Lykia körút - magyar idegenvezetéssel

8 napos körutazás Törökországban

Körutazásunk változatos programjának köszönhetően felfedezheti Lykia-partvidékét! Megismerkedünk Antalya környékével, meglátogatjuk Aphrodisiast, Afrodité templomát, Márvány utcákon sétálva megcsodálhatjuk Odeont, Hadriánusz templomát, megcsodálhatja a Taurus-hegység csúcsait, lehetőségünk nyílik megtekinteni Antalyát, a Török Riviéra egyik legszebb városát.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, transzfereket a szálloda és a repülőtér között, 7 éjszaka szállás 4* vagy 5*-os szállodákban, kétágyas szobában, reggelivel (5 éj Antalya régióban, 1 éj Kusadasiban, 1 éj Pamukkáléban), a programban meghirdetett kirándulásokat (ebéd és belépők nélkül), alkoholmentes welcome coctailt, magyar nyelvű idegenvezetést a kirándulásokon, légkondicionált autóbuszt, szakértelemmel rendelkező sofőrrel.

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, stornó biztosítást, italfogyasztást az étkezéseknél, fakultatív programok díját (a helyszínen fizetendők), belépőket, további étkezéseket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Utazás Antalyába
Utazás repülőgéppel Antalyába. Helyi képviselőnk fogadja Önöket a repülőtéren,majd transzfer a szállodába. Welcome koktél és a heti program ismertetése. Szállás Antalyában vagy Antalya 
közelében.

2. nap: Antalya környéke
Ezen a napon megismerkedünk Antalya környékével. Reggeli után először ellátogatunk Antalya híres vízeséséhez, majd a 13. Századból származó Szeldzsuk Hidat tekintjük meg. Megállunk egy rövid fotószünetre Aspendos ősi városa és az aquaduct mellett, majd visszatérünk a szállodába. Szállás Antalyában vagy Antalya közelében.

3. nap: Antalya – Aphrodisias – Kusadasi
Reggeli után a gyönyörű Kusadasi tájon keresztül utazva érkezünk meg Aphrodisiasba, mely az antik időkben orvosi és szobrászati iskoláiról volt nevezetes. A legfontosabb műemlékek itt: Afrodité temploma, a 30.000 férőhelyes nagy stadion és a rendkívül jó állapotban fennmaradt görög-római színház. Szállás Kusadasiban.

4. nap: Kusadasi – Ephesus – Selcuk – Pamukkale
Reggeli után Efesusba indulunk, az ókori világ egyik legnagyobb régészeti ásatási területéhez. Az ókori Kurétesz és a Márvány utcákon sétálva megcsodálhatjuk a leghíresebb műemlékeket, mint az Odeont, Hadriánusz templomát, a skolasztikusok fürdőjét, az Agorát, a Celsus könyvtárat, a nagy színházat és a korabeli metropolisz több más épületét, melyeket Szent Pál is meglátogatott. Ezután meglátogatjuk Artemis templomát, amely az ókori világ hét csodájának egyike volt. Ezután Isa-Bey 14. századi mecsetjénél tájékoztatást kapunk az iszlám vallásról és kultúráról. Délután továbbutazunk Pamukkalébe. Szállás Pamukkalében egy 4*-os hotelben.

5. nap: Pamukkale – Antalya
Reggeli után utunk a Taurus-hegység csodás tájain keresztül vezet Antalyafelé. Útközben híres anatóliai szőnyegekkel és a szőnyegszövéssel ismerkedünk meg. Az anatóliai szőnyegeket Marco Polo is a világ legszebbjének tartotta. Szállás az antalyai régióban.

6. nap: Antalya városnézés
Reggeli után lehetőségünk nyílik megtekinteni Antalyát, a Török Riviéra egyik legszebb városát. A város egy magas tufa-sziklára épült, a város keleti részén a szirt 35 méter mélyen függőlegesen szakad a tengerbe. Egy látványos utazás keretében áthaladunk busszal a városon, majd lehetőségünk nyílik Törökország híres arany- és bőráruiból beszerezni néhányat. A bazárban nagy a kínálat keleti fűszerekből, gyümölcsökből, zöldségekből és ajándéktárgyakból. Délután elutazunk egy tengerparti szállodába, ahol a hát-
ralévő 2 éjszakát töltjük.

7. nap: Szabadnap
Ezt a napot reggeli után pihenéssel tölthetjük és élvezhetjük a tengerparti szálloda szolgáltatásait.

8. nap: Hazautazás
Reggeli, majd a megadott időben transzfer az antalyai repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Nyaralás Törökországban - Antalya szépségei - Kovács Attila, 2018. május. 04
» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2016. november. 15
» Törökországi kalandok - Kovács Attila, 2015. április. 07
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Kurdisztánnak fognak hívni egy kislányt - Etédi Alexa, 2013. július. 15
» Feltárják az ókor egy szabadtéri műtermét - Etédi Alexa, 2013. június. 27
» Törökországi kedvencek Líkiától Alanyáig - Etédi Alexa, 2013. június. 20
» Saját múzeuma lesz Trójának - Etédi Alexa, 2013. június. 13
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, transzfereket a szálloda és a repülőtér között, 7 éjszaka szállás 4* vagy 5*-os szállodákban, kétágyas szobában, reggelivel (5 éj Antalya régióban, 1 éj Kusadasiban, 1 éj Pamukkáléban), a programban meghirdetett kirándulásokat (ebéd és belépők nélkül), alkoholmentes welcome coctailt, magyar nyelvű idegenvezetést a kirándulásokon, légkondicionált autóbuszt, szakértelemmel rendelkező sofőrrel.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, stornó biztosítást, italfogyasztást az étkezéseknél, fakultatív programok díját (a helyszínen fizetendők), belépőket, további étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Belépődíjak, vacsora, ebéd, egy török est, all inclusive szállodai ellátás a 6. és 7. napon.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok ára, belépők.
A helyszínen kötelezően fizetendő 199 EUR/fő (mely tartalmazza a belépődíjakat, 5 alkalommal vacsorát, 5 alkalommal ebédet, egy török estet, All inclusive szállodai ellátást a 6. és 7. napon)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Antalyába.

Szállás: 

7 éjszaka szállás 4* vagy 5*-os szállodákban, kétágyas szobában, reggelivel (5 éj Antalya régióban, 1 éj Kusadasiban, 1 éj Pamukkáléban)

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. A további étkezések kötelező költségként fizetendő a helyszínen.
A területről: 
Kappadókia egy Kis-Ázsiában fekvő terület ősi neve, melyet délen a Toros-hegység, északon a Fekete-tenger, keleten az Eufrátesz határolt. Kappadókiában találhatóak a híres föld alatti városok, melyek az első keresztények búvóhelyei voltak. Ma turistalátványosságnak számítanak, de néhány lakást szállodaként is üzemeltetnek, illetve akár meg is lehet vásárolni néhányat. Népszerű és a világon egyedülálló látványosságok a számtalan, furcsa alakú "Tündérkémények", a Göreme Völgy holdbéli vidéke, a Göreme Nemzeti Park, a sziklatemplomok, Kaymakli és Derinkuyu föld alatti városai, a Zelve völgy, Avanos (edények), az Uchisar sziklaerőd, az Ihlara völgy és Soglani.
Vízum: 
Magyar állampolgárok 2014. február 9-től vízummentesen léphetnek be és tartózkodhatnak Törökország területén. A tartózkodás időtartama összevonva is legfeljebb 90 nap lehet 180 napon belül, azaz vízummentesen egyszerre legfeljebb 90 nap tölthető el Törökországban. Vízummentes beutazás esetén az útlevélnek a belépéstől számított legkevesebb 150 napig érvényesnek kell lennie (a 90 napos vízummentességi időszak alatt + 60 napig).
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!