Üdülés és kultúra az Olasz Riviérán

9 napos buszos körutazás az Olaszorsz Riviérán

Olasz­ország egyik leglátvá­nyosabb vidéke Liguria régió, az Olasz Riviéra. Ahol az Alpok és az Appen­ninek talál­kozik a Földközi-tengerrel, ott talál­ható Európa egyik legszebb tenger­partja (nagy hegyek, félszigetek, öblök, mediterrán növényzet, rengeteg virág, közép­korból itt felejtett kisvárosok és nem utolsó­sorban nagyon kellemes éghajlat). A magyar turisták többsége csak az autó­pályáról ismeri ezt a csodá­latos vidéket, hiszen erre vezet az út Dél-Francia­ország és Spanyol­ország felé. Hosszabb időt ritkán töltenek itt, mert a szállás jóval drágább, mint Olasz­országnak az Adriai-tenger felőli oldalán.

Alapár tartalmazza

Az autó­buszos utazást, a 8 éjszakai szállást félpan­zióval, az útle­mon­dási bizto­sítást, a progra­mokat (a fakul­tatívok kivéte­lével) és az iroda idegen­ve­zetőjét (az indu­lástól az érke­zésig), de nem tartal­mazza a belépő­díjakat.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, a belé­pő­dí­ja­kat, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, valamint az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

1 éjszaka tranzitszállás Észak-Olaszországban egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
7 éjszaka az Olasz Riviérán egy kisvárosban található 3 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szálloda rendelkezik szabadtéri úszómedencével, illetve a város tengerparti strandja néhány perces sétával elérhető. (Megjegyzés: az Olasz Riviérán található szálloda úgy tudta visszaigazolni az idei foglalásainkat, hogy a szobák a jún. 18-i és a júl. 24-i csoportok esetében nem légkondicionáltak, az aug. 15-i csoport esetében pedig légkondicionáltak.)

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. NAP: AQUILEIA
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Gorizia útvonalon. Ismerkedés Aquileiával, mely város az ókorban a Római Birodalom legjelentősebb települései közé tartozott, majd a korai kereszténység egyik bástyája volt (ókori kikötő, lakóházak, mauzóleum, Fórum, ókeresztény bazilika híres mozaikpadlóval stb.). Szállás Észak-Olaszországban (1 éj).

2. NAP: CERTOSA DI PAVIA, OLASZ RIVIÉRA
Utazás a Pó-síkságon, majd az Appenninek hegyláncain keresztül az Olasz Riviérának a Genovától nyugatra fekvő részére (Riviera dei Fiori – Virágpart). Útközben látogatás a Pavia melletti Certosa di Pavia karthauzi kolostorban. A pompás épületegyüttes az itáliai reneszánsz igazi mesterműve. Érkezés a szállodába a délutáni órákban. A szobák elfoglalása (7 éj), majd pihenés a tengerparton.

3. NAP: MONACO, MONTE CARLO
Pihenés, szabadidő.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Monacóba, a miniállamba, melynek csodálatos fekvése örökké emlékezetes marad a turisták számára. Látogatás az Egzotikus Kertben, a katedrálisban, séta az óváros szűk utcácskáin. Lehetőség a Hercegi Palota megtekintésére. Délután ismerkedés Monte Carlóval, a vállalkozó kedvűek a híres kaszinót is meglátogathatják.
A fakultatív program ára: 6.900 Ft + belépők (garantált indulás).

4. NAP: TAGGIA (KOLOSTOR), SANREMO, DOLCEACQUA, MENTON (FRANCIA RIVIÉRA)
Egész napos kirándulás az Olasz Riviéra legnyugatibb részén. Délelőtt látogatás a taggiai San Domenico-kolostorban, mely évszázadokon keresztül kulturális és művészeti központja volt Nyugat-Liguriának. Ezután séta Sanremóban, az Olasz Riviéra legelegánsabb üdülőhelyén, mely a világ egyik legfontosabb virágtermelő vidékének központja (gyönyörű parkok). Dolceacqua a következő állomás, mely tipikus példája a tengerparttól kissé távolabb eső, dombra épült, épségben megmaradt középkori kisvárosoknak (vár, sikátoros óváros, középkori kőhíd). Délután átruccanunk a szomszédos Francia Riviérára. Séta Mentonban, a narancsfák és citromfák városában.

5. NAP: TORINO
Pihenés, szabadidő.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Torinóba.
Elutazás a Ligur-Alpok nagyszerű tájain keresztül Olaszország negyedik legnagyobb városába, Torinóba. A városnézés során látjuk a város híres palotáit, a Kossuth-házat és a katedrálist, ahol a híres torinói lepelt őrzik (sajnos csak az eredeti nagyságú, élethű fényképet nézhetik meg a turisták). A városnézés egyik fénypontja a 168 méter magas Mole Antonelliana, mely a XIX. században a világ legmagasabb kőépülete volt. Benne látványos filmtörténeti múzeum van, a teraszáról pedig gyönyörű panoráma nyílik a városra és az Alpok 4000 méteres csúcsaira. Visszaútban a szálláshelyre látogatás a Torinótól néhány kilométerre lévő hegyen található Superga-bazilikában.
A fakultatív program ára: 9.200 Ft + belépő (garantált indulás).

6. NAP: TOIRANO-BARLANG, NOLI, CERVO
Egész napos kirándulás. Először a különlegesen érdekes toiranói barlangrendszert nézzük meg (kb. másfél órás barlangséta – cseppkőcsodák, különleges képződmények, ősemberek lábnyomai, ősi állatok maradványai stb.), majd az Olasz Riviéra egyik legidillikusabb kisvárosába, Noliba látogatunk (festői öböl, középkori vár, sikátoros óváros, régi templomok). Délután ismerkedés Cervóval. E történelmi kisváros jól karbantartott középkori óvárosa egy, a tenger mellett emelkedő hegyre épült. Itt található a gyönyörű barokk plébániatemplom és az ősi vár, mely egy néprajzi múzeumnak ad otthont.

7. NAP: OLASZ RIVIÉRA
Szabad program, pihenés a tengerparton.

8. NAP: PORTOFINO, GENOVA
Egész napos kirándulás Portofinóba és Genovába. Portofino az Olasz Riviéra gyöngyszeme, egy festői öbölben egy ősi halászfalu, színesre festett, egymáshoz tapadó házakkal, a közelben vár, világítótorony, botanikus kert, luxusvillák. A falut autóbusszal nem lehet megközelíteni, ezért egy közeli településről hajózik át a csoport. Délután városnézés az Olasz Riviéra fővárosában, Genovában. Kolumbusz szülővárosa ma Itália legnagyobb kikötője, középkori sikátoros óvárosa szintén a legnagyobbak közé tartozik Olaszországban. A városnézés után szabadidő, lehetőség az akvárium megtekintésére (Európa egyik legnagyobb és leglátványosabb tengeri élővilágot bemutató attrakciója).

9. NAP:
Búcsú az Olasz Riviérától a kora reggeli órákban. Hazautazás a Genova – Piacenza – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (3-8. nap) az időjárás függvényében felcserélődhet.

Kapcsolódó cikkek

» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2019. október. 03
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. szeptember. 17
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Olaszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-tól Olaszország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. A szállások június végétől folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, nincs karantén sem.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Franciaország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.15-től Franciaország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. 
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Fakultatív programok

Fakultatív program: Egész napos kirándulás Mona­có­ba, a mini­államba, melynek csodá­latos fekvése örökké emléke­zetes marad a turisták számára. Láto­gatás az Egzotikus Kertben, a kated­rálisban, séta az óváros szűk utcács­káin. Lehe­tőség a Hercegi Palota megte­kin­tésére. Délután is­mer­ke­dés Monte Carló­val, a vállal­kozó kedvűek a híres kaszinót is meg­láto­gat­hatják.
A fakultatív program ára: 6 900 Ft + belépők (ga­ran­tált indulás).

Fakultatív program: Egész napos kirán­dulás Torinóba. 
Elutazás a Ligur-Alpok nagy­szerű tájain keresztül Olasz­ország negyedik legna­gyobb városába, Torinóba. A város­nézés során látjuk a város híres palo­táit, a Kossuth-házat és a kated­rálist, ahol a híres torinói lepelt őrzik (sajnos csak az eredeti nagy­ságú, élethű fényképet nézhetik meg a turisták). A város­nézés egyik fénypontja a 168 méter magas Mole Antonelliana, mely a XIX. században a világ legma­gasabb kőépü­lete volt. Benne látvá­nyos filmtör­téneti múzeum van, a tera­száról pedig gyönyörű pano­ráma nyílik a városra és az Alpok 4000 méte­res csúcsaira. Vissza­útban a szállás­helyre láto­gatás a Torinótól néhány kilo­méterre lévő hegyen talál­ható Superga-bazi­likában.
A fakultatív program ára: 9 200 Ft + belépő (garantált indulás).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autó­buszos utazást, a 8 éjszakai szállást félpan­zióval, az útle­mon­dási bizto­sítást, a progra­mokat (a fakul­tatívok kivéte­lével) és az iroda idegen­ve­zetőjét (az indu­lástól az érke­zésig), de nem tartal­mazza a belépő­díjakat.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, a belé­pő­dí­ja­kat, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, valamint az idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Olaszországi idegenforgalmi adó: az Olasz Riviérán áprilistól tervezik bevezetni, várható mértéke 1-2 EUR/éj utasonként. A helyszínen fizetendő adó pontos összegét a csoportok indulása előtt küldött utastájékoztató levélben fogjuk megadni.
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 
Az árak tájékoztató jellegűek!
 
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.
 
Aquileia bazilika EUR 2,50
Monaco Egzotikus kert EUR 5,40
Hercegi Palota EUR 8,-
Taggia San Domenico-kolostor EUR 5,-
Torino Mole Antonelliana EUR 8,-
Toirano-barlang EUR 12,-
Portofino hajó EUR 14,-
Genova akvárium EUR 21,-
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­automata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

1 éjszaka tranzitszállás Észak-Olaszországban egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
7 éjszaka az Olasz Riviérán egy kisvárosban található 3 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szálloda rendelkezik szabadtéri úszómedencével, illetve a város tengerparti strandja néhány perces sétával elérhető. (Megjegyzés: az Olasz Riviérán található szálloda úgy tudta visszaigazolni az idei foglalásainkat, hogy a szobák a jún. 18-i és a júl. 24-i csoportok esetében nem légkondicionáltak, az aug. 15-i csoport esetében pedig légkondicionáltak.)

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. A vacsorák 3 fogásosak. (Figyelem: Olaszországban a bü­fé­reg­gelik ál­ta­lá­ban egy­sze­rűbb svédasztalt jelentenek.)
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!