A csimpánzok és gorillák földjén - Körutazás Ugandában

10 napos utazás Ugandában

Fedezze fel az igazi afrikai vadont! Találkozzon hegyi gorillákkal, csimpánzokkal, bivalyokkal, oroszlánokkal és Afrika többi nagyvadjával! Érintetlen őserdőkkel borított hegyvidék, végtelen szavannák, banánültetvények, barátságos emberek és gyönyörű természeti környezetben megbúvó szállodák. Ugandában megtalálja mindazt, ami egy igazi afrikai szafarihoz szükséges.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy Budapest-Entebbe útvonalon, repülőtéri transzferek, utazás az országban négykerék meghajtású terepjáróval, angol nyelvű idegenvezetés a túra teljes időszaka alatt, szállás középkategóriás szállodákban, lodge-okban, kétágyas szobákban, szafari sátrakban, bungalókban, teljes ellátás (kivéve a fővárosban töltött idő), palackozott víz az utazás során, belépők a nemzeti parkokba, kirándulások és túrák program szerint, csimpánz engedély a Kibale erdőben.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,5%) vízum díjat (repülőtéren, érkezéskor felvehető) gorilla engedélyt, a programban nem jelzett ételeket és italokat, személyes jellegű kiadásokat, borravalókat,

Hossz: 
10 nap

Szállás

Szállás középkategóriás szállodákban, lodge-okban, kétágyas szobákban, szafari sátrakban, bungalókban. Felár ellenében 4* lodge elhelyezés kérhető.

2, 3. nap:  Primate Lodge Kibale szálloda

4, 5. nap: Queen Elizabeth Bush Lodge

6, 7. nap:  Engagi Lodge

8. nap: Cassia Lodge

Program: 

Első nap
Indulás Budapestről egy átszállással az ugandai Entebbe repülőtérre.

Második nap
Érkezés kora reggel, találkozó az idegenvezetővel, majd indulás északnyugat felé Fort Portalba. Az 1500 méter magasan fekvő kisvárost a Mountains of the Moon hegyvidék teaültetvényei ölelik körül. Ebéd a városban, majd továbbutazás a Kibale Nemzeti Parkba. Vacsora és szállás a Primate Lodge Kibale szállodában(Primate Lodge Kibale). (kb. 6 óra utazás)

Harmadik nap
Ma kitárja kapuit előttünk az igazi vadon! Délelőtti túránk során behatolunk a Kibale Nemzeti Park esőerdőjébe, ahol csimpánzokkal, fekete-fehér kolobuszmajmokkal, különböző cerkóf fajokkal találkozhatunk. Tápláló ebédünk után a Bigodi Lápvidék természetvédelmi területén folytatjuk túránk, ahol a főemlősök mellett több száz madárfaj is megtalálható. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra. Éjszaka a Primate Lodge Kibale szállodában.

Negyedik nap
Reggelink után útnak indulunk Fort Portal érintésével a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba. A környező táj fantasztikus élményt nyújt: banánföldek, krátertavak, sűrű erdők és hegyvidékek váltják egymást. Lehetőség rövidebb kirándulásra a krátertavaknál. Érkezés után vacsora és szállás a Queen Elizabeth Bush Lodge-ban (Queen Elizabeth Bush Lodge). (kb. 3 órás utazás)

Ötödik nap
Kora reggel vadlesre indulunk a gyönyörű nemzeti parkba. Itt mocsári antilopokkal, oroszlánokkal, elefántokkal, bivalyokkal találkozhatunk. A délelőtti szafari után visszatérünk táborhelyünkre, ahol az ebédünk vár ránk, majd hajóra szállunk, hogy felfedezzük a gazdag víziló-állományáról híres Kazinga csatornát. Az Edward- és George-tavat összekötő folyón rengeteg madárfajjal, krokodillal, elefánttal és bivallyal is találkozhatunk. Kora este érünk vissza szállásunkra a Queen Elizabeth Bush Lodge-ba.

Hatodik nap
Reggelink után a nemzeti park déli részébe indulunk: az Ishasha elnevezésű hely a fára mászó, fákon alvó oroszlánjairól híres. Innen gyönyörű panorámás úton érjük el Bwindit, ahol következő két éjszakánkat töltjük. A délnyugati országrészben található Bwindi Nemzeti Park része a Nagy-Hasadékvölgy szélén fekvő Bwindi áthatolhatatlan erdőnek, mely Afrika leggazdagabb ökoszisztémáját rejti. A park fő jellegzetessége a fajok sokszínűsége: többek között mintegy 120 emlősfajnak, 346 madárfajnak, 202 lepkefajnak, 163 fafajtának és sok veszélyeztetett állatfajnak élőhelye. A Bwindi Nemzeti Park része az UNESCO Világörökségnek.
Szállás az Engagi Lodge-ban (Engagi Lodge). (kb. 4-5 óra utazás)

Hetedik nap
Elérkezett túránk csúcspontja: találkozás a világ legnagyobb emberszabású majmaival, a hegyi gorillákkal! Elmerülünk az esőerdő sűrűjében, ahol néhol vizes-lápos, néhol meredek hegyvidéki utakon kutatunk a gyönyörű óriások után. Készüljünk fel a kirándulásra, hisz nem tudhatjuk, hogy egy vagy négy órai gyaloglás után pillanthatjuk meg a játszadozó, pihenő, vagy ebédjüket költő gorilla családot. Egy biztos, a velük töltött idő kárpótol minket mindenért! Túravezetőnk részletes eligazítást ad, hogyan kell viselkednünk ezek között a különleges, kihalófélben lévő állatok között. Mivel szigorúan védett fajról van szó, így csoportonként egy órányi idő engedélyezett. Vacsora és szállás az Engagi Lodge-ban.

Nyolcadik nap
Reggelink után elhagyjuk Bwindi sűrű esőerdőit, hogy visszatérjünk Uganda fővárosába, Kampalába. Utunk a Lake Mburo Nemzeti Parkban zebra és impalacsordák között halad. Majd megállunk az Egyenlítő vonalán. Ebéd, majd késő délutáni érkezés a fővárosba. Szállás a Cassia Lodge-ban (Cassia Lodge). Vacsora saját költségen. (kb. 9 órás utazás)

Kilencedik nap
Rengeteg életreszóló élménnyel gazdagodva pihenhetünk Uganda fővárosába. Napközben városnéző sétára indulunk idegenvezetőnkkel, aki bemutatja nékünk a város történelmi emlékeit. Ebéd saját költségen. Este transzfer a repülőtérre, majd hazautazás egy átszállással Budapestre.

Tizedik nap
Érkezés Budapestre kora délután.

Az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:
Indulás előtt legalább két hónappal történő foglalás esetén: - 40.000.- Ft/fő kedvezmény
Indulás előtt legalább egy hónappal történő foglalás esetén: - 20.000.- Ft/fő kedvezmény

Az árak a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében érvényesek. 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2022. október. 07
» Egyiptom - Kovács Attila, 2022. május. 18
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2021. december. 19
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2021. június. 10
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2021. április. 21
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2020. december. 01
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
» Namíbia csodálatos tájai és vadvilága - Kovács Attila, 2016. augusztus. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy Budapest-Entebbe útvonalon, repülőtéri transzferek, utazás az országban négykerék meghajtású terepjáróval, angol nyelvű idegenvezetés a túra teljes időszaka alatt, szállás középkategóriás szállodákban, lodge-okban, kétágyas szobákban, szafari sátrakban, bungalókban, teljes ellátás (kivéve a fővárosban töltött idő), palackozott víz az utazás során, belépők a nemzeti parkokba, kirándulások és túrák program szerint, csimpánz engedély a Kibale erdőben.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,5%) vízum díjat (repülőtéren, érkezéskor felvehető) gorilla engedélyt, a programban nem jelzett ételeket és italokat, személyes jellegű kiadásokat, borravalókat,

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízum (repülőtéren, érkezéskor felvehető): 50 USD/fő
Gorilla engedély: 650 USD/engedély (elő- és utószezonban 350 USD/engedély)
Útlemondási biztosítás.
BBP biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízum (repülőtéren, érkezéskor felvehető): 50 USD
Gorilla engedély: 650 USD/engedély (elő- és utószezonban 350 USD/engedély)
Borravalók, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, Budapest-Entebbe útvonalon.

Étkezés: 

Étkezések leírás szerint. A részvételi díj teljes ellátás (kivéve a fővárosban töltött idő) tartalmaz.

A területről: 
Uganda nagy része 1000 méternél magasabban fekszik. Az állam területét a Kelet-afrikai-magasföld szavannával borított tája uralja. A magasföldet nyugaton a Közép-afrikai-árok tavai és vulkáni hegyláncai zárják le. Az ország déli határa a Föld harmadik legnagyobb területű tava, a Viktória-tó. Csaknem a teljes terület a Nílus vízgyűjtő területe. A Viktória-Nílus a Viktória-tóból a Kyoga-tóba folyik, majd onnan az Albert-tóba a kongói határon. Ezután észak felé tart Szudánba. Egy kis terület vizeit keleti szélén a Turkwel folyó vezeti el, amely a Turkana-tó vízgyűjtő területének része.
Időjárás: 
Az országban a trópusi éghajlat uralkodik. Az évi középhőmérséklet 15 °C körül van. Az évi csapadék mennyisége 1000–1500 mm között mozog. Délről észak felé haladva csökken a csapadék mennyisége. Délen szinte nincs is száraz évszak, ez észak felé haladva egyre hosszabb. A Viktória-tónak olyan hatása van a környezetére, mint a tengereknek a partvidékekre: enyhíti a hőmérséklet ingadozást és megnöveli a felhőzetet és a csapadékmennyiséget.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!