Üzbegisztán nagykörút

12 napos körutazás a Selyemút mentén

12 napos látnivalókban gazdag kalandozás Közép-Ázsia mesebeli városaiban a Selyemút mentén. Üzbegisztán mecsetei és medreszéi a közép-ázsiai iszlám építészet egyedi és legszebb gyöngyszemei.

Alapár tartalmazza

11 éjszaka szállást (4*, 2 éjszaka 3* szállodákban), reggelis ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, a Budapest – Taskent – Budapest és az Ürgencs – Taskent repülőjegyeket

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (200 USD), a vízum díját: 70 EUR, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

1-2. nap: Budapest - Taskent
Budapestről isztambuli átszállással Taskentbe repülünk, érkezés a kora reggeli órákban. Pihenő és reggeli után elkezdjük az üzbég főváros felfedezését: látogatás a 16. században épült, ma is működő Kukeldas medreszében, majd séta a Haszt Imám téren és környékén: Barak kán 16. századi medreszéje, Tilla Sejk mecset és benne a gigantikus, 7. századi Oszmán Korán, melyet maga Timur Lenk hozott el Szíriából, Nagymecset, Iparművészeti Múzeum, esti életképek a Csorszu bazárban. Szállás: Taskent.

3. nap: Szamarkand
Reggeli után Szamarkandba indulunk, átkelés a festői Zerafsán vonulatain, érkezés a kora délutáni órákban. Szamarkandi barangolásainkat Timur Lenk, a 14–15. századi közép-ázsiai világhódító sírjánál, a Gúr Emírben tett látogatással kezdjük, majd megtekintjük a 15–17. században kiépült híres szamarkandi városközpont, a Regisztán tér medreszéit: Ulugbég medresze, Tilla Kári medresze, Sérdór medresze. A csodálatos téren, a közép-ázsiai iszlám építészet gyöngyszemei között várjuk meg a naplementét. Szállás: Szamarkand

4. nap: Szamarkand
Reggel Imám al-Bukhari hadísz-gyűjtő mauzóleumába látogatunk, majd látogatást teszünk Afrásziáb régészeti múzeumában: az egykori preiszlám Szogdiána emlékei, lenyűgöző szogd freskók. Következő megállónk Timur Lenk unokája, a tudós Ulugbég csillagvizsgálója lesz, majd bejárjuk és végigfotózzuk az ősi Sáh-i Zinda (az Élő király) zarándokhely és nekropolisz-hegy 14–15. századi timurida sírjait és mauzóleumait. Késő délután Timur kedvenc feleségének gigantikus, Bibi Khanim mecsetébe látogatunk, majd elveszünk a nyüzsgő Sziáb bazárban: mesebeli méretű dinnyék és barackok, sajtok, színes és illatos fűszerek. Szállás: Szamarkand.

5. nap: Szamarkand - Sahriszabz - Bukhara
Utazás a mesés Bukharába, megállóval Sahriszabzban: az Ak-Szaráj fehér palotájának romjai, Timur monumentális nyári palotája, Timur üres kriptája, Umar Sejkh sírja, Ulugbég mecsete, a Kok gumbáz (Kék kupola) és a vele szemben levő timurida zarándokhely és mauzóleum a Dorut Tiljavat (A meditáció háza). Este már a “nemes” Bukhara középkori főterén sétálgatunk, szökőkutak, rablóhús illata. Szállás: Bukhara.

6-7. nap: Bukhara
Két napos barangolás az életre kelt Ezeregyéjszaka világában! Első bukharai reggelünkön látogatás a Po-i Kalon épületegyüttesnél, a középkori város szimbólumánál és a 16. századi Nagymecsetnél, majd séta a bazár híres „taqjainak” fedett boltíves csarnokaiban (aranyművesek, süvegárusok, pénzváltók csarnokai). Délután látogatás a Magok-i Atori mecset buddhista és zoroasztriánus előzményekre épült koraiszlámkori szentélyénél és a 17. századi Nádir Divánbegi dervisszállóban, majd főhajtás Vámbéry Ármin emléke előtt és látogatás a Jób forrásánál, a közép-ázsiai népi vallásosság zarándokhelyén. Másnap reggel buszos kirándulás a bukharai emírek utolsó palotájához, majd látogatás a ma is népszerű naqsbandijja dervisrend alapítójának lenyűgöző síremlékénél: vallásos életképek, autentikus betekintés a népi iszlámba. Délután visszautazunk Bukharába: Ulugbég és ‘Abd al-’Aziz kán medreszék megtekintése, majd szabadprogram hangulatos bukharai bazár labirintusában. Opcionális tradicionális masszázs egy középkori bukharai fürdőben. Szállás: Bukhara.

8. nap: Bukhara - Khiva
Reggel továbbindulunk, átkelés a Kizilkum sivatag homokdűnéin, rövid megállók, számtalan fényképezési lehetőség, pihenő az ókori Oxus, a mai Amu-darja folyó partján ízletes sült hallal ebédre. Este érkezünk az ősi Khorezm “ékkövének” tekintett Khivába, az egykori khivai emírség központjába. Esti séta az óvárosban, az ősi Khiva külső erődrendszerének megtekintése, a „mindössze” 26 méter magas Kalta Minár (alacsony minaret) meglátogatása. Éjszaka egy középkori medreszéből átalakított hotelben. Szállás: Khiva.

9. nap: Khiva
Egész napos program a mesés Khivában: a 12–17. századból származó Konja Arg (a régi erőd és palotarendszer) megtekintése: paloták, háremek, udvarok, mecsetek sajátos labirintusa. Panorámafotózás az óvárosban, egy 45 méter magas minaret megtekintése, múltidézés a Nagymecset 213 káprázatosan faragott faoszlopának tövében, látogatás Pahlaván Mahmud 14. századi birkózó hős középkori mauzóleumában, piac és bazár, majd szabadprogram. Szállás: Khiva.

10. nap: Khiva - Ayaz Kala - Ürgencs - Taskent
Reggeli után bevetjük magunkat a sivatagba: túra Ayaz Kala és Toprakkala (Khorezm második fővárosa) romjaihoz. Délután Ürgencsbe utazunk, majd visszarepülünk Taskentbe. Szállás: Taskent

11. nap: Taskent - Chimgan-hegység
Egész napos kirándulás a Chimgan-hegység és a Tien-san festői, 3300 méteres csúcsai közé. Felhőtlenül kék égbolt, hihetetlenül tiszta színek, friss hegyi levegő. Fakultatív búcsúvacsora Taskent egyik hangulatos éttermének grill-teraszán. Szállás: Taskent

12. nap: Taskent - Budapest
Kora hajnali hazaindulás, isztambuli átszállással érkezünk Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A szamarkandi Gur Emir mauzóleum - Etédi Alexa, 2017. június. 20
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

11 éjszaka szállást (4*, 2 éjszaka 3* szállodákban), reggelis ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, a Budapest – Taskent – Budapest és az Ürgencs – Taskent repülőjegyeket

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (200 USD), a vízum díját: 70 EUR, az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat.

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték.
Vízum díj.
Kötelező biztosítások

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíj, belépők, engedélyek, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járatokkal Budapest – Taskent – Budapest és az Ürgencs – Taskent útvonalakon.

Szállás: 

9 éjszaka 4*, 2 éjszaka 3* szállodákban 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében kérhető.
Csomagolás: 
Vízum: 
A magánútlevéllel utazó magyar állampolgárok kizárólag vízum előzetes beszerzésével léphetnek be Üzbegisztán területére. Vízummal- az ott feltüntetett határidőn belül, a megjelölt napok számát figyelembe véve lehet az országban tartózkodni. A vízum ügyintézést irodánk végzi, szükséges hozzá: a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényes útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!