Transzszibériai Orient-Expressz

15 napos utazás Moszkvától Pekingig

Egy nem mindennapi Transzszibériai expressz utazásra hívjuk a vállalkozó szellemű utasainkat: Moszkva, Kazany, Jekatyerinburg, Novoszibirszk, Krasznojarszk, Irkutszk, Bajkál-tó, Ulan-Ude, Ulan-Bator, Góbi-sivatag, Peking.

Alapár tartalmazza

Megadott szállást 4 fős kupéban, teljes ellátást, programokat a felsoroltak szerint, transzfereket a repülőtér és a szálloda között (Moszkva és Peking), angol nyelvű idegenvezetést (angol, spanyol, portugál nyelvü idegenvezetés garantált, többi idegennyelv egyéni lekérésre)

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyek repülőtéri illetékek költségét, az orosz, mongol, kínai vízumok költségét, borravalókat, az orosz vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
15 nap
Program: 

1. nap: Budapest - Moszkva
Érkezés Moszkvába, Oroszország fővárosába. Szállás Moszkvában 4*-os szállodában.

2. nap: Moszkva
Egész napos moszkvai városnézés, amely során megtekintjük a Vörös teret, Kreml területét, egyéb híres moszkvai látványosságokat. 
Este transzfer a vasútállomásra, a szállás elfoglalása az Orient Expresszen.

3. nap: Vonaton
Egész napot utazással töltjük a vonaton, végtelen erdőkben, tavakban gyönyörködhetünk. A valódi orosz vidéki táj, Urál hegység vonulatai kísérik utunkat. Este érkezés az Urál fővárosába, Jekatyerinburgba. Szállás Jekatyerinburgban 4*-os szállodában.

4. nap: Jekatyerinburg
Egész napos program, városnézés. Az I. Péter által 1723-ban alapított várost I. Katalin cárnő tiszteletére nevezték el. Az Októberi forradalmat követően a bolsevikok II. Miklós cárt és családját Jekatyerinburgban tartóztatták le és itt is végezték ki. A település Európa és Ázsia földrajzi határvárosa. A városnézés során a XVIII-XIX. századi orosz klasszicista építészet műremekeit láthatjuk. Délután kirándulás a hatalmas uráli erdőségbe, ahol felkeressük a Romanov cári dinasztia történetéhez köthető vallási helyszínt Ganina Yama-t, fakápolna megtekintése.
Szállás az Orient Expresszen.

5. nap: Novoszibirszk
Egész napos utazást követően vonatunk Novoszibirszkbe érkezik, a szibériai régió fővárosába, Oroszország 3. legnagyobb városába. Novoszibirszk létezése szorosan összefügg a Transzszibériai vasútvonal építésével. A vasútvonal Ob folyót keresztező hídját építő régi munkástelep gyors növekedésnek indult. Szállás Novoszibirszkben 4*-os szállodában.

6. nap: Novoszibirszk
Reggeli után városnézést tartunk, amely során megtekintjük a főteret: Lenin tér, Operaház, legszebb ortodox templomok. 
Délután kirándulás a hatalmas tajgába, a valódi szibériai erdőbe. Kb. 30 km-re Novoszibirszktól ellátogatunk Oroszország legnagyobb szabadtéri vasúti múzeumába, ahol több mint 60 különböző lokomotívot, történelmi kocsikat tekitünk meg. Betekintést nyerünk a transzszibériai vasút fejlődési történetébe. Szállás az Orient Expresszen.

7. nap: Krasznojarszk
A mai napot a Jenyiszej folyó legnagyobb kikötővárosában Krasznojarszkban töltjük. A szovjet időkben zárt városként tartották számon Jekatyerinburghoz és Ulán-Udéhoz hasonlóan. A várost több mint 300 évvel ezelőtt alapították. A környék lenyűgöző, magas hegyek és mély kanyonok váltják egymást. Városnézésünk alkalmával lehetőségünk lesz helyi szuveníreket vásárolni a város bevásárlóutcáján. Hajókirándulás a Jenyiszej folyón. Szállás az Orient Expresszen.

8. nap: Irkutszk
Érkezés Irkutszkba, a legősibb szibériai városok egyikébe, melyet sokszínűsége miatt Szibéria Párizsának is neveztek. A kirándulás kulturális fénypontja egy klasszikus koncert előadás egy palotában. Szállás Irkutszkban 4*-os szállodában.

9. nap: Bajkál-tó
Érkezés a Bajkál-tóhoz. A világ legmélyebb tava, 636 km hosszú és 25–79 km széles, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tavat és környező területet egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a Unesco világörökségei közé. A mai napon egy panoráma utazást teszünk, hiszen a tó nemcsak a méreteivel kápráztat el minket, hanem az azt körülölelő sziklák látványával is. A vonat megáll egy kis falunál, ahol az utasok megmártóztathatják a lábukat a tó kristálytiszta vizében, majd piknik. Hajókirándulás a Bajkál-tavon, kikötés Lisztvjanka falunál, a fából épült templom megtekintése. Szállás az Orient Expresszen.

10. nap: Ulan-ude
Érkezés a Burját Autonom Köztársaság fővárosába, Ulan-Ude-ba. A burjátok egy külön etnikai csoport, közeli rokonságban a mongolokkal. 2008-ig autonómiájuk volt a ma Irkutszki területbe beolvasztott Uszt-ordinszkiji Burját Autonóm Körzetben, és a ma Bajkálon túli határterülethez tartozó Aginszkojei Burját Autonóm Körzetben. Ezek az autonóm körzetek elveszítették státusukat, s az előbbiben hat, az utóbbiban pedig három járásra osztották fel őket.
Városnézésünk során tipikus szibériai faházakat láthatunk, felkeressük “Ivolginsky Datsan” Oroszország legnagyobb buddhista templomát.
Az este folyamán határátlépés Mongóliába. Szállás az Orient Expresszen.

11. nap: Ulanbátor
Reggeli órákban érkezés Ulanbátorba, Mongólia fővárosába. Városnézés: Ulanbátorba, ahol a városnézés során megtekintjük a Sukhbaatar teret, a Ghandan kolostort, a Bogd Khaan palotamúzeumot, végül felmegyünk a Zaisan dombra. Az este folyamán résztveszünk egy mongol folklór előadáson. Szállás Ulanbátorban 4*-os szállodában.

12. nap: Ulanbátor
Kirándulás a Terelj Nemzeti Parkba, a Teknős Szikla megtekintése és egy nomád családot látogatunk meg. Csoportunk részére külön szerveznek egy mini Naadaam fesztivált, ahol három különböző mesterséget mutatnak be: birkózás, íjászat, lovaglás.
Szállás Ulanbátorban 4*-os szállodában.

A 13. és 14. napon 2 opció közül választhatunk (előzetesen ennek megfelelően szükséges megrendelni a programot, helyszínen történő változtatásra nincs lehetőség!)

1. opció: +1 napot lehetséges maradni Ulánbátorban, majd repülővel tovább Pekingbe. Ezzel az alternatívával több időnk jut mindkét város megtekintésére, továbbá a 72 órás pekingi tartózkodásunk vízummentességet tesz lehetővé! A program ára ebben az esetben változatlan.

2. opció: Klasszikus vonatos program azok számára, akik a Transzszibériai Orient Expresszel szeretnék folytatni útjukat Pekingig a Góbi sivatagon keresztül.
A kínai vonaton (1 éj) kizárólag Standard Economy és Standard Plus elhelyezést tudnak biztosítani.
Ebben az esetben kínai vízum előzetes beszerzése szükséges!

13. nap (1. opció): Ulánbátor-Peking
Újabb nap áll rendelkezésünkre, hogy felfedezzük a mongol fővárost. Ellátogatunk a történeti múzeumba, ahol betekintést nyerhetünk a mongol történelembe Dzsingisz kántól napjainkig. Délután szabadprogram, igény szerint kasmírgyár látogatás. Este repülővel utazás (kb. 2 óra) Pekingbe. Szállás Pekingben 5*-os szállodában.

13. nap (2. opció): Ulánbátor
Reggeli órákban vonatunk elhagyja Ulánbátort, kb. 30 órás utazás Pekingig.
Délután elérjük a Góbi sivatag területét, amely Mongólia ezen részén nem homok, hanem kősivatag formájában tárul elénk. Nyáron itt akár 35-40 fok is lehet a hőmérséklet, légkondícionáló biztosított a vonaton! Estére vonatunk eléri a mongol-kínai határt. Az eltérő nyomtáv miatt az Orient Expressz nem folytathatja az útját Peking felé, átszállás a kínai külön vonatra. A személyzet a csomagokat átrakodja a kínai kocsikra. Szállás a vonaton.

14. nap (1. opció): Peking
Reggeli után kirándulás a Kínai Nagy Falhoz, városnézésünk során látogatást teszünk a Tiltott Városban, amely csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom ceremoniális és hatalmi központjaként. Palotamúzeum megtekintése.A Mennyei béke tere vagy Tienanmentérnevét a teret északon határoló és azt a Tiltott Várostól elválasztó Mennyei béke kapujáról kapta. 440 000m²-es területével a világ legnagyobb tere. Búcsúvacsora egy híres "pekingi kacsa" étteremben. Szállás Pekingben 5*-os szállodában.

14. nap (2. opció): Peking 
Ebéd előtt érkezés vonattal Pekingbe. Délutáni órákban látogatást teszünk a Tiltott Városban, Palotamúzeum, majd Tienanmen tér. Búcsúvacsora egy híres "pekingi kacsa" étteremben.
Szállás Pekingben 5*-os szállodában.

15. nap: Peking, hazautazás
Reggeli után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.
A program Peking-Moszkva útvonalon fordított sorrendben közlekedik.

Kapcsolódó cikkek

» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2015. január. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Megadott szállást 4 fős kupéban, teljes ellátást, programokat a felsoroltak szerint, transzfereket a repülőtér és a szálloda között (Moszkva és Peking), angol nyelvű idegenvezetést (angol, spanyol, portugál nyelvü idegenvezetés garantált, többi idegennyelv egyéni lekérésre)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyek repülőtéri illetékek költségét, az orosz, mongol, kínai vízumok költségét, borravalókat, az orosz vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy + repülőtéri illeték.
Vízum.
Útlemondási biztosítás.
BBP biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb. 200 Euro/fő vagy kb. 250 USD/fő, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő. Jelentkezéskor vissza nem téríthető foglaló fizetendő!
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kiutazás egyénileg történik, a körutazás alatt vonattal, illetve repülővel.

Szállás: 

1. opció szerint: 1 éj Moszkvában 4*-os szállodában, 6 éj a Transzszibériai Orient Expressz hálófülkéiben; 1 éj Jekatyerinburgban 4*-os szállodában, 1 éj Novoszibirszkben 4*-os szállodában, 1 éj Irkutszkban 4*-os szállodában, 2 éj Ulanbátorban 4*-os szállodában, 3 éj Pekingben 5*-os szállodában 

2. opció szerint: 1 éj Moszkvában 4*-os szállodában, 6 éj a Transzszibériai Orient Expressz hálófülkéiben; 1 éj Jekatyerinburgban 4*-os szállodában, 1 éj Novoszibirszkben 4*-os szállodában, 1 éj Irkutszkban 4*-os szállodában, 2 éj Ulanbátorban 4*-os szállodában, 1 éj kínai vonaton; 2 éj Pekingben 5*-os szállodában

Elhelyezés a Transzszibériai Orient Expresszen

Standard Plus

A vonat kocsik központilag szabályozottan légkondicionáltak és fűthetők, ám csak menet közben üzemelnek. A Standard kategóriájú vagonok mindkét végükön mosdó/WC-vel felszereltek. Minden fülke két 65x185 cm-es alsó- és két 65x185 cm-es felső ággyal felszerelt. A felső ágyak felhajthatók. A poggyászokat az ágyak alatt és az ajtó fölötti tárolón lehet elhelyezni. 220 voltos aljzatok a vagonokban elérhetők. Ágynemű és törülköző csere: minden 3. napon. A fülkék kb. 4 négyzetméteresek. 1 vagy 2 fő elhelyezésére foglalhatók.

Standard Economy

Felszereltségük a Standard Plus fülkékkel azonos, 4 fő elhelyezése esetén foglalhatók.

Deluxe Silver

Minden fülke egy 120x185 cm-es alsó- és egy 85x185 cm-es felső ággyal, wc/mosdó/zuhannyal, egyénileg szabályozható légkondicionálóval és fűtéssel, szekrénnyel, székkel, CD/DVD lejátszóval, LCD-vel, hajszárítóval, fürdőköpennyel, papuccsal és 220 voltos aljzatokkal felszerelt. Törülköző csere: naponta, ágynemű csere: minden 3. napon. A fülkék kb. 5,4 négyzetméteresek. 1 vagy 2 fő elhelyezésére foglalhatók. 220 voltos aljzatok a vagonokban elérhetők.

Étkezés: 
A részvételi a vonaton teljes ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Oroszországba és Kínába való belépés vízumköteles. A vízumhoz szükséges: a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, 1 db színes igazolványkép, illetve Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ügyintézési idő: 1,5 hét. Orosz vízum tájékoztató: http://visa.kdmid.ru
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!