Szulejman nyomában

3 napos városlátogatás Törökországban

Isztambul: a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán terül el, több mint 13 milliós lakossággal a török metropolisz. Különleges fekvése – Európát és Ázsiát köti össze –, kulturális örökségei egyedülállóak. Vallási, történelmi jelentősége meghatározó az emberiség történetében, egyike az öt eredeti patriarchátusi székhelynek, az ortodox egyház központja, manapság pedig Törökország gazdasági és kulturális centruma.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrendszerinti repülőjárattal, 2 éjszaka szállást Isztambulban, reggelivel, egy fél napos és egy egész napos városnéző programot Isztambulban, a transzfereket a programok során és a repülőtéri transzfereket (minden transzfer légkondicionált buszokkal történik), magyar nyelvű idegenvezetést, egy boszporuszi hajókázást, a helyi adókat és illetékeket.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a kötelezően útlemondási biztosítást (az alapár 1,3%-a), BBP biztosítást, a programban nem említett étkezéseket, az italokat, a belépőket.

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 40 fő
Program: 

1. nap – Budapest – Isztambul
Elutazás Budapestről Isztambulba közvetlen repülőjárattal. Érkezés Isztambulba, transzfer és bejelentkezés a szállodákba, ezután fél napos városnéző túra.

2. nap - Isztanbul
Reggeli a szállodában, találkozó az idegenvezetővel. Egész napos városnéző program Isztambulban. A túra során látogatás a Szulejmán Szultán Mecsetbe, Isztambul legnagyobb mecsetébe, melyet Mimar Sinan tervezett, akit az Ottomán Birodalom legnagyobb építészeként tartanak számon. A mecset Isztambul harmadik hegyének legdominánsabb épülete, mely az egyetemi negyedtől északra található. Kitűnő kilátás nyílik innen az „Aranyszarvra”, mely egy szarv formájú öböl. A túra következő állomása a Rustem Pasha Mecset, melyet szintén Mimar Sinan építetett Rustem Pasha vejének, a Hatalmas Solimannak. A mecset igazi szépségét az izniki cserepek adják, melyek kívülről és belülről is díszítik az épületet. Ezután egy különleges boszporuszi hajókirándulás következik. A Boszporusz a Márvány-tengert a Fekete-tengerrel köti össze, ezzel elválasztva Európát Ázsiától. Többek között a Boszporusz folyó adja Isztambul különleges szépségét. A hangulatos hajókirándulás során megtekinthetjük a Dolmabache Palotát, a Beylerbeyi Palotát, a Ciragan Palotát és a Rumeli Erődöt. A hajókázás számos fából készült ókori villát és hidat is érint, valamint gyönyörű tájakat csodálhatunk meg. A program végén meglátogatjuk a híres egyiptomi fűszerbazárt, mely 1597 és 1664 között épült és Isztambul legrégebbi fedett bazárja. A bazárban igazi forgatag és különleges aromás-fűszeres illatok várják a látogatókat. Kaphatunk itt gyümölcsöket, zöldségeket, virágokat, halakat és még számtalan terméket és cikket.
Esti fakultatív programlehetőség (térítés ellenében): egy misztikus, török hangulatú vacsorában részesülhetünk, ahol megismerhetjükk a török konyhát és a pezsgő isztambuli éjszakai életet.

3. nap – Isztambul – Budapest
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás közvetlen repülőjárattal Isztambulból Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2016. november. 15
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Kék mecset - Etédi Alexa, 2012. december. 01
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hétvége Isztambulban idegenvezetéssel - 4 nap
» Isztambul, a Boszporusz metropolisza - repülővel - 5 nap
» Hétvége Isztambulban Október 23-i hétvégén - 4 nap
» Isztambul, a Boszporusz metropolisza - autóbusszal Rodostó magyar emlékei és Edirne minaretjei - 6 nap
» Isztanbult látni kell - 6 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrendszerinti repülőjárattal, 2 éjszaka szállást Isztambulban, reggelivel, egy fél napos és egy egész napos városnéző programot Isztambulban, a transzfereket a programok során és a repülőtéri transzfereket (minden transzfer légkondicionált buszokkal történik), magyar nyelvű idegenvezetést, egy boszporuszi hajókázást, a helyi adókat és illetékeket.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a kötelezően útlemondási biztosítást (az alapár 1,3%-a), BBP biztosítást, a programban nem említett étkezéseket, az italokat, a belépőket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

 

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal Budapest – Isztambul – Budapest útvonalon.

Szállás: 

2 éjszaka középkategóriájú szállodában, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség. Javasolt védőoltások és bővebb információ: www.utazaselott.hu.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!