Tour de France

8 napos buszos út Franciaországban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • idegenforgalmi adót
 • fakultatív programok árát
 • helyszíni belépők összegét
Hossz: 
8 nap

Szállás

3 és 4 csillagos szálloda.

Program: 

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – AUSZTRIA – SALZBURG
Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, hegyes­halmi határátlépéssel utazás Ausztriába. Útközi megállások után délután érkezés Salzburgba, a templomok városába, melynek csodálatos barokk épületei az UNESCO Világörökség Listáján sze­repelnek. Városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának lát­ványosságait érinti. A Mirabell-park szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, és a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül nevezik Észak-Rómájának Salzburgot. Látjuk a város fölé magasodó Hohensalzburg várat is. Szállás.

2. NAP: NÉMETORSZÁG – ULM – STRASBOURG
Ezen a napon átszeljük Németországot. A déli órákban megál­lunk Ulmban. Felkeressük a világ legmagasabb tornyával (161 m) rendelkező keresztény templomot, az Ulmi Katedrálist. Gótikus alapjai a XIV. századból valóak. Tornyába több mint 750 lépcső vezet fel. Az apszis üvegablakai a XV. századból valóak. A temp­lom megtekintése után folytatjuk utunkat. Következő progra­munk már Franciaországban lesz, Strasbourg megtekintése. A város a Rajna bal partján található, mégsem ez a híres, hanem az Ill folyócska, mely körbeöleli az UNESCO Világörökségei között is megtalálható óvárost. Ezt keressük fel. Strasbourg politikai­lag is fontos város, mert itt található az Emberi Jogok Európai Bírósága és az EU számtalan irodája és hivatala. A belváros meg­tekintése után szálláshelyünkre buszozunk.

3. NAP: NANCY – TROYES
Ezen a napon két különleges kisvárost tekintünk meg. Először Nancy szecessziós belvárosát keressük fel. Oly egységes és lát­ványos ez a város, hogy felkerült az UNESCO Világörökségei közé. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Troyes-ba, mely Franciaország Kulturális és Történelmi Városa címmel is rendel­kezik. Fagerendás belvárosa és a XII. században épült gótikus Péter-Pál Katedrális mindenki tetszését elnyeri. Városnézésünk után folytatjuk utunkat szálláshelyünkre.

4. NAP: ORLÉANS – CHAMBORD – BLOIS
A délelőtti program a több mint 2.000 éves Orléans-ban város­nézés. A híres francia szabadságharcos Jeanne d’Arc vezetésével a franciák először itt győztek az országba benyomuló angolok­kal szemben 1429-ben. A belváros megtekintése után folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökségei közé sorolt Loire-menti kas­télyok vidékére. A folyóvölgy első kastélya, melyet felkeresünk Chambordban található. Számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Az erdőből előtűnő szép parkkal körbevett épülettömb minden ember cso­dálatát kiváltja. A kastélylátogatásunk következő állomása Blois, mely régi királyi város, itt szintén láthatunk egy szép kastélyt. Ez olyan szempontból különbözik a többitől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Ennek meg­tekintése után, szállásunkra az esti órákban érkezünk.

5. NAP: CHENONCEAUX – AMBOISE – CHAUMONT
Ezen a napon a környék kastélyait látogatjuk meg. Kevés utazással sok látványosságot tudunk megtekinteni és szebbnél szebb építé­szeti remekművekben gyönyörködhetünk. Először a Chenonceaux kastélyt fedezzük fel, mely azért is különleges, mert ez a legna­gyobb vízikastély az országban. Következő megállásunkkor az Amboise reneszánsz kastélyt tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. Délután a Chaumont keressük fel, melynek nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A nap végén össze­gezve a látottakat megállapíthatjuk, hogy az egyik kastély és park szebb, mint a másik és ugyan több dologban hasonlítanak egy­máshoz a paloták, de mégis mindegyik más. Az esti órákban fog­laljuk el közép-franciaországi szállásunkat.

6. NAP: FONTENAY – DIJON
A mai napon folytatjuk Közép-Franciaország látványosságainak megismerését. Első programunk a Világörökségek közé is bevá­lasztott Fontenay apátság megtekintése lesz. Több történelmi filmet forgattak a XII. században épült cisztercita apátság falai között. Építészetileg kiváló állapotban megmaradt műemlék leg­érdekesebb részeinek felkeresése után buszozunk tovább, és dél­után érkezünk Burgundia megye központjába Dijonba. Városnéző túránk során érintjük a Burgundi Hercegek Palotáját, a 800 éve épült Notre Dame templomot és a fagerendás házakkal ékesített belvárost. A város leghíresebb terméke a mustár. A városnézést követően felkeresünk egy üzletet, ahol tájékoztatót kapunk az elkészítési módról, tesztelni is lehet a mustárokat, és a végén, aki akar, ízlés szerint, vásárolhat a pikáns, de többféleképpen ízesített dijoni mustárakból. Ezt követően szállásunkra utazunk. Javasoljuk, hogy az esti vacsorához fogyasszanak el – a környék neves termékéből –, egy pohár burgundi vörösbort.

7. NAP: SVÁJC – ZÜRICH – AUSZTRIA – TIROL
Ezen a napon délelőtt még Franciaország elzászi részén hala­dunk keresztül, így érkezünk Svájcba. Nyugat-keleti irány­ban átszeljük az országot. Útközben gyönyörködünk a tájban, miközben idegenvezetőnk érdekességeket mesél az ország­ról. Az ország legnépesebb városában, Zürichben városnézés. Megtekintjük az óvárost, a híres bankokkal és üzletekkel öve­zett Bahnhofstrasse-t, a monumentális Grossmünster katedrá­list, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó partját. A szabadprogram alatt, aki akar, bemehet a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomba, vagy sétálhatunk a világ egyik legdrágább vásárló utcáján és ámulhatunk a zürichi elegáns üzletek méregdrága termékein. Ezt követően ausztriai szállásunkra utazunk.

8. NAP: KUFSTEIN – HEGYESHALOM – BUDAPEST
Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megállunk egy híres vár megtekintése céljából. Az Inn folyó fölé magasodó sziklán talál­ható, a magyar történelem szempontjából is fontos hajdani vár­börtön. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván – ahol több híres magyar raboskodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka, vagy éppen Rózsa Sándor –, elgondol­kodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban is. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény-és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. Folytatjuk utunkat Magyarországra. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

 • Autóbuszos kirándulás Közép- Franciaországba
 • Loire-menti kastély felkeresése
 • Útközben 4 országban városlátogatások
 • 5 UNESCO Világörökség megtekintése
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • idegenforgalmi adót
 • fakultatív programok árát
 • helyszíni belépők összegét
Helyszíni költségek leírása: 
Ulm - katedrális torony 5 €
Fontenay apátság 11 €
Kufstein vár 13 €
Chambord kastély 16 €
Chenonceau 16 €
Amboise 17 €
Blois kastély 13 €
Chaumont 20 €
Helyi és idegenforgalmi adó 10 €
Belépők ára: kb.: 121 €
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazás.

Felszállási helyek:

Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:15 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátás tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!