Toscana repülővel - pihenéssel a tengerparton

5 napos körutazás Toszkánában

Programunkat azon kedves utasainknak ajánljuk, akik a hosszú utazás fáradalmait szeretnék elkerülni, de Toszkánát semmiképp! Szállásunk végig egy helyszínen, a toszkán tengerparton lesz ahonnan élményteli kirándulásokra indulunk az ikonikus dombok és szőlőtőkék között, hogy felfedezzük Toszkána ízeit, világörökségeit, miközben tengerparti pihenésre is jut időnk!

Alapár tartalmazza

Szállás megadott ellátással, Idegenvezető, Utazás repülővel, Útlemondási biztosítás, Közlekedés

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programok, Utasbiztosítás, Belépők, Egyéb étkezések, Idegenforgalmi adó, Repülőtéri illeték

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő

Szállás

szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában

Program: 

1. nap: Budapest - Pisa és a toszkán tengerpart!
Elutazás Budapest, Liszt Ferenc repülőtérről menetrend szerinti repülőjárattal Pisa-ba. Érkezést követően Pisa ikonikus városában időzünk, ahol a Csodák terének építészeti remekműveivel ismer­kedünk. Láthatjuk a méltán híres pisai ferde tornyot, a tér közepén elhelyezkedő katedrálisát a keresz­telő kápolnával. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára, ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett ka­nyarulatában. (ezen programrész a repülőmenetrend alapján az utolsó napon is megvalósulhat). Szállás­helyünkre a toszkán tengerparton lévő üdülővárosba érkezünk, 4 éj­szakán keresztül leszünk itt.

2. nap: Montecatini Alto fogaskerekűvel és Firenze titkai
Reggelit követően kedvére pihen­het a napsütötte toszkán tenger­parton, vagy jöjjön velünk! Fa­kultatív ajánlatunk: Montecatini Alto dombtetőre épült kisvárosba igyekszünk fogaskerekűvel! A fo­gaskerekű jellegzetessége, hogy a régi időkből maradt itt a helyi la­kosoknak és turistáknak egyaránt, mely régi favázas kocsik a mai na­pig nagyon jó szolgálatot tesznek! Sétálunk hangulatos utcáin, terein majd Firenze nevezetességeinek meghódítására indulunk. Monte­cattiniből Firenzébe érkezünk, ahol a belvárost villamossal közelítjük meg. Majd helyi idegen­vezetőnkkel gyalogosan indulunk Firenze titkainak felfedezésére. Vá­rosnézésünk során megcsodáljuk a gyönyörű Santa Croce templomot, a Palazzo Vecchio-t, a firenzei Dómot a keresztelő kápolnával (kívülről), Signori teret, Ponte Vecchhio-t és mi sem egyértelműbb, mint, hogy leülünk egy kellemes kávézó te­raszára egy finom csésze ristretto (aromákban gazdag olasz rövid kávé) elfogyasztására. „Kötelező” betekinteni a San Lorenzo vásár­csarnokba, sétálni a gyümölcsök, pecorino sajtok, olivák, sonkák és húskészítmények, fűszerek illata és látványa között, mely magával ragadó hangulata emlékezetes ma­rad! Szabadidőnkben elvegyülünk a helyiek között… foglaljon helyet a hangulatos olasz bárok egyikében és egy csésze kávé mellett élvezzük a hangulatát a városnak. Fakul­tatív ajánlatunk: a méltán híres Uffizi képtárat tekinthetjük meg magyar nyelvű tárlatvezetéssel. Vonattal hagyjuk el a várost, majd autóbuszunkkal szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Lucca borkóstolóval! Torre del Lago és Viareggio tengerpartja
Reggelit követően kedvére pihen­het a napsütötte toszkán tenger­parton, vagy jöjjön velünk! Fakul­tatív ajánlatunk: a mai napon egész napos kirándulásra indulunk. Puccini városát, Torre del Lago-t keressük fel. Meglátogatjuk az egyik leghíre­sebb olasz zeneszerző villáját, ahol a Pillangókisasszony, a Tosca, a Bo­hémélet ma is népszerű dallamait komponálta (a ház ma múzeum, Puccini sírja is itt található). Utunk következő állomása a festői Versíliai-parton fekvő üdülővároska, Viareggio, melyet a helyi karneválja tett híressé. Sétálunk tengerpartján, megtekintjük nevezetes épülete­it, időjárás függvényében fürdési lehetőség. A délutánunkat egy igazi, hiteles toszkán városra, Lucca városfalakkal körbezárt óvá­rosára fordítjuk. A várfalakon be­lüli világ kifejezetten meghitt, hival­kodásoktól mentesen szép. A város nevezetes szülötte Giacomo Pucci­ni, a Turandot, a Bohémélet, a Pil­langókisasszony komponistája. Tör­ténelmi belvárosát egy 4 km hosszú nagy és erős várfal veszi körül, melynek tetején sétányt alakítottak ki. Sétálunk a hajdani római Forum, ma Lucca főterén és a város másik nevezetessége a Piazza dell’Anfi­teatro körüli téren, ahol a régi amfiteátrum maradványaira a leg­különlegesebb és legérdekesebb tér épült! Elsétálunk a Guinigi-to­rony „magassága alatt” valamint láthatjuk a San Michele „csomóba kötött” oszlopait. Sétálunk szűk ut­cácskáin, láthatjuk román stílusú templomait, kereskedőházait. Sétánkat követően egy igazi toszkán borkóstolóra indulunk a Lucca közeli dombok közé! Au­tentikus környezetben finomabb­nál-finomabb borokat kóstolunk, miközben olívabogyót ízlelgetünk. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: La Spezia és Cinque Terre öblei hajóval és vonattal
Reggelit követően kedvére pihen­het a napsütötte toszkán tenger­parton, vagy jöjjön velünk! Fakul­tatív ajánlatunk: ezen a napon az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot és tengeröblöket keressük fel, mely öt tengeröböl ál­tal körbezárt települést rejt. Felejt­hetetlen élményben lesz része! A sziklák oldalában megbúvó színes kis halász falvakat hajóúton fedezzük fel (rossz idő esetén vonattal): La Speziából hajóval Porto Venere mediterrán hangulatú promenádján sétálunk, majd Vernazza szűk kis öblében teszünk látogatást. Hajónkkal sorra látogatjuk a szebbnél-szebb öblöket miután a végén érkezünk Monterosso al Mare nyüzsgő öbléhez. A festői településeken partra szállva élvezzük a varázslatos helyszíneket (az egyes időpontokban a hajótársaság és hullámzó tenger alapján köt ki a hajó valamely két helyszínen). A sós tenger illata és a látvány mindenképp felejthetetlen élményt garantál az idelátogatónak! Időjárástól függően strandolási lehetőség Monterosso al Mare-n! A sós tenger illata és a látvány mindenképp felejthetetlen élményt garantál az idelátogatónak! Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap: Viareggio-Pisa-Budapest
Reggelit követően transzfer Pisa repülőterére és menetrendszerinti repülővel hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Firenzei látnivalók - Etédi Alexa, 2013. február. 13
» Látnivalók Firenzében: a Szépművészeti Akadémia (Accademia di Belle Arti) - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: A Pitti-palota és a Boboli-kert - Etédi Alexa, 2013. február. 08
» Látnivalók Firenzében: a Santa Croce templom - Etédi Alexa, 2013. február. 07
» Látnivalók Firenzében: az Uffizi képtár - Etédi Alexa, 2013. február. 07
» Látnivalók Firenzében: a Ponte Vecchio - Etédi Alexa, 2013. február. 07
» Látnivalók Firenzében: a Palazzo Vecchio és a Piazza della Signoria - Etédi Alexa, 2013. február. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Olaszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.06.03-tól Olaszország megnyitotta határait a légiközlekedés előtt, így a menetrendszerinti járatok közlekedhetnek. A szállások június végétől folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre, nincs karantén sem.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Fakultatív programok

Firenze és Montecatini kirándulás 80 EUR + 10 EUR vonatjegy/fő (15 főtől)
Lucca és Torre del Lago kirándulás  80 EUR (15 főtől)
Cinque Terre öblei és La Spezia kirándulás 80 EUR + 31 EUR hajójegy/fő (15 főtől)
Uffizi képtár tárlatvezetéssel, belépővel 45 EUR (15 főtől)
Jelentkezéskor foglalni kell!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállás megadott ellátással, Idegenvezető, Utazás repülővel, Útlemondási biztosítás, Közlekedés

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programok, Utasbiztosítás, Belépők, Egyéb étkezések, Idegenforgalmi adó, Repülőtéri illeték

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó
Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 32 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülővel

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!

Szállás: 

szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Toszkána (olaszul: Toscana) Észak-Olaszország közigazgatási régiója; nyugaton a Tirrén-tenger irányában helyezkedik el. Északnyugat felé Liguria, északon Emilia–Romagna, keleten Marche és Umbria, délen Lazio határolja. Közigazgatási székhelye: Firenze. Közigazdaságilag 10 megyéből áll. (Arezzo, Firenze, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa-Carrara,Pisa, Pistoia, Prato, Siena). Toszkána az olasz reneszánsz szülőföldje, kiemelkedő alkotásokkal az építészet, festészet és szobrászat területén. Az UNESCO Világörökség részei: Firenze történelmi belvárosa Pisa, Dóm tér a Val d'Orcia (Orcia-völgy) Siena történelmi belvárosa Pienza történelmi belvárosa San Gimignano történelmi belvárosa.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
6 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
5.0
<szöveg nélkül>
Vecsés
4.6
A szállás elhelyezkedése csodás, a szobák kicsit retrosak, de nem zavaróan, reggeli finom helyben sütött pékár, a vacsora is szuper és bőven bőséges. Lehetett volna 2 nappal hosszabb a program, a Cinque Terrére 1 nap nagyon kevés. Az utolsó nap jó lett volna, ha csak este kellett volna hazautazni, mert így 1 nap elveszett az amúgy is kicsit rövid nyaralásból.De összegezve nagyon jó kis nyaralás volt, gyönyörű helyekkel, bármikor indulnék újra.
Nyíregyháza
5.0
Nagyon jó szervezés, csodálatos programok. Jó szállás, nagyon jó ellátással. Az idegenvezető nagyon felkészült, fantasztikus ember! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Kétbodony
4.8
<szöveg nélkül>
Harsány
4.8
<szöveg nélkül>
Kiskunhalas
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!