Kappadokia körút - magyar idegenvezetéssel

8 napos körutazás Törökországban

Ezen a mesebeli körutazáson ellátogatunk a kora középkori Szeldzsuk Birodalom egykori fővárosába, megtekintjük a híres Mevlana Kolostort és a szeldzsuk művészet kincsestárát, Konya városát, valamint az egyedülállóan szép tündérkéményeket, az ókori barlangtemplomokat, és a föld alatti várost Kappadókia környékén. A Török Riviérára visszatérve kirándulást teszünk Antalya belvárosában.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, transzfereket a szálloda és a repülőtér között, 7 éjszaka szállást 4* vagy 5*-os szállodában reggelivel (5 éj Antalya régióban, 2 éj Kappadókiában), 3 napos kirándulást Kappadókiában (ebéd és belépőjegyek nélkül), egy egész napos kirándulást Antalyában (ebéd nélkül), alkoholmentes welcome koktélt, magyar nyelvű idegenvezetést a kirándulásokon, légkondicionált autóbuszt, szakértelemmel rendelkező sofőrrel.

Alapár nem tartalmazza

Baleset, betegség, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, stornó biztosítást, italfogyasztást az étkezéseknél, fakultatív programok díját (a helyszínen fizetendők), belépőket, további étkezéseket.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Utazás Antalyába
Utazás repülővel Antalyába, ahol helyi képviselőnk fogadja Önöket a repülőtéren.Transzfer a Török Riviérára, szállodai szobák elfoglalása. 

2. nap: Információs óra
Reggeli után idegenvezetőnk welcome koktél mellett ismerteti a heti programot, tájékoztatást nyújt a környékről és a programokról (indulási időpontok, fakultatív programlehetőségek). Délután szabad program. Szállás Antalya térségében.

3. nap: Antalya – Konya – Kappadókia
Korán reggel elindulunk Kappadókiába. Érdekes utazást teszünk a Taurusz hegyláncai között, majd megérkezünk Konyába, Mevlana híres városába, a korai középkori szeldzsuk birodalom egykori fővárosába, amelyet a vallásos törökök ma is jelentős zarándokhelyként tisztelnek. Ellátogatunk a Mevlana Múzeumba, mely a táncoló dervisek vallási rendjének kolostora volt, majd egy kis pihenő után továbbutazunk Kappadókiába. Szállás 4*-os szállodában Kappadókiában.

4. nap: Kappadókia
Reggeli után meglátogatjuk Göreme szabadtéri múzeumát, ahol csodálatos freskókkal díszített barlangtemplomokat láthatunk, mely a Világörökség része. A nap folyamán többször megállunk fotókat készíteni a gyönyörű tájról. Ellátogatunk az egyik földalatti városba is, ahol a keresztények rejtőzködtek az arab invázió idején. A túra végén megtekintünk egy szőnyegszövő műhelyt, ahol nyomon követhetjük, hogyan készülnek a világhírű török szőnyegek. Szállás Kappadókiában.

5. nap: Kappadókia – Antalya
Reggeli után visszautazunk Antalyába. Útközben megtekintünk egy ősi karavánszerájt, amelyet az ottomán időkben használtak. Szállás Antalyában vagy Antalya térségében.

6. nap: Antalya
Reggeli után lehetőségünk nyílik megtekinteni Antalyát, a Török Riviéra egyik legszebb városát. A város egy magas tufa-sziklára épült, a város keleti részén a szirt 35 méter mélyen függőlegesen szakad a tengerbe. Láthatjuk a Hadriánusz-kaput, a történelmi óratornyot, a Yivli minaretet és Antalya óvárosát. Útközben lehetőségük nyílik Törökország híres arany- és bőráruiból beszerezni néhányat. Délután elutazunk egy tengerparti szállodába.

7. nap: Szabadnap
Ezt a napot reggeli után pihenéssel tölthetjük, vagy választhatunk egyet a fakultatív kirándulások közül.

8. nap: Hazautazás
Reggeli, majd a megadott időben transzfer az antalyai repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A Google Translate Android alkalmazása már magyarul is tud - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2016. június. 21
» Látnivalók Rómában: Caracalla thermái - Sólyom Márk, 2014. szeptember. 30
» Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda - Etédi Alexa, 2014. május. 15
» Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések - Etédi Alexa, 2014. március. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, transzfereket a szálloda és a repülőtér között, 7 éjszaka szállást 4* vagy 5*-os szállodában reggelivel (5 éj Antalya régióban, 2 éj Kappadókiában), 3 napos kirándulást Kappadókiában (ebéd és belépőjegyek nélkül), egy egész napos kirándulást Antalyában (ebéd nélkül), alkoholmentes welcome koktélt, magyar nyelvű idegenvezetést a kirándulásokon, légkondicionált autóbuszt, szakértelemmel rendelkező sofőrrel.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset, betegség, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, stornó biztosítást, italfogyasztást az étkezéseknél, fakultatív programok díját (a helyszínen fizetendők), belépőket, további étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
Belépődíjak, vacsora, ebéd, egy török est, all inclusive szállodai ellátás a 6. és 7. napon.

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok ára, belépők.
A helyszínen kötelezően fizetendő 199 EUR/fő (mely tartalmazza a belépődíjakat, 5 alkalommal vacsorát, 5 alkalommal ebédet, egy török estet, All inclusive szállodai ellátást a 6. és 7. napon)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Antalyába.

Szállás: 

7 éjszaka szállás 4* vagy 5*-os szállodában, kétágyas szobában, reggelivel (5 éj Antalya régióban, 2 éj Kappadókiában)

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást foglal magában. A további étkezések kötelező költségként fizetendő a helyszínen.
A területről: 
Kappadókia egy Kis-Ázsiában fekvő terület ősi neve, melyet délen a Toros-hegység, északon a Fekete-tenger, keleten az Eufrátesz határolt. Kappadókiában találhatóak a híres föld alatti városok, melyek az első keresztények búvóhelyei voltak. Ma turistalátványosságnak számítanak, de néhány lakást szállodaként is üzemeltetnek, illetve akár meg is lehet vásárolni néhányat. Népszerű és a világon egyedülálló látványosságok a számtalan, furcsa alakú "Tündérkémények", a Göreme Völgy holdbéli vidéke, a Göreme Nemzeti Park, a sziklatemplomok, Kaymakli és Derinkuyu föld alatti városai, a Zelve völgy, Avanos (edények), az Uchisar sziklaerőd, az Ihlara völgy és Soglani.
Vízum: 
Magyar állampolgárok 2014. február 9-től vízummentesen léphetnek be és tartózkodhatnak Törökország területén. A tartózkodás időtartama összevonva is legfeljebb 90 nap lehet 180 napon belül, azaz vízummentesen egyszerre legfeljebb 90 nap tölthető el Törökországban. Vízummentes beutazás esetén az útlevélnek a belépéstől számított legkevesebb 150 napig érvényesnek kell lennie (a 90 napos vízummentességi időszak alatt + 60 napig).
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!