Törökország gazdagon **** repülővel

9 napos körutazás Törökországban

Az ezeréves kultúrával rendelkező, mesés szépségű ország sok meglepetést tartogat az odalátogatóknak: letűnt kultúrák felfedezésre váró nyomai, a mesés szépségű tájak, a helyiek vendégszeretete, az ízletes ételek és nem utolsó sorban a 8000 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart várja a turistákat!

Alapár tartalmazza

A repülős utazást valamint helyben buszos utazást, a 8 éjszakai szállást büféreggelis ellátással és az idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, árfolyam pótdíjat, a kötelező vacsora felárat, belépőket, egyéb étkezéseket, útlemondási biztosítást. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: KAYSERI : 
Repülés isztambuli átszállással Közép-Anatólia ősi városába, ahol csak kevés idő áll rendelkezésre a Mahberi Hunat Hatun iszlám
épületegyüttes és a nagymecset megtekintésére. Utazás és szállás elfoglalása Kappadókiában.

2. nap: KAPPADÓKIA csodái:
A döbbenetes tájon utazva kulturális értékek sokaságát csodálhatjuk meg: Kaymakli földalatti városa (egyebek mellett templom, élelmiszerraktár); a Göreme-völgy lélegzetelállító sziklaformáció festett templomokat rejtenek; barlanglakások és jellegzetes
„tündérkémények" teszik teljessé a Göreme szabadtéri múzeum élményeit. Uchisar várerőd fotószünettel. Látogatást teszünk egy szőnyegszövő és egy kézműves faluban is.

3. nap: SULTANHANI - KONYA: 
Az anatóliai szteppén haladva felkeressük az egykori Selyemút egyik legjobb állapotban fennmaradt Karavánszeráját, Sultanhani-t. Konya - dervisek szent városában a különleges Mevlana múzeum és síremlék megtekintése. Szállás Antalyaban (2 éj).

4. nap: ANTALYA - ASPENDOS - DÜDES - vízesés:
De. Antalya - a tengerparti város felfedezése: Hadrianus - kapu, Óratorony, óvárosi utcák-terek Ottomán-kori házsorokkal, Korkút-mecset a tört minarettel. A természet szépségét csodálhatjuk meg a Düden vízesésnél. Du. a bizánci eredetű Aspendos-ba megtekintjük Törökország legjobb állapotban lévő római kori színházát. Este szabadidő Antalya élénk turistakikötőjében.

5. nap: TERMESSOS - PAMMUKALE - HIERAPOLIS:
Látványos hegyi környezetben található az egyik legjobb állapotban megőrzött régészeti látnivaló: Termessos i.e 2. sz-i romvárosban: agora, Hadrianusz templom, Artemisz és Zeusz templomok, stb. Hierapolisz - az ókori rómaiak fürdővárosa volt: római fürdők és színház, Apolló templom. Pammukale - egyedülálló termálvizes teraszos medencék fehér mészkőből a hegyoldalban (a természet Nr. 1 csodája török földön). Szállás a csodás Pammukale szomszédságában.

6. nap: SELCUK - EPHESOS - KUSADASI:
Selcuk-ban felkeressük a kora keresztény Szt. János bazilika méltóságteljes romjait és a korai oszmán építészet remekművét a XIV. sz-i IVa Bey mecsetet. Ephesos - az egész kelet-mediterrán térség legnagyobb kiterjedésű ókori városában: agora és a márvány út, óriási római kori színház, Celsus könyvtára, az ókori világ hét csodája közé sorolt Artemis templom. Kusadasi - szállás elfoglalása az elegáns Égei-tengeri üdülővárosban, este szabadidő a bazárban.

7. nap: az Égei-tenger mentén II. - PERGAMON - TRÓJA:
Rövid fürdési lehetőség Kusadasi homokos fövenyén (vagy séta a Madár-szigetre). Útközben megtekintjük Szűz Mária házát és a hozzá tartozó kis kápolnát. Pergamon-t méltán tartják az ókori hellenisztikus világ szellemi központjának: az Asclepion (ősi gyógyászati
központ), az Acropolis és Vörös Bazilika megtekintése. Az Égei-tenger partján északra haladva: az ókori Trója régészeti értékeit és a híres falovat tekintjük meg. Szállás Canakkale-ban.

8. nap: CANAKKALE - RODOSTO - ISTAMBUL: 
Dardanellák fővárosában: a vízparti várerőd és parti sétány megtekintése, majd átkompolás a tengerszoroson Ázsiából Európába. Rodostóban felkeressük a Rákóczi Múzeumot, a legfontosabb magyar vonatkozású műemléket Törökországban, majd további rövid városnézés a Márvány-tenger partján fekvő elbűvölő kisvárosban. Késő du. informatív buszos-gyalogos városnézés Isztambulban Ata Sophia, Kék Mecset, Hippodron tér, Galata-híd. Szállás elfoglalása.

9. nap:
Repülés haza menetrendi járattal.

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2016. november. 15
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Saját múzeuma lesz Trójának - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülős utazást valamint helyben buszos utazást, a 8 éjszakai szállást büféreggelis ellátással és az idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, árfolyam pótdíjat, a kötelező vacsora felárat, belépőket, egyéb étkezéseket, útlemondási biztosítást. A részvételi díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő, kötelezően fizetendő árfolyam pótdíjat, melynek pontos mértékéről az ügyintézők adnak tájékoztatást a foglalást követően (az árfolyam pótdíj összege függ: az EUR árfolyamtól, a választott fakultatív programoktól és egyéb opciós költségektől).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Árfolyam pótdíj
Kötelező vacsora felár

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések díját, valamint személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest – Istanbul – Kayseri és Istanbul – Budapest útvonalon Turkish repülőjárattal.
Törökországban összkomfortos helyi autóbusszal.

Szállás: 

4-5 * hotelekben,
Isztambulban 3*szállodában 2 éj
Kappadókiában 2 éj
Antalyaban, Pammukale, Kusadasi, Canakkale 1-1- éj 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. A vacsora felár kötelezően fizetendő!
A területről: 
Az a hely, ahol Ázsia megvetette a lábát Európában, különböző kultúrák olvasztótégelye, egyben híd a két kontinens között. Az ország gyors ütemben modernizálódik - olykor annyira gyorsan, hogy úgy érezzük, mintha a folyamat a szemünk láttára játszódna le. Világias, Nyugat-orientált, élénk szabadpiaci gazdasággal. Konyhaművészetéről csak legekben lehet beszélni, tengerpartjai álomszépek, városai közül sokat látványos, régi mecsetek és várak tarkítanak. Ráadásul Törökország továbbra is a Földközi-tenger vidékének legolcsóbb úticélja.
Vízum: 
A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!