USA körutazás - Vadnyugati kalandozások

16 napos körutazás az USA nyugati partjainál

Ki ne olvasott volna gyermekkorában indiánkönyveket? Ki nem látta filmeken a híres Golden Gate-et? Ki ne izgulta volna végig Maci Laci kalandjait a Yellowstone Nemzeti Parkban? S ki ne vágyna a Vadnyugatra?… A San Franciscóból kiinduló Salt Lake City-ig tartó túrán ezeket a varázslatos helyszíneket járjuk be, s a felsoroltakat még olyan érdekességek tetézik, mint a Grand- és Bryce Canyon, Las Vegas, a Nagy-meteoritkráter, a Mesa Verde Nemzeti Park sziklákba vájt házai, vagy a hatalmas Hoover-gát.

Alapár tartalmazza

Szállást motelekben kétágyas elhelyezéssel, utazás bérelt mikrobusszal és/vagy személyautóval, belépők az állami kezelésben lévő nemzeti parkokba, magyar csoportkísérő.

A részvételi díj minimum 5 fő esetén érvényes.

A programban feltüntetett árak 1 USD = 280 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,útlemondási biztosítást, nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket, ESTA beutazási engedélyt, belépőket kb.: 300-400 USD, étkezéseket, fakultatív programokat, személyes jellegű kiadásokat.

Hossz: 
16 nap
Létszám: 
minimum létszám: 5 fő
Program: » Részletes program

1. nap Budapest > San Francisco

2. nap San Francisco > Fresno

3. nap Fresno > Mariposa

4. nap Mariposa > Mammoth Lakes

5. nap Mammoth Lakes > Ridgecrest

6. nap Ridgecrest > Las Vegas

7. nap Las Vegas > St. George

8. nap St. George

9. nap St. George > Grand Canyon > Valle

10. nap Valle > Flagstaff

11. nap Grand Canyon > Cortez

12. nap Cortez

13. nap Cortez > Moab > Salina

14. nap Salina > Salt Lake City

15. nap Salt Lake City > Budapest

16. nap Budapes

További információ

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2014. július. 25
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2017. október. 15
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
» A Grand Canyon - Kovács Attila, 2017. március. 18
Részletes program

1. nap Budapest > San Francisco
Indulás átszállással San Franciscóba a reggeli órákban. Érkezés után felvesszük a gépkocsikat és a belvárosi szállásra hajtunk. Esti séta a városban: Kínai-negyed, a piramis alakú Transamerica épület, az egykori ENSZ székház, a Capitolium-szerű City Hall.
Szállás: San Francisco (1 éj)

2. nap San Francisco > Fresno
Reggel felkeressük a világ legmeredekebb utcáját (Lombard Street), ahol a híres helyi közlekedési eszköz, a filmekből jól ismert Cable Car is jár. Megtekintjük a hatalmas öblöt a Golden Gate híddal és Harbour Bridge-dzsel, s távolról a Presidiót (1776-ban épült erődöt), majd a tengerparti sétányon, azaz a Fishermen Warf-on megkóstolhatjuk a különféle tengeri herkentyűket. Innen látható a hírhedt börtönsziget, az Alcatraz, ahonnan soha egyetlen rabnak sem sikerült megszöknie. Délben Fresnóba indulunk, ahová már az esti órákban érkezünk.
Szállás: Fresno (1 éj)

3. nap Fresno > Mariposa
Sequoia és Kings Canyon Nemzeti Parkok, ahol Földünk legnagyobb testű növényei, az akár száz méter feletti magasságot is elérő óriás mamutfenyők élnek. Gyalogtúra a két-háromezer éves gigászok között: General Sherman – ez a világ legnagyobb tömegű élőlénye -, General Grant, a „Nemzet Karácsonyfája” és az „alagútfa”.
Szállás Mariposa (1 éj)

4. nap Mariposa > Mammoth Lakes
Ezen a napon a nyugati országrész egyik leghíresebb és leglátványosabb nemzeti parkjában, a Yosemite-ben kóborlunk. Megnézzük a Menyasszonyi Fátyol és a Yosemite-vízesést, az El Capitan félelmetes sziklatömbjét, a Yosemite folyó völgyét és a hatalmas gránitképződményt, a Féldómot. Délután átkelünk a Tioga-hágón a Sierra Nevada keleti oldalára. Türkizkék tengerszemek és fenyőerdők mentén haladunk.
Szállás: Mammoth Lakes (1 éj)

5. nap Mammoth Lakes > Ridgecrest
Először kirándulást teszünk az „Ördög távírópóznájának” nevezett bazaltorgonákhoz, majd a Mono Lake-hez megyünk, amely nevét a partvidékén hatalmas mennyiségben élő legyekről kapta. Séta a hatalmas tufaképződmények között, Délután már déli irányban haladunk a Sierra Nevada mentén. Jobb oldalunkon magasodik a havas hegység legkiemelkedőbb csúcsa, a Mt.Whitney. Késő délutáni terepszemle Alabama Hillsnél, számos cowboy film forgatási helyszínén.
Szállás: Ridgecrest (1 éj)

6. nap Ridgecrest > Las Vegas
Hosszú napnak nézünk elébe! Először is átkelünk a Halál Völgyén, ahol botladozunk az „Ördög golfpályáján” és ujjunkról nyalhatjuk az Egyesült Államok legmélyebb pontja, a Badwater Lake sós vizét, de akár a homokdűnéken is sétálhatunk. Aztán megpihenünk a Zabriskie Pointnál, egy Antonioni filmből ismert magaslaton. Estére a fény és pompa városába, Las Vegasba érkezünk. Városnézés: gigászi szálloda-kaszinók, valamint a Freemont Street, ahol szerencsésebb társaink némi zsebpénzt nyerhetnek a fényárban úszó szerencsebarlangokban…
Szállás: Las Vegas (1 éj)

7. nap Las Vegas > St. George
Délelőtt rövid séta a városban, majd folytatjuk utunkat. Első állomás a Mead-tó partján épült Hoover-gát. (Ez a világ egyik legnagyobb műszaki létesítménye: 221 m magas, 17 turbinájának teljesítménye 2080 MW, építésekor 2,6 millió köbméter betont dolgoztak bele.) Fakultatív program keretében akár a turbinaterembe is leereszkedhetünk (kb. 10 USD). Estére a utahi St. George-ba érünk, ahol kivételesen két éjszakát töltünk.
Szállás: St.George (2 éj)

8. nap St. George
Kirándulás a mintegy 10 millió éves Bryce Canyonhoz, melynek szépsége a Grand Canyonéval vetekszik. Az 1928-ban alapított nemzeti park évente majdnem kétmillió turistát fogad. Útközben a Vörös Canyonnál félelmetes ingóköveket látunk. Gyalogtúra a hegyes homokkő képződmények, az ún. hoodoo-k között.
Szállás: St.George

9. nap St. George > Grand Canyon > Valle
Hajnalban indulunk. A napi első látványosság a megkövült ősi homokdűnék világa, a Zion Nemzeti Park. Utána hosszú út elé nézünk, mire eljutunk a Grand Canyonig. Menet közben a Glen Canyon vidékén a monumentális Powell-gátat fényképezzük.  Aztán egyórás gyalogtúra a Patkó-kanyarnál, a Colorado-folyó legfestőibb szakaszánál. Ha marad időnk, a Page közelében lévő Antelope-kanyon erozív szurdokában is gyalogtúrát tehetünk. (A terület gazdái az indiánok, s kizárólag az ő vezetésükkel léphetünk a területre. A túra ára kb. 50 USD). A Grand Canyonhoz érve több ponton fotószünetet tartunk, hogy e páratlan képződmény délkeleti szurdokának minden érdekesebb pontját megismerhessük.
Szállás: Valle (1 éj)

10. nap Valle > Flagstaff
Reggeli után fakultatív módon a Grand Canyon felett repülhetünk (a negyven perces sétarepülés ára 150 USD). Utána – ugyancsak egy fakultatív program keretében – a Winslow közeli Nagy-meteoritkráterhez (25 USD) kirándulunk. További esti programlehetőség a Lowell Csillagvizsgáló felkeresése. Ennek munkatársa, az itteni távcsővel fedezte fel a Plútót. (Ára kb. 10-15 USD).
Szállás Flagstaff (1 éj)

11. nap Grand Canyon > Cortez
Egy hosszú autózás után rácsodálkozunk a Monument Valley különleges szikláira, melyeket egy Marlboro reklámból és számos western filmből már jól ismerünk. Megpihenünk egy hatalmas ingókőnél, a Sombrerónál, s megtekintünk egy másik fantasztikus sziklaformációt, az ún. Navajó- ikreket. Olajfúrókutak mellett, a négy állam határvidékén (Utah, Arizona, Új-Mexikó és Colorado) haladva a nap végére a coloradói Cortezbe érünk.
Cortez (2 éj)

12. nap Cortez
Bő fél napos napos bolyongás a Mesa Verde Nemzeti Parkban, ahol az anaszázi indiánok a hegyoldal szikláiba építették erődszerű településeiket. Kiemelt látványosságok: Spruce Tree House, Balkony House – sziklába vájt egykori települések, sok mászással, helyenként izgalmas pillanatokkal. (A túrákhoz ranger segítségét kell igénybe venni, az összes ára 15 USD.)
Szállás: Cortez

13. nap Cortez > Moab > Salina
Első pihenőnk a Wilson Arch hatalmas boltíve alatt lesz, aztán elhaladunk a Church Rock mellett. A mai napra is jut két nemzeti park: a fantasztikus sziklaíveiről ismert Archies (Delicate Arch – távolról -, az Ördög veteményeskertje, valamint a Capitol Reef Nemzeti Park, amely egy hatalmas szinuszos törésvonal által keletkezett. Az itteni főbb látnivalók: Navajo dóm, indián sziklarajzok és Sulphur Creek a „lúdnyak”-kanyarral. Ezután egy folyóparti ligetben piknikezünk, s ha szerencsénk van, szarvasokat és/vagy őzeket láthatunk.
Szállás: Salina (1 éj)

14. nap Salina > Salt Lake City
A déli órákra érjük el Salt Lake City-t, Utah állam fővárosát. Üldöztetésük során, hosszú vándorlást követően ezen a vidéken lelték meg végleges otthonukat a mormonok. Hogy jobban megismerjük e vallás követőinek történelmét és szokásait, ellátogatunk a modern vallási központba. Meghallgatjuk a Tabernaculum különleges akusztikáját, ahol a híres mormon kórus szokott próbálni és fellépni és kívülről fotózzuk a hires mormon templomot. Ellátogatunk az ultramodern konferencia központba, s megnézzük a mormon vezető, Brigham Young egykori házát, s számos feleségének otthonát. Utolsóként felhajtunk Utah – a Capitoliumhoz hasonlító – parlamentjéhez.
Szállás: Salt Lake City (1 éj)

15. nap Salt Lake City > Budapest
A menetrend függvényében a repülőtérre hajtunk, majd átszállások után a rákövetkező nap a Liszt Ferenc légikikötőbe érkezünk.

16. nap Budapest
Érkezés Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást motelekben kétágyas elhelyezéssel, utazás bérelt mikrobusszal és/vagy személyautóval, belépők az állami kezelésben lévő nemzeti parkokba, magyar csoportkísérő.

A részvételi díj minimum 5 fő esetén érvényes.

A programban feltüntetett árak 1 USD = 280 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,útlemondási biztosítást, nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket, ESTA beutazási engedélyt, belépőket kb.: 300-400 USD, étkezéseket, fakultatív programokat, személyes jellegű kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek és illetékek
ESTA beutazási engedély
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők kb.: 300-400 USD

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
400 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest-San Francisco útvonalon, átszállással.

Szállás: 

Motelekben 2 ágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A régi (kék) útlevéllel utazók számára vízum szükséges a beutazáshoz. Az új, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, de úgynevezett belépési engedély (ESTA) igen!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!