Rab-szigeti kalandozások

Türkiz tenger tornyai Rab-szigeti kalandozások

4 napos körutazás Rab-szigetén

Kirándulásunk során megismerkedünk a Kvarner-öböl gyönyörű szigetével és magyar történelmi vonatkozású városaival.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Kérem, amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Utazást légkondicionált autóbusszal, szállást 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Foglalási díjat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást, belépőket.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 30 fő
Program: 

1. nap
Elutazás a kora reggeli órákban Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. Rövid séta a Dráva parti város hangulatos belvárosában: Pestis-oszlop, Szt. Lajos-templom, Városháza, Keresztelő Szent János katedrális, Egyetemi könyvtár, Postapalota. Majd folytatjuk utunkat Szlovénia egyik legrégebbi városába, Ptujba, mely a város fölé magasodó X. századi várával, belvárosának gyönyörű épületeivel, apró tereivel, kacskaringós utcáival, a környező zöldellő hegyekkel csodás látványt nyújt az idelátogatóknak. Rövid séta a belvárosban: Minorita kolostor, Szt. Péter és Pál- templom, Városi torony, Orfeusz-kő, Szent György-templom. Továbbutazás Rab-szigetre, vacsora, szállás. (690 km)

2. nap
Sziget-túra: Rab-sziget területe mindössze 86 km², korábbi neve Arba. Természeti szépségét, műemlékeit, kultúráját tekintve az Észak-Adria egyik legvonzóbb helye. Kellemes éghajlata nyáron sok napfényt, télen enyhe időt biztosít. Reggeli után Rab gyönyörű városának megtekintése. A kis dombon épült település három legfontosabb utcája a kikötővel párhuzamosan fut. Érdemes megnézni a Rektorpalotát, az Óvárosban található Városi tornyot, a gótikus és reneszánsz patríciusvillákat, a Szent Mária- és Szent András-templomot, valamint a város egyéb különböző korokból származó, változatos stílusban megépített templomait és kolostorait. Kellemes sétákat tehetünk az Óváros hangulatos utcácskáiban, melyeket keresztül-kasul árkádok és lépcsők kötnek össze. Közelebbről megismerhetjük a sziget legzöldebb részét, Suha Puntat, ahol fenyőfák árnyékában csodálhatjuk az érintetlen természetet. Ellátogathatunk a Szent- Eufémia kolostorhoz, mely ma is élő kolostorként működik. A sziget északi részén, Loparon megtekinthetjük a sziget hosszan elnyúló, lassan mélyülő, homokos strandját és meghallgathatjuk Marin kőfaragó legendáját. Vacsora, szállás. (35 km)

3. nap
Reggeli után egész napos fakultatív hajókirándulási lehetőség: Panoráma hajókázás a csodás Adria-tengeren. Elhajózunk a Suha Punta öbölbe, a Zavratnica fjordhoz, napozási, strandolási lehetőség. Ebéd a hajón borkóstolóval. Este séta a gyönyörűen kivilágított, hangulatos óvárosban és kikötőben. Vacsora, szállás.

4. nap
Reggeli után elutazás a Plitvicei-tavakhoz, a híres természeti ritkasághoz, mely 200 km² nagyságú területen található. A tórendszer 16 kristálytiszta tavat és 92 kisebb-nagyobb vízesést foglal magába. A legfelsőbb tó és a legalsóbb tó közötti szintkülönbség kb. 500 m. E vízi csodát, valamint a páratlan szépségű növény- és állatvilágot számtalan fából készült, a tavak felszíne felett átvezető hidakon sétálva csodálhatjuk meg. Továbbutazás Budapestre. Hazaérkezés a késő esti órákban. (680 km)

Kapcsolódó cikkek

» Türkiz csoda: A Plitvicei-tavak - Etédi Alexa, 2013. augusztus. 30
» Főszezoni akció Horvátországban: nyaralás akár 30% kedvezménnyel! - Kovács Attila, 2013. július. 29
» Rab sziget - first minute kedvezmény -15% - Kovács Attila, 2013. május. 14
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. március. 29
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. december. 12
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2015. július. 06
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
» Pula szépséges városa - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást légkondicionált autóbusszal, szállást 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással, magyar nyelvű idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Foglalási díjat, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útelmondási biztosítást, belépőket.

Kötelező költségek: 

Foglalási díj
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Plitvicei Nemzeti Park 110-180 Kuna/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
Plitvicei Nemzeti Park 110-180 Kuna/fő, további költőpénz szükséglet egyéni igények szerint változó
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Rab-szigeten 3-4*-os szállodában, 2 ágyas, pótágyazható, zuhany/WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Az alapár félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevél vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül utazhatnak Horvátországba. Fontos, hogy személyi igazolvánnyal nem rendelkező kiskorú magyar állampolgár továbbra is csak útlevél birtokában utazhat.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Horvátország egész területén jó a közegészségügyi helyzet, kötelezően előírt védőoltás nincs. A csapvíz iható, de fogyasztásra a palackozott ásványvizeket ajánljuk.Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!