Szilveszter Isztambulban

4 napos szilveszteri városlátogatás Törökországban

Isztambul a világ egyik legmagávalragadóbb és legizgalmasabb városa. A régi és az új, a kelet és a nyugat érdekes keveredése és Európát Ázsiával összekötő különös földrajzi helyzete felejthetetlenné teszi a látogatást. Mint három birodalom korábbi fővárosának, Isztambulnak a múltat idéző jelei mindenütt fellelhetők a hajók kürtjétől a müezzinek imára hívó hangjáig, a mecsetek aranyos kupoláiról visszaverődő napsugaraktól a bizánci mozaikfigurák hipnotikus tekintetéig.

Alapár tartalmazza

Utazást repülővel, szállást, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást (1,5%), félpanziós ellátást és a szilveszteri gálavacsorát.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Budapest-Isztambul
Elutazás Budapestről a Turkish Airways menetrend szerinti repülőjárattal a délelőtti órákban Isztambulba. Találkozás a helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. 

2. nap: Isztambul 
Reggelit követően egész napos városnézés ebéddel. A tartalmas napot az Hagia Sofia temlom felkeresésével kezdjük. Ezt követően a Kék-mecsetet és a mellette álló Hippodrom teret nézzük meg,majd sétálunk a híres Bazárban. Ebéd egy hangulatos étteremben utána a Topkapi Palotába megyünk. A Topkapi Palota  régi város hét dombja közül a legelsőn áll, a Saray Burnun, vagyis a Palota Ponton, ahonnan kilátás nyílik a Boszporuszra, a Márvány-tengerre és az Aranyszarv-öbölre is. Itt többek között megcsodálhatjuk a világ harmadik legnagyobb gyémántját is. Este fakultatív program keretében szilveszteri gála vacsora egy hangulatos török étteremben, korlátlan helyi alkoholos és nem alkoholos italfogyasztással, egy pohár pezsgővel, hangulatos műsorral egybekötve Ár: 29.900,-Ft/fő.

3. nap: Isztambul 
Délelőtt fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon helyi idegenvezetővel. A program egy rövid látogatással kezdődik a 17. században alapított Fűszerbazárban, majd paloták, erődök mentén és a híres híd alatt hajózunk Európa és Ázsia között Ár:12.900,-Ft/fő. Délután szabadprogram. 

4. nap:Isztambul-Budapest  
Reggeli után szabadidő vagy fakultatív kirándulás a Boszporusz hídon át az ázsiai oldalra. A Camlica dombról gyönyörködhetünk Isztambul a Márvány-tenger és a Hercegnő-sziget csodálatos panorámájában. Innen a Boszporusz partján épült Beylerbeyi Palotába megyünk, mely a késői Ottomán korszak palotáinak egyik legelegánsabbja Ár:12.900,-Ft/fő. Délután menetrend alapján transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2015. június. 20
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Beyoglu-negyed - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Hagia Sophia - Etédi Alexa, 2012. december. 12
» Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota - Etédi Alexa, 2012. december. 03
» Látnivalók Isztambulban: a Galata-torony - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Yerebatan Ciszterna - Etédi Alexa, 2012. december. 01
» Látnivalók Isztambulban: a Kék mecset - Etédi Alexa, 2012. december. 01
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Városlátogatás Isztambulban - Hotel 3* Repülővel - 3 nap
» Városnézés Isztambulban Hotel 4* Repülővel - 3 nap
» Városnézés Isztambulban - Hotel *** Repülővel - 4 nap
» Városnézés Isztambulban - Hotel 3* Repülővel - 5 nap
» Városlátogatás Isztambulban **** - 4 nap
Fakultatív programok

Szilveszteri gálavacsora,show műsorral: 29.900 Ft/fő Menü: hideg és meleg előétel, saláta,töltött pulyka sütőben sütve,desszert válogatás,korlátlan fogyasztás helyi alkoholos és nem alkoholos italokból, éjfélkor egy pohár pezsgő
Hajókirándulás a Boszporuszon: 12.900 Ft/fő 
Kirándulás az ázsiai oldalra: 12.900,-Ft/fő
 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást repülővel, szállást, reggelis ellátást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket, helyszínen fizetendő költségeket, belépőket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást (1,5%), félpanziós ellátást és a szilveszteri gálavacsorát.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás
Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató a helyszínen felmerülő költségekről és belépőkről:

Topkapi Hárem: 8 Euro/fő
Baksis, borravaló: 10 Euro/fő (nem kötelező)
Metró, busz, villamosjegy: 1,75 TL
 

Előleg: 

 A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal, Budapestről.

Szállás: 

4* szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében lehetőség van vacsora és a szilveszteri gálavacsora igénylésére.
A területről: 
Isztanbul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának központja volt. 3000 éves történetének köszönhet?en rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat. A leghíresebb épület a Topkapi palota, amely a XV. és a XIX. század között a szultánok lakóhelyéül szolgált. A számos épület közül kiemelkedik az egykori hárem és a birodalmi kincstár, amely tömve van arany, ezüst és gyémánt ékszerekkel. A Hagia Sophia székesegyház 548-ban épült. Egy része sajnos már elpusztult, de számos része jó állapotban fenn az utókor számára. Leghíresebb épülete a Kék Mecset. Nem szabad kihagyni a Bazár megtekintését sem. Azon kívül, hogy a török kultúra fontos részét képezi, nagyon kedvez? áron tudunk itt vásárolni.
Vízum: 
A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!