Magyar emlékek Kárpátalján

4 napos buszos körutazás Kárpátalján

Kárpátalja évszázadokig Magyarországhoz tartozott, ma Ukrajna része. Sok településen élnek még magyarok és őrzik hagyományainkat. A Kárpátok szép vonulatait érintve járjuk körbe a festői tájat, történelmünk érdekes, de egyben viharos területét.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, az egyéb étkezéseket, és a belépődíjakat, az útlemondási biztosítást (1,5%).

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

3* szálloda, 2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szoba. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Szeged (Pécs) – Budapest, (Miskolc – Debrecen) – Beregszász – Munkács (350 km)

Indulás Budapestről a reggeli órákban, határátkelés Beregsuránynál. (Útlevél szükséges). Városnézés Beregszászon. Itt él a legnagyobb magyar közösség, jelentős magyar kulturális központ. Városi sétánk során láthatjuk a Bethlen – Rákóczi kastélyt, mely a harcok során leégett, majd II. Rákóczi Ferenc állíttatta helyre. Ebben az épületben található ma a Beregvidéki Múzeum, ami látogatásunk első színhelye. További látnivalók: a római katolikus templom, a magyaros szecesszió jegyében épült Úri Kaszinó (ma Arany Páva Étterem), Oroszlán vendégfogadó – Kazinczy Ferenc és Petőfi Sándor is megszállt benne –, a vármegyeháza (ma Egészségügyi Kollégium), református templom, Törvényszéki Palota (ma II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola), zsidó fürdő. Utunk következő állomása Munkács. A főutcán végigsétálva számtalan történelmi eseményt felidéző emléket tekintünk meg: városháza, színház, Fejér-ház, mely a Rákócziak birtokában volt, katolikus templom, Munkácsy Mihály szülőháza és szobra, majd elfoglaljuk szállásunkat (3 éj). Vacsora.

2. nap: Szolyva – Vereckei-hágó (145 km)

A Latorca völgyében kanyarogva elérjük Szolyvát, ahol megtekintjük az emlékparkot, melyet az egykori szovjet gyűjtőtábor áldozatainak emlékére állított tömegsír fölé építettek. Alsóvereckén át felmegyünk a Vereckei-hágóra, itt vezette be a Kárpát-medencei hazába a honfoglaló magyar törzsek többségét Árpád fejedelem. Az emlékműnél megemlékezés és koszorúzás. Ezt követően a Vereckei-hágó alatt Felsőgereben falucskában egy hangulatos fakultatív bográcsozáson és borozáson lehet részt venni (jelentkezés a helyszínen), majd az Árpád-vonal vezérkari bunkerében teszünk egy izgalmas sétát. Utána megtekintjük Beregváron a Schönborn grófok vadászkastélyát. A kastély gyönyörű park közepén, az Osztrák-Magyar Monarchia kontúrja szerint megásott mesterséges tó partján található, 365 ablaka, 52 helyisége, 12 bejárata és négy tornya van. Schönborn gróf ebben a kastélyban lőtte le a hűtlen grófnét a szeretőjével együtt. Szállás ugyanott, mint előző nap.

3. nap: Ungvár – Nevicke (100 km)

Kárpátalja fővárosa, Ungvár. Rövid belvárosi séta után érkezünk meg az Ung-parti város legszebb épületegyütteséhez, a későbarokk és klasszicista stílusjegyeket viselő görög katolikus püspöki palotához és székesegyházhoz, ahol megtekintjük Romzsa Tódor sírját is. Utána várlátogatás. Ungvár kővárát valószínűleg a tatárjárás után építették, legtovább a Drugeth család birtokában volt. A Rákóczi vezette szabadságharc idején is fontos szerepet játszott. A vár tartalmas kiállításoknak ad helyet. Ezek megtekintése után a Kárpát-medence egyik legszínvonalasabb szabadtéri néprajzi múzeumát, a kárpátaljai skanzen-falut látogatjuk meg. Szabadidő is lesz a városközpontban. Végezetül a zsinagóga és Európa leghosszabb hársfasora mellett sétálunk. Elhagyva a várost felkeressük az Ungvártól 12 km-re levő nevickei várat, Kárpátalja leglátogatottabb várromját. Az uzsoki hágó védelmére épült várat a tatárjárás előtt emelték, de viharos történelme folyamán nagyon sokszor építették át. A várhegyről festői táj tárul a kirándulók elé.

4. nap: Munkács – Budapest (350 km)

Reggeli után felkeressük a Rákócziak sasfészkét, a munkácsi várat. A város mellett található vulkanikus dombon magasodó munkácsi vár elődje már a honfoglalás korában állt. A három részből álló vár legrégebbi része, a fellegvár található a legmagasabb ponton. 1805-1806 telén, 88 napig Napóleon elől menekítve a várban őrizet alatt volt elrejtve a magyar Szent Korona. Zrínyi Ilona életéről, hősi helytállásáról és az ehhez kapcsolódó történelmi eseményekről is hallunk tájékoztatást Zrínyi Ilona és a gyermek Rákóczi Ferenc szobránál, amit 2006-ban állítottak emlékül. Megtekintjük a 2008-ra helyreállított magyar millenniumi emlékművet. Az emlékoszlopon látható hatalmas bronz turulmadár szobor 800 kg súlyú, szárnyainak fesztávolsága pedig 5,5 m. Délután Beregsuránynál lépjük át a határt. Utazás Budapestre, ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila, 2023. szeptember. 28
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter, 2023. szeptember. 27
» Barcelona hangulata - Kovács Attila, 2023. szeptember. 26
» Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága - Kovács Attila, 2023. szeptember. 20
» Into The Mind- kaland legmagasabb szinten - Kovács Attila, 2023. szeptember. 17
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2023. szeptember. 08

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást, a szállást félpanzióval, az idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, az egyéb étkezéseket, és a belépődíjakat, az útlemondási biztosítást (1,5%).

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás
A BBP biztosítás megléte utazási feltétel!

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

A területről: 
Ukrajna Oroszország után Európa második legnagyobb területű állama. 1991. augusztus 24-én kiáltotta ki függetlenségét, amelyet egy december 1-jén megtartott választáson az ukránok többsége támogatott. Az országban azóta többpártrendszer működik. Ukrajna egyetlen hivatalos nyelve az ukrán, de a keleti és dél-keleti területeken jelentős orosz kisebbség él (21%). Az országban magyarok, fehérororoszok, románok (moldávok), lengyelek és tatárok is élnek. Legjelentősebb folyója a Duna, az ország legmagasabb pontja, a Hoverla (2061 m), legnagyobb tava a Kahivkai-víztározó. Történelmi városai, műemlék együttesei, kolostorai megannyi látnivalóval várja a látogatókat
Vízum: 
A beutazási feltételekről érdeklődjön a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésér
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!