USA Nyugati Part

13 napos körutazás az USA-ban

A világ legizgalmasabb városai, nemzeti parkok, óceán, filmsztárok, indiánok, hippik. Élje át ennek a sokszínű utazásnak minden kalandját velünk! Változatos és látványos programunk során nem csak a nevezetes látnivalókhoz jutunk el, de pontos keresztmetszetet kap az amerikai élet rétegeiről is. Rendkívül élménygazdag utazás, mely során végigkóstoljuk Amerikát, találkozunk indián törzsekkel, kapaszkodunk San Francisco villamosán, felidézzük Las Vegas legszebb napjait - mindeközben soha véget nem érő gyönyörűség lesz befogadni mindazt a határtalan szépséget és gazdagságot, mellyel a Természet a világ ezen részét megáldotta. Ha egyszer az életben útnak indul, hogy felfedezze a Nyugati Partot, megtalálta hozzá a partnerét – jöjjön velünk, mi készen állunk, hogy megmutassunk mindezt önnek!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel
7 éjszaka szállást, helyi 3-4*-os szállodában, 1 éjszakát motelben, kétágyas szobákban
a reggeliket
a megadott programokat és belépőket
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől

Részvételi díj nem tartalmazza

az ESTA engedély árát 17 000 Ft
a borravalókat 8 USD / fő / nap
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel) 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
13 nap

Szállás

helyi 3-4*-os szállodák 2 ágyas szobáiban, 1 éjszaka motelben.

Program: 

1. nap: Budapest – San Francisco
San Francisco és környéke tele van népszerű és rejtett csodákkal és történetekkel az aranyláztól a Szilícium-völgyig. Van ebben a városban valami, ami csak itt létezik, egész Amerikában. Művészek, innovátorok, sztárséfek otthona, ahol a gyakran megjelenő ködöt úgy hívják, mint a szomszédot (Karl). Nem csoda, ha itt fogannak a legkreatívabb, legbátrabb és legszabadabb gondolatok, hogy aztán ezeket a Keleti-part üzletemberei pénzre váltsák. Ha a menetrendünk engedi, kora délután megérkezünk, és megkapjuk első impresszióinkat San Francisco színes és izgalmas világából. Megnézzük az öböl forgatagát, kipróbáljuk a villamost Starsky és Hutch meredek utcáin, és utánajárunk, miket érdemes a városban megkóstolni. Az első étkezésünk a kreol konyha testre és lélekre ható fogásaiból áll, de megismerkedünk a helyi mikrosörfőzdék termékeivel is. Az egyik San Francisco-i esténken érdemes kikötni egy élőzenés jazzbárban. (San Francisco: 2 éjszaka)

2. nap: San Francisco sokszínűen
A könnyen bejárható város negyedei mintha külön világok, különböző filmes díszletek lennének, mi pedig ezekből ma sokat felfedezünk: a képeslapokról ismert, elegáns és stílusos viktoriánus negyedből indulunk, majd a Carlos Santana, a mesteri street art freskók és a világ legjobb pékségeként emlegetett Tartin Bakery következnek. A hippik hihetetlen színes utcája még emlékszik a Pink Floyd és a Led Zeppelin tagjaira, a japán negyed titkos, spirituális szeglete olyan építészeti csemegét ígér, mely mindenkit megérint. Mesélünk a Ferry Building piacról kiindult, ma már világméretű farm-to-table mozgalomról, nagy újítókról, felkapaszkodunk több panorámapontra, meglátogatjuk a művészvároskát, hogy megnézzük: a kiváltságosak közül is a leginkább hedonisták hogy képzelik el a jó életet. Aki szeretne, koccinthat Napa-völgyi borokkal, kóstolhat faszenes Angus burgert vagy válogathat a helyben készült csokikban. Délután fakultatív hajótúra, Al Capone utolsó lakhelye (Alcatraz) és a narancsvörös Golden Gate látványával. Mindezek után még tudunk néhány nagyon jó helyet mutatni, ahol kiteljesíthetjük a San Francisco gourmet élményt.

3. nap: Yosemite Nemzeti Park – a Természet szimfóniája
Sok utazás, végtelen változatosság, elképesztő méretek és látvány. Ezt ígéri a mai napunk. A városi örömök után Kalifornia, mint termőtáj nyílik ki előttünk. Egy hatalmas pajtában beszerezzük a csupa friss, helyi termékből készült ebédünket az erdei piknikhez. A Yosemite az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb nemzeti parkja - jó okkal. Szabadon kószáló szarvasok, mammutfenyők, hatalmas vízesések és gleccser gyalulta gránitformák tárják elénk az utolsó jégkorszak felszínformáló erőinek hatalmasságát. Végigmegyünk a völgy jeles szakaszain, fotó- és panorámamegállókkal a legjellegzetesebb pontoknál. Leckét kapunk a medvékből, a helyi természetvédelem rendszeréből, az erdőtüzekből és a mammutfenyőkből eközben. (Az éjszakát Fresnoban töltjük.)

4. Viva Las Vegas!
A Mojave sivatag vidékén eszükbe juthat a U2 „Joshua tree” című száma, annyi imádkozó, égnek meredő levelű jukkaféle szegélyezi utunkat a pusztaságban. Utunkat egy designer outletnél szakítjuk meg. Majd a titokzatos katonai zóna, az 51-es körzet közeledtét a szaporodó ufóplakátok, a nevadai államhatárét az egykor a Városligetben is turnézó Buffalo Bill kaszinója jelzi. A horizonton délibábként remeg Las Vegas szállodáinak körvonala. A város fényes gerincén, a Stripen töltünk egy éjszakát – de milyet! Aki szeretné, Las Vegas jelképeivel ismerkedhet by night fakultatív programunkon. A kaszinók, neonok, esküvői kápolnák és zálogházak mellett a Bellaggio víziparádéjával, élővirágos, tematikus kertjével, a világ egyik legnagyobb aranyrögével és leghatalmasabb, Velence mintájára épült szállodájával kötünk közelebbi ismeretséget. (Las Vegas: 1 éj)

5. nap: Természeti csodák, angyalok leszállópályája: Zion Nemzeti Park és Page
A geológusok, a fotósok és a természet szerelmesei megszállott rajongói a soha nem látott színekkel és formákkal minket meglepő Zion Nemzeti Parknak. Nehéz feladat ezt a magasztos helyet szavakkal leírni. Kalandozás a helyenként dús növényzettel fedett, helyenként csupaszon vöröslő, vízesésekkel tarkított, navaho homokkőalakzatok közt – választható könnyű séta és kalandosabb túra. Az egykori anasazi indiánok otthona egy vizuális tobzódás, egy csoda! Itt mintha minden, magunkkal hozott stressz elszállna, és soha vissza nem térne. Betérünk egy filmekből ismert, klasszikus, ötvenes évekbeli dinerbe, ahol megkóstoljuk a 66-os úton haladó motorosok és a Zion alagútját építő munkások által annyira kedvelt, legendás almás és áfonyás pitét – melynek receptjét több generációval korábban, Dániából hozta a dinert ma is üzemeltető család első bevándorló őse. (Alvás: Page)

6. nap: És még a Természet beszél: Antelope-kanyon, Monument-valley
Egy napra két világhírű természeti látnivaló! Reggel az Antelope-kanyon szűk, színes sziklafolyosójának képeivel töltjük meg a memóriakártyáinkat, helyi indián vezetőnk elvisz minket a legszebb, leglátványosabb völgypontokhoz, vagy kisrepülővel, madártávlatból gyönyörködhetünk a sziklák szabdalta vízfelületben és a sokszínű tájban. Majd délután a Monument Valley retinába égő képei jönnek, melyeket ha soha le nem fotóznánk, akkor is emlékeznénk rájuk örökre. A navajo indiánok földjére lépünk, titokzatos, zárkózott világukba indián sofőrünk vezet be minket. Megismerkedünk a navajók szokásaival, legendáival, legendás hőseikkel, és tipikus ételüket is megkóstoljuk. Annyit elárulunk: ismerős lesz! A westernfilmek, John Wayne világa ez, totemszerű és vízszintesre kopott, hatalmas, vörös sziklaformákkal. Estére azt fogjuk gondolni: ezt nem lehet fokozni. De nem lesz igazunk… (Egy éjszaka Kayentában, Navajoföldön.)

7. nap: Tátongó seb a Föld arcán: a Grand Canyon
A 440 km hosszú, 30 km széles, helyenként közel két kilométer mély, gigantikus szakadékvölgyhöz több ponton lehet kijutni – mi ezt szeretjük a legjobban, ahol ma nézünk bele a Föld kérgének közel kétmilliárd éves rétegeibe és történetébe. Tömegektől és tülekedéstől mentesen, a valódi érdeklődés hajtotta utazók társaságában. Sok amerikai őslakos számára szent hely ez ma is, megérdemli ezt a közelítést. Az első felfedezők által kedvelt pontokat járjuk be, és be is ereszkedünk a völgy talapzata felé. (A teljes túra két napot venne igénybe, de ízelítőt kapunk a látványból és hangulatból.) A Grand Kanyontól érzékletesebben semmi sem mutatja meg ilyen látványos, nyitott könyvként a terület földtani múltját. Felidézzük a navajo kódfejtők és a türkizből készült, hagyományos indián ékszerek titkát, az egykori postakocsik útvonalán. (Éjszaka: Flagstaff)

8. nap: Las Vegas!
A 66-os út híres szakaszának érintésével visszatérünk Las Vegasba, melynek éjszakai fényeit már ismerjük, és végre szétnézünk alaposabban itt. A kaszinóváros nagyon megosztó, első látásra meghökkentő és mesterséges. Ám a felszínt kicsit mélyebben megkarcolva rendkívül izgalmas rétegekhez érünk. Itt van a Világ kicsiben – és nem csak az épületekre: az ókori római palotára, az Eiffel-toronyra vagy a Karib-tenger teljes illúziót keltő, idevarázsolt tengerpartjára gondolunk. Hanem a fényűzésre és a törekvő szorgalomra, a nagykorúságot ünneplő, kiöltözött spanyol lányokra és a hajnalban is a gyümigép előtt ülő nyugdíjasokra, a tollboás revükre kontra komoly és ritka tudományos és művészeti gyűjteményekre gondolunk. Este vérbeli, csak itt látható, fakultatív show. (Las Vegas: 2 éjszaka)

9. nap: Las Vegas – A Tűz Völgye
Akik ezt a pihenőnapot is aktívan szeretnék tölteni, azokkal meglepetésprogramra indulunk. Egy kevésbé ismert nemzeti park fog nagy meglepetést okozni. A Grand Canyon után azt gondoljuk, hogy már mindent láttunk – erre lesz cáfolat a kirándulásunk a Tűz Völgyébe. Az ősi kövületek, a különleges geológiai formációk nem írják le a látványt: az utat, melynek egy részén végiggurulunk, egy részén gyalogosan túrázunk.

10. nap: Calico – Los Angeles
Az egykori ezüstbányász-településen megállt az idő, minden a 19. századi szerencsevadászokat idézi. A korhű, westernfilmekbe illő saloon, a szatócsbolt, a tűzoltóság falához támasztott aranymosó felszerelés, a bánya járataiban közlekedő kisvonat és esetenként a párbajozó cowboyok és a legendás kísértetek a városka főterén. Az időutazást követően Santa Monica homokos Baywatch-partján ér minket a naplemente, a móló filmekből ismert óriáskerekek, sirályok, mutatványosok, zenészek és vagabondok között. (Los Angeles: 2 éjszaka)

11. nap: Los Angeles, az Angyalok Városa
Ép ésszel nehéz felfogni, ezt látni kell! Los Angeles semmihez nem hasonlítható. Délelőtti városnézésünk Hollywood és Beverly Hills útjain halad, útba ejtve az Oscar-gálák színhelyét, a legendás csillagok sugárútját, a Kínai Színház előtti kéz- és lábnyomokat, Hollywood utolsó klasszikus moziját és Beverly Hills jólfésült, elegáns negyedeit, luxusüzleteit. A nap másik felében fakultatív programok közül választhatunk: a Universal Studios jól ismert, valós filmes díszletei, speciális effektek, show-k és izgalmas-mozgalmas szórakoztató eszközök közt repül az időnk. Aki a csendesebb szórakozás híve, annak a Getty Museum kertjét, épületegyüttesét és művészeti kiállításait ajánljuk, melyek szétválaszthatatlan egységet alkotnak. Egy-egy világraszóló művészeti alkotásokkal teli terem után érdemes a West Hollywood hegyeire tekintő teraszon lecsengetni az élményt.

12. nap: Los Angeles – Budapest
Búcsút intünk az álmok, filmek és legendák Kaliforniájának, és európai átszállással hazautazunk.

13. nap: Hazaérkezés
Reményeink szerint életre szóló élményekkel gazdagodva érünk földet a Liszt Ferenc Repülőtéren. Abban is bízunk, hogy az az inspiráció, energia, esztétika és nagyvonalúság, amivel találkoztunk, sokáig tartalékunk marad.

UNESCO világörökségi helyszínek:

  • Yosemite Nemzeti Park
  • Grand Canyon

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Fakultatív programok

  Antelope canyon: 48 000 Ft

•  Panorámarepülés: 59 000 Ft

•  Las Vegas Show: 65 000 Ft-tól

•  Las Vegas By Night: 35 000 Ft

•  San Francisco Golden Gate túra: 49 000 Ft

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel
7 éjszaka szállást, helyi 3-4*-os szállodában, 1 éjszakát motelben, kétágyas szobákban
a reggeliket
a megadott programokat és belépőket
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az ESTA engedély árát 17 000 Ft
a borravalókat 8 USD / fő / nap
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel) 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!