Vadálló-kövek és Prédikálószék: a Visegrádi-hegység legszebb vidéke

1 napos ingyenes gyalogtúra

Egynapos túránkon felmászunk a Prédikálószékre a Dunakanyar gyönyörű kilátásáért, majd a Visegrádi-hegység vadonján átkelve Dömös kedves falucskájába térünk vissza. Madárdal, csodás panoráma és rengeteg erdők kísérnek végig az ösvényen.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

A túra könnyű középhegységi kirándulás.

Részvételi díj tartalmazza

A túrán a részvétel ingyenes. A szervezést és a túravezetést az utazom.com vállalja.

Részvételi díj nem tartalmazza

A túrán a részvétel ingyenes. Az odajutásról és az elemózsiáról a résztvevőknek kell gondoskodniuk.

Hossz: 
1 nap
Program: 

A találkozó: Dömös, főtér, a templom előtt 9:15

Indulás: 9:30

A túra útvonala: Dömös - Szentfa kápolna - Vadálló-kövek- Prédikálószék - Király-kúti nyereg - Rám-hegy - Árpád-vár - Lukács-árok - Dömös

Dömösről a patak mentén sétálunk el a kápolnánál található piciny forráshoz, majd egy hosszabb kaptató kezdődik. Több pihenővel felérünk a Vadálló-kövekhez, ahol megismerkedünk ezen a furcsa képződmények kialakulásával, és a fűben heverészve élvezzük a Malom-patak völgyének kilátását, átnézünk Dobogó-kőre(amit direkt nem látogatunk meg, hiszen nem szeretnénk részt venni a hétvégenként itt megvalósuló tömegturizmusban) majd a Prédikálószék felé indulunk. A Dunakanyarra látunk rá felülről, Szobtól Zebegényen és Nagymaroson keresztül egészen Vácig és a Szentendrei-szigetig ellátni, a visegrádi vár apró makettként zárja a panorámát. Itt is megpihenünk, majd átballagunk a Király-kúti nyeregbe, ahonnan a Rám-hegy különleges szikláit célozzuk meg. Az Árpád-vár megkerülésével a Lukács-árkon ereszkedünk vissza a patak völgyébe, majd a már ismert útvonalon sétálunk vissza Dömösre. 

A táv: 18 km

A túra a délutáni órákban ér véget, a Lukács-árok végén lehetőség van egy fakultatív túrára a Rám-szakadékba azoknak, akik még vágynak egy kis kaland után. Reményeink szerint délutánra már nem lesznek sokan a szurdokban, ami csak egy irányban, lentről felfelé járható. A fakultatív programon részvevők plusz 5 kilométeres távra számítsanak, és arra, hogy a szurdokban vizesek és sárosak is lehetnek. 

Szintkülönbség: 650 méter

 

Aki tömegközlekedéssel érkezik, azoknak az Újpest-Városkaputól szombat reggel 7:35 kor induló távolsági buszt ajánljuk, az éppen 9:00 re ér Dömösre. Budapest felé minden óra 15 perckor indul busz Dömösről. A menetrend visszafelé: menetrendek.hu 

Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A túrán a részvétel ingyenes. A szervezést és a túravezetést az utazom.com vállalja.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A túrán a részvétel ingyenes. Az odajutásról és az elemózsiáról a résztvevőknek kell gondoskodniuk.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincsenek kötelező költségek
Várható költőpénz szükséglet: 
1 - 2000 Ft/fő
Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!