Körút Kelet-Törökország alig ismert csodavilágában - Sívas, Divrigi, Malatya, Noé és Ábrahám-emlékhelyek, Nemrut- és Ararát-hegy

11 napos körutazás Kelet-Törökországban

Törökország csodálatos városokkal, gyönyörű tájakkal, remek sportolási lehetőségekkel, finom ételekkel és a híres török vendégszeretettel várja a turistákat.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetőt végig a helyszínen.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, egyágyas felárat, fakultatív programok díját, valamint a belépőket, borravalókat és további étkezéseket.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 10 fő
Program: 

1. nap: Budapest – Sivas
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, isztambuli átszállással Sivasba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Sivasban.
 
2. nap: Sivas - Divrigi - Malatya
Reggeli után ismerkedés Sivas látnivalóival: a XIII. századi Gök medresze, Nagy dzsámi, stb. Délután továbbutazás Divrigibe, ahol megtekintjük az Ahmed sah parancsára épített Nagymecset és kórház komplexumot, mely az UNESCO Világörökség része. Vacsora és szállás Malatyában.
 
3. nap: Malatya - Nemrút-hegy - Gaziantep
Reggeli után utazás a Nemrút-hegyhez, mely Törökország egyik legkülönlegesebb helye, aki ide ellátogat, életre szóló látványban, élményben lesz része. I. Antiochus király az I. században görög és perzsa istenek szobrait emeltette a 2000 méter magas hegyen, melyek maradványai a mai napig is megtekinthetőek. Ezt követően továbbutazás Gaziantepbe. Vacsora, szállás Gaziantepben.
 
4. nap: Gaziantep – Sanli Urfa
Reggeli után meglátogatjuk a Zeugma-Gaziantep Régészeti Múzeumot, ahol a világ egyik legnagyobb mozaik kiállítása található. Délután utazás Zeugma antik városába. Szabad idő a kikötőben, majd továbbutazás Sanli Urfába. Vacsora, szállás Sanli Urfában.
 
5. nap: Sanli Urfa - Harran - Mardin
Reggeli, majd Urfa különleges hangulatú városában felkeressük a bibliai helyeket, a Szent Halastavat, Ábrahám barlangját. Délután felfedezzük Harrant, mely a mezopotámiai időkből ismert, ősi hely, méhkaptárra emlékeztető vályogkúpjait ma is lakják. Ábrahám próféta családja élt itt, majd a világ első iszlám egyetemének adott otthont. Ezt követően Göbekli Tepe régészeti lelőhelyéhez utazunk, mely kevesek által ismert, mégis hatalmas jelentőségű: itt található az első, ember által létrehozott vallásos építmény, mely korban megelőzi Stonehenge köveit és az egyiptomi piramisokat is. Továbbutazás Mardinba. Vacsora, szállás Mardinban.
 
6. nap: Mardin - Deyrulzafaran kolostor - Dara
Reggeli után kirándulás az egyik legősibb keresztény zarándokhelyre, a Deyrulzafaran kolostorba, mely a mai napig a szír ortodox pátriárka központja, ezután Dara romvárosát tekintjük meg. A mezopotámiai erődváros III. Dárius perzsa királyról kapta a nevét. Visszautazás Mardinba, ahol ellátogatunk az Isa Szultán által építtetett Zinciriye medreszéhez, majd Mardin óvárosát fedezzük fel. Vacsora, szállás Mardinban.
 
7. nap:  Mardin - Diyarbakir - Van
Reggeli, majd utazás az 5000 éves történelmű Diyarbakirba, melynek 5,5 km hosszú fekete bazaltból épült városfala teljesen épségben megmaradt. Látogatás a Tigris folyóra épült Silvan hídnál, majd láthatjuk a Hevsel kerteket is. A 700 hektáros terület több mint 180-féle madárnak ad otthont, így 2015-ben felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Rövid városnézés után továbbutazás Vanba. Vacsora és szállás Vanban.
 
8. nap: Van-tó - Isha Pasa Palota - Dogubeyazit
Reggeli, majd szabad program Van belvárosában vagy fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Akdamar szigetére. Törökország legnagyobb tavának, a Van-tónak a felszínét számos sziget képe töri meg, melyeken örmény templomokat, monostorokat alapítottak. Látogatás a legjobb állapotban megmaradt, csodásan díszített, ősi Szent Kereszt templomban, melyet a X. században az örmény király építtetett. (A program ára: 14.500 Ft.) Délután utazás Dogubeyazit felé, útközben látogatás a Muradiye-vízesésnél, majd a lélegzetelállító Isha Pasa Palotát nézzük meg. Törökország egyik legszebb palotáját a XVII. században építették, gyönyörűen harmonizálnak benne a szeldzsuk, grúz, török, perzsa és örmény elemek, így teremtve meg az igazi ezeregy éjszaka-hangulatot. Vacsora, szállás Dogubeyazitban.
 
9. nap: Ani - Artvin
Reggeli, majd felkeressük Noé bárkájának feltételezett helyét. A Biblia szerint Noé bárkája az Ararát-hegyen kötött ki. Gyönyörködhetünk az 5137 méter magas Ararát fenséges, hósapkás látványában. Ezt követően továbbutazás Ani középkori városába. Útközben megálló Ahmedi Han türbéjénél. A síremlék a XVII. századi nagy török filozófusnak állít emléket. Délután megérkezés a középkori örmény királyság fővárosába, Aniba, ahol megtekintjük a szellemváros monumentális katedrálisát. Vacsora és szállás Artvin környékén.
 
10. nap: Trabzon
Reggeli, majd utazás a Camili bioszféra-rezervátumon keresztül a Fekete-tenger partján fekvő Trabzonba, mely a XIII-XV. században a Trapezunti Császárság székhelye volt. Érkezés után kirándulás a Trabzontól nem messze, egy hegyoldalba épült Sümela kolostorhoz (felújítási munkálatok miatt ideiglenesen kívülről tekintjük meg.) Délután visszautazás Trabzonban, ahol megtekintjük a Hagia Szofia bizánci templomot. Vacsora és szállás Trabzonban.
 
11. nap: Trabzon - Isztambul – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés a menetrendtől függően.

 

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2016. november. 15
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Kurdisztánnak fognak hívni egy kislányt - Etédi Alexa, 2013. július. 15
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

8. napi fakultatív program: hajókirándulás Akdamar szigetére: 14.500 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetőt végig a helyszínen.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet és a repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, egyágyas felárat, fakultatív programok díját, valamint a belépőket, borravalókat és további étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők. Ára: 195 EUR/fő.
Borravaló: ajánlott 3 EUR/nap/fő.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, isztambuli átszállással Sivasba

Szállás: 

 Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A program ára büféreggelis ellátást foglal magában.
Időjárás: 
Az Égei- és a Földközi-tenger partján enyhe esős tél és forró, száraz nyár váltogatják egymást. Az európai területeken a nyár meleg, a tél hideg, de ritkán süllyed a hőmérséklet fagypont alá. Törökország belsejében a magas fennsíkokon a tél már meglehetősen hideg. A Fekete-tenger partján, nyáron elég kellemetlen az idő, nagyon sok eső hullik. A hegyekben télen rengeteg hó esik, és nagyon hideg van. A délkeleti tájak nyáron kibírhatatlanok, sokszor 45 °C fölé emelkedik a hőmérséklet.
Vízum: 
A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!