USA Keleti part körutazás

9 napos körutazás az USA-ban, repülővel

Utazás Amerikai Egyesült Államok szebb és egyben legrégebbi városaiba, amely helyeken az amerikai történelem íródott anno.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti járattal, elhelyezést 2 ágyas szobákban, 3*-os szállodákban,reggelis ellátást.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, fakultatív programok, ESTA kérelem költségei, kötelező borravalók, baleset, betegség és poggyász biztosítást

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 20 fő.

Szállás

2 ágyas szobákban, 3*-os szállodákban (helyi besorolás).

Program: 

1.nap
Indulás a reggeli órákban Budapestről, érkezés délután Bostonba, transzferrel egybekötött városnézés Bostonban, az Amerikai Egyesült Államok egyik legszebb és egyben egyik legrégebbi városában, amelynek történelme mintegy 400 évre nyúlik vissza. Bsoton jelentős szerepett játtszott az Amerikai Függetlenségi Háború idején. A Bostoni sortűz, amelynek során a brit hadsereg katonái belelőttek a Boston utcáin tüntető tömegbe, meghatározó előzménye volt a háborúnak. A Teatörvény bevezetése utáni Bostoni teadélután eseményei,pedig lavinaszerűen indították el az Amerikai Függetlenségi Háború eseményeit. A város egyik legszebb épülete a Massachusetts State House azaz a kapitólium épülete, a legizgalmasabb negyede pedig a Downtown Crossing, ahol rengeteg üzletet találunk, itt van a híres bostoni Chinatown is. Szállás elfoglalása.

2.nap
A reggelit követően indulás Plymouthba, amely fontos helyet foglal el Amerika történelmében, kultúrájában. Itt kötött ki a Mayflower, az első angol telepeseket szállító hajó. Néhány órás városnézés után tovább indulunk Newport-ba, melynek macskaköves utcái mentén a gyarmati stílus fényűző kúriái állnak. Évente több százezren keresik fel a védettség alatt álló épületeket, melyek közül az egyik legnépszerűbb a Vanderbilt család által 1895-ben építtetett The Breakers. A 70 szobás nyári ?lak? az itáliai reneszánsz stílus jegyében készült, kilátással Newport híres partmenti szikla-sétányára. Szállás Newportban.

3.nap
Reggeli a szállodában, majd indulás New Yorkba. Utunkat egy rövid időre megszakítjuk New Havenben, hogy megcsodáljuk a Yale Egyetem csodálatos épületeit. Tovább utazás az Egyesült Államok legdivatosabb városába, amely nem pihen és nem alszik, itt mindig és mindenütt történik valami. Újabb és újabb kiállítások a Metropolitan Múzeumban, utcaszínház a Washington téren, szabadtéri divatbemutató egy könyvtár mögött, amatőr görkorcsolya bemutató a Central Parkban és még sorolhatnánk. Városnézés ebben a csodálatos városban, a Szabadságszobor, a Times Squre, az Empire State Building, és Manhatten otthonában, hogy csak a leghíresebbeket említsük. Szállás New Yorkban (2éj).

4.nap
Mai napunkat New York részletesebb megismerésével töltjük. Ellátogatunk az Empire State Building-hez. Az épület New York Manhattan kerületében a 34. utca és az Ötödik sugárút sarkán magasodik, nevét New York állam becenevéből kapta (Empire State). Lehetőség a Szabadságszobor meglátogatására, amely a Liberty Islanden található, a Hudson folyó torkolatánál. A rézből készült szobrot Franciaország adományozta az országnak, az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából. Délután tömegközlekedéssel utazunk a China Town-ba, a Sohoba, a Central Parkba,amely egy nyilvános park Manhattan szívében. A parkba sétálni, kocogni, görkorcsolyázni járnak az amerikaiak és a turisták. Talán nincs is olyan amerikai film, tévésorozat, amiben valamilyen módon ne tűnne fel, a világ egyik leghíresebb parkja.Szabadidő.

5.nap
A reggelit követően Philadelphia indulunk, az USA egykori fővárosába, egyik legfontosabb történelmi városába. Ez volt az Alapító Atyák találkozási helye, itt írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot 1776-ban. Délután városnézés, szabadidő a híres olasz piacon. Szállás a városban.

6.nap
Reggeli, majd útra kelünk Baltimore-ba, a ?bájos városba?, amely Maryland állam legnagyobb városa. A Chesapeake-öböl partján fekszik, híres Inner kikötője önmagában is látnivaló, de a kikötőt körülvevő vízparti park is remek kirándulóhely. Itt található a Nemzeti Akvárium, ahol több mint 16.000 állattal találkozhatunk. Délután indulunk tovább Washington D.C.-be, az Amerikai Egyesült Államok fővárosába. Szállás a városban (2éj).

7. nap
Egész napunkat a főváros felfedezésével töltjük. A város és az ország egyik legimpozánsabb épülete a Lincoln-emlékmű, ahol Abraham Lincoln ülőszobra látható. A Természettudományi Múzeum a "legek múzeuma" az USA-ban. 126 millió (!!) kiállítási darab nézhető meg és évente több millió turista látogatja. A 169 méter magas, homokszínű obeliszk - Washington-emlékmű - az Egyesült Államok nemzeti szimbóluma, ami George Washingtonnak, az első amerikai elnöknek állít emléket. A 88 méter magas Capitolium az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának székhelye, a Capitolium-dombon található. Politikai és törvényhozói szerepe mellett egy nagyon érdekes művészeti kiállításnak is otthont ad, a neoklasszikus épület építését 1793-ban kezdték meg. A Kongresszusi Könyvtár - Library of Congress - 21 millió könyvnek, kéziratnak, hangfelvételnek, fényképnek és térképnek ad otthont.
A szomszédságban van a mindenkori amerikai elnök hivatalos lakóhelye, Fehér Ház, ahol az East Room, a Green Room és a Blue Room látogatható.

8.nap
Délelőtt szabad program, vagy fakultatív kirándulási lehetőség Mount Vernonba, George Washington szülővárosába. Délután visszatérés a fővárosba, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, egy európai átszállással hazautazás.

9. nap
Érkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» New York - Kovács Attila, 2019. augusztus. 07
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Kirándulás Mount Vernonba (min.10 fő) 34 500 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti járattal, elhelyezést 2 ágyas szobákban, 3*-os szállodákban,reggelis ellátást.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, fakultatív programok, ESTA kérelem költségei, kötelező borravalók, baleset, betegség és poggyász biztosítást

Helyszíni költségek leírása: 

Kirándulás Mount Vernonba (min.10 fő) 34 500 Ft/fő
Kötelező borravaló 5 USD/fő/nap

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

KLM menetrend szerinti járatával, átszállással Amszterdamban.
 

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Amsterdam (AMS) 06:30 08:40
Amsterdam (AMS) - Boston (BOS) 11:15 13:11
Washigton (IAD) - Amsterdam (AMS) 17:40 07:15 + 1
Amsterdam (AMS - Budapest (BUD) 11:20 12:15
Szállás: 

2 ágyas szobákban, 3*-os szállodákban (helyi besorolás).

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Boston, az Amerikai Egyesült Államok egyik legszebb és egyben egyik legrégebbi városa, amelynek történelme mintegy 400 évre nyúlik vissza. Boston jelentős szerepet játszott az Amerikai Függetlenségi Háború idején.
De az út során láthatjuk még Philadelphiát, Washingtont, Baltimoret és a Nagy Almát, New Yorkot is.
Időjárás: 
Éghajlat: az USA területének nagy része a mérsékelt övezetben fekszik. Az Államok ezen részén nedves kontinentális éghajlat uralkodik, amelyben – partvidéki terület lévén – nincsenek komolyabb hőmérséklet ingadozások, ugyanakkor az időjárás meglehetősen kiszámíthatatlan. A legkellemesebb évszak az ősz. A telek általában hidegek, sokszor nagyobb havazásokkal, melyek megbénítják a nagyvárosokat is – de előfordul már-már hűvös, hó nélküli tél is. Átlagosan a leghidegebb hónap a január, 0,1 °C-os átlaghőmérséklettel. A tavasz enyhe, késő márciusban 10-15, kora júniusban 25-30 °C a jellemző (egy-egy késői hóvihar azonban még áprilisban is előfordulhat), míg nyáron nem ritka a 32-38 °C közötti érték sem, bár ennél jóval alacsonyabb is lehet a hőmérséklet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!