Cook Kapitány Nyomában Új-Zéland Körutazás

Cook Kapitány Nyomában Új-Zéland Körutazás

15 napos körutazás Új-Zéland tájain

Fedezze fel velünk Új-Zéland csodáit! Több éves tapasztalat és visszajelzések alapján alakítottuk ki az útvonalat annak érdekében, hogy kedves utasaink a lehető legtöbb élményt kapják a kalandozás során!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

utazást nemzetközi és belső repülőjáratokon, szállást közép kategóriás szállodákban, reggelis ellátással, a részletes leírásban szereplő programokat és belépőket, Új-Zélandon kis buszos utazásokat, helyi adókat, magyar nyelvű idegenvezetést. A részvételi díj 7-9 fő együttes utazása esetén érvényes, ennél kevesebb létszám (4-6 fő) esetén a részvételi díj nővekszik!

Részvételi díj nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket (kb. 110.000,- Ft/fő), fakultatív útlemondási biztosítást (alap részvételi díj 5,5%-a), programban nem szereplő étkezéseket.

Hossz: 
15 nap
Létszám: 
min. 4-6, 7-9 fő

Szállás

11 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, két­ágyas, fürdőszobás szobákban.

Program: » Részletes program

Nov. 23. - INDULÁS BUDAPESTRŐL - BÉCS

Nov. 25. - AUCKLAND

Nov. 26. - AUCKLAND – ROTORUA (Reggeli, ebéd) 240 km

Nov. 27. - ROTORUA (Reggeli, vacsora)

Nov. 28. - ROTORUA - WELLINGTON (Reggeli)

Nov. 29. - WELLINGTON - NELSON (Reggeli) 150 km (Picton – Nelson)

Nov. 30. - NELSON – ABEL TASMAN NEMZETI PARK - NELSON (Reggeli)

Dec. 01. - NELSON – PUNAKAIKI (Reggeli) 280 km

Dec. 02. - PUNAKAIKI – FOX GLECCSER (Reggeli) 250 km

Dec. 03. - FOX GLECCSER – QUEENSTOWN (Reggeli) 340 km

Dec. 04. - QUEENSTOWN – MILFORD SOUND FJORD - QUEENSTOWN (Reggeli, ebéd) 300 km

Dec. 05. - QUEENSTOWN (Reggeli)

Dec. 06. - QUEENSTOWN - BÉCS

Dec. 07. - BÉCS - BUDAPEST

A program változtatásának jogát fenntartjuk.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» A fjordok királynője: a Milford Sound, Új-Zéland - Kovács Attila, 2014. február. 10
» A világ legmagasabb hintája - Új Zélandon - Kovács Attila, 2021. április. 23
» Új Zéland: a déli sziget tájain - Kovács Attila, 2018. augusztus. 27
» Akaroa, a "legfranciább" település Új-Zélandon - Kovács Attila, 2014. január. 22
» Új-Zéland legszebb túrái: a Mount Cook - Kovács Attila, 2014. január. 17
» Páfrányok és tengeröblök: Queen Charlotte track, Új-Zéland - Kovács Attila, 2014. január. 17
» Arany homok és tengerpart - Abel Tasman Nemzeti Park, Új-Zéland - Kovács Attila, 2014. január. 13
» A boszorkány konyhája Új-Zélandon: Wai-O-Tapu - Kovács Attila, 2013. december. 29

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program

Nov. 23. - INDULÁS BUDAPESTRŐL - BÉCS
Találkozás Budapesten az Sz-Line Utazási Iroda csoportkísérőjével. Saját kisbusszal indulás a Bécsi Nemzetközi repülőtérre. Érkezés után bejelentkezés a menetrendszerinti járatra, majd indulás átszállásokkal Auckland felé.

Nov. 25. - AUCKLAND
Érkezés Auckland nemzetközi repülőterére. A csomagok felvétele után saját kisbusz felvétele, majd transzfer a szállodához. Szobák elfoglalása. A nap hátralévő részében szabad időtöltés, pihenés.

Nov. 26. - AUCKLAND – ROTORUA (Reggeli, ebéd) 240 km
Reggeli a szállodában. Elhagyjuk Auckland városát és az ország egyik legfontosabb mezőgazdasági régióját, a Waikato-régiót átszelve megérkezünk a parázsférgeiről elhíresült Waitomo-barlanghoz. A barlangban tett látogatásunk során megcsodálhatjuk a cseppköveket, majd egy rövid csónakút során elkalauzolnak minket egy barlangba, ahol a plafonon élő milliónyi, világító parázsféreg igazi „csillagos égboltot” varázsol elénk.
Egy finom ebéd után az utazás folytatódik tovább Rotorua városába. A város elsősorban a geotermikus tevékenységeiről szerzett világhírnevet, de nem kevésbé fontos tény, hogy itt található az országban legnagyobb számú őslakos, maori törzs. Érkezés után szobák átvétele, szállás.

Nov. 27. - ROTORUA (Reggeli, vacsora)
Reggeli a szállodában. Délelőtt első állomásunk a Te Puia termálpark, ahol a természet furcsa alkotásai (gejzírek, buzgárok) között teszünk egy sétát. Majd érkezés az Agrodome-hoz, ahol szórakoztató programok során ismerhetjük meg az ország híres birkatartási szokásait, láthatunk egy villámgyors nyírást, valamint bemutatják a terelő kutyák tudományát. Ezt követően megnézzük a Rainbow Springs botanikus kertet, ahol kísérőnk segítségével, saját szemmel tekinthetjük meg Új-Zéland növényeit és őshonos állatait és bővebb felvilágosítást kaphatunk a kiwi madárról is.
A délután szabad időtöltés. (Programok sorrendje változhat.)

Este egy autóbusz érkezik a szállodához és elvisz minket a maori faluba. Egy hagyományos köszöntés (powhiri) után bemutatják a hagyományőrző maori falut és műsor keretében megismerhetjük a maori zenét és táncokat, majd finom svédasztalos vacsorával zárjuk a napot. A program után transzfer vissza a szállodába.

Nov. 28. - ROTORUA - WELLINGTON (Reggeli)
Reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre és utazás menetrendszerinti járattal a fővárosba, Wellingtonba.
Érkezés után csomagok felvétele, majd saját kisbuszunkkal transzfer a szállodához. Szobák átvétele, majd a nap hátralévő része szabad. Csoportkísérőnk javaslataival biztosan tartalmasan tudják majd a délutánt eltölteni.

Nov. 29. - WELLINGTON - NELSON (Reggeli) 150 km (Picton – Nelson)
Kora reggeli a szállodában. Transzfer a komp kikötőhöz. A több emeletes komp fedélzetén egy csodálatos 3,5 órás utazás következik a Cook-szoroson át a Déli-szigetre. Érkezés a Malborough Sounds fjordok között Pictonba. Utazás tovább autóbusszal Nelson felé. Érkezés a kora délutáni órákban a különleges, szinte „szub-trópusi” klímával megáldott régió központi városába, majd szállás elfoglalása. A nap hátralévő részében szabad időtöltés, a környék felfedezése.

Nov. 30. - NELSON – ABEL TASMAN NEMZETI PARK - NELSON (Reggeli)
Reggeli után autóbuszos transzfer Kaiteriteri városkához, az Abel Tasman Nemzeti Park bejáratához. Innen indul egy egész napos csodálatos program a nemzeti park területén. A gyönyörű öblöket, partokat és erdőségeket a sétahajó fedélzetéről, valamint könnyű sétával fedezhetjük fel. A nap végén transzfer vissza Nelson-ba.

Dec. 01. - NELSON – PUNAKAIKI (Reggeli) 280 km
Reggeli a szállodában. Utazásunk folytatódik tovább a Nyugati Part felé. A Déli-Alpok hegyein keresztül több megállással érkezünk délután a Tazmán-tenger partján fekvő Punakaiki városkába. (Érkezéstől függően vagy ma este vagy másnap csodálhatjuk meg az érdekes sziklaképződményeket.) Szobák elfoglalása.

Dec. 02. - PUNAKAIKI – FOX GLECCSER (Reggeli) 250 km
Reggeli a szállodában. Egy rövid sétával ellátogatunk a hotel mellett lévő világszerte híres „palacsinta” sziklákhoz és vadregényes sziklapartjához. Ezután indulás tovább délnek a part mentén. Útközben megállunk a korabeli aranymosó városkába, Shantytown-ba. Itt a helyi kísérőnk bemutatja a hely történelmét, megismerhetjük az aranymosók korabeli életét és magunk is kipróbálhatjuk az aranymosó szerencsénket! Következő megálló Hokitika, Új-Zéland Jade Fővárosa. Az új-zélandi jade lelőhelyek többsége Hokitika város közelében található és ezért a városban számos olyan ékszerboltot találhatunk, ahol csodálatosan megművelt jade ékszereket kínálnak az érdeklődőknek. Délután megérkezünk a Déli -Alpok lábához, a Fox Gleccserhez. Szobák átvétele.

Érkezés után szabad időtöltés, melynek során vezetőnkkel sétát tehetünk a gleccser lábához a gleccser völgyében, vagy akár egy helikopter fedélzetén felrepülhetünk a gleccser tetejéhez és landolva a hatalmas hómezőn igazán lenyűgöző látvány tárul a környező hatalmas hegyekre. (Helikopter kirándulás a helyszínen fizetendő fakultatív program.)

Dec. 03. - FOX GLECCSER – QUEENSTOWN (Reggeli) 340 km
Reggeli a szállodában. Indulás előtt még a csoportkísérőnk szervezésében ellátogathatunk a gleccser lábához a gleccser völgyében, vagy akár egy helikopter fedélzetén felrepülhetünk a gleccser tetejéhez és landolva a hatalmas hómezőn igazán lenyűgöző látvány tárul a környező hatalmas hegyekre. (Helikopter kirándulás a helyszínen fizetendő fakultatív program.)

Indulás tovább a Nyugati-Part mentén Queenstown-ig. Az útvonalat csoportkísérőnk úgy választja majd ki, hogy a lehető legtöbb gyönyörű helyet tudja megmutatni utasainknak. Hiszen ez a környék Új-Zéland egyik legszebb, legtöbbet fotózott környéke a tavaival, hegyeivel, erdőivel, tengerpartjával. Érkezés Queenstown városába az esti órákban. Szobák átvétele.

Dec. 04. - QUEENSTOWN – MILFORD SOUND FJORD - QUEENSTOWN (Reggeli, ebéd) 300 km
Reggeli a szállodában. Indulás a fjordok birodalmába! Utazás csodálatos völgyeken és erdőkön át a Milford Sound fjordhoz. Felszállunk a hajóra és egy piknik ebéddel kiegészített hajókirándulás alatt megismerhetjük a fjord minden szépségét. A program végeztével visszaindulunk Queenstown-ba.

Dec. 05. - QUEENSTOWN (Reggeli)
Reggeli a szállodában. Egész napos szabad időtöltés, fakultatív programlehetőséggel.

Jeep kirándulás a Skippers Kanyonba
Egy 4 órás jeep kirándulás során bemutatjuk a valaha bányászparadicsomként működő térség csodálatos tájait, maradványait: fenséges hegyek, hágók, hatalmas sziklák, sebes folyók. És nem utolsó sorban kipróbálhatjuk szerencsénket a folyóban, ahonnan aranyat lehet mosni!
A program ára: 35.000,-Ft/fő

Dec. 06. - QUEENSTOWN - BÉCS
Reggeli a szállodában. Transzfer a repülőtérre és indulás Bécs felé menetrendszerinti járatokkal, átszállásokkal.

Dec. 07. - BÉCS - BUDAPEST
Érkezés napközben a Bécsi Nemzetközi repülőtérre. Innen saját kisbuszunkkal indulunk Budapest felé. Érkezés a délutáni órákban.

Fakultatív programok

Jeep kirándulás a Skippers Kanyonba (négy kerék meghajtású jeep-ekkel): 35.000,-Ft/fő

 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

utazást nemzetközi és belső repülőjáratokon, szállást közép kategóriás szállodákban, reggelis ellátással, a részletes leírásban szereplő programokat és belépőket, Új-Zélandon kis buszos utazásokat, helyi adókat, magyar nyelvű idegenvezetést. A részvételi díj 7-9 fő együttes utazása esetén érvényes, ennél kevesebb létszám (4-6 fő) esetén a részvételi díj nővekszik!

Részvételi díj nem tartalmazza: 

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, repülőtéri illetéket (kb. 110.000,- Ft/fő), fakultatív útlemondási biztosítást (alap részvételi díj 5,5%-a), programban nem szereplő étkezéseket.

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték

Hazainduláskor a reptéren kilépési illetékként minden nemzetközi járat utasa 25 NZD illetéket fizet a helyszínen. Rotorua-ban az u.n. „airport tax” fizetésére számíthatunk, melynek összege: 5 NZD/fő.

Helyszíni költségek leírása: 

fakultatív programok

programban enm szereplő étkezések

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

kiutazás menetrendszerint közlekedő repülőjárattal

Étkezés: 

A részvételi díj 11 bőséges reggelit tartalmaz. További ebédet vagy vacsorát nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve kör­nyé­kü­kön többféle étkezési lehetőség van, a ki­vá­lasz­tás­ban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.)

A területről: 
Új-Zéland két fő szigete, az Északi- és a Déli-sziget mellett számos kisebb szigetből áll. Az ország teljes területe, közel 268 000 km2 csaknem akkora, mint Japán vagy Colorado állam.
Időjárás: 
Az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Amikor itt tél van, ott akkor van nyár. A nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlagai a következők:
Sydney: november: 24 °C / december: 25 °C / január: 26 °C / február: 26 °C / március: 25 °C / április: 23 °C.
Melbourne: november: 22 °C / december: 24 °C / január: 26 °C / február: 26 °C / március: 24 °C / április: 21 °C.
Cairns: november: 30 °C / december: 31 °C / január: 31 °C / február: 31 °C / március: 30 °C / április: 29 °C.
Queenstown: november: 19 °C / december: 21 °C / január: 22 °C / február: 22 °C / március: 20 °C / április: 16 °C.
Milford Sound: november: 16 °C / december: 18 °C / január: 19 °C / február: 19 °C / március: 18 °C / április: 15 °C.
Auckland: november: 20 °C / december: 21 °C / január: 23 °C / február: 24 °C / március: 22 °C / április: 20 °C.
A sokéves átlagok alapján a legnagyobb esély csapadékra a következő helyeken van:
Új-Zélandon a Déli-sziget nyugati partvidékén (ezen belül is elsősorban a fjordvidéken). Itt évente 3-4-szer annyi eső hullik, mint például Queenstownban vagy Te Anauban, mely kisvárosok már az Alpok keleti oldalán vannak.
Ausztráliában Cairns környékén, ami nagyon közel van az Egyenlítőhöz. Ilyen forró klímában a sok napsütés után gyakran jól is esik egy trópusi zápor vagy zivatar, ami persze egy időre a hőséget is enyhíti.
Vízum: 
Magyar állampolgárok csak vízummal és a tervezett hazautazástól számítva még minimum 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztráliába. A turistavízum jelenleg ingyenes. Vízumkérelmet elektronikus formában lehet benyújtani Ausztrália budapesti nagykövetségének honlapján keresztül (www.hungary.embassy.gov.au). A vízumügyintézésben irodánk munkatársai szívesen segítenek.
Új-Zélandra vízum nélkül utazhatnak be a magyar állampolgárok, megérkezéskor majd egy belépési nyilatkozatot kell kitölteni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az erős napsütés ellen célszerű védekezni napolajjal, sapkával, napszemüveggel.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!