Törökország gazdagon **** repülővel

9 napos körutazás Törökországban

Az ezeréves kultúrával rendelkező, mesés szépségű ország sok meglepetést tartogat az odalátogatóknak: letűnt kultúrák felfedezésre váró nyomai, a mesés szépségű tájak, a helyiek vendégszeretete, az ízletes ételek és nem utolsó sorban a 8000 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart várja a turistákat!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

A repülős utazást valamint helyben buszos utazást, a 8 éjszakai szállást büféreggelis ellátással és az idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, árfolyam pótdíjat, a kötelező vacsora felárat, belépőket, egyéb étkezéseket, útlemondási biztosítást. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
9 nap

Szállás

4-5 * hotelekben,
Isztambulban 3*szállodában 2 éj
Kappadókiában 2 éj
Antalyaban, Pammukale, Kusadasi, Canakkale 1-1- éj 

Program: 

1. nap: KAYSERI : 
Repülés isztambuli átszállással Közép-Anatólia ősi városába, ahol csak kevés idő áll rendelkezésre a Mahberi Hunat Hatun iszlám
épületegyüttes és a nagymecset megtekintésére. Utazás és szállás elfoglalása Kappadókiában.

2. nap: KAPPADÓKIA csodái:
A döbbenetes tájon utazva kulturális értékek sokaságát csodálhatjuk meg: Kaymakli földalatti városa (egyebek mellett templom, élelmiszerraktár); a Göreme-völgy lélegzetelállító sziklaformáció festett templomokat rejtenek; barlanglakások és jellegzetes
„tündérkémények" teszik teljessé a Göreme szabadtéri múzeum élményeit. Uchisar várerőd fotószünettel. Látogatást teszünk egy szőnyegszövő és egy kézműves faluban is.

3. nap: SULTANHANI - KONYA: 
Az anatóliai szteppén haladva felkeressük az egykori Selyemút egyik legjobb állapotban fennmaradt Karavánszeráját, Sultanhani-t. Konya - dervisek szent városában a különleges Mevlana múzeum és síremlék megtekintése. Szállás Antalyaban (2 éj).

4. nap: ANTALYA - ASPENDOS - DÜDES - vízesés:
De. Antalya - a tengerparti város felfedezése: Hadrianus - kapu, Óratorony, óvárosi utcák-terek Ottomán-kori házsorokkal, Korkút-mecset a tört minarettel. A természet szépségét csodálhatjuk meg a Düden vízesésnél. Du. a bizánci eredetű Aspendos-ba megtekintjük Törökország legjobb állapotban lévő római kori színházát. Este szabadidő Antalya élénk turistakikötőjében.

5. nap: TERMESSOS - PAMMUKALE - HIERAPOLIS:
Látványos hegyi környezetben található az egyik legjobb állapotban megőrzött régészeti látnivaló: Termessos i.e 2. sz-i romvárosban: agora, Hadrianusz templom, Artemisz és Zeusz templomok, stb. Hierapolisz - az ókori rómaiak fürdővárosa volt: római fürdők és színház, Apolló templom. Pammukale - egyedülálló termálvizes teraszos medencék fehér mészkőből a hegyoldalban (a természet Nr. 1 csodája török földön). Szállás a csodás Pammukale szomszédságában.

6. nap: SELCUK - EPHESOS - KUSADASI:
Selcuk-ban felkeressük a kora keresztény Szt. János bazilika méltóságteljes romjait és a korai oszmán építészet remekművét a XIV. sz-i IVa Bey mecsetet. Ephesos - az egész kelet-mediterrán térség legnagyobb kiterjedésű ókori városában: agora és a márvány út, óriási római kori színház, Celsus könyvtára, az ókori világ hét csodája közé sorolt Artemis templom. Kusadasi - szállás elfoglalása az elegáns Égei-tengeri üdülővárosban, este szabadidő a bazárban.

7. nap: az Égei-tenger mentén II. - PERGAMON - TRÓJA:
Rövid fürdési lehetőség Kusadasi homokos fövenyén (vagy séta a Madár-szigetre). Útközben megtekintjük Szűz Mária házát és a hozzá tartozó kis kápolnát. Pergamon-t méltán tartják az ókori hellenisztikus világ szellemi központjának: az Asclepion (ősi gyógyászati
központ), az Acropolis és Vörös Bazilika megtekintése. Az Égei-tenger partján északra haladva: az ókori Trója régészeti értékeit és a híres falovat tekintjük meg. Szállás Canakkale-ban.

8. nap: CANAKKALE - RODOSTO - ISTAMBUL: 
Dardanellák fővárosában: a vízparti várerőd és parti sétány megtekintése, majd átkompolás a tengerszoroson Ázsiából Európába. Rodostóban felkeressük a Rákóczi Múzeumot, a legfontosabb magyar vonatkozású műemléket Törökországban, majd további rövid városnézés a Márvány-tenger partján fekvő elbűvölő kisvárosban. Késő du. informatív buszos-gyalogos városnézés Isztambulban Ata Sophia, Kék Mecset, Hippodron tér, Galata-híd. Szállás elfoglalása.

9. nap:
Repülés haza menetrendi járattal.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2023. január. 22
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2022. szeptember. 06
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Saját múzeuma lesz Trójának - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A repülős utazást valamint helyben buszos utazást, a 8 éjszakai szállást büféreggelis ellátással és az idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, árfolyam pótdíjat, a kötelező vacsora felárat, belépőket, egyéb étkezéseket, útlemondási biztosítást. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj
Kötelező vacsora felár

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések díját, valamint személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest – Istanbul – Kayseri és Istanbul – Budapest útvonalon Turkish repülőjárattal.
Törökországban összkomfortos helyi autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. A vacsora felár kötelezően fizetendő!

A területről: 
Az a hely, ahol Ázsia megvetette a lábát Európában, különböző kultúrák olvasztótégelye, egyben híd a két kontinens között. Az ország gyors ütemben modernizálódik - olykor annyira gyorsan, hogy úgy érezzük, mintha a folyamat a szemünk láttára játszódna le. Világias, Nyugat-orientált, élénk szabadpiaci gazdasággal. Konyhaművészetéről csak legekben lehet beszélni, tengerpartjai álomszépek, városai közül sokat látványos, régi mecsetek és várak tarkítanak. Ráadásul Törökország továbbra is a Földközi-tenger vidékének legolcsóbb úticélja.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

99%-os indulási garancia (Kiscsoportos felár) Irodánk meghirdetett útjai – utasaink bizalmának és a vonzó ár/szolgáltatás aránynak köszönhetően – az előző évek átlagában 95% körüli arányban indultak el. Az indulások biztonságát tovább emeljük az alábbiak szerint:

Buszos csoportok: a minimális induló létszám 22 utas, azaz már 22 fős. Csoportot is elindítunk akár a leghosszabb programokra is! A tervezett létszám változatlanul 32-42 fő (az árkalkuláció is erre készült), amely összhangban áll a bemutatott 48-49 üléses autóbuszok férőhely kapacitásával.

22-29 fő közötti csoportok garantált indítását vállaljuk:

• A. az előzetesen kijelölt 49 fős autóbuszt indítjuk el, ez fokozott utazási kényelmet (esetenként akár 2 ülőhelyet is) jelent utasaink részére! A jelentősen emelkedő fejenkénti költségek részbeni kiegyenlítésére utasainktól 6% felár ráfizetését kérjük.

• B. Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál ún. Midi méretű 29-35 üléses komfortos autóbuszt indítunk. Ezeken a buszokon WC és büfé nincs. Ez esetben a felár mértéke csak 5% az alapdíjra.
 
Egyes rövidebb, általában 1 sofőrös programjainknál (Prága és Dél-Csehország, Alpesi varázslat, Varázslatos Dalmácia,) a minimális utaslétszám 15 fő!
 
Repülős csoportok: Minden repülős körútnál jelezzük a minimum létszámot, melytől a program biztosan indul. Ezenfelül megadjuk a tervezett utas számot is, mely ideális a program minél színvonalasabb lebonyolítására (ennek betartására is odafigyelünk). A minimum és tervezett létszám közti utas szám esetén azonban irodánk felárat számít fel. Ennek díját megtalálják az adott program szolgáltatási blokkjában. Értelemszerűen a jelzett tervezett létszám megléte esetén nem számítunk fel felárat. A nagyobb utazási komfort mellett a kiscsoportos utazás előnyei közé sorolható a bensőségesebb hangulat, a programidők, megállások hatékonyabb kihasználása, az idegenvezetővel való intenzívebb kapcsolattartás. Rendkívül versenyképes áraink és az említett előnyök alapján az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy utasaink a szükséges 5-6 % költségnövekedést megértően fogadják. Emiatt senki sem
mondott még le utazást. Fontosnak tartjuk a meghirdetett programok indulásának garantálását ezáltal is megfelelve az Önök folyamatos bizalmának!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!