden vadvízi túrázónk 10% kedvezményt kap a Vancar és a Stari Kovac éttermekben, az általunk kibocsátott kártya felmutatása esetén.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovéniába.
Biztosítás: 
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás sport extra kiegészítéssel. Ezt az irodánkban is kedvezményesen meg tudod kötni.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Bovec
5.0
Nagyon szuper volt
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!