Kárpátalja várai

Kárpátalja várai

4 napos kötutazás Kárpátalján

Fedezze fel az ódon korok hangulatát. 4 nap Kárpátalján városnézéssel, várlátogatással: Beregszász - Bethlen kastélyt, Munkács- Rákóczi kastély, Schönborn-vadászkastély, Drugeth vár.

Alapár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, kötelező vacsora felár (5.000,- Ft/fő).

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1.nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ukrajnáig Budapest - Beregsurány/Asztély útvonalon, útközben rövid pihenőkkel. Délután érkezés Beregszászra, ahol városnéző sétánk alatt megtekintjük a Bethlen kastélyt, a volt megyeházát, az egykori kaszinó épületét és a Törvényszéki palota épületét. Továbbutazva megtekintjük Munkács várát, amely jelentős szerepet játszott a Habsburg ellenes mozgalmak korában. Az első, valószínűleg fából készült őrtornyot honfoglaló őseink emelhették a Várhegyen. A vár ma Kárpátalja legjelentősebb, épségben fennmaradt vára. A várban található múzeum megtekintése után továbbutazunk a szálláshelyünkre. Vacsora a szállodában.

2. nap:
Reggeli után városnéző séta Munkácson: Rákóczi kastély, Szent Mihály kápolna, Városháza, Cirill és Metód szobra, Munkácsy emléktábla. Majd ellátogatunk a szolyvai emlékparkba, amely az áldozatoknak állít emléket. Innen továbbutazunk a Vereckei hágóhoz. Az ősidők óta használt úton, 895-ben a honfoglaló magyarok többsége érkezett a Kárpát-medencébe. A Millecentenáriumi emlékmű megtekintése után, visszautazunk a szállásra és útközben megtekintjük a beregvári Schönborn-vadászkastélyt, amely Kárpátalja legimpozánsabb kastélyának mondható. A kastély egy letűnt kor hangulatát őrzi, míg a kastélyparkban kialakított angol kert különböző növényritkaságokat és több száz éves fákat rejt, valamint itt lapul az Örök Fiatalság forrása is. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora a szálloda éttermében.

3. nap:
Reggeli után elutazás Ungvárra, amely egykor az Ung folyó mentén kialakult várat jelentette. A városnézés során megtekintjük a görög katolikus székesegyházat, a skanzent, a gerényi rotundát és a Drugeth várat. Majd továbbutazunk a Nevickei várhoz, amely az Ung völgyét védte. Rajta keresztül vezetett az a fontos kereskedelmi út, amely Galíciával és Lengyelországgal kötötte össze Magyarországot. A vár megtekintése után visszautazunk a szállásra, vacsora a szállodában.

4.nap:
Reggeli után Beregszászon megtekintjük a Bereg-vidéki Múzeumot, majd Csetfalván tartunk megállót, ahol a református templomot és a harangtornyot nézzük meg. Utunkat Beregsurány érintésével folytatjuk hazafelé, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Egyágyas felár: 13.800,- Ft
Kötelező vacsora felár: 5.000,- Ft/fő

Kapcsolódó cikkek

» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2018. május. 16
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2018. május. 15
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2018. május. 15
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás autóbusszal, 3 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, kötelező vacsora felár (5.000,- Ft/fő).

Kötelező költségek: 

Kötelező vacsora (felára 5.000 Ft/fő)

Helyszíni költségek leírása: 

Várható belépőjegy költségek:
kb. 4.000 Ft/fő

 

Előleg: 

 A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

Szállás: 

 3 csillagos szállodában 2-3 ágyas zuhanyzós wc-s szobákban Egyágyas felár: 13.800,- Ft.

Étkezés: 
Az utazás alapára reggelis ellátást tartalmaz. Kötelező vacsora felár 5.000.- Ft/fő
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!