Usa I. körutazás - A Sziklás-hegység tájain

17 napos körutazás a Sziklás-hegységben

Ezen az úton Seattle-ből indulunk, s egy Boeing-gyári kitérőt követően a vulkánok – Mt. St. Helens és Mt. Rainier – vidékére tévedünk, majd a Columbia folyó völgyén át, egykoron a nez percé indiánok által lakott területeken keresztül Észak-Dakotáig hajtunk. A program holdbéli tájakat, páratlan vízeséseket, az elnökök hegyből kivájt szobrait, gejzíreket, fortyogókat, havas hegyláncokat és az amerikai történelem néhány ikonikus helyszínét öleli fel.

Alapár tartalmazza

Szállást motelekben kétágyas elhelyezéssel, utazás bérelt mikrobusszal és/vagy személyautóval, belépők az állami kezelésben lévő nemzeti parkokba, magyar csoportkísérő.

A részvételi díj minimum 5 fő esetén érvényes.

A programban feltüntetett árak 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,útlemondási biztosítást, nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket kb.: 290 000 Ft, ESTA beutazási engedélyt 8.000 Ft, belépőket kb.: 200 USD, étkezéseket, fakultatív programokat, személyes jellegű kiadásokat.

Hossz: 
17 nap
Szállás: 
szálloda
**
Program: » Részletes program

1. nap Budapest > Seattle

2. nap Seattle > Everett > Seattle (120 km)

3. nap Seattle > Packwood (250 km)

4. nap Packwood > Portland (350 km)

5. nap Portland > Richland (500 km)

6. nap Richland > Lewiston (300 km)

7. nap Lewiston > Boise (490 km)

8. nap Boise – Twin Falls (240 km)

9. nap Twin Falls > Idaho Falls (300 km)

10. nap Idaho Falls > Jackson (160 km)

11. nap Jackson > Yellowstone NP (250 km)

12. nap Yellowstone Nemzeti Park (200 km)

13. nap Yellowstone > Bozeman > Billings (380 km)

14. nap Billings > Gilette (380 km)

15. nap Gilette > Rapid City (230 km)

16. nap Rapid City > Budapest

17. nap Budapest

További információ

Kapcsolódó cikkek

» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2018. február. 19
» Irány Észak! Bringatúra keresztül a Amerikán - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Észak-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. március. 02
» Egy hét Montanaban - Kovács Attila, 2018. február. 07
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
» Jackson Hole tilt-shift videón - Kovács Attila, 2017. augusztus. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2017. május. 19
» Észak Amerika döbbenetes tájain - Kovács Attila, 2017. március. 25
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Részletes program

1. nap Budapest > Seattle
Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren. Indulás Budapestről átszállásokkal Seatlle-be, az északnyugati régió legnagyobb településére. A délutáni érkezés után felvesszük a gépkocsikat, és a szállásra hajtunk. Korábban a Boeing gyárról volt ismert a város, de amióta a repülőgépgyártást áthelyezték a szomszédos Everettbe, a Grace klinika révén szinte naponta láthatjuk a „Smaragdvárosból” származó filmbetéteket.

Szállás: Seattle (2 éj)

2. nap Seattle > Everett > Seattle (120 km)
Délelőtt északnak indulunk (kb. 40 km), hogy üzemlátogatást tegyünk a világ egyik vezető repülőgép gyárában, ahol a különféle Boeingek készülnek. A világ legnagyobb épületében (13,3 millió köbméteres légtér, 39,8 hektárnyi alapterület) egy komplett gyárlátogatást teszünk. Délután gyalogos városnézésen veszünk részt Seattle-ben: Space Needle, Columbia Center (76 emeletes), Pika Place Market és az innen világhódító útjára indult Starbucks kávézó.

Szállás: Seattle

3. nap Seattle > Packwood (250 km)
Délkeletnek tartunk, a Mt. Rainier Nemzeti Park területére. Az 1899-ben alapított park a benne lévő 4.392 m magas rétegvulkánról kapta nevét, s ez a Cascade-hegység legmagasabb pontja. A tűzhányót borító 91 km2-es jégmezőről indul útjára a Carbon-gleccser, amely az unió Alaszkán kívüli területének legnagyobbika. A nemzeti parkot évi majd másfél millió turista keresi fel, sokan közülük hegymászó.

Szállás: Packwood (1 éj)

4. nap Packwood > Portland (350 km)
Ezen a napon a nyugati országrész egyik leghíresebb és leglátványosabb nemzeti emlékhelyén, a Mount St. Helensnél kóborlunk. A vulkán névadója Lord St. Helens diplomata, aki George Vancouver, a kontinens nyugati részét felderítő pionír barátja volt. Ehhez a vulkánhoz kötődik az újkori történelem egyik leghevesebb kitörése, az 1980. május 18-án bekövetkezett katasztrófa 57 ember halálát okozta, 47 hidat rombolt le, 24 km vasutat és 300 km közutat semmisített meg. Az erupció hevességére jellemző, hogy a lezúduló törmelék mintegy 400 méterrel csökkentette a hegy magasságát, s egy óriási, patkó alakú krátert alkotott. Estére Portland-be érkezünk.

Szállás: Portland (1 éj)

5. nap Portland > Richland (500 km)
A Columbia-folyó mentén keletnek tartunk. Az Istenek Hídjánál (1926-ban épült acélhíd) átkelünk a folyó északi oldalára, s nem sokkal később megérkezünk az 5300 km2-es kiterjedésű Gifford Pinchot Nemzeti Erdőség területére (Pisztráng-tó, barlangok, Conboy Lake Vadrezervátum, hatalmas lávafolyások, jakamák földje). Fotóstop a Multnomah-vízesésnél (Troutdale mellett, Corbett és Dodson között). Goldendale-t (Stonehenge Memorial) elhagyva visszatérünk a főútra és meg sem állunk Richlandig.

Szállás: Richland (1 éj)

6. nap Richland > Lewiston (300 km)
Délelőtt a Snake-folyó mentén haladunk Eureka irányába. Pomeroy közelében elérjük a folyó szűkületét, majd a Snake Canyont.(A Yellowstone Parkban eredő, 1674 km hosszú folyó a Columbia egyik fő mellékvize, négy államon keresztül kanyarog, 280.000 km2-nyi vízgyűjtő területtel rendelkezik.) Lewiston után a Nez Indián Rezervátumban vezet az út. Ezek az indiánok – saját nyelvükön nimi’ipuu-nak („az emberek”) nevezik magukat – a Columbia Fennsíkon élnek, s mintegy 2700 lelket számlálnak.

Szállás: Lewiston (1 éj)

7. nap Lewiston > Boise (490 km)
Délelőtt a Wallowa-hegység szélén, a Pisztráng-folyóval párhuzamosan déli irányban autózunk. A magasabb csúcsok kétezer méter fölé magasodnak. A vidék fő nevezetessége a Hells Canyon. A kanyon kb. 15 km széles, Amerika legmélyebb szurdokvölgye (2436 m). Medrét a Snake-folyó állhatatos munkája mélyítette. Autóval nem közelíthető meg. Wilson Price Hunt fedezte fel 1811-ben, amikor összeköttetést keresett a Snake és Columbia folyók között. Payette után elérjük az autópályát, majd szálláshelyünkre, Boise-be érkezünk.

Szállás: Boise (1 éj)

8. nap Boise – Twin Falls (240 km)
A 84-es úton délkeletnek tartunk a „Fűrészfog-erdőség” déli peremén. Twin Falls városa után a Niagaránál is magasabb (kb. 70 m) Shoshone-vízesésnél fotószünetet tartunk. Aztán északnak fordulunk, s legközelebb a Shoshone-barlangnál állunk meg. Már az elnevezésekből is láthatjuk, hogy a soson indiánok földjére érkeztünk.

Szállás: Twin Falls (1 éj)

9. nap Twin Falls > Idaho Falls (300 km)
Picabón és Carey-n át vezet utunk. Elhagyjuk a Láva-tavat, és megérkezünk a kopár, vulkanikus tájra, amely a „Hold kráterei” nevet viseli. Megkeressük a „pokol csúcsa” kilátópontot, hogy átláthassuk az egész lélegzetelállító vidéket. A nagy idahói hasadék mentén – három kisebb magyar megyényi – láva ömlött szét. Hasadékokkal, meredélyekkel szabdalt a felszín, nem véletlen a különös és félelmetes elnevezés. Estére Idaho Fallsba érünk.

Szállás: Idaho Falls (1 éj)

10. nap Idaho Falls > Jackson (160 km)
Ma kicsit könnyebb napnak nézünk elébe, hogy erőt gyűjthessünk a fő attrakció, a Yellowstone Nemzeti Park bejárásához. A 26-os úton a Palisades-víztározó, Caribou-hegység és a Targhee Nemzeti Erdőség mellett vezet utunk. Jobboldalt feltűnik a Snake-folyó Grand Canyonja, és áthajtunk Jackson-on, melynek közelében a Grand Teton Nemzeti Park területére érünk. Mielőtt feltűnne, tőlünk balra magasodik a Grand Teton 4196 méter magas csúcsa. Estére Jacksonba érkezünk.

Szállás: Jackson (1 éj)

11. nap Jackson > Yellowstone NP (250 km)
Egy hosszú autózás után átkelünk a Craig-hágón (2518 m), s immáron bent járunk a Yellowstone Parkban, amely a világ legrégebbi ilyen jellegű intézménye. Akkora, mint két magyar megye (8980 km2), a Föld legnagyobb érintetlen öko rendszereinek egyike. Gejzírek, hőforrások és más geotermikus jelenségek figyelhetők meg benne, s gazdag vadállománya – medvék, farkasok, jávorszarvasok és bölénycsordák – egyedülálló a kontinensen. Sétálunk a Yellowstone-tó mellett, és megtekintjük a világ legismertebb gejzírjét, az Old Faithful-t.

Szállás: Yellowstone (2 éj)

12. nap Yellowstone Nemzeti Park (200 km)
Ezt a napunkat a nemzeti park felfedezésének szenteljük. (Pl. Mammoth hévizek, Wabash-hegység, Steamboat /Gőzhajó/-gejzír, vulkanikus mezők, tufás vidékek stb.

Szállás: Yellowstone

13. nap Yellowstone > Bozeman > Billings (380 km)
West Yellowstone-nál északra fordulunk, hogy elérjük a Madison-Canyon földrengéses vidékét, amely már Montana államban található. Tőlünk nyugatra (balra) magasodik a Gallatin-csúcs (kb. 3300 m). Átkelünk a Bozeman-hágón, s keletre fordulunk. Bozemantól autópályán haladunk Billings-ig.

Szállás: Billings (1 éj)

14. nap Billings > Gilette (380 km)
Billings-től egy hosszú, zömében déli irányú szakasz következik, a crow (más néven absaroka) indiánok vadászmezőin. Kis kerülővel elérjük a Pompey-oszlopokat, tőle nem messze pedig a Custer Harcmezei Emlékművet, ahol egykoron az indiánok és fehérek életre-halálra küzdöttek. Big Horn után a Phil Kearny erőd szegélyezi utunkat. A nap végén a wyomingi Gilette városában térünk nyugovóra.

Szállás: Gilette (1 éj)

15. nap Gilette > Rapid City (230km)
Keletnek tartunk, pár órás autókázás (jó úton) után elérjük Dél-Dakotát. Itt található az Egyesült Államok egyik legismertebb nevezetessége, a Mt. Rushmore sziklatömbje, melyből négy egykori elnök – Washington, Jefferson, Roosevelt és Lincoln – 18 méter magas portréját faragták ki. A 1745 m magasan fekvő nemzeti emlékhelyet évi kétmillió turista keresi fel.

Szállás: Rapid City (1 éj)

16. nap Rapid City > Budapest
Reggel indulás a reptérre, ahonnan átszállásokkal hazaindulunk.

17. nap Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást motelekben kétágyas elhelyezéssel, utazás bérelt mikrobusszal és/vagy személyautóval, belépők az állami kezelésben lévő nemzeti parkokba, magyar csoportkísérő.

A részvételi díj minimum 5 fő esetén érvényes.

A programban feltüntetett árak 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást,útlemondási biztosítást, nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket kb.: 290 000 Ft, ESTA beutazási engedélyt 8.000 Ft, belépőket kb.: 200 USD, étkezéseket, fakultatív programokat, személyes jellegű kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek és illetékek kb.: 290 000 Ft
ESTA beutazási engedély 8.000 Ft
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők kb.: 200 USD

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
200 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
Igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest-Seattle útvonalon, átszállással.

Szállás: 

Motelekben 2 ágyas szobákban, egyágyas elhelyezés felár ellenében lehetséges.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A régi (kék) útlevéllel utazók számára vízum szükséges a beutazáshoz. Az új, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem szükséges, de úgynevezett belépési engedély (ESTA) igen!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltás nem szükséges. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!