Uganda - Ruanda

11 napos körút

Utazásunk során megcsodálhatjuk a fekete kontinens belsejének "krémjét". Azt, amitől Afrika igazán Afrika.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

repülőjegy, BBP biztosítás, közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal,  terepjárókkal, dzsipekkel, csónakkal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Részvételi díj repülőjeggyel, repülőtéri illetékek és üzemanyagfelár, vízumköltségek, helyszíni belépők, nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések (kivéve a gorillales, mely külön árban szerepel), sztornó biztosítás, fakultatív program, egyágyas felár.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő

Szállás

Középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban.Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

Tervezett program:

1. nap: Budapest / Bécs ...
Elrepülés átszállással Budapestről vagy Bécsből menetrendszerinti járattal Entebbébe, Ugandába. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Entebbe (Uganda)
Érkezés után a környék egyéni felfedezése. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Entebbében.

 3. nap: Entebbe - Viktória-tó - Kampala
Reggelit követően Afrika legnagyobb tavához indulunk. Érkezés után hajókirándulás a tavon, amely során megismerhetjük a térség jellemző növény- és madárvilágát. Délután városnézés Entebbében: Elnöki Palota fényképezését követően utazás Kampalába. Megtekintjük a Parlament épületét, a Khadafi Nemzeti Mecsetet és lefotózhatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Bugandai királyok síremlékének helyszínét. Vacsora és szállás Kampalában.

 4. nap: Queen Elisabeth Nemzeti Park
Reggeli, majd Uganda leglátogatottabb nemzeti parkja, a Queen Elisabeth Nemzeti Park felé vesszük az irányt. A természetvédelmi területet keletről és nyugatról egy-egy tó, északon a Rwenzori-hegyek (a Hold hegyei) övezik, melynek legmagasabb, négyezer méter feletti csúcsait gyakran hó fedi. Útközben áthaladunk az Egyenlítőn és megállunk egy rövid pihenőre az Egyenlítői emlékműnél. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 5. nap: Queen Elisabeth Nemzeti Park - Kazinga-csatorna
Vadles a park területén. Az egykor vulkanikus terület változatos domborzatának, növényvilágának köszönhetően ma Uganda vadállományban egyik leggazdagabb része. Hajókázás a Kazinga-csatornán, amely során vízilovakat, elefántot, kaffert, kobot és más antilopfajtákat is láthatunk. A parkok sorában a Queen Elisabeth Nemzeti Park talán a leghíresebb. Az Edward- és György-tavak között épült a Kazinga-csatorna, a hatalmas vizekben rengeteg víziló nyüzsög, melyek akár a lodge-ok területére is bemerészkednek. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

6. nap: Queen Elisabeth Nemzeti Park - Bwindi Nemzeti Park
Reggelit követően a park déli részét, az Ishasha szektort fedezzük fel, ahol egy kis szerencsével leopárdot és a híres, fügefán pihenő oroszlánokat is megfigyelhetjük. Később utazás a Bwindi Nemzeti Parkba. A park a kihalófélben lévő hegyi gorilla egyik utolsó menedékhelyeinek egyike.  Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

7. nap: Gorilla-les - Bwindi Nemzeti Park
Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: napunk a hegyi gorillák természetes környezetben történő megfigyelésének jegyében zajlik. A hegyi gorillák DNS állománya 97 százalékban megegyezik az emberével, ezért egyrészt olyan mellbevágó a hasonlóság, másrészt emiatt könnyen elkapják az emberi betegségeket. A közhiedelemmel ellentétben (pl.: King-Kong filmek) kifejezetten szelíd jószágok, ráadásul vegetáriánusok, így aggodalomra nincs okunk. Ebben a térségben található a világ legöregebb esőerdője, amit 1994-ben az UNESCO Világörökségek részévé nyilvánítottak. Visszautazás a szállodába. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

8. nap: Volcanoes Nemzeti Park (Ruanda) - Kivu-tó
Reggeli után átlépjük a határt és Ruandába érkezve eljutunk a Vulcanoes Nemzeti Parkba. A Volcanoes Nemzeti Park Ruanda északnyugati részén fekszik, határos a Kongói Demokratikus Köztársaságban fekvő Virunga Nemzeti Parkkal és az ugandai Mgahinga Gorilla Nemzeti Parkkal. A nemzeti park területén emelkedik a Virunga-hegység nyolc vulkánja közül öt. A Kivu-tó egyike az Afrikai Nagy Tavaknak, Ruanda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán, a Nagy-hasadékvölgy nyugati (Albertine) ágában. A tó a Ruzizi-folyóba ürül, amely déli irányba, a Tanganyika-tóba folyik. Délután motorcsónakázás a tavon. A nap további részét a tó mellett töltjük. Vacsora és szállás a Kivu-tó közelében.

9. nap: Kivu-tó - Kigali
Reggelit követően továbbutazás Kigaliba, Ruanda fővárosába. Érkezést követően megtekintjük a Nyamata és Ntarama templomokat, valamint a népirtás emlékművet, ahol az 1994-es tömegmészárlás során több ezer ember életét vesztette. Vacsora. Szállás Kigaliban.

10. nap: Kigali ...
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással menetrendszerinti járattal. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

11. nap: ... Bécs / Budapest
Hazaéérkezés menetrendtől függően Bécsbe vagy Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Bwindi Nemzeti Park

-          A Bugandai királyok síremlékének helyszíne Kasubiban

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Kapcsolódó cikkek

» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. október. 12
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. augusztus. 04
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

7.napi fakultatív program ára: 215.000 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegy, BBP biztosítás, közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal,  terepjárókkal, dzsipekkel, csónakkal, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Részvételi díj repülőjeggyel, repülőtéri illetékek és üzemanyagfelár, vízumköltségek, helyszíni belépők, nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések (kivéve a gorillales, mely külön árban szerepel), sztornó biztosítás, fakultatív program, egyágyas felár.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy (nemzetközi és belső).
Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Vízumdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

A 280 USD a belépőket, nemzeti park belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő. (kivéve a gorillales, mert az külön árban szerepel).
Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő.

Előleg: 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 40%-a)

Hátralék: 

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)
III. részlet:      fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülős utazás,  helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal,  terepjárókkal, dzsipekkel, csónakkal.

Szállás: 

Középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban.Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség és poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!