Városnézés Isztambulban - Hotel 3* Repülővel

5 napos egyéni városnézés Isztambulban 3*

Isztambul a világ egyik legmagávalragadóbb és legizgalmasabb városa. A régi és az új, a kelet és a nyugat érdekes keveredése és Európát Ázsiával összekötő különös földrajzi helyzete felejthetetlenné teszi a látogatást. Mint három birodalom korábbi fővárosának, Isztambulnak a múltat idéző jelei mindenütt fellelhetők a hajók kürtjétől a müezzinek imára hívó hangjáig, a mecsetek aranyos kupoláiról visszaverődő napsugaraktól a bizánci mozaikfigurák hipnotikus tekintetéig.

Alapár tartalmazza

a repülőjegyet a Budapest - Isztambul (Sabiha Gökcen repülőtér) - Budapest útvonalon közlekedő Wizzair menetrend szerinti járatán, a szállást 4 éjszakára reggelis ellátással illetve személyenként 1 db nagyméretű kézipoggyászt (56x45x25cm). A repülőgépek telítettségének függvényében a részvételi díj emelkedhet! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza

a repülőtéri illetéket, a leírásban nem szereplő étkezéseket, helyi idegenforgalmi adót, a kötelező útlemondási biztosítást (részvételi díj 1,4 %-a) valamint a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást. Igény esetén privát transzfer (repülőtér-szálloda-repülőtér) foglalható 20 000 Ft/fő áron (javasolt, mivel a repülőtér kb. 60 km távolságra található Isztambul központjától).

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 2 fő
Program: 

1. nap - Budapest, Isztambul
Elutazás menetrend szerinti járattal Isztambulba (Sabiha Gökcen repülőtér), a városba, mely minden elképzelésünket felülmúlja számtalan látnivalójával, ahol egy régi kultúra és egy modern, óriási méretű nagyváros fogad bennünket, több száz, néhol több ezer éves látnivalókkal és a felhôkarcolók, üvegpaloták világának keverékével. Bejelentkezés a szállodába, majd szabadprogram a világ egyik legszebb metropoliszában. A rendelkezésünkre álló idő függvényében érdemes felkeresni egy helyi piacot.

2. nap - Isztambul
Reggeli után kezdjül el felfedezni a várost, amely egyszerre két kontinensen fekszik, ahol keveredik kelet és nyugat, és amely a mecsetek és múzeumok városa is.Keressük fel a világhírû Hagia Sophia épületét, mely a Világörökség része, különlegessége többszörös kupolamegoldása, majd tekintsük meg a Kék mecsetet Ahmed szultán mecsetjét. Népszerű nevét azokról a kék csempékről kapta, melyekkel a belsô falait borították. Városnézésünket a Topkapi palotával folytassuk, mely az oszmán szultánok és háremhölgyeik rezidenciája volt 400 éven át.

3. nap - Isztambul
Reggeli után szabadidőnkben folytassuk a város felfedezését, tegyünk egy hajótúrát a Boszporuszon, majd keressük fel Isztambul ázsiai részét is.

4. nap - Isztambul
Reggeli után szabadidőnkben folytassuk a város felfedezését, tegyünk egy hajótúrát a Boszporuszon, majd keressük fel Isztambul ázsiai részét is. 

5. nap - Isztambul, Budapest
Reggeli után a szabadidőnk függvényében keressük fel a bazárt, majd utazás egyénileg a reptérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2015. június. 20
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Kék mecset - Etédi Alexa, 2012. december. 01
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Tavaszköszöntő hétvége Isztambulban - hajóval a Boszporuszon és a szultánok teaháza - 4 nap
» Török körutazás - Isztambul - 6 nap
Fakultatív programok


Hop on Hop off buszjegy:

Fedezze fel Isztambul városát a Hop on Hop off városnéző busz segítségével. A busz érinti Isztambul legjelentősebb látnivalóit (többek között: Tokapi Palota, Hagai Sofia). A buszok a Sultan Ahamet térről indulnak, két útvonalon közlekednek, a kék útvonal kb. 1 óra 15 percig, míg a piros útvonal kb. 2 óráig tart. A piros útvonalon a buszok 10-17 óra között fél óránként, míg a kék útvonalon 10.15-16.15 között óránként indulnak. A 24 óráig érvényes buszjegy ára 9 500 Ft/fő


Hajóút a Boszporuszon
Ismerje meg Isztambult egy hangulatos hajóút során. A hozzávetőlegesen 5 órás program reggel 8 óra körül indul, a transzferbusz veszi fel az utasokat a szállodában, majd első állomás az egyiptomi fűszerpiac felkeresése (a bazár vasárnaponként zárva tart, ezért akkor ez kimarad a progamból) majd hajóra szállnak és egy hangulatos hajóút során ismerik meg a várost, végül a program a Rumeli erőd felkeresésével zárul. A kirándulás a Taksim városrészben ér véget, visszajutás a szállodába egyénileg. A kirándulás angol, német, spanyol, francia és olasz idegenvezetéssel rendelhető.Részvételi díj: 8 000 Ft/fő


Félnapos Isztambul városnézés
A kb. 5 órás program reggel 8 óra körül indul, a transzferbusz veszi fel az utasokat a szállodában; majd a program első állomása a Hippodrome tér, majd ezt követően felkeresik a Kék Mecsetet majd a Hagia Sophia-t is, végül pedig a Nagybazárt. Visszatérés a szállodába egyénileg, a program a bazárban zárul. A bazár vasárnaponként zárva. Hétfői napokon a Hagia Sophia zárva, így ekkor egy másik bazilikát keresnek fel. A program angol, német, francia és spanyol idegenvezetéssel rendelhető.Részvételi díj: 9 900 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a repülőjegyet a Budapest - Isztambul (Sabiha Gökcen repülőtér) - Budapest útvonalon közlekedő Wizzair menetrend szerinti járatán, a szállást 4 éjszakára reggelis ellátással illetve személyenként 1 db nagyméretű kézipoggyászt (56x45x25cm). A repülőgépek telítettségének függvényében a részvételi díj emelkedhet! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőtéri illetéket, a leírásban nem szereplő étkezéseket, helyi idegenforgalmi adót, a kötelező útlemondási biztosítást (részvételi díj 1,4 %-a) valamint a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást. Igény esetén privát transzfer (repülőtér-szálloda-repülőtér) foglalható 20 000 Ft/fő áron (javasolt, mivel a repülőtér kb. 60 km távolságra található Isztambul központjától).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Üdülőhelyi illeték: kb. 2EUR/fő/nap (összesen mintegy 8-10 EUR/fő-vel kell számolni)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 20 EUR/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti Wizzair járattal Budapest - Isztambul (Sabiha Gökcen repülőtér) - Budapest útvonalon. A repülőjegy foglalása speciális feltételekhez kötött, ezért bizonyos dátumok esetén a részvételi díj emelkedhet. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le.
A repülőtér mintegy 60 km távolságra található Isztambul központjától, amelyre kedvezményes áron foglalható privát transzfer (Taxi) a repülőtér-szálloda-repülőtér útvonalra.

Szállás: 

VÁRHATÓ SZÁLLODA: Szállást 4 éjszakára az Óvárosban található Melita Hotel*** Istanbul kétágyas szobáiban.
http://www.melitahotel.com/

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz!
A területről: 
Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának központja volt. 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat. A leghíresebb épület a Topkapi palota, amely a XV. és a XIX. század között a szultánok lakóhelyéül szolgált. A számos épület közül kiemelkedik az egykori hárem és a birodalmi kincstár, amely tömve van arany, ezüst és gyémánt ékszerekkel. A Hagia Sophia székesegyház 548-ban épült. Egy része sajnos már elpusztult, de számos része jó állapotban fenn az utókor számára. Leghíresebb épülete a Kék Mecset. Nem szabad kihagyni a Bazár megtekintését sem. Azon kívül, hogy a török kultúra fontos részét képezi, nagyon kedvező áron tudunk itt vásárolni.
Vízum: 
A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, ezért palackos ásványvíz fogyasztását javasoljuk. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!