Szilveszter Isztambulban

Új évi mulatság két kontinens között

Ilyen még nem volt; szilveszter a Boszporuszon! Ha még nem jártál Isztambulban, vagy egy különleges programra vágysz, akkor itt a helyed! Európa és Ázsia találkozásánál, hajón köszöntjük az újesztendőt, igazi fergeteges hangulatban. Az Aranyszarv-öböl ilyenkor parázslik, vibrál, utcabálok, gigantikus tűzijátékok ideje ez: a Happy New Year avagy Yeni Yiliniz Kutlu Olsun!

Alapár tartalmazza

az utazást busszal, szállást 3 éjszakára, 3 csillagos szállodában, bőséges reggelit, a szilveszteri ünnepi vacsorát és programot, ágyneműt és törölközőt, programokat és a csoportvezetést.

Alapár nem tartalmazza

baleset-, betegség - és poggyászbiztosítást, fakultatív programokat és belépőket, egyéb étkezéseket, helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót illetve a fakultatív útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5,5 %-a)

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

Kedd, az indulás napja (december 29.)
Délelőtt búcsút veszünk Budapesttől, majd Szerbián, Belgrádon át, estére Bulgária útjain haladunk. Filmekkel, utazásaink történeteivel mulattatjuk az időt a balkánon keresztül.

Szerda, Isztambul: a megérkezés napja, a város felfedezése (december 30.)
Hajnalban, -ha szerencsénk van, csak rövid ideig-, a török határon rostokolunk, és az útlevél ellenőrzés után a fehér félhold országában buszozunk. Elsuhanunk Edirne mecsetei mellett, aztán hamarosan megpillantjuk Európa legnagyobb városának határát. A szállodánk recepcióján lepakolunk, majd a nyüzsgő város felfedezésére indulunk. Alig lépünk ki az ajtón, a körülöttünk lévő minaretekből egyszerre hangzik föl a müezzinek semmihez nem hasonlítható jellegzetes, imára hívó, elnyújtott éneke. Ekkor érezzük először, hogy egy titokzatos és vonzóan érdekes, más világba csöppentünk. Először a Sultanahmet negyed látnivalóit, a Kék Mecsetet (Sultan Ahmet Camii) a Császári palotát (Topkapi Szerájt) és az Hagia Sophia-t nézzük meg. Szállodánkba visszatérve pihenünk egy keveset, aztán felfrissülve az éjszakai életébe vetjük magunkat. Hangulatos éttermek, teázók, duruzsoló vízipipás vendéglátóhelyek fogadják a helyiek mellett a turistákat is.            

Csütörtök, Isztambul felfedezése: a Beyoglu és a Galata városrész, este SZILVEZTERI VACSORA ÉS (Isztam)BULI (december 31.)  
A müezzin „énekére” mi is felébredtünk. A látnivalók sorát a világ egyik legfényűzőbb épületében a Dolmabahce-palotában kezdjük, majd a szomszédos Dolmabahce-dzsámi következik. Barangolásunk következő pontja a híradókból (is) ismert Taksim-tér lesz, ahonnan a kontinens egyik leghosszabb sétálóutcáján az Istiklal Caddesin andalogva érkezzünk meg a Galata-toronyhoz. A dombtetőre épült magaslatról a legszebb a rálátás a városra. Miután mindent aprólékosan megnéztünk, legurulunk a tengerpartra, a helyi halpiacra, ahol megkóstoljuk többek kedvencét, a halas szendvicset. Ízlelőbimbóink extázisa közben a Galata-hídon át az Aranyszarv-öböl túlpartjára igyekszünk, de nem annyira, hogy ne próbáljunk ki egy-két panorámás kiülős helyet, török sör vagy fekete tea társaságában. Az energiák újratöltését követően az Egyiptomi Bazár forgatagába vetjük magunkat, hogy az itthon maradottakra gondolva, ajándékok után kutassunk. Délután felkészülünk az esti/éjszakai mulatságra. A vacsorát szállodánk tetőteraszán, hamisítatlan török vendégszeretet kíséretében fogyasztjuk el. Ezután indul a hivatalos Óév búcsúztató party, aminek a derekán a török, és a magyar új évet is külön-külön ünnepelhetjük! 2016-ban a szállodai táncparty végeztével akinek még van kedve és ereje, az utcabálokon folytathatja az ünneplést (Taksim-tér...) reggelig.

Péntek, Új Év, új kontinens: első lépések Ázsiában (január 1.)
A kései reggeli után a szomszéd kontinens becserkészésére vállalkozunk. Felsétálunk a Nagy Szulejmán-dzsámihoz, ahol a legnagyobb török hódító, a magyar történelem vészes korából jól ismert Szulejmán nyugszik. (Ő foglalta el Nándorfehérvárt, Budát, és győzte le II. Lajos seregeit Mohácsnál). Aztán az öböl partjáról privát hajóval végig hajózzuk a Bosuporusz partját, mind az európai mind az ázsiai oldalon. A szomszédos kontinensen kikötve teljesen más miliő fogad bennünket, itt alig van külföldi turista, a parti sétányon a helyiek nyugodtan teáznak, nincs rohanás. Pihenésképpen mi is átadjuk magunkat a Boszporusz panorámájának. Innen felbandukolunk egy hangulatos kismecsethez, majd az étkezdék sokaságában kóstolgatunk újabb csemegéket. Visszatérésünkre az új metróvonal lesz segítségünkre, ami a tenger alatt repít vissza az európai oldalra.

Szombat, a Nagy Bazár és a Fűszerbazár napja (január 2.)
Aki szeretne, visszatérhet a bevásárlók mekkájába, a Nagy Bazárba (itt garantáltan mindenki vásárlási lázban fog égni) vagy pihenhet a Topkapi Szeráj egyik csodálatos parkjában. Továbbá érdemes még bemenni a Régészeti Múzeumba és az Ókori Kelet Múzeumba, de nagyon jó program lehet a Fűszerbazár megtekintése is. Két látnivaló között érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat, hogy a török gasztrokultúra íz világának újabb tagjait is megismerhessük. Este bepakolunk a buszba, és élményekkel gazdagon, a bazár-, a fűszerek illatától, a szilveszteri hangulattól bódultan utazunk, Bulgárián majd Szerbián keresztül hazafelé.

Vasárnap, a hazaérkezés napja (január 3.)
A délutáni órákban érkezünk vissza Budapestre, ahol könnyes búcsút veszünk egymástól, közben már az Isztambulba visszatérést tervezgetjük...

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2016. november. 15
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Kék mecset - Etédi Alexa, 2012. december. 01
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hétvége Isztambulban idegenvezetéssel - 4 nap
» Isztambul, a Boszporusz metropolisza - repülővel - 5 nap
» Hétvége Isztambulban Október 23-i hétvégén - 4 nap
» Isztambul, a Boszporusz metropolisza - autóbusszal Rodostó magyar emlékei és Edirne minaretjei - 6 nap
» Isztanbult látni kell - 6 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást busszal, szállást 3 éjszakára, 3 csillagos szállodában, bőséges reggelit, a szilveszteri ünnepi vacsorát és programot, ágyneműt és törölközőt, programokat és a csoportvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

baleset-, betegség - és poggyászbiztosítást, fakultatív programokat és belépőket, egyéb étkezéseket, helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót illetve a fakultatív útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5,5 %-a)

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára (Hagia Sophia (35 Líra), Kék Mecset, Topkapi Palota (30 Líra), Dolmabahce-palota és a hárem (30+10 Líra), Elsüllyedt Palota (20 Líra) kb. 130 Líra, azaz 15.000 Ft szükséges, de nem kötelező egyik belépős hely sem.
Magyar nyelvű helyi idegenvezetés a Kék Mecsetben, a Hagia Sophia-ban, és a Ciszternánál egy napra 5 Euro/fő (helyi, autentikus török idegenvezetővel).
A fakultatív hajókirándulást (15 Euró/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
10,- EUR (idegenforgalmi adó)
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 130,- Lira/fő (belépők) +a személyes költségek
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás 50 személyes luxus autóbusszal Budapest-Szeged-Belgrád-Szófia-Edirne-Isztambul útvonalon.
Pihenő 3-4 óránként, az 1350 km-es út általában 19-21 órát vesz igénybe.

Szállás: 

A szállás szép, 3 csillagos szállodában, a központi látnivalókhoz közel (Nagy Bazártól 5 perc, Kék Mecset és Hagia Sofiától 15 perc séta) található, így tömegközlekedésre már alig kell költeni. Az elhelyezés 2-, 3 személyes szobákban történik, takarót, ágyneműhuzatot és törölközőt kapunk. A szobákban van TV, hűtő; a hálózati csatlakozó ugyanolyan, mint itthon.

Egyágyas felár: 25.000,- Ft

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást illetve a szilveszteri vacsora árát tartalmaz. Az ebéd és vacsora viszonylag olcsón megoldható. Az ebéd 4-6 Líra/fő árból megoldható valamelyik büfében, vacsora egy átlagos étteremben 12-14 Líra/fő.
A területről: 
Az a hely, ahol Ázsia megvetette a lábát Európában, különböző kultúrák olvasztótégelye, egyben híd a két kontinens között. Az ország gyors ütemben modernizálódik - olykor annyira gyorsan, hogy úgy érezzük, mintha a folyamat a szemünk láttára játszódna le. Világias, Nyugat-orientált, élénk szabadpiaci gazdasággal. Konyhaművészetéről csak legekben lehet beszélni, tengerpartjai álomszépek, városai közül sokat látványos, régi mecsetek és várak tarkítanak. Ráadásul Törökország továbbra is a Földközi-tenger vidékének legolcsóbb úticélja.
Vízum: 
A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.5
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.7
Túravezetők értékelése
4.0
Utazás értékelése
3.7
Eger
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat.
Debrecen
4.0
Szervezés: az utazásról szóló tájékoztatás, a szerződéskötés gördülékeny volt.
Program: sokszínű, a rendelkezésre álló időt jól kihasználó programkínálattal találkoztunk. Csodás élményekkel gazdagodtunk.
Szállás: tiszta, rendezett szállás udvarias személyzettel. A reggeli bőséges és finom volt.
Túravezetők: valójában egy fő tényleges vezető volt, aki próbált erején felül teljesíteni, ám a kb. 80 fő irányítása olykor kicsúszott a kezei közül (miként a helyi idegenvezetőnek is).
Utazás: A busz leghátsó emeleti ülésein helyeztek el bennünket, ahol olyan hideg volt, hogy az utazás huszon-egynéhány órájában többen kabátban, sapkában ültünk, kifáztunk (különösen bosszúsak voltunk azért, hogy 3 gyermeket is kitettek ennek a kellemetlen úti élménynek!). A busz többi részében nem volt panasz a hidegre. Luxus autóbusztól elvárható lett volna a mosdó szolgáltatás biztosítása is.
Noszvaj
4.4
Élményekben gazdag ut volt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!